Fredag - dan före dan!

Nu är nollningen nästan över. I början tyckte jag att det kändes som vi hade hållit på hur längre som helst under de första tre dagarna. Just bara för att vi alltid har gjort så himla mycket varje dag! Nu i timmarna innan klimax känns det som tiden gått jättefort och det känns nästan lite vemodigt att det snart är över. Utklädda tvåor, kampsånger, stabiska, nollepub, ninja bot och nollemarkeringar har blivit en del av min vardag. Samtidigt ska det bli jättekul att får tacka av tvåorna (och se deras sanna jag!), och finsittningen ska också bli roligt!


Idag har vi gått igenom hur datorerna och intranätet fungerar, inte så komplicerat verkar det som. Vi registrerade oss för de kurser som vi ska läsa nu till hösten, och även att vi går vid Marknadsföringsprogrammet. Sedan har vi fått förbereda oss inför morgondagens regatta och lådbilsrace. Båda racen är tradition här på högskolan. Speciellt regattan. Där ska varje program bygga en flotte enligt alla möjliga sorters former och regler. Allt för att sedan försöka korsa Nissan fram och tillbaka på så kort tid som möjligt. Det har verkligen varit jättefint väder idag, och det var hur mysigt som helst att sitta i Picassoparken med klassen och dricka ninja bot och äta pizza!


Peaace!

pizza per tutti!disco fastnade på flottenlådbilen!/emilie


Halmstad by night (torsdag)

Första dagen med en riktigt lång och härlig sovmorgon! Inte förens kl. 12 hade vi samling på botplatsen. Däremot var straffmästare Pacman tillbaka och hon var inte glad. På senaste nollepuben hade många nolleregler brutits mot och diverse straff utdelades. Vår klass har nu både en hormonnolla, en snuskhummernolla och en hångelnolla.


Därefter fortsatte spexen på amfi, många nya roliga och kreativa upptåg, andra mindre intressanta. Klassen var väl inte på topp utan fortfarande rätt så slitna, och många sparade nog lite på sig inför kvällens pubrunda och den sista nollepuben!


Pubrundan började vid 6-tiden och vi delades upp i runt 15 grupper med 8-10 stycken från olika program. Jag och Rutan hamnade med ASP, Bygg, MKV och EKP. Vi började på Intermezzo, som var lite mer av ett café med hundtandmönstrat golv och vinröda stolar. Innan rundan hade vi fått 4 drinkbiljetter som vi fick disponera under själva rundan. Mycket prisvärt! (betalade ca 120 kr). Därefter gick vi till Lilla Helfwetet vid nissan. Jättemysigt ställe som hade sköna soffor och fin utsikt! Kändes verkligen som man kunde ha stannat där ett bra tag till och bara chilla men bara 30 minuter på varje ställe. Nästa stop var Cafét som ligger vid lilla torg. Där var jag första kvällen på nollningen. Även detta var ett mycket trevligt ställe och de spelade gamla hits från både 60,70-talet plus lite nya låtar. Mycket bra. Sista stoppet var Moon, där jag också varit och skakat loss tidigare. Vad jag har förstått är det en av de lite färre "nattklubbarna" som finns här i Halmstad. Där fick vi drinkar och housemusik, där stannade en del lite längre, eller gjorde som jag och Rutan och träffade upp lite klasskamrater och värmde upp lite inför nollepuben!


Nollepuben var som vanligt väldigt trevlig och alltid fullt ös på dansgolvet med MFP!

nollorna tog över staden!rutan på lilla helfwetet

/emilie


Onsdag - showtime!

Onsdagen började med samling i malcussalen där hade en av forskarna på Högskolan hade en föreläsning om företagsekonomi och hur man skrev rapporter.


Sen fortsatte uppvisningarna av programmens lite större spex. Denna dag var det vår tur. Trots lynnigt väder begav vi oss till amfi och försökte så gott de gick att samla ihop hela klassen och gå igenom hur vi skulle göra, vi hade ju trots allt inte övat det en ända gång.


Själva storyn bakom vårt spex byggde mest på ta det mest spexiga du kommer på och försöka göra en historia av de. Jag tror att få såg den röda tråden, men vårt spex innehöll i alla fall en brunmålad Marcus som Borat i limegrön tanga baddräkt (bild finns i tidigare inlägg), killar utklädda till tjejer, rosa pantern och wonder woman. Det gick faktiskt rätt så bra, med tanke på vår lilla förberedelse, men tyvärr gick priset till sjuksyrrorna.


På kvällen var det sedan melodifestival på kåren. Vi hade gjort om Charlotte Perellis låt tusen och en natt till en nollesång. Vissa ord och namn skulle också vara med i sången vilket klurade till det något, men med hjälp av "dödssynthen" och en allmänt taggad klass var det riktigt kul att stå på sten och framföra vår lilla sång! Ingen vinst denna gång heller men kul var det!
på amfimelodifestival


/emilie


Trött tisdag.

Efter fem dagars intensivt firande, börjar det märkas på oss nollor hur hårt vi har tagit i. Tisdagen var därmed en ganska trött dag som vi spenderade med att planera vårt spex som vi skulle hålla dagen därpå samt vår melodifestival låt som vi skulle framföra kvällen därpå. Vädret var inte heller det finaste och vi spenderade mesta tiden i O-huset (där jag kommer hålla till de kommande 3 åren). Högskolan är faktiskt väldigt fräsch och ljus. Man kan komma in i lokalerna när man vill om man behöver tillgång till dator, internet eller bara nånstans att träffas för att plugga. Det är här i O-huset som jag också skriver mina flesta blogginlägg från. Mycket trevligt ställe helt enkelt.


När vi var klara med låten och spexet fick vi till idrottshallen för att spana in de andra spexen. Det var en kavalkad av dans, sång och teater. Vart får de allt ifrån egentligen?!


Tvåorna såg vår trötthet och lät oss gå hem och ladda om inför den andra nollepuben vid 4-tiden. Så då passade jag och Rutan på att åka in till stan och fixa en cykel till mig. Från början hade jag tänkt att köpa en på blocket, men eftersom dehär med internet går rätt så segt för mig nu så fick jag hitta andra alternativ. Genom en klasskamrat fick vi tipset om en cykelaffär vid stationen som sålde begagnade cyklar till rimligt pris. Ägaren var mycket kunnig och jag hittade tillslut en cykel som passade mig i både storlek och komfort! Verkligen skönt att ha en cykel att glida runt på, allt går så mycket smidigare nu.


Nollepub, nollepub! Innan vi gick in på kåren fick vi göra en övning hämtad och därefter renoverad från sällskapsresan. Med ögonen stängda och armarna utsträckta upprepade vi mantrat "jag kan hålla mig, jag är inte kåt!" om och om igen. Riktigt finurliga de är, dedära tvårona! Vi får väl se hur många som blir straffade imorgon!


peace!

/emilie


Fotbollsturneringen!!

Redan sedan dag ett har tvåorna gjort det väldigt klart för oss vad som är viktigast att vinna under nollningen - fotbollsturneringen!


Men innan turneringen var det upprop. Kl 8 var hela min framtida klass samlad. En hel del nya ansikten, som inte alls varit med på nollningen. Redan i klassrummet kunde man märka vilken bra sammanhållning vi som varit med på nollningen har fått.


Efter några ord från MFP ansvarige, fick vi skriva på att vi varit där. Jag var en av de sista att skriva på och såg att det var en del som inte valt att komma på uppropet, och därigenom förlorat sin plats. Så nya ansikten kommer det nog finnas gott om de kommande veckorna.


Vi förflyttade oss senare till malucsalen där vi fick lyssna på olika "delar" av skolan. Sist av allt fick vi höra på en gästföreläsare som gav inspiration och hopp om framtiden. Kanske det mest intressanta denna dag.


Sedan var det Bolmns som gällde! Hela SET var på plats för att spela och heja(fjäsk är lika viktigt som själva spelet)! Det var många matcher och solen sken starkare än någonsin. Vi laddade med ständigt nytt fjäsk och nya sånger. Domarna fick både pizza, godis, glass och tårta!! Och som alla MFP: are före oss tog vi hem segern ännu en gång! Vilken succé!

Vi firade sedan med flintastek och potatissallad. Vilken dag!

fotboll!vinst!fjäsk
/emilie


Spexiga söndagen

Fjärde dagen var i lekandets tecken. I högskolehallen fick vi lyssna på ordförande i idrottsföreningen och höra om vad de sysslar med. Därefter var det dags för oss att leka! Det var olika stafetter, bl.a. irländsk fylla och hoppa med basketboll mellan benen och tennisboll under hakan. Med tanke på gårdagens kvällsäventyr var irländsk fylla den gren som de flesta bävade inför. Men samtidigt den roligaste att se.


Under våra nollningsdagar har vi knappt haft någon tid att utforska Halmstad "city" (förutom under stadsvandringen, men då var det så mycket annat att fokusera på). Därför hade tvåorna arrangerat ett busstur runt i stan och visa oss det viktigaste ställen (typ, bästa pizzerian, bästa trädet, bästa klubben etc.) Våra eminenta guider var våra lekledare Hubba och Bubba, som verkligen förgyllde bussturen med personliga anekdoter! Det finns riktiga människor bakom solglasögonen trots allt. Skönt att få sitta i lite mjuka säten också.


Sedan var det dags för rättegången, en mångårig MFP tradition. Nollor som brutit mot nollereglerna fick stå till försvars inför juryn, och efter de förklarats skyldiga(det var hopplöst att överklaga, tvåorna ser ju som sagt allt!) få ett passande straff.


På kvällen blev vi omhändertagna av treorna och hade mingel på Gamletull. Väldigt kul att få prata med de äldre om diverse föreningar och deras stundande utlandspraktik (det som alla MFP:are går och väntar på). Vi fick även reda på de bästa fjäsksångerna och andra lärorika tricks.


Kvällen avslutades som vanligt med en sväng på stan.

bussturstraff!
mingel med treorna

/emilie


En blöt dag

Man kan inte alltid välsignas med vackert väder. Under mina dagar här i Halmstad har jag fått solsken och regn nästan varje dag. Vädret håller en alltid på spänn. Oftast har det ändå handlat om enstaka moln som har gett några skurar. Men just denna dag – stranddagen, höll regnet i sig under hela förmiddagen. En liten skara hade ändå samlats för att få se havet. Närvaron under nollning har varierat. Vi är ett gäng på säkerligen 15 personer (av 47) som alltid är där. Själv tycker jag att det inte finns någon direkt anledning att inte gå. Visst, det kanske blev en sen kväll, men vi gör så väldigt mycket hela tiden, så man missar en hel del av det sociala och inskolningen om man är borta en dag eller två.

Östra stranden var en fin strand (säkert helt fantastisk när solen skiner). Tyvärr hann vi inte vara där längre än en timme innan staberna bestämde att ställa in sandslottstävlingen. Lite trist, men samtidigt var det skönt att få en lite längre paus innan kvällens aktiviteter. Även om man har ganska långa luckor så orkar man inte göra mer än att laga mat och göra sig iordning inför nästa äventyr!

På kvällen hade vi tacokväll med EUE (EurpoaekonomProgrammet), och runt 8-tiden drog vi till den första nollepuben på kåren! Hela klassen dansade tillsammans och förde MFP traditionen vidare (störst, bäst och vackrast). En riktig kanonkväll som för en gångs skull slutade vid midnatt.

/emilie
östra strandensåhär kan det gå om man inte lyder tvåornatvåorna spexar!fest på kåren!

Dag 2 - Invigningsdagen

Mobilalarmet ringde runt kl 9. Första synen är min garderob som står mitt i rummet, runtomkring garderoben står bananlådorna på travar. Lite kläder här och där, matbordet är belamrat med mat, papper och datorn (som jag ännu inte än har fixat internet till). Många saker att styra upp. Rösten är hes, vi sjöng igår, väldigt mycket. MFP är ju störst bäst och vackrast har vi fått lära oss, så vi har ju inget annat val än att sjunga högst , bäst och vackrast.

En kvart innan vi skulle mötas på botplatsen träffar jag upp Rutan på vår gård. Hon är också hes. Vi skyndar oss, vi vill ju inte vara sena. Då blir man straffad och får dansa och sjunga för hela klassen eller svepa något okänt. Nej tack.

På botplatsen värmer vi upp med diverse lekar och vi får både goda och dåliga nyheter från gårdagen. Tvåorna ser allt. En regel, den första och den tionde är om nollans sexualdrift - som inte finns. Pojke pojke, flicka flicka.

Idag är det en officiella nolleinvigningen. Den brukar hållas på amfi, en stor utomhusteater, men eftersom vädret inte var det bästa på morgonen så har den blivit flyttad till gympasalen. Självklart sång påvägen dit, speciellt när vi passerar andra nollor, då blir det battle. Vi vinner alltid såklart.

Inne i gympasalen får man för första gången se alla andra nollor, vi är 807 stycken. Några har bandybollar på huvudet, andra har hammare runt halsen, vi har systemetpåsegröna band med våra namn på. MFP tvåorna har vart snälla på den fronten. Vissa nollor har t-shirts som de måste gå omkring i under alla 10 nollningsdagar.

På invigningen får vi träffa kulturkungen igen, överstaben, kårordförande och celibatets väktare - som förklarar mer om den första och tionde regeln, och då faller bitarna på plats. Det är ju sant som han säger, köttets lustar kan ju ställa till med en hel del, speciellt om man är lammkött.

Nästa punkt på dagordningen är burningballs (brännboll). Nu är det soligt och fint. MFP går till final, men förlorar mot IVP (IdrottsvetenskapligaProgrammet). Domarskandal. Under turneringen försöker alla nollor sno de andra programmens flaggor eller maskotar. För att få tillbaka sin flagga /maskot måste man spexa. Pyramiden är populär, MFPs nya favorit är sången "MFP super" med tillhörande rörelser (pumpen och veven).

Senare på kvällen möts vi vid Bolmens (ett annat studentområde) och grillar korv, dricker ninja bot och leker lekar med EUE (EuropaEkonomProgrammet). Kul att få prata med lite andra nollor också.

Kvällen fortsätter såklart med en runda på stan. Det är ju fredag!

överstabenburningball

Äventyret börjar nu!

Att flytta är något helt otroligt underskattat! Att vara student är något helt otroligt underskattat!

Från att ha jobbat 8 till 5 de senaste 4 månaderna, löning den 25e, mamma som lagar mat och tar hand om tvätten och diskmaskinen, har man nu slängts in i en annan dimension där allt är upp till en själv, bara du kan adressändra, diska din disk, ansöka om ditt studielån. En helt ny värld som jag jobbar hårt och intensivt på att förstå och komma in i. Min första lärdom är att man alltid kan räkna med är att allt tar längre tid än väntat! Helgen då jag tänkte måla om min lägenhet, köpa all inredning på ikea/blocket, gick  endast till att måla om och att flytta in alla min kläder och skor (samt en snabb tur till Ikea där jag köpte några hyllor och badrumsgrejer). Men nu vet jag. Lägenheten får ligga lite på is tills nollningsperioden är över.


Första dagen är alltid värst precis innan man får träffa sin klass för första gången! Lite sent kom jag och Rutan till O-huset där vi välkomnades av ett gäng grönklädda människor med peruker, solglasögon och lustiga accessoarer. De gick igenom alla nolleregler och visade filmer om General Kap-I-Bar, Sergant Dirty Lobster och inte minst Straffmästare Pac Man (som numera är min värsta mardröm!).

Efter en kort introduktion av alla som skulle nolla oss begav vi oss snart till vårt s.k. "botplatsen" där vi skulle samlas x antal gånger under dagen, vi lekte lekar, gick en stadsvandring (med diverse slags uppdrag) för att sedan träffa på kulturkungen - Nollornas beskyddare. Dagen avslutadesmed  vår alldeles fösta gasque! (typ sittning á la halmstad). Tacos och efterföljande fest serverades på Smålands nation vid nyhem. Helt fantastiska klasskamrater man har hamnat med, och en jättebra första nollningsdag.

/emilie
presentationen av tvåornavårt bopå uppdrag under stadsvandringenkulturkungen!gasque på Smålands nation - tacostacostacos!


Halmstad here I come!

Antagen - yes!

En våg av lättnad, pirr i magen och glädje sköljde över mig, och efter några minuter fick man beskedet att Rutan (min partner in crime/f.d klasskamrat och eviga följeslagerska) också kommit in - Nu är det klart, bestämt, no turning back.

Jag ska flytta till Halmstad! - Från Sveriges största stad till den 22:a största staden, från öst till väst, från asfalt till rapsåker, från Orup till Gessle....


Men, det var väl ganska väntat ändå, egna poängen låg ganska säkert över förra årets intagningsgräns, och studentlägenheten på Nyhemsgatan var redan fixad.


Samtidigt har det alltid känts som långt i framtiden, och mantrat "äh, det är ju en hel sommar kvar" har gått på repeat hittills.

Nu är det bara lite mer än en månad tills jag tar mitt pickåpack och drar till västkusten. Och nästa helg ska jag och Rutan gå på öppet hus för antagna elever på högskolan.

Förväntningarna är skyhöga; alla snygga brunbrända västkustkillar med solblekt hår, Per Gessle dygnet runt, det roliga studentlivet - framförallt nollningen, och självklart känslan av att ta ett steg vidare i livet. För om 3 år, då har man förmodligen en bachelor i marknadsföring, och den känslan kommer nog slå den stora förväntningen som man upplever för tillfället med hästlängder.


Marknadsföringsprogrammet på halmstad högskola - den 21 augusti kommer ni få träffa de två trevligaste, odrygaste och ödmjukaste Stockholmarna ni någonsin träffat! 
- För efter den dagen, kommer Halmstad aldrig bli sig likt igen!


Välkommen till Emilies blogg om nollningen!

Här kommer Emilie Jäfvert, Marknadsföringsprogrammet, att blogga om sin tid på Nollningen 2008 vid Högskolan i Halmstad.