Buss

buss 

Yes, bussen mot Tylösand är inte alltid så himlans lugn och trevlig, kanske påverkar klockslaget miljön i bussen. Med allt från pensionärer, studenter och turister fylls badbussen mot Tylö. Tycker egentligen att man borde åka buss ännu oftare än vad man gör, men cykelns exemplariska resesätt konkurrerar ut Hallandstrafiken när jag får välja.

Ibland kan jag sitta halva vägen ut till Vilshärad (halvvägs går alla andra av på Tylösand) och bara kolla på folk. Gissa ålder, lyssna på samtalsämnen, kolla kläder och bara drömma mig bort. Jag tror att man ibland kan bli lite för centrerad till sitt egna liv och sin egna situation att man får för sig att alla andra är biroller i "filmen om mig". Helt plötsligt inser man att man själv faktiskt är biroll i alla andras biografier.

När jag var på semester i Indien för ett halvår sedan var det flera av de indiska familjer som kom fram på stranden och frågade om vi ville vara med på deras bild. Och ja, varför inte? Alla samlades runt en, de sa till mig att le och så fick någon ta en bild. Det roliga sedan var att fotografen också ville vara med på bild ihop med oss exotiska turister, så då fick någon annan ur familjen ta en bild också!

Så tänk vad många fotoalbum man sitter i och tänk vad många "biografi-filmer" man är med...Ibland har man huvudrollen, ibland en viktig biroll och ibland får man nöja sig med att vara statist.

Må väl, se andra och ta den roll Du blir tilldelad för tillfället!

/Elin


(Den snygga bilden på bussen har jag lånat från Hallandstrafikens hemsida. Tack så mycket!)


Kommentarer
Postat av: Micke

Håller med om att det är gött att bara sitta och titta på folk av olika slag, och det finns det ju många av. Riktigt schysst inlägg Elin, intressanta reflektioner!

2006-08-04 @ 18:08:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback