Gästblogg: Mattias

Hej igen... Jag kanske tar mig alltför väl tilltagna friheter - men här är ett gästspel av min gode vän Mattias. En liten julklapp till alla bloggläsare, som får något att läsa som inte Jag eller Lena har skrivit. Han frågade så snällt om han fick skriva, och jag tänkte: "Ja, va fan".

¤¤¤

...live and kicking från en datasal i Q-huset.

Mattias speaking.

Sitter här i en datasal i q-huset och skriver resultatet på min och Orvars c-uppsats. för att piffa upp tillvaron har vi tagit med oss en kasse smuggelöl samt en flaska fulsprit...det är ju ändå fredag. En definition av "high-life".
Tanken var att vi skulle ha suttit här mellan sju och elva. Kvart i nio anländer jag och Orvar till q-huset, mätta och belåtna av pizzeria medyas eh..pizzor. Vi mötte upp Björn (dumhuvet) som bjöd på glatt humör och lite julklappar. Efter ca 10 minuter hade vi öppnat SPSS och tänkt börja mata in datan från våra mätningar till c-uppsatsen. Ungefär 10 minuter senare insåg vi båda att kunskapen om SPSS var som bortglömd och att vår handledare inte var helt enkel att få tag på i detta prekära ögonblick. Just nu känns det som en labschimpans lika gärna skulle kunna skriva färdigt vår uppsats. Skillnaden skulle va hårfin. På klassiskt studenmanér är detta ett i sanning dåligt planerat arbete. 
 
Nog om detta. Skulle spontant vilja slå ett slag för börje olssons skafferi. All ost man kan tänka sig och mycket mer. Lägg därtill ett sådant där härligt osvenskt otrevligt bemötande man får. Det känns nästan som om man skulle behöva be om ursäkt för att man vill förtära en lunch där. Detta vittnar om en tilltro till de egna råvarorna att de känner att de helt kan slopa kundkontakten och detta är värd all eloge i världen. Till ett ringa pris under hundralappen blir man duktigt mätt med en lätt touch av ostsvettning på överläppen.

Jag Orvar och Björn sitter just nu och uppklädda till tänderna och förfestar framför varsin dator. Ingen säger ett ord till varandra. Fan va livet kan te sig underbart ibland. Jag sluter ögonen för en sekund och drömmer mig bort att jag läser datavetenskap och min skjorta och slips är utbytt mot en vit overall prydd med diverse påsydda märken. Min insmugglade öl är inte öl - utan jolt-cola på burk. I en perfekt värld...i en perfeeeekt värld.

Känner att tillfället kräver en hyllning av Björn. När vi ikväll anlände till skolan fick jag och Orvar en julklapp till vårt hushåll. Vi fick ett sex-pack toapapper deluxe soft. De låter kanske inte som något speciellt men alla de fattiga studenter som torkat sig med eldorado sandpapper i tre år vet vad jag pratar. Äntligen har vi ett toapapper som håller måttet när vi har gäster. Tänk vilken känsla när någon gäst kommer ut från toan och uppriktigt kan säga:
-vilket fantastiskt toapapper!!! mjukt, skönt, bra grepp. kan det vara....?

och jag kan med stolthet kan svara:
-det är deluxe soft!!!
-är det sant?
-mmmmmm!
sedan stämmer bägge in i triumf:
-HIGH LIFE!!!!
(och gör high-five)

Nej nu springer tiden ifrån oss här. Det finns en värld utanför högskolan. Förfesten i Q-huset börjar gå mot sitt slut likt min tid här på högskolan.

bästa hälsningar

Mattias


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback