Julrecept: Desserten från Helvetet

Vojne vojne.

Nu är man då äntligen slutligen faktiskt färdig med sina högskolestudier... Allt har jag bakom mig. 7 terminer. Inte en enda missad tenta, inte en missad inlämning. Blir nog mer mer målande och sentimental beskrivning i någon slags avslutningsblogg om någon vecka.

Satt sent i onsdags kväll och filade på mitt allra allra sista arbete. 2 dagar innan csn & lön ägde jag 3 kr (varav 2 st 50-öringar) och kontot var övertrasserat med drygt 87 kr.
Mitt sötsug var också övertrasserat. Det var kris. Jag behövde snask.

Mitt hem var tyvärr så gott som tomt på all slags proviant. Särskilt sötsaker. Jag funderade på att kanske hälla upp lite strösocker i en skål och sleva i mig...
... men fann istället min kreativa ådra.

Under köksbordet hittade jag en sån där plast-pepparkaksburk med lite trasig pepparkaksbitar längst ner i botten. De hade legat där sedan i lördags och var ganska mjuka och sega. I kylen hittade jag ett 1/3-fyllt paket vispgrädde som jag använde för någon vecka sedan då jag gjorde köttfärssås. Jag ignorerade bäst före-datumet.

Ner med 1 dl vispgrädde i mixern tillsammans med pepparkaksresterna och en tesked socker. Mixa 30 sek till en krämtjock massa. In i frysen 30 min. Och där hade jag mig en portion pepparkaksglass.
De första skedarna smakade faktiskt riktigt över förväntan. "Helt ok" tänkte jag och glufsade i mig.

Men sen. På bråkdelen av ett ögonblick vände tillfredsställelsen till förtvivlad avsky och ohjälpligt illamående. Inte på det viset att min anrättning gjorde anspråk på att lämna min kropp från endera håll, utan på ett gnagande, plågsamt, pyrande, jäsande vis.

Sedan dess mår jag illa bara jag tänker på pepparkakor eller mjölk eller grädde eller glass eller youghurt eller vad som helst som kan förknippas med den fullkomligt vidriga desserten.

Men jag hade lyckats: Jag var inte längre sötsugen.

Sen skrev jag klart mitt briljanta 4-sidors arbete med skarpa analyser och bred teorigenomgång.
För att på torsdagens seminarie upptäcka att vi hade blivit befriade från den uppgiften och bara behövde göra en presentation (som jag hade kunnat göra på en halvtimme)...

Så kan det gå. Det gäller att avsluta med stil.

Återkommer kanske i helgen, annars i mellandagarna.

God Jul!

/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback