Pratar jag sådär?

Väl hemma i det underbara Bohuslän inser jag en sak: vilken konstig dialekt jag måste ha.. undrar verkligen om jag pratar som de gör här uppe och jag blir nästan lite rädd vid tanken. Det känns nämligen som de förbipasserande som jag tjuvlyssnar på pratar lite "bonigt". Inget illa menat om bönder (åh, nej, nu hamnade jag i en icke alltför enkel diskussion..), men man vill ju ändå låta lite "ren" i munnen.

Dock kan jag se mig själv så pass distanserat att jag faktiskt inser hur mycket jag ändrar dialekt när jag far över landskapsgränserna. Undrar om det bara är jag själv som hör det eller andra också?
Och undrar om jag verkligen ändrar min dialekt eller om det bara sitter i huvudet?

Fast jag borde väl ta mitt förnuft till fånga och breda på med dialekt vart jag än befinner mig. Problemet ligger väl snarare i att jag ändrar dialekt alltför lätt. Det måste bli ändring på detta!
Men hur pratar jag egentligen då?


midsommarMidsommarfirande:
Klassiskt midsommarfirande med långbord, sill (inte jag), potatis, jordgubbstårta, nubbe (Halländsk fläder) och dans runt en ickeexisterande midsommarstång (vid ett tillfälle var det en ölburk senare bara luft). Kalaset hölls i en lada och tur var väl det då regnet piskade mot taket.
Efter en helg med alldeles för mycket onyttigt i matväg kan jag konstatera att olika krämpor infunnit sig. Så över till nästa punkt:
Dagen krämpa:
Ont i magen. Känner mig allmänt onyttig och har lusläst
Motionshusets passchema men inte funnit något av intresse för stunden. Förutseende som jag är har jag plockat med mig mitt träningskort som nämligen gäller på en anläggning i Uddevalla också och mitt mål är att träna två gånger under tiden jag är här uppe. Man ska sätta upp realistiska mål när man har semester... två gånger känns lagom.
Sedan kan jag även nämna att min högra vrist också gör lite ont. Kan bero på galen shopping under gårdagen, men inget ont om shopping så därför skyller vi på att jag kanske sovit konstigt (otroligt långsökt, men vad fasiken)

Nu ska jag ta tag i min första riktiga semesterdag. Gräsklippning stod på schemat men då molnen hopar sig får det bli en biltur (jag har tillgång till bil :-) istället.

Ta hand om er!
/Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback