För få studenter

Möten med olika människor är en oftast en härlig känsla. Att bara vandra runt på Campusområdet och träffa på personer man känner eller inte känner. Att bara sitta ner ute i det för närvarande vackra vädret och studera människors beteende. Att bara vistas bland trivsamma individer och utbyta tankar och erfarenheter.


Att bli helt utelämnad och utstött av samhället och ens närmaste är nog en oerhört obehaglig och ovälkommen känsla hos många. Det är det i alla fall hos mig. Jag har inga problem med att vara ensam, då jag vet att jag har nära och kära som bryr sig om mig och som jag kan träffa om ensamheten tär på mitt behov av socialt umgänge. Jag är heller inte orolig för att jag ska bli utstött och utelämnad, men det är nog ett av mina största skräckscenarion.

På tal om att träffa olika människor på Campus så läste jag nyligen en artikel om att för få studenter är inskrivna på Högskolan i Halmstad. Vad kan detta bero på då? Jo, jag tror att en av anledningarna kan vara att många ungdomar helt enkelt inte vet vad de vill syssla med i framtiden och vill därför inte slösa studiemedel på en utbildning som kanske inte alls tilltalar dem. En annan orsak kan vara att det jobb och den fasta inkomst som en del ungdomar för närvarande har är en stor trygghet och därför kan en utbildning som inte garanterat generar i ett jobb verka lite avskräckande.


/Micke


Kommentarer
Postat av: Elin

Är det panik över att vi är för få studenter inskrivna på högskolan i Halmstad i år?
Precis som jag diskuterat tidigare här på bloggen så kanske problematiken innan låg i att vi utbildar oss alltför gärna, alltför länge och kanske alltför onödigt när vi inte har något annat för oss.
Enligt artikeln verkar man betona det ekonomiska perspektivet sett från högskolans håll, vilket jag kan tycka är synd. Man ska väl tänka på sina utbildningar och på studenterna i första hand. Självklart behöver skolan pengar för att kunna erbjuda bra utbildningsmöjligheter, men att ha för många studenter kan å andra sidan försämra möjligheterna för individen att ta till sig den mesta och bästa möjliga kunskap.
Om det nu är så att ungdomar är rädda för att utbilda sig på grund av den stora akademiska arbetslösheten betyder väl det att dessa människor funderat en steg längre och vill vara säkra på sitt val när de väl sätter sig i högskolans föreläsningssalar.

2006-09-12 @ 20:34:03
Postat av: tobbe

Varkligheten har väl kommit ifatt dagens ungdomar - när massarbetslösheten bland akademiker utbreder sig inser dagens ungdomar att det hjälper inte längre med en högskoleexamen för att få jobb, därför kanske de söker andra vägar, KU-utbildningar, praktikplatser etc.

2006-09-13 @ 10:33:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback