Mors dag

Idag är de som ni kanske vet mors dag. Eftersom det var lite för dyrt att skicka blombud så väljer jag att gratta min mamma genom bloggen. Den är ju trots allt hennes startsida så jag vet att hon ser den.


Här är min favoritbild på oss två tillsammans. Äpplet faller inte långt från trädet brukar man ju säga. Även om min mamma försöker förtränga sina vilda ungdomsår har festgenerna ändå lyckats komma fram i mig! All- in!!

mami i milano

Mammas favoritblomma - blåklint!
mama gillar blåklint

Så, GRATTIS MAMMA!!

Jag hoppas ni hade en fin dag på Gregersboda. Vi ses på fredag!


Sol, grill, mfp och cafét

På lördagen tog jag lite ledigt från mina studier eftersom det skulle bli en väldigt varm dag. Och det blev det! Det är så härligt att kunna gå ute med bara shorts och linne, utan att frysa! Jag började dagen med att gymma en timme! Det var skönt att få träna lite igen, har ju inte gjort de på ca 2 veckor eftersom jag har ätit antibiotika. Däremot kände jag att jag har tappat mycket muskler eftersom vissa övningar jag vanligtvis tycker är lätta kändes jättetunga. Men, nu är jag tillbaka i alla fall.


Efter min power-work out tog jag och min pojkvän en promenad ner till stan där det var fullt med folk. Jag misstänker att sommarturisterna börjar ramla in så smått här i Halmstad. Vi bestämde oss i alla fall för att äta lunch på Gastons. Jag åt en rätt god scampi-räk sallad. På vägen hem gick vi en omväg förbi Bolmens och jag hälsade på lite folk i min klass och kollade läget.


Senare på kvällen var det mfp1-grill vid bolmens. På ett sätt var det lite av en avslutningsfest. Många har redan åkt hem, men större delen av klassen har tentan på fredag som jag, eller en omtenta i organisation på måndag. Det var mycket trevligt, och mellan varven sprang jag till min pojkvän och hans vänner som satt lite längre bort och fick lite rosé. Tanken var att vi skulle till sista kåren som hade bartömning. Så blev inte utfallet, när de blev lite kallare fortsatte festen hos Sandra på Bolmens, mycket kul och därefter drog vi inte till stan och cafét. Mycket folk och riktigt kul. Kände att jag har saknat att festa, det är något som man enligt mig måste göra för att hålla sig vid vettet.

mfp
mer mfp
alla i mfp älskar att synas
showshowshow!

Riskettan

I fredags började jag min dag med att göra "Riskettan", inför mitt körkort. Detta är en ny "kurs" på cirka tre timmar som man ska vara med på om man tar sitt körkort efter april i år. Kursen handlade om alkohol, droger och trötthet i trafiken. Var väl helt okej, rätt mycket som man har hört förut. Däremot var de lite nytt med tröttheten. Vår lärare (min trafiklärare), berättade om när han hade somnat bakom ratten på toppen av Hallandsåsen, och inte vaknat förens han var nere. Allt hade gått bra, men han tyckte det var riktigt läskigt. Med tanke på hur spänd jag är när jag kör bil, kommer de nog ta bra många år innan jag kan vara i riskzonen för att somna bakom ratten.


Efter min utbildning drog jag till bibblan och pluggade mer redovisning. Jag måste säga att min motivation är mycket låg, "ska jag sitta ytterligare en vecka med böckerna hela dagen lång?!" känns inte så kul, och ämnet är både svårt och rätt tråkigt tyvärr. Jag är ingen revisor helt enkelt.


På kvällen var vi några tjejer hemma hos Linda i Rotorp och kollade på film. Kommer inte ihåg vad den hette, men den var riktigt skum. Handlade om obduktionsläkare som tävlade om vem som kunde mörda någon på det mest komplicerade sättet. Dessutom var det rätt mycket sex bredvid lik. Varför det inte klassades som en skräckfilm beats me...

pluggaapluggaplugga

Hur gick det?

Hm...mja, jag hoppas att jag klarade den. När jag satt och räknade ut mina poäng för mig själv fick jag exakt 37 poäng (det vill säga: precis godkänt), så jag hoppas att jag och Turbo-Lars tänker likadant.


Efter tentan - och en fika senare, gick jag och några till och lyssnade på Mfp-treorna som berättade om sina praktiker runt om i världen. Den dagen var det Brasilien jag lyssnade på, där även min kära pojkvän varit. Som jag redan visste var en del av dem rätt missnöjda med sin praktik. Brasilien är trots allt ett u-land, med lägre standard och få engelsktalande. I tisdags var jag också och lyssnade på treor, men de hade haft de betydligt bättre! De hade varit i Dallas USA, och bott gratis med pool och gått på NBA-basket, och NHL-hockey. En annan hade praktiserat på IKEA i London. De verkade riktigt lärorikt och roligt. Kanske den platsen jag är mest sugen på....men den önskan delar jag nog med större delen av min klass tyvärr. Tror jag kommer fixa något eget.


På kvällen gick alla tjejerna i klassen till Gastons och åt middag. Vi var 20 stycken piffiga tjejer som var det största sällskapet på hela stället. Gastons är rätt dyrt för en student, så jag tog ett av de billigare alternativen: pizza! Den var jättegod, med sparris, flaskfilé, färska champinjoner och bearnaise. Matporr, minst sagt.
mfp är snygga som fangah!

hej svejs!


Tenta imorgon!

Imorgon smäller det! Efter lite mer än en veckas intensivt pluggande kommer mina kunskaper i mikroekonomi sättas på prov. Idag och igår körde vi vår favorit frågebrunnen, fast inte så många gånger, denna tenta kommer ju vara mer matematiskt (tyvärr), men nu lär vi ju för livet, dessutom förstår man lättare om man vet mer.


Idag var jag den enda som inte hade mat med mig så jag lurade min pojkvän in till stan och vi åt lunch på Halmstads värdshus. Jag rekommenderar det inte. Det kostade 70:- och allt på menyn lät gott, och de var inte äckligt heller, men absolut inget speciellt, lite bättre skolmat med en väldigt gräddig sås, så mätt blev jag.


Det har även sköljt en värmebölja över staden idag, tror det var runt 22 + . Fick en liten värmechock när jag gick ut från bibblan. Men just i skrivande stund börjar det ösregna. Hoppas det försvinner under natten.


Halmstad har nu fått 7eleven! Jag tror att alla shell-macker ska förvandlas till dessa trevliga 24 timmar om dygnet mat/godis-affärerna. Kommer ju nästan kännas som hemma i Stockholm, men bara nästan. Kommer förresten åka upp lite tidigare till Stockholm än vad jag planerat, hoppar på första bästa plan efter min tenta den 5 juni. Min kusin har tagit sin läkarexamen! Såklart måste jag vara där och gratulera.

välkommen till halmstad


Studera mera

Rapport från plugg-bubblan. Dagarna går och min förståelse för mikro ökar. Jag hoppas tentan är lätt. Massa jämvikt, totalnytta och kanske något diagram. Vi gör mest en massa tentor och märker att många frågor gör repris. Så jag hoppas på en tenta full av repriser.


Eftersom bibblan har fått så dåliga tider har vi flyttat vår plugg-grupp/syjunta till Linda och Ioana i Rotorp. Går faktiskt helt okej att sitta hemma hos någon. Även om de bli mycket skitsnack emellanåt, men jag får ändå mer gjort när jag sitter där än om jag skulle sitta hemma själv. Dessutom har de blivit så att någon bakar något till varje dag. Häromdagen bakade jag riktigt mastiga kladdkakemuffins - jag säger bara GAH!


Igår lagade jag min egen pizza. Sådär som man gjorde på hemkunskapen i femman. Pizza med sconesbotten, tomatsås, kalkon, zucchini, gorogonzola och vanlig ost. Blev faktiskt riktigt go. Och jag behövde inte åka iväg till affären och köpa massa grejer.

gah

Senare på kvällen igår drog vi ut till Bull's och satt och spanade lite. De blev en cola för min del. Skönt att inte vara bakis idag, men jag kände mig lite tråkig och otaggad. Även om de andra bara drack 1-2 glas vin så blev de i alla fall lite glada medans jag bara blev trött. Så vid midnatt drog jag hem och de andra drog till cafét.

halmstad by night

Mah, ny dag, nya saker att lära! Imorrn kommer csn också, nice!


Vi går hand i hand, ner till Tylösand

Hejhopp!


Idag är det faktiskt min namnsdag (heter Karolina i mellannamn), det har jag firat med en dag på stadsbiblioteket. Vi är inne i en såndär tentaperiod igen. Nästa onsdag har jag tenta i Mikroekonomi och den femte juni har jag tenta i affärsredovisning. Så jag trotsar det fina vädret och sitter inne!


Vi har i alla fall haft vår sista föreläsning för läsåret. Nästa gång jag går på en föreläsning är jag Mfp-tvåa. Kommer bli kul! Däremot känns det inte som att det är sommarlov snart. Det är någonting jag har märkt när man läser på högskolan. Om man bara är i skolan 2-3 dagar i veckan så blir varje ledig dag som helg. Så på ett sätt är det ett ganska skönt och slappt liv att leva som student.


Min pojkvän är tillbaka! Han kom i fredags och det var jättekul att ses igen. Men, det tog inte lång tid förens jag fick ett konstigt eksem i mitt ansikte som sved. Jag testade för första gången att gå till skolhälsan på högskolan. Som man är van vid har de inte så många öppettider, tror det är 10-12, måndag till fredag. Däremot var det ingen kö, så jag fick prata med Elisabeth som trodde de var svinkoppor. Not so nice! Hon lyckades även fixa en läkartid på Nyhems vårdcentral samma dag. Där fick jag recept på medicin som jag nu ska äta i 10 dagar....gah.


I söndags var jag och min pojkvän nere på Tylösand. Jag har bara varit där en gång tidigare för några år sedan. Så det var trevligt att se vart jag kommer hänga en del i sommar. Det var riktigt varmt och fint ute. Nästan som sommar.
 tylööö

plugg

Vi ses i bibblan!


Walk the walk, talk the talk

Puh, nu är mina två framträdanden över. Gick faktiskt riktigt bra, fick 5/5 på allt förutom på mitt röstläge "lite gällt...", men enligt mina vänner är det så jag låter. Så det är prima. Det vi gjorde var alltså först en argumentation - vi var mot mensbidrag, vilket jag tror vi vann, det blev en rätt kul diskussion i alla fall, tror vår lärare Judith gillade den. Sedan mitt personliga tal som gick så bra. Det var nog tur att jag tränade med min grupp några gånger innan. Egentligen gillar jag att hålla tal och framträda m.m. men när man inte gör det så ofta blir man lätt rätt nervös innan. Tur att jag är så otroligt inlevelsefull under stress =)


Annars har vi jobbat hela veckan med vår rapport om Systembolagets externa kommunikation i marknadskommunikation. Det är rätt ofta de blir intensiva veckor i vågor. Fast vi kanske inte är de mest effektiva, men jag tror att rapporten kommer att bli bra. Dock tror jag Judith kommer att titta mest på vår presentation, så vi ska försöka komma på något spexigt så att vi kan imponera på henne.


Jag måste även få passa på att gratulera min lillasyster som tog sitt körkort på första försöket i onsdags! Hela tre år före mig, känns bra. Jag har i alla fall bokat in mig på två till lektioner och riskettan, som är en ny grej de har lagt till på körkortsutbildningen, man ska tydligen diskutera alkohol, trötthet och droger i trafiken. Allt för 750 härliga kronor.


Tur att min pojkvän kommer hem imorgon så jag har något att se framemot! Mina gräsänke-dagar är över! Äntligen....!
min mördarsyrra på ett annat motorfordon


Det händer i Halmstad

Vaknade imorse och kände mig riktigt krasslig, en igentjocknad hals och huvudvärk/illamående. Jag gissade på att mina symptom delvis var psykiska eftersom jag känt mig rätt så ensam/isolerad/rastlös igår, såsom säkert många andra studenter (och andra) känner ibland. Så först tyckte jag synd om mig själv och tänkte att jag skulle ha ännu en dag i ensamhet och avstyra mina planer med Prillan. Men då mindes jag vad en vän en gång sagt till mig om denna obehagliga känsla, som ibland kan bli en ond cirkel, från att hata att vara ensam kan man tillslut bli något av en eremit och inte "orka" träffa folk. Så jag förträngde mina melankoliska känslor och gav mig ut i ett vackert väder för att träffa Prillan och Rutan.


Väl i stan såg vi att de höll på att bygga upp en scen och mer på stora torg, tydligen var det Postkodmiljonären som var på plats med sin "grannyra". Så en annars död söndag i Halmstad förvandlades till något av en folkfest med Charlotte Perelli och Alcazar (mina favoriter!!). Det fanns gratis korv med bröd, godis, kanelbullar, glass och saft - med andra ord en väldigt studentvänlig tillställning.

alcazar
ah, studentlifestyle

När jag sedan cyklade hem kände jag mig glad och motiverad igen! Så ikväll lagade jag till min senaste obsession sparris, det är så himla gott, med lax och bea (high fat low carb). Sedan ägnade jag mig åt min andra nya passion (läs; tidsfördriv), att baka! Ikväll blev det chokladbollar, men tidigare har jag även bakat äppelpaj och en riktigt god kladdkaka.

Tänk vad lite mingel kan göra!

Imorgon blir det dock plugg hela dagen på bibblan....
GAH



Adios!


Tidsfördriv

 På onsdagen var det overallgasque på Bolmens. Vi satt i våra brassestolar och åt kokt korv. De flesta killarna hade på sig peruker och solglasögon så det kändes lite flummigt att se hur oigenkännliga alla såg ut.  Efter några timmar kom staben och körde en liten uppvisning, och därefter blev vi indelade i tre grupper (lax, ost och skinka), efter lite väntan fick vi blunda och bli "invigda". Här väljer jag att utesluta detaljer. Festen var sedan igång, Nathalie fick ansluta och fick träffa klassen, och hon tyckte precis som jag att de var "taggade"! Vi drog sedan till kåren där vi var ensamma på dansgolvet, men det var kul ändå!


Vi började torsdagen med att äta en maffig kebabpizza på pizzerian New York, jag åt upp ¾ och Nathalie ¼, är man grandiosa så är man. Jag visade därefter upp Halmstad och mina hotspots. Bland annat Bulls, stadsbiblioteket, picassoparken och den gamla delen av Halmstad. På kvällen testade vi Club 4 för första gången, denna gång var de på Cafét, och det var absolut bättre än vad jag trodde. Lika mycket folk som en fredag ungefär och de spelade min nya taggningslåt nr 1: Day n Nite -Kid Cudi. Igår visade jag upp högskolan och vi fortsatte sedan till Östra stranden. Det var soligt men väldigt blåsigt, som det brukar vara alltså. På kvällen kände jag mig lite seg och dessutom har min hals börjat krångla (inte så bra med tanke på att vi ska ha två presentationer nästa vecka!). Så jag la mina pengar på en pizza och Panic Room med Rutan. Så idag kunde jag gå upp i tid för att gå på yoga och sedan cykla in en sväng på stan och fixa lite grejer.


overall-staben



Annars känns det som jag väntar så mycket, just nu känns det som att jag är helt handikappsförlamad tills Emma kommer tillbaka från Barcelona, och jag kan inte känna mig 100% lycklig förens min pojkvän kommer hit (3 dagar till Sverige, 5 till Halmstad). Gah! Vart finns ff-knappen när man behöver den som mest??


Last chance to party

Äntligen tillbaka i Halmstad! Denna gång testade vi att köpa min hembiljett på blocket (!). Vi köpte en biljett (sthlm-gbg) för 290:- av en kille som hette Erik. Mycket billigare än sista minuten på SJ (som är lite av ett skämt), de skulle kanske ha gått på 600:-. Detta funkar ju när man är i Stockholm, men är nog svårt åt andra hållet eftersom jag inte har någon bil (eller körkort för den delen) att hämta/möta upp någon som vill sälja en biljett.


I Göteborg passade jag på att ta en snabb fika med min holländske kompis Joep. Han pluggar ju numera i Götet, och vi har inte förens nu kunnat matcha våra scheman för att kunna träffas. Han trivdes i alla fall i Göteborg, men gjorde sig lite lustig över svenskarna. Han påpekade dehär med att när det regnar så är de verkligen helt dött på gatorna, men bara det är en fin dag så är det folk överallt. Summa summarum, svenskar gillar fint väder!


Denna vecka är vår sista relativt "lugna" vecka. Nästa vecka har vi argumentation och personligt tal i marknadskommunikation, och veckan därefter har vi inlämning av en rapport i marknadskommunikation. Så denna vecka ska jag försöka skriva klart mitt tal och göra en rest uppgift i redovisning och finansiering. Men, det händer mycket roliga saker denhär veckan också. Min bästis från Stockholm, Nathalie kommer och hälsar på mig imorgon. Senare på kvällen är det overallgasque och sedan kåren, på torsdag club 4 på cafét och på fredag är det äntligen superfredag! Allt roligt på en och samma vecka, Nathalie valde sannerligen rätt tidpunkt att besöka Halmstad, om bara vädret kunde gå tillbaka till som det var under valborg....oh well, man kan inte få allt...

jag å natta :D

Bara en vecka kvar tills min pojkvän kommer tillbaka till Sverige! Happy times =)


V-valborg

Min valborg blev inte speciellt traditionsenlig. Ingen stor middag, och ingen brasa. Det blev istället en grym utekväll i Stockholm.


På förmiddagen hann jag svänga förbi mitt kära Täby centrum och kolla in vad som har hänt där samt botanisera i diverse kedjor. Tillslut blev det två linnen och en tröja. Därefter följde jag med min syrra på hennes körlektion. Mest för att se hur hon ligger till, sanningen är ju den att hon är tre år yngre, men är närmare sitt körkort än jag. Hon ska köra upp den 13 maj, en del av mig vill att hon ska klara de, men syskonrivaliteten finns ju såklart alltid där, och det känns ju sådär att hon fixar körkortet cirka 2 månader efter sin 18-årsdag, och jag efter nästan tre år.....


Tidig eftermiddag åt vi sedan valborgslunch med mamma eftersom vi skulle spendera kvällen på olika ställen. Jag blev grymt mätt!


Kvällen började med förfest på Gärdet hos en av mina bästisar Nathalie (som kommer till Halmstad på onsdag!) och ytterligare ett tiotal vänner. Det var kul att träffa alla igen, känns som jag har varit borta ett bra tag.


Vi fortsatte sedan till Berns där det var jättelång kö, förmodligen för att Erik Prydz spelade där den kvällen. Jag, Nathalie och Erica orkade inte stå i kö, och fortsatte mot Stureplan och försökte hitta de ställe med mest drag. Turen föll på Sturecompagniet där jag inte varit på ett bra tag. Ganska dyrt inträde, lite äldre människor, en hel del turister (som senare skulle göra min kväll) men grym musik. När vi betalat våra 160 kronor i inträde kom jag på tanken att försöka komma in på Sturecompagniets vip-avdelning (övervåningen) som heter V. Där gäller endast lista, men de verkade vara mer drag där så jag tog på mig att vara ansiktet utåt i försöket. Rätt snabbt såg jag en kille som tappade något på marken när han i diskussion med vakten om att komma in, jag uppmärksammade honom på vad som hade hänt, och han svarade med "Excuse me?", ah en turist, men jag såg min chans och började småsnacka, han visade sig heta Thomas och vara från Schweiz. När han sedan skulle in frågade han om jag ville följa med - såklart ville jag de, men bara om jag fick ta med mina två kompisar, saken var biff och vi var inne! Väl inne visade det sig att jag kände bartendern och fick därför ett förmånligt pris på min goda drink. Pricken över i:et var att Alex Schulman var där! Jag har läst hans blogg jättelänge och jag tycker han skriver väldigt bra och intresseväckande. Jag var bara tvungen att säga någonting, så jag frågade om han hade en penna, vilket han inte hade, men istället tog vi en bild tillsammans och min kväll var gjord. Vi dansade tills tio minuter innan stängning och "ägde sönder" hela stället. Grym valborg!

jag och min bloggidol på V