Skillnaden mellan USA och Sverige

"There is no "I" in TEAM!"

Så säger man ju i USA. För att floskligt förklara för ett lag att för mycket individualistiskt tänkande kan påverka lagets prestation negativt.

Men på svenska är ju "jag" och "lag" till två tredjedelar identiska. Sedan är ju inte "j" och "l" helt olika som bokstäver heller. De är ju lite som typ halvsyskon. På spanska uttalas ju i många regioner Marbella och Mallorca som "Marbeja" och "Majorka".

Och just lagbygge och kollektiv styrka är väl det som verkligen kännetecknar svenska idrottslag.

Jag får det inte att gå ihop.

Hur som helst. Portugiser är verkligen jättekonstiga. På msn skriver de aldrig "hehe" eller "haha" för att uttycka att de är roade. Nej nej nej. De skriver "eheh" eller "ahah". Förutom när de skriver "ahahahahahahahahahahah" gärna kombinerat med några "lol".

Nu är jag trött. Den känslan härrör til en ganska lång dag.
Men, jag har funderat en stund, och kommit fram till att jag ska gå och lägga mig.

God natt.

/Björn

Kommentarer
Postat av: Carlos Jansson

Tycker dina bloggar blir sämre och sämre...och det där med att Portugiserna skrattar på ett visst har du ju redan tagit upp.

2007-11-07 @ 12:36:51
Postat av: Björn

Det är helt sant.
Jag är slut som artist.

2007-11-07 @ 13:12:42
Postat av: Chefen i bräschen

Jag tycker likadant som ovanstående skribent. Du upprepar dig och smutskastar de som icka förtjänar att smutskastas. Du blir mer och mer barnslig för varje blogg och ämnena saknar substans. Det är inte samma upplevelse som det var innan.

2007-11-07 @ 21:52:38
Postat av: Björn

En chef i gällande bräsch skulle näppeligen, i min tro, kalla sig något så fånigt som "chefen i bräschen"...

Men. Jag kan hålla med om att mitt bloggande på sistone kanske inte hållit riktigt den klassen det håller normalt håller, men säg den människa som är utan smärre svackor.

Vidare smutskastar jag ingen som icke förtjänar smutskastning. Vem har jag förresten smutskastat? Mer än studentpuben som helhet?

Barnsligt? Vad är barnsligt? Äh... Kom igen... Barnsligt är att kalla mitt bloggande för barnsligt.

Substans... Jag har väl aldrig någonsin gjort anspråk på att ha substans i mina inlägg? Eller ens haft det, om man menar att jag inte har det nu...

Mina ämnen saknar så gott som genomgående substans, eller så är de ständigt fulla av det. Ta en titt tillbaka och jämför, eller kom med konkreta exempel.

Men men... Det är ju bara vad jag tycker. Och JAG tycker:
* Att Sverige-USA-grejen var smått underhållande, om än kanske lite hafsigt ihopskriven. Och inlägget som helhet, sådär kanske...
* Att tomten-grejen var rätt kul. Prydhet har jag nämligen inte mycket för. Men det hade kunnat göras roligare.
* Att facebook-inlägget med funderingen om "ovän" och allt som helhet var ganska bra.

Och så kollar jag tillbaka lite på de senaste inläggen, de senate veckorna. Ja, de JAG har skrivit. Och finner att större delen av dem är riktigt djävla bra. Fina små alster. Läsvärda. Fattar man inte det (eller gillar det) bryr jag mig anmärkningsvärt lite om det.

Det känns fan bra. Jag är grym. Lena är också riktigt bra. Rentav grym. En bra blogg som helhet detta. Inser man inte det behöver man inte läsa.

Ja det var väl allt för nu.
Ha det så fint.

2007-11-07 @ 23:48:07
Postat av: Hillel

Verkar som både Chefen och Carlos lever oerhört intressanta liv... när man har så mkt tid över att kritisera en student-blogg... Skaffa er lite humor så kommer ni inse att det Björn skriver både är bra och roligt.

2007-11-08 @ 00:02:12
Postat av: Lena

Jag och Björn bloggar så när som på varannan dag.

På varannandag- intervaller kan det hända att vi är som alla andra dödliga.

Vi är trötta, vi saknar inspiration, vi har hjärnan full av plugg, vi gillar att ligga på sofflocket och snusa som alla andra, och just på dessa dagar är det svårt att hitta händelser, tankar att skriva om. Det borde väl folk fatta, eller???

Vissa dagar kanske man bara har kollat en match på tv eller sovit av sig ruset.
Ingen kan komma att kräva av en bloggare att det man inte upplevt är sant eller intressant.

Ovan är inte ursäkter, utan bara skäl till att alla inlägg kanske inte alltid är lika skarpa.

Men vilken människa är konstant i sin varelse? Hur tråkigt skulle det inte vara då om inte det mindre bra avlöstes av det bästa?

Och tja, kort och gott vi ligger farligt nära bäst.

2007-11-08 @ 00:16:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback