Kårpuben

Hej och hå. Så var det onsdag igen.

Ni som kanske inte har för vana att läsa kommentarerna på den här bloggen skulle kunna göra ett undantag och läsa uppföljningen till mitt näst senaste inlägg här:
The Christmas Must

En något spretig debatt uppstod nämligen om mitt tilltag för en vecka sedan då jag tillsammans med Matte och Jimbo trotsade kårens regler och smet in gratis - efter cirka en timmes lojalt köande. Det visade sig sedermera råda delade uppfattningar om grovheten på detta regelbrott. Jag rekommenderar läsning, och kanske ett tillskott i debatten?

En annan het potatis verkar vara huruvida man som icke kårengagerad ska hålla på att gnälla och klaga på kårpuben. Den trogne studentbloggläsaren känner till att jag tycker det är beklagligt att standarden har sjunkit så markant de senaste åren. Det är min uppfattning att de flesta kårengagerade tycker liknande.

Någon tyckte att om man inte har någon lust att själv göra något för att förbättra bör man inte hålla på att klaga. Jag förstår den tanken, även om jag inte riktigt håller med.

Kanske är det så att folk har massa konstruktiva och intressanta förslag till hur kårpuben kan förbättras, men inte vet riktigt hur de ska nå fram? Då öppnar jag kommentarsidan för detta inlägg som inoficiell förslagslåda.

Själv har jag några reflektioner:

* Personalbrist, brist på studenter som vill ställa upp i 6m, tycks vara det primära problemet. Jag har ingen aning om vad som görs åt saken, har åtminstone inte sett någon kampanj. Statusen för 6m behöver alltså höjas; Intresset att vara med. 
Hur gör man det?
Ingen aning. Men jag har en del tankar...
- 6m drivs som bekant i något studentikos anda. Hur man nu definierar det... Men de flesta förstår nog vad jag menar. JAG tror helt enkelt att det är ett problem. Den klassiskt studentikosa student-traditionen/kulturen är ju direkt svag i Halmstad. Det här med föreningar och nationer är inte direkt något starkt fundament i den Hamstadianska studentandan. Jag tror att Halmstadstudenter i regel skräms snarare än lockas av det studentikosa.
Därför tror jag helt enkelt att kårpuben skulle gynnas om den drevs mer normalt/professionellt/enkelt. Jag är ute på rätt tunn is i mitt resonemang då mina argument inte direkt är byggda på erfarenhet eller fakta om varken kårpubsdrivning eller reguljär krogdrivning, men det är en känsla jag har.
Varför inte försöka få till ett samarbete med Halmstads krogliv till exempel? De skulle kanske ordna någon slags kort typ halvdags basic barutbildning, för de som ville stå i kårbaren. På så vis skulle kanske de på sikt kunna ha en källa till extra arbetskraft och genom att jobba på kårpuben skulle man som student få möjlighet till extraknäck. Bara en tanke.
- Över huvud taget tror jag att det måste "ge mer" på sikt att ha jobbat på kårpuben. Jag vet inte, det kanske GÖR det, men om inte ens jag har koll på vilka konkreta fördelar det finns med att ha varit på kårpuben brister det på något sätt i informationen... Vad får man mer en den påstådda gemenskapen? Jag har för mig att det är en fördel att ha varit aktiv när/om man ska söka plats som utbytesstudent, men är inte säker. Hörde något om det nu i höstas. Efter tre år på högskolan...
- Sen handlar det ju en del om tur också, att det råkar blir "rätt" personer som börjar på kårpuben. Det i sig lockar till sig fler (förhoppningsvis bra) personer. Det krävs helt enkelt lite tur - så länge efterfrågan är större en tillgången... Det optimala vore ju så klart om det gick att rekrytera på "normalt" vis.

* Som det ser ut kanske det kunde vara idé att bara köra varannan vecka i ett försök att få igång ett intresse igen? Då borde det vara lättare att få ihop personal och suget borde öka bland studenterna... En tanke jag har haft ganska länge.

* Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att lägre priser kan ge ekonomisk vinning. Helt enkelt genom att det kom mer folk och att de spenderade mer per skalle. Ren spekulation förstås, men jag tror det...

För att sammanfatta tycker jag att hela kårpuben skulle börja om från scratch. Stäng ner under två månader, sparka alla, låt folk ansöka på nytt, ta reda på vad studenterna vill ha (vi har väl ett marknadsföringsprogram på skolan), planera ett passande upplägg, ta hjälp av någon som vet något om den riktiga krogbranschen, gör om, gör bättre. Och kom tillbaka bättre än någonsin. Det är vad jag hade gjort om jag varit ansvarig åtminstone.

Vad tycker andra?
Orkar någon tycka något?

Kommentarerna får utvisa...

/Björn

Kommentarer
Postat av: Jennie

Jag tror på dig Björn! Jag håller med. Låt folket (Studenterna) säga sitt och ge förslag! Värt ett försök i alla fall. Om det inte funkar så vet man ju det i alla fall!

2007-12-19 @ 23:18:58
Postat av: Hanna

Det som har framkommit på bloggen nu det senaste bl.a. genom The Christmas Must och detta blogginlägg är mer än vad kåren lyckats med på de 3 åren jag har varit här. Jag tänker inte i detta inlägg kommentera om du gjorde rätt/fel på sista kårpuben.

Mitt första påpekande som man skall ta hänsyn till är att
1: Kåren i Halmstad är ett aktiebolag och drivs helt annorlunda jämfört med en vanlig studentkår

2. Pga av att kåren är ett aktiebolag så har den också ett vinstintresse i det som den gör. Trots det har vi de senaste två åren gått - 1 900 000 (2005/2006) och -1 600 000 (2006/2007) (All denna information fanns tillgänglig via medlemsmötet)

Nu till fakta om det som du föreslår:
(eftersom det rör både studentkåren och 6m förkortar jag det till SK/6m istället)

Du föreslår en kampanj:
Har SK/6m tänkt på det: Ja
Har något hänt: Nej, mig veterligen har jag aldrig sett något.

Du föreslår att kåren eventuellt skall bli en "vanlig" pub:
Har SK/6m tänkt på det: Ja
Har något hänt: Nej, men för och nackdelar har diskuterats

Du föreslår att kåren eventuellt skall samarbeta med krogar i Halmstad:
Har SK/6m tänkt på det: Ja
Har något hänt: Mig veterligen inte, förutom att Julfesten för engagerade inom kåren var på Mårtensson. (Något som inte ens alla engagerade fick information om men det är en annan sak, även om det kan bidra till minska intresse att jobba där).

Du förslår att de som jobbar i bar kanske kan få en bacis utbildning inom bar:
Har SK/6m tänkt på det: Ja
Har något hänt: Ja, det gjordes en utbildning (nu i höstas) på ett par timmar för jag tror det var barvärdar och några som jobbade i bar, men övrigt känner jag inte till något.

Du vill att det "skall ge mer på sikt":
Har SK/6m tänkt på det:Ja
Har det hänt något: Ja, bar har haft kortare utbildningar och jag vet att de som jobbar som värdledare har blivit erbjudna någon form av lättare kurs. Kan man använda det på sikt? Nja, tveksamt

Du föreslår att man skall göra något för "gemenskapen":
Har SK/6m tänkt på det: Ja
Har det hänt något: Tror att barvärdar hade en utkväll på egen bekostnad, något annat känner jag inte till

Du förslår att det skall sitta "rätt" personer som tilltalar att folk kommer dit (antar nu att du menar de som sitter som sexmästare):
Har SK/6m tänkt på det: Ja
Har det hänt något: Ja, det söks ju nytt folk nu till ett antal poster inom 6m, so go figure

Du föreslår rekrytera på "normalt" vis:
Har SK/6m tänkt på det: Ja
Har det hänt något: Nej

Du föreslår att ha kåren öppen varannan vecka för att få upp intresse:
har SK/6m tänkt på det: Ja
Har det hänt något: Här kommer nackdelen in att Studentkåren är ett vinstdrivande aktiebolag och jag vet att pga av personalbrist har kåren på onsdagar varit extremt nära att få stänga flera gånger. Men pengar går före allt annat verkar det som. Bl.a har stora dansgolvet stängts för att det inte funnits tillräckligt med folk. Det har även förekommit diskussioner bland de som jobbar att det är dumt att öppna på grund av att det saknas personal. Men i slutändan har alltid kårpuben öppnats för pengar och att för kåren att tjäna pengar går före.

Du föreslår lägre priser:
Har Sk/6m tänkt på det: Ja
Har det hänt något: Återigen eftersom kåren går så oerhört mycket back kan jag aldrig tänka mig att vi någonsin skulle få se en prisänkning. Vi har däremot fått se en 25% ökning på ölen det sista 2 åren, plus inträdet som gick upp med 20% pga skadegörelse på herrtoaletten.

Du föreslår att Studentkåren börjar om på nytt:
Har Sk/6m tänkt på det: Ja
Har något hänt: Nej, du får tänka på att du har ett tiotal anställda på kåren utöver de som jobbar ideelt på onsdagarna. Visst det hade varit enormt bra för kåren att få börja om från scratch för kolla bara hur det läcker pengar just nu. Kåren är i enormt behov av hjälp, ta bara som exempel på de 100 000 som lades ut på en ny logga. Varför kunde inte det ha gjorts inom t.ex. ett marknadföringsprogram i skolan. Ta hemsidan, den ser ut som (ursäkta uttrycket) skit och har ingen funktionalitet. Varför inte använda något dataprogram i kombibation med marknadsföring.

Hoppas att du och dina läsare har fått lite mer att gnaga på, detta är typ vad jag har hört och lärt mig genom åren här. Helt enkelt mina 5 cent

Nu blir det Spanien för mig och solen.
Viva españa

2007-12-20 @ 02:51:51
Postat av: Jocke

En sak. Kårpuben drivs inte som Aktiebolag.

2007-12-20 @ 11:29:04
Postat av: Hanna

Jocke: Det är möjligt. Men eftersom Studentkåren i Halmstad äger kårpuben (även om de hyr lokalen) så anser jag att det hela är att vinstdrivande bolag.

2007-12-20 @ 12:01:34
Postat av: DeFacto

Många bra förslag där Björn, håller fullständigt med dig. Men som jag tidigare nämnt, förutsättningar. Denna trend har byggts upp under flera år och visst hade kåren säkerligen kunnat göra mer. Men i många av fall lättare sagt än gjort, då pengar och engagemang är A & O för att göra puben bättre, och tyvärr är detta en bristvara, vilket känns lika jobbigt för oss som jobbar där, som det gör för andra missnöjda studenter, när puben inte kan vara öppen på det sätt som alla helst hade önskat.

2007-12-20 @ 13:14:48
Postat av: Markus

Många bra förslag! Men alla studenter som vill ge förslag kan redan göra det idag antingen till 6M eller till kårstyrelsen. Varför prata med röven när det finns ett huvud? Vänd er direkt till de som håller i kårpuben istället för att posta förlag på en blogg!

Bristande engagemang är ett stort problem men jag tror/hoppas med den nya styrelsen för 6M som kommer nästa år att detta kan ändra på saker och ting! Det verkar vara ett starkt engagerat och positivt gäng som vill söka till 6M och det verkar även finnas personer som både har livserfarenheter och arbetserfarenheter inom denna branch. Jag har iallafall båda ovanstånde egenskaper och kommer söka till 6M.

Jag vet att det finns brister på kårpuben, en del är kanske lätta att fixa till men en del kan vara krångliga att genomföra och det är faktiskt inte alltid nya idéer välkomnas! När nya 6M kommer på plats välkomnar jag alla studenter med konstruktiv kritik att höra av sig till dem (& förhoppningsvis även mig) istället för att klaga på en blogg! En marknadsundersökning bland studenterna låter ju fint men samma problem dyker upp igen, engagerade! Har vi någon där ute som läser ett sådant program och kan knopa ihop lite vettiga frågor till studenterna?? Jag tycker det låter som en fin idé men jag för ju inte talan för 6M ännu...

Till slut som information till Hanna och Björn fast Björn inte kommer vara med och få se det så har det planerats en kampanj för att få in engagerade i kårpuben, kanske redan i början av våren...

2007-12-20 @ 15:14:46
Postat av: pelle

Markus: Om du nu pratar med röven varför pratar du då så mycket...

2007-12-20 @ 18:52:28
Postat av: Läsare av tidningar

Har du hört talas om triangluering Markus? När händer det saker? När pressen får nys om det. Kanske är det dags att pressen får lite insyn i myglet på kåren i Halmstad.

2007-12-20 @ 21:39:37
Postat av: Markus

Först en fråga till Pelle, är du läskunnig?? Har du fattat vad jag skrev överhuvudtaget, tydligen inte när ditt smarta drag är en fjortiskommentar!

Läsare av tidningar: Jag har hört talas om triangulering dels inom matematiken och dels inom politiken! Vilket syftar du på? Jag tar en vild chansning på att det är politiken.

Jag sa bara att det har planerats en kampanj för att få fler engagerade till kårpuben som arbetar. Jag nämnde inget om något mygel inom kåren! Om du sitter på sådana uppgifter så gör du dig en hacka och ring skvallerexpressen.

Jag är medveten om att det finns problem inom kårpuben och det är där jag vill förändra saker. Om du som läser tidningar tycker att hela Kåren myglar med saker så ta upp det! Gör det känt för studenterna! Men jag har svårt att tänka mig att mången bryr sig då det verkar vara en allmän inställning i Halmstad att inte bry sig om något!

Jag bryr mig om mycket och vill göra något åt saker och ting, gör jag fel i att bry mig? Jag kanske inte gör allt helt rätt men är det inte bättre att försöka förändra och misslyckas istället för att inte försöka alls?

2007-12-21 @ 14:12:43
Postat av: Pelle

Men snälla lilla arga Markus... Varför är du så oerhört bitter? Dina inlägg i den här frågan har präglats av inget annat bitterhet och cynism. Jag har ärligt talat ganska svårt att tro att du skulle kunna bidra med något vettigt med avseende på studentkåren och kårpubens problem i dagsläget. Visst är det alldeles fantastiskt att du bryr dej, men baserat på dina inlägg så får jag personligen tyvärr uppfattningen att det vore bättre om du kunde tona ner ditt engagemang litegrann. Med den bitterheten och din skeptiska inställning gör du nog mer skada än nytta. Och ursäkta mig för "prata med röven"-kommentaren, men du biter ju dig själv i svansen ständigt, det tyder på en bristande självinsikt när du exempelvis gång på gång klagar på alla som "klagar på en blogg". Ta de lugnt nu, och bli lite gladare så gör du nog mer nytta i framtiden

2007-12-21 @ 15:15:04
Postat av: Tapio

Oj oj oj. Jag vet inte var jag ska börja. Jag har försökt hålla mig utanför debatten...men nu måste jag i alla fall säga NÅGOT.

1) Att bryta sig in på kåren, är inte bara ett brott mot kårpubsregeler, det är ett brott mot Sveriges rikes lag. Det finns väl ingen krog som det är tillåtet att planka in på? "Olaga intrång" måste ringa en klocka. Men men för att citera kårpubsreglerna (som för övrigt ALLA nollor fått lära sig varje år):

"§9. INGEN PLANKNING!

Det finns två entreer (sic) som används för att

komma in på puben, inget annat"

och:

"Är man inne på kårpuben har man godtagit dessa

regler och följer man inte dem eller på ett

eller annat sätt missköter sig kan detta leda

till påföljder. Dessa kan vara allt från att

inte vara välkommen till puben under en viss

period eller att tvingas betala för vad man har

ställt till med."
(9, Språkprogrammets

nollehäfte 2007)

Jag hoppas att detta gav lite kött på benen till er som "undrar om mna får planka"... Herre gud, vad allmänbildningen kan vara låg - även bland akademiker.

Sedan lite ihopklumpad info: För att driva puben krävs flera mästerier. Musikmästeri, matmäster, värdmästeri, barmästeri osv. Jag minns inte alla. För att så många rum som möjligt ska kunna bemannas så behövs det personal till alla dessa mästerier. Fattas det i något, blir det en flaskhalseffekt och det påverkar oss alla. Vi som e konrtraketerada är 9 stycken sexmästare (rätta mig om sifran är fel) och cirka 10 st barvärdar/barmästare. Vi turas alla om att jobba på kåren under kårkvällarna med olika uppgifter. 6-mästarna jobabar då som tillståndsansvariga respektive vice dito, utöver altt jobb de gör mellan kårpubarna. Vi behöver väl i alla fall 20-25 personer varje gång; vi i barmästeriet. Så vi skulel alltså inte ha räckt till ens om vi jobbade VARJE gång. Skulle däremot var 4:e student på denna skola ställa upp EN gång under varje läsår i barmästeriet så skulle vi har personal för att ha öppet utan problem. I alla fall sett ur vårt mästeris perspektiv. Ju FLER som jobbar, desto FÄRRE gånger behöver man jobba. Sedan tycker vi konrtakterade att det är kul att ställa upp och göra kårpuben så bra som möjligt. Detta gör vi på helt frivillg och ideell basis.

Ölpriset gick från 20 till 25 kr o det ökade då med 25%. Entréavgiften ökade från 40 till 50, dvs 25% (inte 20 %) där också.

Eftersom de flesta som jobar hos oss bara jobbar när deras program jobbar, eller 1-2 gånger, så hiner de oftast inte komma in i "bartenderyrket" tillräckligt mycket, eftersom alla blir freshmen varje gång. Björn, därför är det svårt att utbilda dessa. Vi som e fast personal får dock utbildning. Baransvariga står i varje bar och ser till att de nya får det stöd de behöver med uppgifter de är osäkra på eller helt nya med.

Björn. Personligen så tror jag inte att ha öppet varannan vecka skulle vara så mycekt bättre. Om vi har öppet hälften så ofta, så kan folk gå ut hälften så ofta. De som jobbar får färre tillfällen att gå ut själva, och färre tillfällen då de kan tänka sig att hoppa att gå ut och ställa upp.

Nu har jag skrivit så länga att jag inte orkar leta upp fler konstigheter att kommentera. Jag skulle jättegärna ha skrivit om den kvällen som Björns klagande inlägg handlade om från första början. Detta ville jag för att jag jobbade som barvärd (den som ronderar barpersonalen mellan disk/bar/garderob/éntre) den kvällen. Jag vill dock inte göra det; för när jag läste inlägget så blev jag så arg att jag kände att det skulle inte vara så konstruktiva svar som jag här har försökt lägga fram.

God Jul och god fortsättning till ere alla!

/Aktiv student på många håll

2007-12-21 @ 15:43:07
Postat av: Markus

Pelle nog fan är jag bitter men jag har knappast en känslokall livåskådning!

Speciellt bitter är jag på alla kreativa människor som på nolltid kunde hjälpa till och vända både studentkåren och kårpuben på fötterna igen men allt de gör är att gnälla patetiskt där deras gnäll bara retar upp alla de som är kåraktiva och som faktiskt försöker göra något!

Pelle jag har aldrig påstått att jag kan bidra med något vettigt som skulle kunna ändra kårens problem men jag har däremot påstått att jag gärna engagerar mig inom kårpuben.

Jag har jobbat inom krogbranchen i 8år innan jag började studera på Högskolan. Vet inte om jag kan bidra med något till kårpuben men jag vill försöka iallafall.

Jag skall ta ditt råd Pelle och lugna ner mig lite! Iallafall som bloggkommentator. Då kanske min bitterhet försvinner och jag blir normal igen...

Nu ska jag ta jullov och sätta i mig en låda pepparkakor så blir jag snäll...

2007-12-21 @ 16:10:14
Postat av: Lisa - Föreningsmästare

Ja vet inte om det är dags för en sexmästare att yttra sig men nu orkar jag inte bita mig i läppen längre...(mina sexmästarvänner får skälla på mig sen om dom inte håller med mig)
1. Sluta hoppa på varandra ! vad jag förtstod utav den här bloggen så ska vi debattera ett ämne och inte varandras bitterhet ect. de hör inte hit tycker jag personligen...
2. Må hända att vi sexmästare har gjort ett pissigt jobb men hur skall vi kunna förbättra något när ingenting kommer till våran kännedom? Jag tycker den här bloggen var lysande för det är första gången som man får se studenternas problemsyn, givetvis är jag också student men vi sexmästare och engaderade kan bli lite hemmablinda ibland...Att kombinera Sexmästare vs. Heltidsstudier är ett fruktansvärt pusslande och iår så har vi haft ett avhopp vilket har gjort att vi har haft en extra plats att fylla när det kommer till bla. onsdagstillstånd osv. vilket har gett oss mindre tid att göra allting som vi velat göra...Vi i styrelsen har velat engagera mer folk till att jobba och det står i våra mål att vi vill att kåren skall vara knutpunkten där studenterna träffas och att den skall vara studentens naturliga val...Men när vi känner pressen att ha öppet varje onsdag och vi inte vet vart vi skall hitta folket som ska jobba så blir det att vi måste fokusera på varje onsdag och tappar då de vi egentligen vill uppnå förstår ni vad jag menar??...herre gud va allting känns som en klogvisa men tänkte bara visa att tanken finns där bara de att de har kommit upp en massa små saker emellan och vi behöver hjälp att komma dit...nu när vi får in nya kandidater som kan hjälpa endel av oss på våra poster så kommer vi kunna göra endel av de vi faktiskt hade tänkt oss från början =)
Ja ville bara berätta att vi sexmästare inte bara sitter å rullar tummarna och är VÄLDIGT öppna för förslag om hur vi skall lösa problemen och vad problemen är?
Hoppas alla får en riktigt God Jul !
Lisa - Föreningsmästare

Postat av: Björn

Har varit ifrån internet ett par dagar sedan senast, men ser att det finns folk med åsikter åtminstone. Trevligt, och säkert givande, med lite diskussion.

Kommentarer till ovanstående kommentarer:
1. Synd på aktiebolaget... Jag hade gärna investerat mina livsbesparingar på Kårpuben AB =)
(eller åtminstone köpt en aktie)
2. Trevlig och förnuftig kommentar av Föreningsmästare Lisa =)
3. Vill åter poängtera att mina reflektioner/förslag i bloggen mest var lösa brainstorming-tankar utan någon djupare kunskap eller insikt.
4. Har någon någonsin blivit dömd för att ha plankat in på en krog? Kan man bli det?
5. Ingen kan ju säga emot att det varit bra att lufta funderingar och åsikter om kårpuben och 6m här på bloggen, med tanke på alla kommentarer?
Lisa verkar ju tycka så åtminstone.
Men inte Markus? Eller?

God jul på er alla!
(fortsätt gärna kommentera också)

2007-12-21 @ 19:40:29
Postat av: Hanna

En snabb replik innan det blir utgång med tjejerna.

Angående punkt 4 och till dig Björn.
Tror risken att du kommer bli dömd eller att få ett straff för att du har plankat in är litet i relation till andra saker som händer innanför kårens väggar ;)

2007-12-21 @ 20:48:19
Postat av: Björn

Phew.

2007-12-21 @ 20:54:27
Postat av: Markus

Jag tycker precis som du
Björn att det har varit bra att lufta åskter (allt har inte varit gnäll) om kårpuben bland studenterna men som Lisa påpekar så kommer inte det till kännedom hos dem som kan göra något åt det, vilket jag påpekat vid flera tillfällen!

Kanske skulle 6M göra ett forum tillgängligt på nätet under kårens hemsida så man kunde yttra sig där om kårpuben och då får de ju faktiskt ta del av de tips och trix samt kritik som finns!

2007-12-22 @ 14:24:22
Postat av: Jonas

Markus lilla gubben, tror du verkligen att 6M skulle få ha forum som riktar kritik mot kåren/kårpuben?

Nej, fortsätt du att leva i din drömvärld.

2007-12-22 @ 15:51:32
Postat av: Markus

Vet inte varför flera personer tror att jag är liten... Jag är förmodligen äldre än alla ni som benämmner mig som lilla markus eller lilla gubben!

Björns tanke var att få lufta lite om kårpuben och trots de senast inlägget av Björn och Lisa så fortsätter folk att göra påhopp!

Jonas jag lever absolut inte i en drömvärld! Jag tror att om 6M verkligen vill få studenternas respons på kårpuben bra som dålig så kan man faktiskt genomföra det jag tidigare föreslog! Jag menar inte att man skall skapa ett forum där man kan kritisera kåren! Jag menar ett forum där studenter får yttra det dom vill om kårpuben oavsett om det är tips, frågor eller rent ut av kritik, jag syftar på konstruktiv kritik och inte "svensson" gnäll.

Vad tycker Lisa (och resten av 6M) om ett forum där ni kan få studenternas åsikter?

2007-12-22 @ 22:30:52
Postat av: Jonas

Varför drar du paralellen att du är äldre än oss andra för att jag benämner dig vid lilla gubben?

Under de åren som jag gick på hh kunde kåren aldrig ta till sig kritik och det som jag kan läsa nu att kåren inte har förändrats. Lägg ner skiten och börja från scratch igen, vad är det som är så svårt?

2007-12-22 @ 22:50:50
Postat av: Lisa - Föreningsmästare

Finns ett forum på kårens hemsida som är alldels för oanvänt och jag ska disskutera med de andra sexmästarna om att lägga upp en tråd om just kårpuben osv.
Fine kritik kan iaf jag och resten av 6M ta men så länge de inte är att "sexmästare är maktgalna idioter som inte har något socialtliv what so ever" för de är de som jag har hört den senaste månaden och iaf jag vill inte lyssna på sånn skit från någon som inte ens känner mig...tro de eller ej men vi har ett liv utanför kåren oxå ;)

2007-12-23 @ 14:19:11
Postat av: Markus

Jonas kanske är det så att ingen kan ta till sig kritik i den formen som det haglat den senaste 1-2 månaderna! Jag brukar som oftast kalla den sortens kritik för svensson gnäll. Konstruktiv kritik däremot är säkerligen något alla på kåren/kårpuben kan ta emot men om det skulle vara
så att de ändå inte kan det så skit samma för de är där för studenterna och oavsett om studenterna har positiva eller negativa bilder utav kåren/kårpuben så de får bara ta det helt enkelt!

Att börja om på en ny kula, att först stänga allt för att sen starta om kan bli svårt men det finns en massa saker man kan göra innan dess för att få det att bli bättre på kårpuben.

2007-12-23 @ 15:13:29
Postat av: Jonas

All kritik är bra kritik, det gäller bara att kunna göra något konstruktivt av den, vilket kåren/kårpuben/sexmästare har lyckats med i dagsläget.

2007-12-24 @ 16:22:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback