The Christmas Must

Jag skulle ha bloggat igår, var det tänkt. Men se det gjorde jag inte. Jag bloggar idag istället. Så alla ni som schemalagt att läsa ett blogginlägg av Lena idag får bli besvikna. Ni som längtat och sett fram emot den alldeles speciella stund det är att ha ett nytt Lena-inlägg framför sig får vänta ända till fredag. Och nöja er med mig.

Var på kårpuben igår. Och jag börjar fundera på om de för någon slags personlig vendetta mot mig... Att så fort de upptäcker att jag är på väg in i kön så mobiliserar de sina Förstör-För-Björn-styrkor... Så är det ju inte. Det märktes med all önskvärd tydlighet att det var många fler än jag som inte var glada i kårpubens agerande igår...
Särskilt tjejen som lämnade stället med sina vänner vid ett-tiden och oblygt lät folk veta hur illa hon tyckte stället sköttes...
Och så klart vakten som inte fick släppa in fler gäster, som inte försvarade det alls, utan dömde ut allting.

Strax efter ett meddelade nämligen vaktstyrkan att inga fler skulle släppas in på hela kvällen, trots att folk var på väg hem, i strid ström... Vi var väl ett tjugotal i kön.

Men men. Vi (Jag, Matte och Jimbo) hittade en annan väg in, som dessutom var gratis. Det kändes bra.
Vi säljer knepet till högstbjudande.

Har spenderat dagen med att kolla runt på en massa youtube-klipp. Mest gamla klipp med Peter och Fredde, och gamla 90-talsprogram. Rederiet, Plus och gamla barnprogram. Någon som kommer ihåg det här
aprilskämtet?

Juletid... Det bästa med julen är utan tvivel julmust. Det finns inget bättre. Härom året anordnades ett stort blindtest av julmust i min lägenhet. Sju sorter testades. Jag fick faktiskt fram Apotekarnes som segrare, före Spendrups. Men det var spridda röster bland deltagarna.
Hur som helst, jag har läst väldigt mycket gott om Zeunerts Julmust, men jag har ingen aning om var man kan köpa den? Är det någon, någon alls, som kan hjälpa mig med tips om var man kan köpa den? Jag är hejdlöst nyfiken.

¤¤¤
Sms-dialog mellan mig och Martin igår:
Martin:
På båten till Styrsö såg jag en tjej med en likadan blå Trunc & Co-väska som du har. Därför hoppas jag att du och din väska får en bra dag,

Björn:
Tack så mycket! Var hon snygg?

Martin:
Jag tror att hon var utvecklingsstörd.

Björn:
Jag frågade om hon var snygg.

Martin:
Självfallet. Hon var lik dig.

¤¤¤
Han är söt, Martin.

Förra veckan hade de 4 Apotekarnes Julmust för 19.90 på Netto. Jag ska dit nu och kolla om det fortfarande gäller.

Och imorgon, äntligen, är Lena tillbaka med ett späckat blogginlägg. Det kommer att vara intressant, roligt, fascinerande, varmt, tankeväckande, finurligt och helt enkelt väldans läsvärt.

Hörs i helgen. Glad Lucia och allt.

/Björn

Kommentarer
Postat av: Lena

Din smickrare där:)
Nu har jag ju ångest och världens tyngd att axla inför i morgon för att tota i hop något intressant att skriva om.
Men det hade du väl räknat ut?

Lena måste nu slita sitt hår, tänka massa coola tankar och göra massa coola grejer...för möjliga bästa story.
Hmm
Suck

2007-12-13 @ 18:26:34
Postat av: Björn

Fyrpacket med Apotekarnes Julmust har gått upp i pris på Netto. Hutlösa 29.90 kr kostar det nu. Jag nöjde mig med att köpa grädde, mjölk och pistagenötter.

2007-12-13 @ 18:58:13
Postat av: Elak

Kul att se att du som bloggare för högskolan totalt skiter i de regler som gäller på kårpuben, tror du att det gäller andra regler för dig eller?

Hoppas att det blir ett disciplinärende och att du blir avstängd från kåren som en följd av ditt/ert agerande.

2007-12-14 @ 13:35:16
Postat av: Björn

Givetvis gäller andra regler för oss bloggare. Vi får göra som vi vill lite när som helst. Det säger väl sig självt?

Vakternas brutala uppträdande när de upptäckte att vi tagit oss in på eget vis var annars bestraffning nog...
"Snyggt jobbat!", berömde de glatt... =)

Och... Regler är väl till för att brytas? Eller hur var det det var nu med det igen?

I övrigt vill jag uppmuntra till att det blir disciplinärende av saken. Det är väl det enda rätta faktiskt? Jag är redo att ta mitt straff; Avstängning på livstid.

2007-12-14 @ 15:03:33
Postat av: Elak

Märks ju på dina inlägg nu att du skiter rätt mycket i det mesta eftersom du är klar.

Att du ens plankar in och/eller uppmuntrar till det tyder ju på att det är attityd problem som du har som inte kan respektera regler.

2007-12-14 @ 15:27:26
Postat av: tjo

www.boraskavaljer.se lyssna på "superstudenten"...kändes skönt att se hur någon som faktiskt KAN skriva går lös på er. All heder åt honom/henne

2007-12-14 @ 15:32:57
Postat av: Björn

Vill bara säga att vår entré på kårpuben var alldeles för sofistikerad och genomtänkt för att egentligen gå under benämningen plankning. Undrar hur många studenter som tvekat om de faktiskt ställts inför möjligheten... Tror inte det är många (bortsett från moralriddare "Elak" och kanske någon till) som hade avstått möjligheten att traska rakt in på kårpuben. Men det är ju försås ren spekulation. Det kan ju även vara jag som är en usel människa med attitydproblem.

2007-12-14 @ 16:11:38
Postat av: Elak

Jag har själv jobbat många gånger på kåren under de sista 2.5 åren och att läsa det du skriver är som att spotta på alla oss som jobbar där och det vi gör och du visar ju att du inte har någon respekt för det som vi gör där.

2007-12-14 @ 16:46:51
Postat av: Björn

Hur kan något så oskyldigt som att läsa de här bloggen likställas med att spotta på all kårpersonal? Nä, förlåt... Tarvligt (men kul) att anmärka på små syftningsfel... =)

Men bäste herr Elak... Nu tar du väl ändå i så du småspricker lite ändå? Inte är väl mina alster att likställa med något så kränkade som att spotta på de som jobbar där?

Åtminstone bör du, om du har spenderat minst 2,5 år på högskolan, veta bättre än att generalisera på det där viset. Okej om du personligen kanske känner dig bespottad (vilket jag personligen tycker är både synd och lustigt) av mina uttalanden, men jag tror inte att alla kårpubsarbetare instämmer i just detta. Åtminstone inte vakterna som berömde oss för vår lyckade kupp... Sen är det säkert några till som inte känner sig fullt så kränkta - tror jag åtminstone.

Jag tycker helt enkelt, helt ärligt, att ett tilltag som att smita in gratis på Mårtenson eller Moon eller Kårpuben eller vad det nu kan vara inte är någon allvarlig förseelse. Det är busigt och sker på egen (avstängnings)risk. Jag känner inget som helst dåligt samvete för det. Även om jag beklagar om du känner dig kränk, Elak.

I övrigt vill jag skicka höstens andra eloge till alla som lägger ner tid och energi på att gneta på Kårpuben.

2007-12-14 @ 17:29:17
Postat av: Björn

Alternativt Fru Elak.

2007-12-14 @ 20:07:04
Postat av: x

hej elak!
jag var en av de inblandade i hela kåren-kuppen och jag är inte matte. låt oss kalla mig för mr x. har faktiskt inga som helst problem att spotta på hela kårpersonalen och det ni gör. på tiden att nån gör det.

2007-12-14 @ 22:14:49
Postat av: x2

hej elak!
jag var faktiskt en av de inblandade i hela kåren-kuppen och jag är inte jimmy. låt oss kalla mig för mr x2. välinformerad som jag är så vet jag att dessa tre visemän faktiskt stod i kön minst 45 min före OCH en halvtimme efter att kön stängdes, vilket tydligt visar deras goda vilja att dra sitt strå till stacken gällande inträdesbetalning. att sedan graciöst och oförklarligt sväva in (med ungefär kvarten kvar till de lugna danserna) borde snarare anses som pojkaktigt bus än en spottloska i ögat på halmstad högskolas ansikte. dock ska dessa tre likt Karl-Bertil Jonsson vara beredda att ta sitt straff, men jag tycker att vara elak (om än så bara att döpa sig till det) är minst lika straffbart nu när det börjar närma sig jul.

2007-12-14 @ 23:22:48
Postat av: Markus

Om ni, det vill säga mr x, mr x2 och Björn tror att Elak är den enda som tycker att erat "lilla busstreck" är en löjlig sak att ta upp så har ni fel. Jag ställer mig bakom signaturen Elak och det finns många mer än jag.

Att ni snöar in på ordet spottloska är löjligt. Det Elak menar är självklart att ni samtliga har bristande respekt mot Kårpubens personal och självklart då också mot Kåren som äger Kårpuben! Ni alla tre är förmodligen alla sådana gnälliga "Svenssons" som bara skall klaga på Kårpuben men aldrig själva ställt upp och jobbat vid ett enda tillfälle! Jag jobbar ofta på kårpuben, även så i onsdags pga. att det är alldeles för få studenter som faktiskt ställer upp och jobbar på kårpuben! Vi är på kårpuben ideellt och för eran skull. För att ni skall kunna gå ut och ha kul. Tyvärr ställer inte ni upp på oss och jobbar. Ja jag är lite bitter för att jag själv tänkt gå ut i onsdags men då hade jag tagit mina vänner med mig och då hade det inte funnits personal på kårpuben och då hade vi alla stått utanför! Tänk om ni alla som tycker det är okej att skita i kårpubsregler och slutligen till era som bara skall klaga på kårpuben, STANNA HEMMA eller förändra något istället för att bara gnälla!

2007-12-16 @ 16:27:22
Postat av: Elin (ex-bloggaren)

Jag kan inte hålla mig, måste säga något... Vill egentligen bara ge lite stöd åt "Elak".

Postat av: Ruffe

Är det någon mer än jag som tycker att det är något av en överreaktion från de kårpubsarbetare som yttrat sig ovan?
För ärligt talat... Om en student plötsligt ställs inför möjligheten att obemärkt och smidigt kliva in på kåren... Ja vem fan hade inte gjort det då? Allvarligt talat... Om de nu som påstås dessutom stod i kö en timme innan själva plankningen... Ja då applåderar jag att de tog sig in.

Och en annan tanke. Om ovan beskådliga reaktioner är signifikativt för kårpubsarbetare tycker jag mig kunna se en tydlig parallell till den rådande personalbristen... Vem vill egentligen vara del av en arbetsgrupp bestående av sådana pinsamt spattiga, socialt dysfunktionella figurer med sådan skev verklighetsuppfattning?

Det är ju bland Halmstads studenter ganska allmänt vedertaget att de flesta som söker sig till sexmästeriet och liknande gemenskapssammanhang är sådana som inte riktigt kan hantera ett självständigt socialt liv. Personer på jakt efter någon slags identitet (och kanske någon slags vän). Och när essensen av dessa socialt mer eller mindre handikappade personer drabbar samman och finner varandra driver de varandra till det extrema - och blir exempelvis kränkta när folk plankar in på kåren.

Då är det kanske inte så konstigt att det är svårt att värva folk till sexmästeriet... En obehaglig sanning?

Och varför får man inte betalt när man jobbar på kårpuben? Var tar alla pengar vägen?
Betala folk som jobbar! Då lär det bli högre kvalitet på personalen, mer tillgänglig personal, och nöjdare kunder?

Jag vill applådera Björn, som inte bara tog sig in gratis, utan även har kurage att stå upp för sitt agerande. Vill även tacka "Elak" med anhängre för roande läsning. Overallsfolket förnekar sig inte...

2007-12-16 @ 21:52:52
Postat av: Markus

Ruffe jag är medveten om att du säger de flesta när du syftar på de som söker till 6M. Jag kommer söka dit men räknar mig inte till de som inte kan hantera ett självständigt socialt liv och inte heller letar jag efter en identitet.

Ruffe var du på kårens medlemsmöte?? Jag förmodar att du inte var det för då hade du kunnat svara på dina frågor själv! Ytterligare en "Svensson" som hellre sitter och gnäller istället för att vara med och försöka förändra saker och ting! Det är ju ändå din kårpub lika mycket som det är min!

Tycker din idé om att att man skall ge arbetarna betalt låter fint! Synd att du inte tänkte lite längre dock. Med betalda arbetare på kåren kommer du kunna ställa lite mer krav på bättre service men du kommer då också få räkna med höjd entréavgift samt höjda öl/cider och spritpriser! Jag tror du är ganska ensam om att vilja betala för bättre service. Nä fortsätt du i din likgiltiga skara av medelsvenssons som inte kan annat än att klaga!

Blind vilja är väl för fan bättre än cyniskt, stillasittande kunnande?

2007-12-16 @ 22:25:47
Postat av: Elak

Ser att det finns någon reaktion här iaf

Jag börjar med frågan till dig Björn: Har du någonsin jobbat på kåren på en onsdag?

Samt fråga ställs till X och X2: Har ni någonsin jobbat på kåren på en onsdag?

Ruffe: Ser att du frågar varför man inte får betalt när man jobbar på kårpuben som ett tydligt tecken på att du inte jobbat där. Till frågan om vart pengarna tar vägen så fanns det ett medlemsmöte för alla som är med i kåren den 21:e nov (om jag kommer ihåg rätt) där bl.a. ekonomin redogjordes och hade du haft något intresse i det så hade du kommit dit.

2007-12-16 @ 22:26:00
Postat av: Björn

Tjena. Inte för att jag riktigt vet vad det har med saken att göra;
Men nej. Inte en endaste gång har jag arbetat på kårpuben. En gång hade jag tänkt ställa upp - när mitt program (IVP) skulle stå för personalstyrka. Jag fick dock förhinder (tror jag var bortrest) och kunde därför inte ställa upp.

Jag trivs helt klart bättre med att gnälla på sånt som jag tycker är fel och dåligt. Och berömma saker jag tycker är bra. Tycker inte det är något fel i det? Det är väl utvecklande med feedback?

Har personligen aldrig känt något sug för att stå i baren eller dj-båset eller garderoben, men det är ju jättebra att det finns folk som vill.

Men essensen av allt är väl att jag plankade och bröt mot en regel, men kom undan med det och berättade om det.

Så, skulle jag göra om det om chansen uppstod ånyo?
- Absolut. Utan minsta tvekan. Utan samvetskval.
Med ett leende.

Tycker man att jag har attitydproblem, eller visar brist på respekt, eller är dum, eller kanske rentav en idiot för det bekommer det mig inte det minsta. Jag kommer vara lika glad för det.

2007-12-16 @ 23:43:07
Postat av: Jennie

Hej Björn!
Jag vill bara önska dig lycka till nu när du flyttar och är klar i skolan!
Plus att jag tycker att du gjorde rätt och jag hade gjort likadant om jag hade haft chansen! Och det finns det många med mig som hade gjort.

Och Elak: Jag förstår dig med. Jag har också jobbat på kåren och jag vet vad det betyder och hur mycket det finns att göra och vilket slit det innebär.

Man kan inte alltid vara alla till lags så är det bara.

God Jul och Gott Nytt År!
Och lycka till med allt Björn!
/// Den smarta systern Jennie

2007-12-17 @ 11:44:36
Postat av: Thomas

Hej allihoppa! Jag vill bara säga att jag är upprörd av allt de här och dessa hårda ord!!!

Håller helt och fast med "Elak" och "markus" Ni är föredömen! Jag tror jag vet vilka Ni är, och jag har åxå tänkt att söka mig till sexmästeriet! Att få jobba på kåren är och skall alltid ett privilegium och det Björn (dumhuvvet) skriver är både elakt och respektlöst, du spottar verkligen på mej som kårligt aktiv!!!

För de ska ja säga dej Björn, jag har träffat mina bästa livskamrater genom mitt arbete på kåren, och det är inga man spottar på utan vidare, den som spottar på mina vänner spottar på mej!! Jag
har aldrig tidigare i mitt liv känt sån glädje som när ja går på kåren och festar och jobbar. festerna och arbetet på kåren har förändrat mitt liv, innan var jag väl ingen partycooling direkt utan jag spelade mest data.
Ja var väl aldrig me i innegänget hemma i Munkfors men nu när ja är här och får previlegiet att ta på mej min blåa skjorta och får stå i dörren som vakt känner ja att ja verkligen betyder nåt, folk ser upp till mej och lyssnar till mej för första gången i mitt liv!!! Mina vaktkompisar och jag kan prata om nästan allting över våra headsets, vi har verkligen en gemenskap tillsammans, en gemenskap du aldrig kommer att få uppleva, Björn!

Kåren är ju åxå samlingspunkten för våra overallsträffar och just på en av dessa sammankomster fick jag min första riktiga kyss, och det är ett minne jag alltid kommer hålla nära mitt hjärta... OCH DU SPOTTAR INTE PÅ DET, BJÖRN! DET GÖR DU BARA INTE!!!
jag ser fram emot nästa kårkväll då ja kan hoppa i min overall och dansa ännu en gång till europe's "Final Cuntdown"! Nu måste jag sluta skriva, jag har många märken att sy på overallen innan kvällen är slut! Och Ps. glöm nu inte Köörmit's julshow den 22 december aliihopa, dom har verkligen jobbat hårt på detta, och förtjänar uppmärksamheten! ds.

2007-12-17 @ 19:21:46
Postat av: Raimond

Det här är bara för bra. Kommentarer brukar vara skit, men alla kår-jobbare gör det här till en fest. Björn, du får inte spotta på folk, det får du bara inte. Du sårar på djupet. Kan du inte låta dem gå omkring i sina overaller? För det är sånt som folk över 20 gör när de vill vara lite galna, lite crazy sådär du vet. Tänk vad roligt det hade varit om alla hade gått omkring i overaller. Jag vill också lyssna på final CUNTdown, bra låt.

2007-12-17 @ 22:46:47
Postat av: Raimond

För att vara lite snäll mot de som känner sig bespottade så ska jag nu bidra med ett litet julrim för den självklara julklappen för Kårpubarbetarens flick/pojkvän. Håll i er för nu kommer det:
"Jobba gratis, sy på märken och spexa är något man skall, därför får du nu en moderiktig overall"

2007-12-17 @ 23:35:10
Postat av: Björn (dumhuvvet)

Tack för lyckönskningen Jennie!

I övrigt, gällande den uppblossade diskussionen har jag inget mer att säga än det som redan sagts.

Eller, förresten...
Thomas: Tagga ner lite va?

2007-12-18 @ 01:28:24
Postat av: Oskar S

Funderade länge och väl på vad jag skulle tillägga i debatten men fantasin vid denna sena timma är inte alltid den bästa. Därför så lägger jag mig inte i sakfrågan utan skriver istället en hyllning(som åtminstone visar var jag står).

En hyllning till Björn Ekmark. Denna hjälte som förgyllt Halmstad med sin närvaro, högskolan såväl som staden. Denne busiga man på 25 friska år borde firas med en extra raket på nyårsafton för allt han bidragit med från uppropet på nollningen till sista gången han vandrar genom glasgången. Han är humoristisk(åh sådan humor!), smart, juste. En god vän, en glädjespridare, en lagkapten!

Ett tänkt debattinlägg blev en avskedshyllning till en av Halmstad Högskolas största genom tiderna. Stå upp för Björn Ekmark, allt annat än en medelsvensson!

2007-12-18 @ 03:14:29
Postat av: DeFacto!

To whom it may concern (förslagsvis alla här inne):

Ja du Björn, detta lilla "pojkstreck" kanske kan tyckas charmigt, gjort av en 17 årig gymnasiekille. Men en 25-åring, som dessutom har ett uppdrag som bloggare på HH:s sida?! Hmm... Tyvärr för det mig till funderingar kring huruvida en del studenter någonsin har jobbat ute i samhället, bott utanför sitt föräldrahems väggar och hur de pallar trycket av den lilla del i vuxenlivet som kallas för ANSVARSTAGANDE.

Sen kan jag personligen tycka att det du/ni gjorde på Kårpuben inte är en big deal som sådan. Det är mest, som t.ex Elak påpekat, din attityd, som jag förstår att andra här på forumet har problem med.

Personligen är jag själv kårengagerad, och vet att mycket skulle kunna göras bättre på t.ex. kårpuben, MEN (och här är russinet i kakan, Björn och alla X-mens här inne) - Hela Kåren-organisationen har haft ett par kärva år, både vad gäller ekonomin och engagemanget från studenterna. Riktigt illa. Det går väl mellan 6000-7000 studenter på HH, och på Kårpuben allena är det tops 50-60 pers som engagerar sig.

Jag säger inte att allt som Kåren och kåraktiva gör är bra, men tycker att det är fel att racka ner på kårverksamhet, om
man själv inte är insatt (dvs. har testat på det, så att man faktiskt vet vad man pratar om). Dessutom vet jag att många aktiva inom Kåren vill förbättra och förändra den, dock lättare sagt än gjort när arbetsbelastningen och ekonomin ser ut som den gör. Det handlar alltså om förutsättningar.

Alla kan pipa på att saker och ting kan göras bättre (gnäll tycks ju vara många studenters devis trots att, som påpekats av några andra skribenter här, inte hälften av dessa människor bemödar sig att gå på t.ex. medlemsmöten). Men njä, varför göra det. Att spy sin galimatias över alla brister och det fåtal personer som faktiskt aktiverar sig är lättare.

Trodde man växte ifrån "jag skiter i allt?-stadiet (tror det är närbesläktat med ap-stadiet) någon gång på gymnasiet, så var det iaf för mig. Kanske jag som är lost, men... När blev egentligen engagemang "nördigt" (förutom på just gymnasiet)? Kom igen ? är förvånad att ens en så löjlig diskussion som den om att ideella är ?misfits?, förekommer bland högskolestudenter (föredömliga vuxna människor, månne?). Som sagt, konstruktiv kritik välkomnas säkerligen då många förbättringar hade behövts. Men återigen (kan inte sägas för många gånger) finns ett Moment 22 - De ideella studenterna ska orka göra dem, vilket är svårt då ingen är avlönad och alla har andra heltidssysslor. Fler behöver alltså engagera sig. Vidare hade en godare ekonomi förbättrat mycket.

Så kom igen - Är det verkligen rätt att ge de ideella studenterna skit, när de är de enda som faktiskt gör något åt saken och försöker!? Har man åsikter, gör något vettigt med dem istället, det är trots allt alla studenters kår. Personligen tycker jag att det lilla ordspråket "med rättigheter kommer skyldigheter" kan tillämpas på ett utomordentligt sätt här, fast i förenklad tappning (så att ALLA fattar budskapet): Går du på puben och förväntar dig att den skall stå där öppen när du och dina buddies vill ut och slå runt, så är det väl inte mer än rätt att du offrar någon enstaka onsdag och jobbar, för att stället faktiskt ska kunna drivas.

Jobbar du inte, så tycker jag heller inte att du ska vara annat än glad att andra faktiskt gör det (och vill du inte vara det, så ha åtminstone vett att vara tyst om du bara vill kritisera).
Vidare - förvänta dig då inte heller att puben är en självklarhet, att den står öppen varje onsdag. Finns ett litet motto som heter "döm inte någon förrän du gått en mil i dennes skor" (nä, jag är inte religiös, hittar bara en mängd ordspråk som passar in i resonemanget).

Tja, oj, så långt det blev (och Björn, detta inlägg är inte menat direkt till dig, då ditt ?lilla bus? inte direkt rör mig i ryggen. Så don?t you worry! Snarare vill jag bidra till den allmänna diskussionen, för den är onekligen intressant)... Förmodligen "pärlor för svin", men kanske det väcker nya tankegångar hos några av de högskolestudenter som tycks ha fastnat i gymnasietidens ?wild?n?crazy å jag skiter i allt, alla som bryr sig är nöööördar?-jargong (åtminstone vill jag som hoppfull medmänniska gärna tro det).

Jag ber er inte att älska Kåren, jag ber er bara att begrunda.

Det enda sättet att förbättra saker och ting är inte genom att klaga, utan genom att göra (beroende på om syftet bara är att gnälla, eller om man faktiskt är intresserad av att förbättra saker och ting på riktigt).

2007-12-18 @ 23:30:31
Postat av: Markus

Jag står upp och applåderar DeFacto! Detta borde sätta punkt i denna debatt!

2007-12-19 @ 12:26:24
Postat av: Thomas

DeFacto? vill du bli min vän?

2007-12-19 @ 14:20:39
Postat av: Björn

Postat av: Björn
Alltså... Nej. Tänker inte låta "DeFacto" sätta punkt.

Läser man "DeFactos" inlägg går det för den oinsatte att bilda sig intrycket att jag är en sån där som går på kårpuben utan att någonsin jobba där och sedan bara otacksamt gnäller och påpekar hur dåligt det är, utan att försöka göra något för att förbättra saken.

Vid ETT tillfälle under hösten har jag uttryckt kritik mot kårpuen. Den 2:e november gjorde jag en mindre komparativ betraktelse om då och nu. Beklagade mig lite över dagens tillstånd (precis som DeFacto gör) samtidigt som jag tackade alla de som ändå jobbade där.
hogskolanihalmstad.blogg.se/1197560800_the...stmas_must.html

I detta blogginlägg eller kommentarerna till denna blogg har jag INTE uttryckt någon som helst kritik, inte gnällt eller klagat det minsta över kårpuben.

Det ter sig som att kårpubsanknutna personer lider av någon slags hypersensitivitet gällande kritik.

Vi tycks ju ändå vara ganska överens om att kårpuben inte är var den en gång var...

Och resonemanget om att man som icke kårengagerad inte ska gnälla eller kritisera köper jag inte alls. Betalande kunder ska väl ha rätt att uttrycka sin åsikt, även om den är negativ? Jag tycker det är att bita sig lite i svansen om man som kårengagerad anser icke kårengagerade inte ha rätt att kritisera.

Vidare skulle jag vilja säga att jag som icke kårengagerad faktiskt gör en insats för kårpuben som väcker diskussion och belyser (min personliga uppfattning) om brister i denna blogg.

Om DeFactos kommentar skulle sätta punkt för denna "debatt" (som Marcus valde att kalla det) skulle det ju vara ganska konstigt då DeFactos kommentar till stora delar är ett sidospår gällande vad föregående kommentarer berör (även om jag håller med om vissa saker). Läs själva...
Tycker för övrigt att DeFacto är en smula plump i sina uttalanden gällande de tusentals studenter som inte engagerar sig i kårpuben.

Och (utan att lägga någon som helst värdering i att vara kårengagerad) resonemanget att om en högskolestudent tycker att en engagerad person är en tönt - vad är det då som säger att det är dennes engagemang som anses töntigt? Kan det vara så att högskolestudenten tycker att en person som råkar vara engagerad, är töntig?
Jag ville bara påpeka den lilla bristen i DeFactos resonemang.

Jag tror åtminstone inte att det bland de tusentals icke kårengagerade studenterna anses töntigt och nördigt med engagemang. Personligen har jag engagerat mig i massa saker ideellt genom livet, samt på högskolan. Jag har dock aldrig varit engagerad i kåren. Sen om folk tror att jag tycker kårengagerade är töntiga nördar, eller att jag är en gymnasie-skiter-i-allt-kille; Det skiter jag faktiskt i.

2007-12-19 @ 14:44:58
Postat av: DeFacto

Björn, håller med dig i många aspekter... Och för att förtydliga, inlägget var inte personligt riktat till dig, snarare en "allmän åsikt" i debatten (lite som du själv skriver - ett sidospår till andras kommentarer). Så don't you worry.

Men kan inte låta bli att reflektera lite kring ditt resonemang angående att betalande gäster bör få uttrycka sin kritik. Så långt är jag fullständigt med dig, det är väl en självklarhet?! MEN... (och detta är allmänt, inte riktat mot dig!)... Detta kan göras på lite olika sätt. Har man ett äkta missnöje, så borde man väl vilja förändra saker och ting. Eller? Gå på medlemsmöte, skriv ett brev (vad vet jag).

Tyvärr blir mycket av missnöjet idag missriktat, och blir till en hejvild pajkastning av kåren-ideella. Det jag säger är (bare with me), att många gånger gnälls det på fel personer. Och det är sånt jag tycker är sorgligt. Vill man kritisera, så gör det på ett konstruktivt sätt, så får alla mest möjliga ut av "eländet"...

2007-12-19 @ 17:01:04
Postat av: Oak la Homa

Glöm inte att debatten handlar om Ekmarks inbrott och hån mot gällande bestämmelser och integritetsresonemang! En person som representerar högskolan bör icke bryta mot sådana bestämmelser.

Vi har dessvärre kårobligatorie och tyvärr går vår kära studentkår mot en aggressiv kommersialisering istället för att stödja studenterna till fullo.

Inget ont om de som engagerar sig och jobbar ideellt (det är kanon), men högt högt upp i Kårens organisation är det svågerpolitik så att det stänker om det! Kåren går med förlust och läcker som ett såll. Samtidigt görs inga besparingar.

Logotypbytet? Kåren kunde lika gärna ha slängt pengarna i sjön, eller varför inte sänka den SKYHÖGA kåravgiften som alla studenter TVINGAS betala.

Det försvinner saker till höger och vänster och man kan undra vart våra pengar egentligen tar vägen.. Det ska bli spännande att se revisionen.

Agera. Nu!

2007-12-19 @ 19:03:49
Postat av: Gunde

Kanske gå på medlemsmöte så får man reda på vart pengarna tar vägen...

2007-12-19 @ 21:49:58
Postat av: Inte Gunde

Nog vet vi vart pengarna tar vägen allt.. Inte är det studenterna som har nytta av dem, åtminstone inte de studenter som inte är aktiva inom kåren.

2007-12-19 @ 21:57:35
Postat av: Tompa

InteGunde// Vart tar pengarna vägen, du som vet?

2007-12-20 @ 00:53:22
Postat av: Markus

Okej vi sätter ingen punkt i debatten då!

Jag har som vanlig kårengagerad fått ta oändligt mycket skit från gäster! Jag har vid upprepande tillfällen informerat dessa gäster om att rikta sin kritik på rätt håll men dyker det upp något dagarna efter till 6M eller till kårstyrelsen. Nej det gör det inte!

Jag var med på medlemsmötet och vet vart pengarna tar vägen! Jag vet att kåren har en del bekymmer med ekonomin och med engagerande. Kan det vara så att de engagerande också slutar bry sig när de kallas för töntar av sina studiekamrater och när de faktiskt får ta oändligt mycket smutskastning som inte skall kastas på dem! Det är vanliga studenter som ställer upp på sin fritid mellan tentapluggande och litteraturångest men allt de får ta är skit!

Några tillfällen har jag träffat på andra studenter när jag jobbat på kårpuben som trots lång väntan i kön, lång väntan till baren, lång väntan till att hämta sina jackor etc. har sagt att vi gör ett kanonjobb! Dessa studenter kan jag räkna på en hand emn det är de som gör det värt att kämpa vidare!

De berör mig inte längre att det finns icke engagerade studenter som klagar i mitt ansikte när jag jobbar. Jag orkar inte lyssna på dem längre för om jag gör det så slutar jag vara engagerad och lägger ner allt! Jag älskar kritik, det gör jag verkligen för
det gör mig och de jag arbetar med bara starka och vi kan rätta till våra brister men det är skillnad på gnäll och konstruktiv kritik!

2007-12-20 @ 15:33:21
Postat av: TillTompa

Ner i folks fickor, om inte direkt så indirekt genom "personalförmåner" om man nu kan kalla det så..

Vem är revisor i år? Kåren har en tendens att låta studenter sköta detta mygel.

2007-12-20 @ 21:37:08
Postat av: Hanna

Det finns ju både en intern (student) och extern revisor. Ryktet säger att internrevisorn har avgått, men ingen verkar ha koll på av vilken anledning.
Extern revisorn är något bolag i Halmstad som sköter det

Hej hopp
Hanna

2007-12-20 @ 22:48:40
Postat av: Elak

Jag kan bekräfta att jag har avgått som internrevisor. Har ingen vidare kommentar till varför.

2007-12-21 @ 18:30:10
Postat av: Elak

Det lät ju fel med "Har ingen vidare kommentar till varför". Rätttare sagt jag har ingen anledning att kommentera det här

2007-12-21 @ 18:31:35
Postat av: Affe

Kan inte fatta varför folk är så bittra och missunsamma... Om någon kommit på ett sätt att kring gå systemet är det bara att gratulera... Själv är jag sjukt bitter att jag inte fick vara med om denna triumf av kunskap om skolans alla gångar och vrår. Denna historia som närmast kan liknas vid Indiana Jones äventyr... Och personligen hade jag inte haft lika mycket problem med hur dåligt organiserat kårpubarna är om inte så många som jobbar där är så socialt inkompetenta i många sammanhang (och jag har jobbat där ca 3-4 ggr). Naiv som jag är trodde jag att det skulle vara lite som att jobba på nation i Lund, vilket jag har gjort.. Men det var ju klart att hoppas på lite mycket. Nu ska jag runda av så att det inte blir lika långt som de tidigare inläggen på vilka jag nyss satt och klagade på... Börn for president!!!

2007-12-21 @ 22:15:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback