Mustfilosofi

Påskmust. Är inte det som att ligga med sitt ex?

 

Ja, alltså... När två tidigare vid varandra förälskade personer har avbrutit sitt förhållande, för att efter en tid (det kan röra sig om dagar, veckor, eller månader) springa på varandra och på ett eller annat vis hamna i säng för att ha förlösande, hett, okomplicerat och fantastiskt sex. Ja, bara den gången, en sista gång, innan de går vidare med sina liv.

 

Jag har aldrig själv upplevt fenomenet, men har vänner som gått igenom exakt detta. Dessutom tas ämnet upp i sitcoms ibland. Bland annat var det ju i Vänner ytterst nära att Ross och Rachel råkade ut detta. Jag vill minnas att Rachel påpekade detta för Ross - att de aldrig hade det här "sista-gången-sexet - no strings attached" efter att de gjorde slut. Hon gjorde så eftersom hon kände sig lite nedstämd och ensam när Chandler skulle fria till Monica. När de kysstes i korridoren blev de emellertid påkomna av Phoebe, vilket i sin tur ledde till att Monica blev upprörd eftersom hon tyckte att Rachel stal hennes åska. Och åskstöld, ja det är inget som Monica ser med blida ögon på.

Ja, hur som helst... Det här med påskmust/julmust är ju lite samma sak. Man har ett intensivt, passionerat, underbart och givande förhållande med denna ack så magnifika dryck under ett par veckor när vintern är som allra mörkast. Sen, abrupt, försvinner den ur ens liv. För evigt känns det som. Och just när man liksom är på väg att vänja sig vid tanken, att gå vidare med sitt liv, när man inte längre tänker på, saknar julmusten varje dag... Då plötsligt kommer den tillbaka. I nya kläder. Som påskmust!

 

Och en sista gång förlustas man under en kort period av eldig passion. Sen kommer våren, och sedermera sommaren, och man kan gå vidare med sina respektive liv.

 

Ja, precis så är det. Påskmust är som att ligga med sitt ex.

Björn


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag håller med dig Björn.... det är precis samma sak!!!!

2007-03-22 @ 21:28:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback