Direkt från Stockholm

Tja!


Flygresan gick väldigt snabbt och smidigt, däremot var jag väl i lite väl god tid. När jag kom in på Halmstad rätt minimala flygplats, var ingen ens där! Jag såg tillslut en städtant som visade mig vilken klocka jag skulle ringa på för att få hjälp. Att flyga stand by till Stockholm Arlanda kostar 450 kr och är för killar och tjejer mellan 15 - 25 år. Planet var halvfullt, och enligt mina källor bruka det alltid finnas plats. Bra om man skulle behöva komma hem asap!


Det var skönt att komma hem, och jag välkomnades av vår hund Hugo som jag har saknat jättemycket. Efter min pojkvän är han "hanen" i mitt liv. Jag utnyttjade den fulla kylen och åt pasta och köttfärssås till lunch. Därefter drog jag in till stan för att möta upp min kompis Chrille som åkt upp från Linköping över dagen för att se AIK -Helsingborg. Det var längesen vi träffades och det var kul att hänga. Gick igenom alla affärer som inte finns i Halmstad (eller som finns men har ett bättre utbud, t.ex H&M), på jakt efter en jeansskjorta alt en jeansjacka - dock fanns de aldrig i rätt storlek (!), men jag hittade i alla fall en fin skjorta....


Senare anslöt min vapendragare Theo, som var väldigt stressad över att hans pass (som han glömt i Nice) inte än kommit tillbaka (han åker till London på fredag (!) ), men det var kul att umgås ändå. Får se vad som händer imorgon på valborg, blir i alla fall någon slags middag, sen blir det antingen brasa eller utgång - den som lever får se!

mitt minimala propellerflygplan :S


Flying high

Ännu en väldigt varm dag i Halmstad. Idag har vi haft mikroekonomi hela dagen. Gah, jag känner att jag verkligen skulle fortsatt gå på extra matten för ekonomer som jag började med i höstas. Mikroekonomi handlar mycket om att rita upp diagram och lösa funktioner och allt som man höll på med i matte C. Mikroekonomi är egentligen ett rätt flummigt ämne, man lär sig olika formler för att räkna ut bland annat människors köpbeteende. Återigen, man tror att man är unik och komplicerad, men egentligen tänker och beter sig man på samma sätt som alla andra människor, vilket antiklimax.


Hann även med ett Bodycombat pass på Sats. Tyvärr var det en av de ledare jag tycker mindre om. Hon har en alldeles för militant och skrikig ledar stil. Inte för att jag blir rädd, men jag tycker ju att träning ska vara kul och att en ledare ska ge beröm och peppa sina deltagare. Nåja, veckans motion är i alla fall klar.


Imorgon ska jag som sagt testa att åka stand-by hem till Stockholm. Jag kommer senare rapportera hur pass smidigt det egentligen är. Det största problemet är egentligen att Arlanda ligger så långt utanför Stockholm. Även om jag bor norr om Stockholm finns det ingen bra kommunikation från Arlanda till norrort, utan jag måste åka in till stan för att sedan åka ut igen, i-lands problem eller vad?


I helgen är det ju valborg, och från början hade jag tänkt följa med några kompisar upp till Uppsala för lite äkta studentfirande. Det visade sig dock vara en relativt dyr historia, så jag skippade den kostnaden, senare fick jag även höra att gästleggen var slut. Så nu jag har kompisar att fira med - yes!

mfp grill


Vi hörs!


En varm tisdag

Hallihallå!


Idag har det säkert varit över 20 grader i Halmstad. Det känns så konstigt att det är rena rama sommarvädret redan i april. Fast nu på kvällen har det regnat lite, kanske tur de, tror jag hörde något om att de har varnat för gräsbränder i södra Sverige - the worrying is over...


Idag hade vi en lång dag med marknadskommunikation och Judith. Judith är nog den lustigaste läraren jag har haft hittills. Trots att hon är en kvinna i sina gyllene år, känns hon väldigt ungdomlig och drar ständigt lite flummiga anekdoter om sitt liv. Det gör verkligen att man känner sig avslappnad, och det känns ibland mer som om att man lyssnar på en kompis än en lärare - på gott och ont. Vi fick göra lite olika slags test idag, bland annat om hur man hanterar konflikten. Jag gick mest poäng i kompromiss-kategorin - den som ger sig lättast enligt Judith. Kan nog passa in på mig, jag väljer verkligen mina fighter, jag vill att alla ska känna sig delaktiga, och om någon brinner extra mycket för just sin idé så kan väl hon/han få igenom sin idé. Inga konflikter, lugnt och harmoniskt.


Efter föreläsningarna hade vi ett möte om nollningen. Vår stab hade minst sagt många saker att gå igenom och vi fick mycket information om vad vi ska göra med våra nollor och vilka regler som gäller. Vi bestämde även vilka som ville ta ansvar för olika områden. Jag och Rutan ska vara lekledare, precis som vi planerat sedan vi blev nollade. Så nu gäller det att gnugga de små grå och komma på alla lekar man någonsin lekt sedan dagis!


Hoppas ni har haft en trevlig dag!
en lite kul bild från helgen -jag -marley- filly- rutan


Inte långt kvar...

Blev en väldigt trevlig kväll igår också. Jag satsade lite mer på maten igår och grillade fläskkotletter som jag marinerat själv. Till köttet grillade jag zucchini och sparris, riktigt gott! Nu börjar priserna på grönsaker gå ner igen, så förhoppningsvis kommer jag äta lite mer grönt. Det jobbiga med grönsaker är bara att dem blir dåliga så fort. Det är faktiskt överhuvudtaget svårt att avgöra hur länge vissa matvaror håller. Okej, om de luktar äckligt då ska det ju absolut slängas, men vissa grejer håller ju längre än bäst före datumet, och det känns ju onödigt att slänga mat som man fortfarande kan äta....hm, nåja, jag antar att mat-varighet är något man lär sig med tiden.


Idag har det varit lite molnig men väldigt varmt. Har inte gjort jättemycket, Internet ligger nere och jag känner mig isolerad från resten av världen. Jag passade i alla fall på att flytta upp massa vinterkläder som jag inte använder längre till vinden. Så nu har jag plats för ytterligare inköp..hehe. Nej, jag försöker hålla igen, men det är inte lätt! Finns så mycket fint ute i affärerna, och man ser bättre ut i allt när man är brun.


På onsdag ska jag testa att flyga stand by till Stockholm för första gången. Jag har inte varit hemma sedan i februari, och det ska verkligen bli skönt att få komma hem ett tag.

vi vann även kubb

Back to boredom!


Grillning

Det fina vädret fortsätter! Såg på vädernyheterna att det kommer bli upp mot 18-20 grader imorgon! De senaste dagarna har spenderats i min nyinköpta brassestol på Bolmens. Även om jag fortfarande är brun sedan Brasilien så skadar det ju inte att hålla brännan uppe. Vill ju inte att skillnaden ska vara för stor när min pojkvän kommer tillbaka. Det känns verkligen som hela Halmstad börjar vakna till liv. Både igår och idag var Bolmens fyllt med solande studenter.


Igår kväll samlades stora delar av Mfp på Bolmens för att grilla. Jag plus några till investerade i en egen grill. Förmodligen sommarens bästa investering! Vi grillade goda grillspett med kyckling och chorizo. Till de åt vi potatis och morötter i ugn, till efterrätt blev det marshmallows. Man kan lätt säga att jag rullade därifrån.


De tog ett tag att plocka undan alla grejer efter grillningen, och vi bestämde att vi skulle träffa resten av Mfp (de som var sugna) på Cafét i stan lite innan tio. Vi landade lite hos Emma, men de tog inte lång tid förens det blev en rätt kul förfest. Detta gjorde att när vi sedan kom till Cafét hade de flesta från Mfp redan kommit och gått. Lite tråkigt, men man fick ju göra det bästa av situationen. Cafét är i alla fall ett jättetrevligt ställe som är lagom stort och både har lite dansgolv och en mysig uteservering. Dessutom har de ingen konstig åldersgräns eller högt inträde.


Gissa vad jag ska göra ikväll? -Grillaaaa!!


exakt såhär ser vår grill ut!

Snart kommer den, sommaren!

Här i Halmstad har det verkligen varit fantastiskt väder ända sen jag kom hem från Brasilien. Solen skiner och träden blommar. På kvällarna är det ljust, och jag kan känna lukten, lukten av sommar.


Nu är det faktiskt bara lite mer än en månad kvar tills jag får sommarlov. Min sommar är än så länge rätt så oplanerad. Lyckligtvis har jag ett sommarjobb i Stockolm (Enea, där jag jobbade som receptionist innan jag började plugga) i fem veckor i juli/augusti. Många har svårt att hitta sommarjobb till denna sommar, finanskrisen påverkar oss alla på något sätt. Jag hoppas i alla fall på vackert väder i juni, då jag kommer att vara ledig och fira både midsommar och födelsedag. Ska bli spännande att göra premiär på Tylösand och uppleva "sommar-Halmstad" som alla snackar om.


Först gäller de dock att klara av skolan. Efter tre veckors ledighet har jag en del att ta igen. I marknadskommunikation har vi ingen tenta (puh!), men vi ska hålla ett tal om oss själva på tre minuter, ha en argumentation och skriva en rapport. Trots att jag bara har haft två lektioner i marknadskommunikation tycker jag att det verkar jättekul. Jag gillar faktiskt att hålla tal, och vill gärna bli bättre på det. I marknadskommunikation känns det inte heller som att de kommer bli så svårt att komma ikapp.


Jag har även passat på att vårstäda lite idag, blev så inspirerad (läs: äcklad) när jag och Rutan såg på Rent Hus igår.

Adjöken!
sverige?! tylösaand!!


En helg i Göteborg

Eftersom vi inte hade några föreläsningar vecka 16, så passade jag på att träffa två av mina bästa kompisar Nathalie och Julia när de kom till Göteborg för att göra stan och träffa gamla vänner.


Vi bodde hemma hos Lovisa, en gammal vän till Julia och Nathalie i Örgryte(och som pluggade tekniskt basår i Halmstad, för att senare börja Utvecklingsingenjörsprogrammet till höst), det var verkligen jättesnällt av Lovisas familj att låta mig bo där med, trots att de aldrig träffat mig. Vi alla bodde på källarplan, jag sov i familjens biorum - med över 600 dvd-filmer!


Vi kom sent på eftermiddagen, så ganska direkt efter vi kommit till vårt hem för helgen fixade vi oss och åt middag med Lovisas familj. För att sedan bege oss till ett studentområde nära Chalmers för förfest. Studentlägenheterna som vi förfestade i var riktigt fräscha, påminde om Bolmens ungefär. Killarna vi var hos var verkligen jättetrevliga, och vi drog inte därifrån förens runt 12- snåret. Vi röjde på Lounge(s) på avenyn. Jag hade verkligen jättekul! Var rätt så länge sen jag var ute och festade. Mycket folk och cool inredning gjorde det hela till en riktig höjdarkväll.


På lördagen mådde vi som vi förtjänade, men de stoppade oss inte ifrån att göra stan. Solen sken och vi strosade runt kring centrala Göteborg. Göteborg är ju för många som pluggar på Högskolan i Halmstad en naturlig fortsättning, både för plugg och jobb. Så jag jobbar på att lära känna staden bättre, och jag tror att det kan vara något för mig. Tillslut dog vi nästan av hunger och satte oss på ett pizza/kebabhak i solen, jag käkade en hel kebabpizza själv! (vilket är min första gång, bra eller dåligt..). Då insåg jag att jag hade glömt mitt kort och leg i min partyväska och inte kunde shoppa något, lite tråkigt, men lika bra.


Kvällen spenderades på Barsidan. Som från början var tomt, men sedan fylldes på med bl.a några mfp:are, våra nyfunna vänner från gårdagen och min kompis Sandra som numera huserar i Götet. När vi väl sedan skulle dra vidare, gick det inte lika bra som på fredagen, nekade på Push och Lougne(s) kom vi tillsist in på Park Lane. Som man har hört ska vara grymt, men just denna lördag kl 3 på morgonen var kasst. Så vi tog en taxi hem och la oss.


Söndag tog jag mig själv in till stan för att träffa några gamla kompisar. Vi fikade på Café con leche, vilket var ett jättetrevligt och billigt ställe nära Oscar Fredrikskyrkan. Vi fortsatte med en lång promenad i Slottsparken, såg lite djur och på den fina utsikten. Ett perfekt slut på en jättekul helg i Göteborg - I'll be back!

avenyyn


Frågestund

Man kan ju inte ha en blogg utan att någon gång svara på dessa frågor! Så nu har ni en chans att lära känna mig lite bättre.

Du heter: Emilie Eva Karolina Jäfvert


Smeknamn:
  Mili, Yeahfart, Jäfvert, Stockholm


Låt som när du är ledsen sörjer till?
Något med Kent eller Coldplay ( lost! Eller 42)


Beroende av:
Vänner, kärlek, fest, godis (till och från), min familj och att resa.


Vad behöver du mest just nu:
En städtant, senaste The Hills avsnittet och min pojkvän.


Vad tror folk om dig?
Beror på vem du frågar, men kanske glad, charmig, lång, slarvig och festlig.


Stämmer det?
Japp


Vad får du oftast komplimanger för?
Mina kläder tror jag...


Vad säger du för att imponera på någon?
Olika resor jag har gjort, mer raggningsmässigt skulle jag nog säga att ett leende tar en långt, och att ställa lite oväntade frågor som ger diskussion.


Hur imponerar man på dig?
  Hm..charming och rolig som vågar säga vad de tycker och inte är rädda för att göra bort sig! Ovanliga intressen och modekunnig blir jag också impad av. Sen sådant som jag är dålig på, t.ex människor som är duktiga på matte/fysik/kemi - affärsredovisning. Dessutom imponeras jag av människor som lyckas hålla många bollar i luften samtidigt.


Brukar du skratta för dig själv?
  Ofta! Jag drömmer mig lätt bort ibland.


Var bor du?
Nyhem, Halmstad. Är dock born and raised i Enebyberg, Stockholm.


Trivs du där:
Yes box! 21,6 kvm är alldeles lagom! Halmstad är en jättetrevlig stad och börjar blomstra nu när det blir varmare. Perfekt som första "bo-själv" stad tycker jag! Allt är på cykelavstånd.


Äger du några converse:
Ett par vita och ett par i jeans som jag älskade i 6:an.


Favoritserier på TV : Gossip girl, 2 ½ men, How I Met Your Mother, Sex and the City, The Hills, The City, House, That 70's show.


Vad har du för mobil:
SonyEricsson G502


Nästa mål i ditt liv:
 Ta körkort och klara nästa tenta.


Hur svarar du i mobilen:
Beror på vem som ringer, men oftast Hallå


Brukar du komma i tid:
När det gäller skola och arbete: Ja, är det privat så är jag antingen på minuten eller några minuter försent.


När mår du bra:
När jag får vara med dem jag älskar och bryr mig om. Med min pojkvän har jag helst myskväll och med  vänner helst middag och fest!


Hur känner du dig nu: Lite halvsjuk och trött, en aning uttråkad.


Vanligaste färg på dina kläder:
Det mesta utom beigt.


Vad saknar du:
Min pojkvän och min hund!


När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt 23.00-01.00


Är du blyg?
Tycker jag inte, men jag var riktigt blyg när jag var liten.


Sysslar du med någon idrott:
Nu blir det mest olika slags gruppträningar på Sats, men tidigare har jag ridit, dansat, gått på judo och spelat badminton.


Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Snarare attraktion vid första ögonkastet, skulle vilja säga kärlek vid första samtalet.


Är du nöjd med ditt liv:
I det stora hela, ja!


Vad är det värsta du vet?
Misshandel, djurplågeri, trångsynta människor och nazism.


Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka?
Varierar, allt från 500 till 2000 kan jag tänka mig.


Vad längtar du till?
12 maj och sommarlov!


Har du bra vänner och äkta vänskap?
Ja! Älskar mina vänner, fantastiska människor hela bunten!


Om fem månader:
Ska jag utsätta alla nya nollor för de jag gick igenom, hämnden är ljuv...


Du samlar på:
Kläder och kylskåpmagneter från olika delar av världen.


Vill du gifta dig:
Ja, men det är inte nödvändigt, tycker att äktenskapet är lite överskattat.


Vill du ha barn:
Såklart, jag måste föra mina gener vidare ;)


Är du bra på att laga mat:
Jag tycker det i alla fall, men det ser ut som ett bombnedslag efteråt.


Är du flygrädd:
Nej, men ibland kan jag få lite ångest när det är för mycket luftgropar.


Vilken är din favoritglass:
 Antingen italiensk glass, typ Bacio eller någon riktigt fruktig sorbet. Annars är Ben & Jerry's aldrig fel.


Vilken ögonfärg har du:
Blå/grå


Hur ofta tränar/motionerar du:
Snittar väl runt 2-3 gånger i veckan.


Vad är det viktigaste i livet?:
Att känna sig lycklig.

alltid taggad!


Utvärdering - Brasilien

Jag hade världens bästa semester! Kanske mest på grund utav att jag äntligen fick vara med min pojkvän som jag har saknat så länge. Trots att jag ständigt svävade på moln hann jag samtidigt observera Brasilien, och jag tänkte dela med mig ytterligare av mina iakttagelser.


Natur: Fantastisk! Jag älskade de lummiga bergen som kantade stränderna och det blåa vattnet. Jag såg även för första gången en kolibri, utanför mitt fönster! I Brasilien finns även amazonas, dit jag verkligen skulle vilja åka nästa gång jag besöker Sydamerika. I Brasilien är årstiderna tvärtom än i Sverige, så jag var där på deras sensommar/tidig höst. Ändå var temperaturen runt 26-32 plusgrader. Helt perfekt.

  

Kultur: Innan jag åkte till Brasilien kände jag till flippfloppsen Havaianas, ölen Brahma, karnevalen i Rio, snygga tjejer och mycket kött. Efter min resa kan jag tillägga att de äter sjukt mycket ost i Brasilien (förmodligen på grund av alla kor de föder upp), jag tycker väl inte att kvinnorna var världens vackraste. Svenskar och skandinaver är fortfarande enligt mig vackrast i världen. Däremot hade de världens minsta bikinis och badbyxor på sig, så majoriteten verkar vara stolta över sina kroppar, så det är ju rätt inställning. Annars måste jag säga att Brasilien inte var så annorlunda som jag trodde. De flesta moderniteter fanns, och man fick lite spanska solkusten-vibes. Människorna var väldigt glada och trevliga, men dåliga på engelska.


Mat: KÖTT! Dominerade helt klart menyerna. Eftersom vi var på kusten fanns det även väldigt många olika fiskrätter. Priserna låg runt 15-25 real, d.v.s 50-80 svenska kronor. Billigare, men inte som t.ex Thailand. Till maten åt man mest pommes frites och ris. Ärligt talat var jag inte så imponerad. Att gå ut och äta var lite som ett lotteri, man visste aldrig om de skulle vara gott eller sådär. Inte Italien direkt, men absolut helt okej.

  

Brasilien är ett u-land: Detta faktum märktes inte av i de städer jag var i. Jag såg inga tiggare (däremot hemlösa hundar) och som jag tidigare nämnde fanns alla slags moderniteter. Detta beror på att jag var i Santa Catarina, en av de rikaste staterna i Brasilien. Att Brasilien räknas som ett u-land är för att klyftan mellan rika och fattiga är så otroligt stor, framförallt i norra Brasilien.


brazil

Florianópolis

Den största delen av min resa spenderade jag i en stad som heter Florianópolis. Florianópolis ligger ca 1 timmer flygresa norr om Sao Paulo och är känd som brassarnas egna semesterort. Vi bodde på den ö som halva Florianópolis stad ligger på. Vi åkte runt till lite olika stränder, men favoriterna var Praia Mole och Jaquita (?).  Där var det många och starka vågor. Fegis som jag är bidrog det till att mina dopp inte blev så långa och många. Vågorna, och strömmarna där under är så otroligt starka!


Killarna och Sandra försökte på sig surfing (som är väldigt populärt på dessa stränder) men det var lättare sagt en gjort! Efter en halvtimmes av misslyckade försök bytte de till bodyboards. Surfing är verkligen en häftig grej. Åka på en planka på vatten liksom, hur kom man på det? Under resan såg vi filmen Point Break, en klassisk surfarfilm med bl.a Patrick Swayze och det var hur coolt som helst!


I Florianópolis fanns rätt så många hemlösa hundar, men ärligt talat verkade de inte gå någon större nöd på dem. De tog sig fram smidigt i den galna trafiken, och badade då och då i lagunen. Vi hittade en favorit som vi döpte till Branco (vit på portugisiska). Riktigt trevlig hund! Jag känner att jag verkligen har hundabstinens nu när jag inte bor med Hugo (familjens hund) längre. Hundar har blivit samma sak som bebisar är för andra. Jag längtar tills jag får träffa min lilla räv igen!


En av de sista dagarna testade jag och P några roliga trampbåtar, det var som två stora plast-traktorhjul som man trampade runt. Rätt så jobbigt, men det gjorde att vi kunde ta en närmare titt på de fina husen som fanns på bergväggarna kring lagunen. Tänk att ha en sommarstuga där! Lyxigt. Tyvärr hade min kamera gått sönder då, så de blev inga bilder, men jag kommer aldrig att glömma de.


En av de lite molnigare dagarna tog vi oss in till Florianópolis City och gick längs med storgatorna. Fashion bor inte i Brasilien kan man konstatera efter denna resa. Det ända jag fyndade i Brasilien var en klänning, en mini-bikini, havaianas och smycken. Florianópolis city var däremot väldigt färgglatt1 Finns det något roligare än rosa hus? Torgen var fulla av olika stånd, bl.a kakstånd där man kunde köpa kakor i lösvikt! Kul att se mer än bara stränder och hav.


Pictures please!

surfing!
jag å branco
city

Balneário Camboriú

På torsdagen åkte vi buss från Floripa till Balneário Camboriú. Även kallat "lilla Rio" och ligger ca 1 timmer bussfärd norr om Floripa. Medans vi turister (d.v.s icke-praktikanter) satte oss på första bästa bar längs med strandpromenaden, tog en drink och vaktade väskor, medans våra respektive gick och fixade lägenheter. Där kan man nämligen hyra helt hyfsade lägenheter väldigt billigt. Vi var fem stycken som delade på en rätt murvig (men billig) lägenhet på 15:de våningen.


Balneário Camboriú kallas för lilla Rio på grund av skyskraporna som kantar stranden. Det var alltså mycket mer stad än i Floripa som kändes mer som en semesterort. Det var även väldigt bra tajming eftersom två av de 4,5 dagar vi var där så var det lite molnigt. Så det blev mycket strosande i staden.


Vi hann även med;


•-         Åka med en linbana (som gav oss en grym utsikt över staden) till ett naturreservat och en jättefin strand.

•-         Fixa manikyr och pedikyr för nästan inga pengar alls!

•-         Äta på världens flummigaste pizza/pasta restaurang där man betalade en klumpsumma för att sedan bli serverad diverse olika pizzar och pastor (?) , bl.a laxpizza och choklad-kokospizza.

•-         Köpa massa Havaianas och andra souvenirer.


Här kommer lite bilder!

mini-rio
utsikt från linbanan
fina stranden
pedikyr
utsikt från lägenheten