Liten rapport från England

Jag har nu befunnit mig i landet England några dagar. Kom ju i onsdags morse och nu är det plötsligt lördag morgon/förmiddag/eftermiddag. Efter två dagar i London lämnade jag, Jonne och Martin huvudstaden igår (fredag) för att bege oss till Worcester (uttalas Woster!) där Martin bor och verkar som svensk utbytesstudent.

Worcester (uttalas Woster!) är en lagom halvhåla några mil utanför Birmingham som man i egenskap av student på Högskolan i Halmstad kan studera i som utbyteststudent. Spenderade fredagskvällen på studentboendet för lite öldrickande och allmänt samkväm. Det var riktigt trevligt.

Tänkte sammanfatta de starkaste intrycken från Englandsvistelsen so far:

Sovtjejen
I vår åttabäddars sovsal på vårt Hostel i London bodde en mystisk tjej. När man än kom in i rummet låg hon i sin säng och sov. Kl 12, kl 15, kl 20, när helst.... Hon låg där. Och hon låg alltid djupt nergrävd under täcket så att inte ens huvudet syntes. Hon måste ha haft riktigt kul i London. Hoppas hon drömde något trevligt...

Bombhotet
När vi kom till Birmingham igår gick vi till det stora shoppingkomplexet Bullring. Martin skulle köpa en skjorta han hade spanat in på fcuk. Eftersom vi kom direkt från London och hade en massa väskor med oss och dessutom var ganska ofräscha ville jag inte gå med in i butiken, utan valde att stanna utanför och vakta väskorna.
När Martin och Jon sedermera gick in i butiken kände jag för att busa lite, så jag sprang iväg och gömde Martins väska en bit bort. Sen ställde jag mig vid väskorna, vänd bort från dessa, och pillade med mobilen. När Martin skulle komma tillbaka skulle han tro att väskan blivit stulen... Jag höll givetvis alla väskor under uppsikt, men efter ett par minuter såg jag en säkerhetsvakt borta vid den gömda väskan som snackade intensivt på sin walkie talkie och försiktigt och nervöst rörde sig kring väskan... Jag fick springa bort och förklara att det var min väska. "Oh thank God!" suckade den lättade vakten, men verkade aldrig riktigt släppa oss med blicken sedan... Synd på ett så kul bus.

Plastbollen
I Sverige är ju såna här plastfotbollar helt värdelösa. De duger ju inte till något eftersom de bara flyger och far i alla möjliga och omöjliga banor. Att trixa eller lira med sådana bollar är därmed utsiktslöst. De engelska är dock annorlunda! Vi köpte nämligen en sådan boll för £2 och sedan stod vi timvis i Hyde Park och briljerade med våra bolljongleringskonster.

Ruter 3
Ska vi gå ut? Ska vi inte gå ut? Ska vi gå ut? Ska vi inte gå ut? Efter att ha åkt bort till Stamford Bridge (Chelseas hemmaarena) för att beskåda CL-mötet mellan Chelsea-Valencia på en närliggande pub befann vi oss i onsdags kväll i allrummet på hostelet och sänkte några fler pilsner. Timmen var hyfsat sen och utgång kändes mer och mer avlägset. Ambivalensen gällande utgångsbeslutet utmynnade i ett slutgiltigt avgörande där jag lade upp 8 spelkort på bordet. Om Martin kunde gissa exakt rätt vilket något av kortet var skulle vi bege oss ut på lokal. "Ruter 3" suckade Martin, varpå första kortet vändes... varpå vi begav oss ut i Londons nattliv.

Outfits
Det finns någon slags standardklädsel för engelska flickor som ska ut och festa. Den är väldigt populär. Men alla är inte ämnade för kortkortkortkorta kjolar och korta, tajta toppar... Tycker jag åtminstone. Men smaken är ju som baken - synlig.

Morgonpigg Jonne
Vi skulle upp tidigt igår (fredag) för att lämna London. 06.50 hade vi bestämt. Jag och Jon sov i samma rum, Martin i ett annat. Jon fick ansvar för att sköta väckningen med sin mobil i vårt rum. Han ställde alarmet noga kvällen innan. Med svensk tid... Jag blev jättelycklig när jag väckts av Jonne, klätt på mig och börjat småpacka - när jag kollade klockan och såg att den var 05.55... Dumjon.

Humorlös vakt
På studentområdet här i Worcester (uttalas Woster!) har de en konstgräsfotbollsplan, som dock är inhängnad med ett cirka tre meter högt stängsel. Efter ankomst till Worcester tog det så klart inte lång tid för tre fotbollssugna svenska pojkar att ombytta bege sig till denna förnäma lekplats för att sparka lite boll. Till vår fasa var dock planen stängd för dagen! Vi fick helt enkelt utnyttja våra eminenta klättringskunskaper för att ta oss in på planen för att leka. Efter en timme kom en arg vakt och beordrade oss att genast lämna planen. "But all the gates are locked!" försökte jag... Men min charm bet inte. Vi fick snopet klättra hem igen.

Omdömeslös Martin
Tur, skicklighet eller änglavakt? Jag vet inte. När vi framåt tretiden i natt kom tillbaka till studenboendet satt ett glatt gäng och umgicks i köket. Av någon anledning fanns även Martins rugbyboll där - vilken snart kastades runt på ett alltmer brutalt vis. Martin fan råd och kastade ut bollen genom fönstret. Jag saknade bollen så mycket att jag beslutade mig för att följa efter. Två våningar verkade inte så högt. Men idag har jag väldigt ont i min vänstra häl. Och det är jag faktiskt väldigt nöjd med... Men Martin borde ju ha vetat bättre än att kasta ut bollen genom fönstret.

Ja, det var det.

Have a happy Easter!

Bear


Kommentarer
Postat av: monika

Hej!
laste er blogg om att ni ar eller har vait i Worcester.
ar ni fortfarande kvar??
jag kom hit for en manad sen for att jobba och bo med min kille som e skotte.
hor av er om ni e kvar sa kanske vi kan ta en ol eller tva...
MVH
monkan

2007-11-27 @ 17:54:57
Postat av: monika

Hej!
laste er blogg om att ni ar eller har vait i Worcester.
ar ni fortfarande kvar??
jag kom hit for en manad sen for att jobba och bo med min kille som e skotte.
hor av er om ni e kvar sa kanske vi kan ta en ol eller tva...
MVH
monkan

2007-11-27 @ 17:55:41
Postat av: monika

Hej!
laste er blogg om att ni ar eller har varit i Worcester.
ar ni fortfarande kvar??
jag kom hit for en manad sen for att jobba och bo med min kille som e skotte.
hor av er om ni e kvar sa kanske vi kan ta en ol eller tva...
MVH
monkan

2007-11-27 @ 17:56:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback