Dagen innan.

Har spenderat ännu två intensiva dagar på biblioteket. Igår var det ganska ineffektivt, vi kom lite sent och det var i princip helt slut på bord. Så vi fick improvisera och hämta ihop lite andra bord och stolar och bygga vår lilla plugghörna. Hade en fantastisk utsikt över Nissan, och det kändes nästa som att man var utomhus.


Igår hade vi veckans första (och förmodligen ända) träningspass. Det blev ett hårt boxpass med uppercuts, krokar och raka slag. Därefter tog vi en tripp till solarieöarna. Bara för att vi kände oss något bleka. En annan kul grej som hände var att jag fick min tv äntligen! Har ju gått med inställningen att jag ska klara mig utan en tv så länge det går. Men, nu kunde jag inte vänta längre. Blev en söt liten 26 tummare från Samsung. Passar perfekt i Billy-bokhyllan.


Idag har vi kört frågebrunnen hela dagen! Eftersom marknadsföringskursen är så pass omfattande har det verkligen varit svårt att ta in all information. Så istället för att läsa, så skrev vi massa frågor, la dem i en plastförpackning och började dra. Efteråt räknade vi att vi hade svarat på ca 100 frågor! Snacka om effektivitet. Samtidigt känns det som ett ganska stort virrvarr i mitt huvud , och allt beror på vilka frågor vi får.....

frågebrunnen

Men nu ska jag laga chili con carne till Rutan! Önska mig lycka till!


min första tenta

Igår skrev jag min första tenta någonsin! 7,5 högskolepoäng i E-handel och Internetmarknadsföring stod på spel. Måste säga att de skiljer sig en hel del från gymnasieproven. Det är typ som att på fem mvg-frågor istället för en. Man fick inte ha pennskrin, var tvungen att visa kårleg och vanligt leg för att få skriva och man var tvungen att skriva upp namn och tid när man gick på toaletten. Men allt är ju ganska så logiskt när man tänker efter.


Måste säga att under måndagen och söndagen fick jag några små ångestattacker. Bara lite som ett slag i magen och rösten i huvudet som sa "Emilie, imorgon har du din första tenta!! Du vet inte vad för frågor som kommer komma och du kommer sitta i x antal timmar och bara skriva!" Gah!


Jag gick i alla fall upp i tid och kollade igenom mina anteckningar en sista gång. Tentan var i R-huset. Vi skrev tillsammans med någon annan klass och vi satt i långa längor. Någon i klassen hade glömt att anmäla sig till tentan (också en skillnad från gymnasiet) och stod frustrerad utanför. Om man inte anmält sig måste man vara på plats 30 minuter innan och hoppas på att det finns en ledig plats. Det fanns det igår.


När jag fick frågorna blev jag ändå ganska lättad, jag kände att jag visste vad Christer sökte, det ända som var jobbigt var att det var väldigt mycket som skulle bakas in i svaren så det blev mycket extra tänk och mycket skrivandet. Fast jag tog det ändå ganska lugnt. Var länge sen jag skrev så mycket för hand!


Efter tre timmar och 50 minuter var jag äntligen klar. Otroligt lättad, men ändå lite skraj inför fredagen. För då blir det en riktig rysare!


Jag längtar tills på fredag

Maah! Har nu pluggat extremt intensivt i fyra dagar! Åh vad jag är duktig. Under helgen har vi förflyttat oss från stadsbiblioteket till O-huset (bibblans öppettider passar inte riktigt vår livsstil på helgerna). Fungerar rätt så bra att plugga där med, vi studenter har ju tillgång till skolan dygnet runt, så då kan man ju välja sina egna tider helt fritt. Samtidigt har jag inte riktigt fattat hur man kopplar upp sin egna dator till det trådlösa nätverket, så det har blivit Internetlöst nu under helgen. Kanske lika bra med tanke hur mycket längre "pluggpauserna" blir när man har tillgång till Facebook, farligt!


Börjar få lite ångest inför tentorna, tisdagen känns som tidigare spikad. Marknadsföringen är däremot ett stort frågetecken. Jag MÅSTE klara den. Annars måste jag lära känna mig själv på nytt igen.

denna bok stod vid vårat bord när vi pluggade, rutan är kul hon!

Jag längtar verkligen hur mycket som helst tills på fredag. Då blir det fest utan dess like! Det kan jag lova! Dessutom kommer mamma på torsdag kväll, och på fredag ska vi köpa lampor och fixa med mina hyllor och allt som ska upp. Sedan vill min mamma testa Tylösands spa på lördagen, finns det något bättre att göra "dagen efter" världens mesta klimax? Någon som har varit där och har tips på vad man ska testa på för något?  Sedan på söndagen är det IKEA som gäller. Har några småsaker som jag behöver komplettera med. Typ en stor matta, och såndär plast som man har under mattorna så att den inte glider iväg. Ja, kul ska det bli!


Fick förresten tillbaka betyget på vår presentation i E-handel och Internetmarknadsföring. Det blev 5/8. Helt okej, vi skulle väl ha spexat mer, men trodde väl att vi skulle hamna någonstans däremellan. Så det innebär fem poäng tillgodo på tentan, gött mos!

pluggpaus med harpan och bananutsikt från o-huset

Nä , nu ska jag hitta på något tråkigt att göra så jag kan somna ordentligt!


Gonatt världen!


Scope = räckvidd, bredda

Plugget blir mer och mer intensivt. Eftersom jag är mer snabb och slarvig än noggrann och långsam, tär de långa pluggsessionerna på mig. Jag vill bara bli klar, bara kunna allt. Så funkar det ju inte. Känner ändå att jag är rätt så föreberedd inför E-handel och internetmarknadsförings tentan på tisdag. Är ändå bara fem stora begrepp som man måste ha koll på, resten kan man kolla i boken - för den får man ha med. Ett sådant prov har jag inte haft sedan sexan, i historia, jag kommer ihåg det för att jag fick bäst resultat i klassen - Thoose were the days!


Idag testade jag och Rutan på att plugga i stadsbiblioteket. Eftersom större delen av klassen i princip vallfärdat dit de senaste veckorna kände vi att det var dags att ge bibblan en chans. Halmstad stadsbibliotek är relativt nybyggt och ligger precis vid Nissan. Så om man är tidig och har tur kan man få riktigt fin utsikt, när man inte har näsan i böckerna det vill säga.

Hur gick de då? Jorå, bibblan är nog att rekommendera, det finns ju inte lika mycket distraktion som det finns i hemmets vilda vrå. En annan fördel är att hela min klass pluggar där, så man kan alltid gå och fråga någon om man fastnat eller vill ha ett nytt perspektiv, DOCK, finns det en stor chans att man hamnar lite väl länge vid ett bord och börjar snacka skit. Lite som dedär killarna som påstår att de gymmar 5 dagar i veckan, men alla vet att egentligen står de hälften av tiden och skvallrar med sina kompisar. Så det får man se upp för.


Jag och Rutan orkade i 4,5 timmar. Som sagt så tröttnar jag snabbt, och kan inte ta in mycket mer än det jag gör på den tiden. Eftersom vi inte varit på stan (förutom vid utgång) på evigheter tog vi en sväng till min favoritaffär Claes Ohlson, och sen köpte jag strumpor på Lindex. För att få lite extra plugg energi (och en del av detoxen) så tog vi ett BodyCombat pass på sats vid halv 7 tiden. Taggat som vanligt. För er som undrar så går detoxen fantastiskt, jag och Rutan är inte ens sugna på godis och onyttigheter längre (!! ). De svullna magarna börjar också se sina sista dagar.


Viva la vida!

flitens lampa lyste i bibblan!

PS. Gissa vem som ska pryda Högskolan i Halmstads utbildningskatalogs omslag?! ;)


Dags att investera!

Just mitt i den största finanskrisen på länge har jag fått lite oväntat, men välkommet kapital. Dags att investera! Först så köpte jag en mobil. Min gamla SonyEricsson K550i (old style), har sett sina glansdagar, och den lilla "joysticken" i mitten har löpt amok, överhuvudtaget så rekommenderar jag verkligen inte att köpa mobil med en spak i mitten! Har numera en sprillans ny SonyEricsson G502, och den är "the apple of my eye" för tillfället! Ingen superny mobil, men det är en rejäl uppgradering från min gamla. Satt hela kvällen igår och laddade över massa musik, bilder och la in över 60 nya kontakter (roligare än att plugga ju!).


Min cykel blev ju stulen under min vistelse i Amsterdam tyvärr, såg ut som en mindre räd hade ägt rum i mitt cykelställ, så det är bara att dementera att cyklarna står säkrare i Nyhem och Bolmens. Skaffa ett hårt lås, och lås in cykeln i ett förråd när du är borta en längre tid!

Gick till Rimas cyklar här i närheten och prutade till mig en ny cykel. Den är inte riktigt lika skön som min förra. Denna är röd, har pakethållare, korg och ljus fram och bak (här i halmstad kan man nämligen få böter om man kör utan lyse!), tror att det är en sådan cykel som växer på en mer än kärlek vid första ögonkastet.


Hade min första riktiga redovisning idag också. Från kl 8.00 på morgonen till kl 13.30 satt vi som fastklistrade i O- huset och lyssnade på redovisningar i e-handel och internetmarknadsföring. Vi hade jämfört tre olika hemsidor inom samma område och analyserade design, användarvänlighet och andra funktioner. Vi hade commuitys och var sist. Alltid lite nervöst att prata för sin nya klass för första gången (även om vi har gått tillsammans ett bra tag nu). Resultatet blev ändå helt okej. Vi hade bara 12 minuter på oss, och det gjorde att kanske inte allt man ville säga kom fram. Nu är det bara att fortsätta plugga!
 min nya kärlek!


Till mitt försvar...

Nu ska jag avslöja något som inte alla skulle våga. Kommer ni ihåg att min lägenhet blev fotad för någon vecka? Tidningen (Entré) är ute nu... (kaabooom!!) Där begick jag något av ett image suicide, men det bjuder jag på! För jag måste faktiskt bara få kommentera tillbaka.


Om ni har läst artikeln om min lägenhet, som en inredare har kollat på och gett lite billiga och enkla tips på hur man kan göra det mysigare, så märkte ni kanske att hon kommenterade på min ordning? Jag vill bara poängtera att min lägenhet inte är klar, många saker är temporära lösningar tills jag kan få komma till IKEA igen. Har man ingenstans att ställa sakerna så får de bli på golvet. Jag vet att jag har på tok för många saker för 21,6 kvm. Samtidigt går jag lite mer efter mottot more is more, jag är ingen minimalist utan älskar att ha många bilder och saker runtomkring mig, det ger mig inspiration och påminner mig om mina nära och kära.


Men allt var ju inte kritik, utan jag fick lite användbara tips. Ska nog sätta upp en läslampa vid soffan, och kanske fixa en gardinvepa som skiljer "köket" från "vardagsrummet". Så jag ångrar inte helt att jag ställde upp. Snart kommer mamma också! Helgen efter tentan kommer hon ner med vår hund Hugo, som kanske ska få bo med mig tills jag åker hem till Stockholm i november. Allt hänger på om jag får ha med Hugo på tåget hem. Hoppas. Vi ska åka till IKEA också, ska köpa en stor matta och lampor. Sen ska hon få äran att sätta upp mina hyllor, för det har jag inte vågat än. Tur att hon är händig!


peace and love!

Plugg, plugg, plugg...

Sitter här i min lilla lägenhet stirrar mig blind på Kotler. Är det inte konstigt att när man ska göra något som man helst inte vill, så hittar man på tusentals andra småsaker att göra? Idag har jag satt upp mina persienner som har stått i ett hörn den senaste månaden! Har varit lite skraj för att borra i mina väggar (känns så definitivt, tänk om jag ångrar mig, eller om det blir snett?). Men nu tog jag babysteps och borrade med den smalaste borren, och det gick utmärkt, äntligen kan det bli riktigt mörkt i mitt rum! (hurra?). Dessutom har jag satt upp två affischer och aktiverat mitt mecenatkort, hoppas på att kunna få lite sköna rabatter.


Rutan och jag började dagen med en promenad till Östra stranden, och sen tillbaka. Promenader är ju grymma fettförbrännare, och har man trevligt sällskap kan det bli riktigt kul. Vi båda kom på att det var lite konstigt att vi inte varit mer vid havet under vår tid i Halmstad. Något vi måste göra åt! Idag var kanske inte den finaste dagen i Halmstads historia - regn och blåst. Samtidigt är det skönt att få komma ut och se sig omkring, oavsett väder. Jag älskar verkligen havet. Känns alltid så harmoniskt och filosofiskt att stirra ut över horisonten och bara vara och känna hur liten man är. Havet är så enormt. Det ger en perspektiv på saker och ting....hmm..


inte min bild..men fin på östra stranden och det stora havet!

Tillbaka till kotler!


En helg i Linköping!

Har jag sagt att jag gillar att resa?

Efter resan till Amsterdam gjorde jag en kort visit i Halmstad, för att sedan på torsdagen ta tåget till Linköping. Även där blev det lite trubbel med min resa, men det är inte ens värt att gå in på. Läget är så att detta år flyttade en stor del av min vänskapskrets till Linköping för att börja studera. Just denna helg hade vi någon slags av reunion med hela mitt "gäng" från Stockholm. På fredagen var som flest, cirka 13 personer tror jag bestämt. Det var verkligen jätteroligt att träffa alla mina kompisar igen!


Det ända som var lite synd var att jag missade Mfp2:ornas Army-gasque för oss ettor. Hoppas på att få ta igen på vår tack-gasque till tvåorna som vi ska fixa inom en snar framtid. Dock tror jag inte att det blir förens efter tentorna i slutet av oktober. Tenta febern har definitivt börjat drabba klassen mer och mer, och många sticker till biblioteket och pluggar i grupp. Dessutom har vi en inlämning nästa vecka. Själv ligger jag inte så jättebra till pluggmässigt. Har som sagt blivit mest roliga saker som har hänt de två senaste veckorna så då har inte plugget blivit prioritet nummer ett direkt.


Detta ska det däremot bli ändring på! Både jag och Rutan har startat något av en "detox" de kommande två veckorna. Detta innebär inget godis eller onyttigheter, begränsat intag av alkohol och frekventa besök på sats! Är riktigt taggad på att bli av med mitt sockerberoende. Jag vet ju att jag mår så himla mycket bättre av att "leva hälsosamt" , men på något konstigt sätt så är det svårt att hålla sig borta från det goda.


Wish us luck!


påväg i linkanfest på flamman

/emilie


6 dagar i Amsterdam!

Vägen till Amsterdam var inte helt utan hinder. Tågresan gick jättesmidigt och det var bara att ta hissen upp från tågstationen till flygplatsen. Incheckningen gick bra, och jag hade gott om tid att strosa runt på Kastrup, snacka om en helt enorm flygplats! Tyvärr fick jag spendera på tok för lång tid på denna flygplats, först var planet försenat med två timmar, sedan när vi väl satt på flyget fick vi veta att vi missat vår landningstid i Amsterdam och fick vänta ytterligare en timme i själva planet....vet inte riktigt vad jag tycker om Sterling nu efter all tumult.


Jag kom i alla fall fram runt 11-tiden och blev hämtad av min vän. Jättekul att träffas igen! Dock fanns det ingen tid för att vila, utan vi cyklade direkt till en universitetsfest inne i staden. Temat var Boyband/girlband och det kändes som att vara på en studentskiva eller gasque! Holländarna är minst lika kreativa som oss svenskar.


Dagen därpå var kanske höjdpunkten på min resa! På väg hem för att laga lite mat får min kompis ett samtal från sin bästis som jobbar på ett skivbolag och frågar om vi vill gå på Coldplays konsert i Rotterdam samma kväll. Självklart var jag på, och frågade hur mycket det skulle kosta.

•-         It's for free!

Fick jag till svar, förstå glädjen att få gå till en slutsåld konsert, helt gratis! Vi släppte alla våra planer och stack direkt till Rotterdam. Konserten var grym! Är inte världens största Coldplay fan, men jag kände igen de flesta låtarna och ljusshowen var jättecool.


Resten av mina dagar spenderade jag på Historiska museet, Rijksmuseum, Van Gogh museet, Red Light district (som var både lite läskigt men samtidigt spännande), båttur på Amsterdams alla kanaler och fastfood i oändliga mängder (holländare vill inte spendera mer än 15 minuter på sina måltider). Vädret växlade från regn till uppehåll men det spelade ingen roll eftersom det fanns så mycket fint att se på!


Resan hem gick mycket bättre, men eftersom jag kom till Kastrup vid 11-tiden på kvällen fanns det inga tåg hem till Halmstad. Så jag tog tillfället i akt och passade på att hälsa på/sova över hos min gamla barndomsvän Erika som pluggar på musikhögskolan i Köpenhamn. Efter några timmars catching up, somnade jag som en sten. Och klockan 9.00 var jag tillbaka i Halmstad!


Vilken resa!

UvA festturist, javisst!patat! holländsk snabbmat!coldplay!!rijksmuseumred light districterika på studentboende i köpenhamn


Amsterdam here I come!

Goedenavond!


Nu är inlämningen inlämnad och presentationen över (lyckligtvis hann jag inte redovisa)! Känner mig otroligt lättad! Nu är det bara kul, kul, kul som återstår! För om lite mindre än ett dygn kommer jag att befinna mig i Amsterdam, Hollands huvudstad och en stad jag aldrig varit i förut. Ska besöka en holländsk vän som jag lärt känna under mina resor. Ska bli jättespännande, ska åka från Kastrup (flygplatsen i Köpenhamn), så för tillfället har jag lite resfeber, är ju van att bara ta bussen eller få skjuts till Arlanda/Skavsta, men nu ska jag åka till ett helt annat land och åka iväg, hoppas allt går bra....


Hursomhelst, idag hade jag fotograf efter mig första delen av dagen. Har nämligen skrapat ihop en liten text om min första dag på högskolan som ska vara med i tidningen Tänk vidare som högskolan använder som info och promotion för skolan. Och ingen artikel utan bilder, även om det var ungefär en månad sedan jag började (!!). Åkte några gånger fram och tillbaka till skolan på cykeln för att få dedär klockrena bilderna när jag vänder mig om på cykeln och smäller av ett pepsodentleende i kameran.


Tackade även ja till att vara med med min lilla etta i tidningen Entré, som är en gratistidning här i Halmstad. Dem ska ha ett reportage om homestyling och nu ska de använda min lägenhet att tycka till om...ångrar kanske lite att jag tackade ja så snabbt. Har spenderat i alla fall en timme på att fixa till allt så att jag inte behöver skämmas. Som ni kanske såg på bilderna så har jag ganska så många grejer för en sådan liten lägenhet. Men just därför kan det ju vara värdefullt att få höra tips på hur jag kan leva compact living på bästa sätt!


Nä, nu ska jag ställa mina skor i ordning!


amsterdam
Tot ziens!