Sista sommardagen innan våren?

Så var det sista sommardagen innan våren kom, om man säger så.
Lite bakvänt, men helt okej för mig, då universum är återställt efter en högtryckshelg.


Jag tyckte det var för varmt för att tentaplugga på stranden även om jag släpat dit böckerna, så jag tittade på havet och sov i stället.

Det var roligare att grilla med klasskamrater på Östra stranden än att tentaplugga, så då gjorde jag det.

Jag tyckte det var ytterst spännande att sitta i två timmar och leta recept på tasteline i stället för att tentaplugga, vilket resulterade i torkade äpplen i ugnen.
Mycket utvecklande med tanke på mina dåliga skills i husligheter.

Jag resonerade som så, att det var för vackert ute för att sitta inne med studielitteratur och tog en lång promenad vid havet.

Jag tyckte att det var intressant hur stora konstiga fläckar dök upp på golvet i solljuset, som jag var tvungen att gnugga bort med trasa, istället för att tentaplugga.

Det var fint av mig att skriva till folk på facebook som jag glömt att höra av mig till på länge, då jag ändå inte hade lust att tentaplugga.

Jag tyckte det var roligare att sola mig rosabrun på en blå filt på Tylösand/Frösakull och då tänkte jag på en grej.

Jag är lite nyfiken på var exakt den gränsen går mellan Tylösand och Frösakull?

Har jag passerat denna magiska gräns utmålad i sanden? Eller är det där alla ungdomliga stekare, som lyckats med deffen glider in på samma område som barnfamiljerna, spadarna och nykära par? Är det där gränsen går?


Sol gör mig så omotiverad.

Varför blir det alltid samma visa varje gång?

Jag tror jag måste inse att jag är en sådan människa som bara måste trycka in allt under press, för resten av tiden lallar jag bara runt i solen.

Wohooo, vad gör inte lite magkatarr och hjärtklappning så här nära sommaren?

En touch av nervositet och lite svallande panik. Precis vad en student behöver.

Precis vad jag behöver för att sätta i gång med tentaplugget!

Så Lena, säääätt dig ner, säääätt dig vid böckerna, sääätt dig och pluuuugga (med släpig hypnotisk röst)

Minilycka: Hittade Prins Bertil stig i lördags kväll och är helt såld, me älskar promenader!

/Lena



Kommentarer
Postat av: Anonym

Så betyder de att du e en stekare..vad de nu e?

2008-05-14 @ 17:54:00
Postat av: Lena

Nä, jag hade min picknickfilt på Frösakull:) I fall det nu var så att jag hade lagt den på rätt sida gränsen;)
Å ja, jag gillar att "steka" (soljaga, även om jag tror att stekare även betyder något annat som jag inte kommer ihåg.

2008-05-14 @ 18:54:25
Postat av: Anonym

Hittade en lång förklaring på wiki vad stekare e:

"Stekare är ett uttryck som i svenskan under tidigt 2000-tal kommit att användas om en viss typ av manliga personer i svensk överklass. Stereotypen "stekare" refererar vanligtvis till en typ av yngre manlig person som är eller åtminstone tydligt försöker ge sken av att vara ekonomiskt oberoende.

Liksom många tidigare provocerande ungdomsgrupper såsom det sena 1800-talets grilljannar och 1940-talets swingpjattar förknippas även stekarna i stor utsträckning med en viss klädstil. Aftonbladets krönikör Fredrik Virtanen beskrev 2005 denna så här: "Flottigt Runar-hår, brun utan sol-kräm, Canada Goose-täckjacksväst, röd skjorta, jättestora wraparoundshades, blekta lyxjeans och hiphop-sneakers."[1]

En annan skildring av stekarfenomenet i mer populärkulturell form finns i nr 23-24 (2006) av tidningen Kapten Stofil där tecknaren David Nessle låter sin antisuperhjälte Den Maskerade Proggaren konfronteras med en superskurk med just namnet "Stekaren". Denne beskrivs häri som "ett rikemansyngel" i Armanikostym som "håller hov på en innekrog i Stockholm" och betalar alla sina utsvävningar med "pappas plastkort".

I tv-programmet Fredag hela veckan och på Humorgalan har Peter Magnusson i de flesta avsnitt gestaltat karaktären "Stekarn", som spenderar över 12 000 kronor på en hårklippning, äter Biff Rydberg till mousserande vin på Teatergrillen eller Riche, och sedan festar på Sturecompagniet."

2008-05-18 @ 00:23:18
Postat av: Anonym

Du var ju inte brunUTANsol direkt såå..

2008-05-18 @ 00:28:37
Postat av: Lena

Ja, jag hade en vag aning om vad ordet betydde...men vågade inte direkt påstå det.
Men ja, stekare, jag vet inte direkt...
Det räknas nog inte om man åker minibike/Nissan sunny- med en buddha i lotusställning på instrumentbrädan till beachen istället för limosin? Eller om man halsar pepsi ur en petflaska istället för dricker champagne? Om man lever på existensminimum och gör sin egen torkad frukt och också turligt nog har genetiken att tacka för sin naturligt bruna bränna. Näpp stekare går bort... Det är därför jag slänger ut min filt på Frösakull:)

2008-05-18 @ 15:43:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback