I <3 Ica maxi!

Igår var jag äntligen klar med min inlämningsuppgift, det kändes stort, och mycket befriande! Måste erkänna att jag har haft lite fjärilar i magen om den första bedömningen, men nu får de gå som det går, det är bara att köra!


Pengarna kom i torsdags, och det finns väl inget bättre sätt att fira än att ta en sväng till Ica maxi (som ligger 3 minuter med cykel utanför min dörr). Både jag och Rutan är löjligt förtjusta i denna stormarknad och jag skulle lätt kunna spendera en hel förmiddag i de oändliga längorna av livsmedel! Än har jag inte utforskat byggdelen, men det skall göras en dag då jag behöver hitta livslusten igen! Haha, okej, Ica maxi är inte min frälsare, men det finns många roliga saker där helt enkelt! Igår hade jag skrivit en liten inköpslista, så det blev ett relativt kort besök.


Sedan kunde jag jobba lite på lägenheten, tänkte sätta upp hyllor, men då såg jag att man måste köpa skruvarna själv (!!). Så idag ska jag till min nya favoritaffär Claes Ohlson. Men jag städade faktiskt en hel del, satte upp min klocka och en tavla, samt gjorde ett litet kollage på min garderob. Har fått en liten önskan om att få se bilder på min f.d. knarkarkvart, oturligt nog har jag inga förebilder (kanske lika bra eftersom då skulle ni ändra er uppfattning om mig), men nu har jag hittat min kamera och förevigat det bästa av min lägenhet. Toaletten är under konstruktion och än så länge inget att se!mitt lilla garderobskollagehär sitter jag och bloggar!

off to yoga!
peace!
/emilie


traffic light

Om ni läste Tapios blogg häromdagen så kanske ni visste att det var traffic light tema på kåren i onsdags. Jag hade aldrig hört talas om detta tema förut, men för er som inte vet så går det till så att alla som kommer får ett armband (eller klisterlapp eller liknande) i antingen rött, gult eller grönt. Vilken färg man får är beroende på ens civilstatus. Så rött för upptagen, gult för "it's complicated" och grönt för singel.


Jag och Rutan hade kvällen till ära klätt oss i grönt, ingen tvekan om vår civilstatus helt enkelt! Med en mysig liten för-förfest på nyhem fortsatte vi med födelsedags/för -fest på bolmens för att sedan bege oss till kåren. Bra med folk, även om den stora lokalen var stängd.


Kl 12 var det dags för speed-dating. Som vi supersinglar självklart var med på! Den var i den stora lokalen där det fanns några långbord utplacerade med levande ljus och vita dukar. Vi fick papper och penna med nummer så vi kunde göra noteringar om våra dejter. Alla dejter var på 2 minuter, vilket var lite väl kort. Hann i princip bara presentera sig med namn, ålder, program, härkomst och vart man bodde här i Halmstad. Hittade väl ingen oslipad diamant direkt, men pratade med en kille från Lidingö som jag hade en gemensam kompis med. Alltid kul att träffa folk från hemma, alla har ju sina olika anledningar varför de hamnade just i Halmstad av alla ställen.


Kvällen gick i alla fall ovanligt fort och helt plötsligt var klockan 2. Vi har faktiskt bara haft en ända föreläsning denna vecka (dock har vi haft en inlämning), detta är ju väldigt bra när man är ute på galej! Torsdagen spenderades på claes ohlson (min nya favoritaffär) och espresso house (med brownies och chailatte), en perfekt dagen efter dag!


peace and love /emilie

Plugg!

Nu i början av det nya livet i Halmstad är det lätt att fokusera på allt annat än just den anledning varför jag är här, nämligen skolan!


Vi har det ganska lugnt just nu och läser de "roligaste" kurserna och lärarna tar det lite lugnare när det granskar våra inlämningar, eftersom många, precis som jag aldrig har läst på högskola förut.  Nu har vi i alla fall fått två inlämningsuppgifter, en i marknadsföring och en i E-handel och Internetmarknadsföring. Igår läste jag för första gången i Principles of Marketing av marknadsföringsgurun Philip Kotler. Läste alla sammanfattningarna av de kapitel som vi gått igenom. Kändes helt okej faktiskt. Kände igen allt som vi har pratat om på föreläsningarna och engelskan gick överraskande bra. Visst, vissa ord fick man slå upp, men andra förstod man genom resten av texten. Skönt ändå att vi fick svenska lärare på båda kurserna och att tentorna därmed är på svenska.


I fredags tog jag det som sagt lugnt, och en stor del av klassen samlades på Mårtenssons i stan för lite after work, eller i vårt fall after school. Där kan man för endas 40 spänn äta en buffé bestående av lite olika pastarätter, sallad, bröd och frukt! Absolut värt ett besök! Är väl meningen att man ska köpa något att dricka till för att få in pengarna, men om man druckit tillräckligt innan så kan man klara sig på ynka 40 kronor.


På lördagen gick jag och Rutan, plus några till tjejer i klassen på yoga på Sats. Gick på de i somras och har verkligen lärt mig att uppskatta lugnet som infinner sig efter ett pass. Dessutom får man en rejäl träningsvärk på ställen man inte trodde man hade muskler!

Efter några timmars återhämtning begav vi oss till Halmstad teater där vi tittade på Halmstad spexet. Har aldrig varit på något liknande förut, men man kunde i alla fall ropa omstart i princip när som helst under spexets gång och då fick man se något nytt! Mycket duktiga var de! Kvällen fortsatte med en lite mindre lyckad kväll på stan...men man måste ju smaka på de sura för att uppskatta de söta?


spexigt värre!

/emilie


Saker och ting börjar falla på plats

God morgon!


Fint väder i Halmstad idag! Äntligen fredag, och jag måste säga att denna vecka har varit full av framsteg, speciellt i min lägenhet! Från att ha varit något av en knarkarkvart med madrasser, ett matbord och en stol, har jag nu både en riktig säng (jag kan sova igen, yes!), en soffa (ja, mamma och min granne Adam, man får plats med en 2-sits soffa i en 21,6 kvm lägenhet) en äkta Billy bokhylla, ett soffbord och diverse "lull-lull". Det känns så helt otroligt bra.


Fler framsteg är min hälsa, efter en obligatorisk "efter nollningen" förkylning börjar jag nu vakna utan att vara täppt i näsan (kanske spelar de in att jag inte andas in golvdammet längre?) och kan sitta på en 3-timmars föreläsning utan att få hostattacker och koncentrera mig mer på att inte hosta än vad läraren säger, sing halleluja, praise the Lord!


Denna morgon firade jag min hälsa genom att gå upp kl 10, för att kl 11 vara på Sats och få en gyminstruktion med Stojan. Vi gick igenom mitt "helkropps, jag vill bara må bra" program och det kändes givande. Som vanligt stötte man på halva Mfp som stod och pumpade järn. Nu kan jag också lyfta skrot utan risk för att se ut som ett fån, fantastiskt!


Ikväll ska vi nog ta de lite lugnt för första gången på en fredag. På fredagar i Halmstad har vi kommit fram till att de flesta satsar på lite skönt barhäng och tar en tidig kväll, medans själva festen är på lördagar. Så denna helg ska vi följa majoriteten av Halmstad och satsa på lördag.

Lika bra de, för jag ska på yoga kl 12 på lördag morgon!


Dags för skola!


Peace!

/emilie


En tripp till Ikea och Hawaii.

Dagarna lunkar på som vanligt här i Halmstad. Samtidigt är ingen dag den andra lik och jag har inte riktigt kommit in i någon rutin här än. Men, vägen till ett vardagsliv i Halmstad är definitivt kortare nu. Jag har skaffat träningskort på Sats, som ligger typ 200 meter från min dörr. Det finns inga ursäkter att inte träna längre, så nu kommer jag ha två nya goda vanor i veckan!

En viktig komponent till att känna sig hemma på ett nytt ställe är att trivas i sin bostad. Vilket jag inte gör för tillfället, och det är inte på grund av Nyhem, utan min egen lathet. Nu har jag gjort något åt det, äntligen! I fredags tog jag, Rutan och Marcus bilen till Ikea vid Väla och shoppade loss. Jag älskar Ikea! Och imorgon kommer alla mina stora grejer; soffan, bokhyllan, spegeln och sängen!


En annan höjdpunkt denna vecka var Hawaiifesten! Den anordnas av Eurekha, ekonomföreningen vid högskolan. Förväntansfulla Hawaiianer, palmer, hula-hula tjejer och turister väntade vid skolan kl 19, och efter en kort, men taggad bussfärd anlände vi till ladan utanför Wapnö slott. Mat, bra priser i baren och dans på logen var det som erbjöds denna kväll. Jag och alla andra Eurekha medlemmar hade jättekul ända tills bussen vid 2-tiden tog oss hem. Tack Eurekha, det gjorde ni bra!


Nä, dags att städa upp lite i kaoset och göra plats för mina nya möbler!

Gonatt!

/emilie


En helg hemma

Tillbaka i Halmstad kan jag blicka tillbaka på en effektiv helg i Stockholm! Även om jag inte varit borta länge och haft fullt upp hela tiden har tankarna ändå, då och då förts hem och till familj och vänner! Också till min egna riktiga säng ( sover ju fortfarande på 2 madrasser, men denna vecka ska det banne mig hända grejer med min lägenhet!) samt mammas kokkonst.


Anledningen till att jag åkte hem just denna helg var egentligen för att gå på personalfest med mitt förra jobb. Denna tillställning tog plats på en båt som gjorde en 5 timmars färd runt i Stockholms skärgård. Innan det stod Vd:n och Charlotte Perrelli för underhållningen. Mat fanns det också mycket av, svensk buffé med äppelpaj till efterrätt, maxade så mycket som möjligt med mina bordsherrar tills jag inte kunde få ner en köttbulle till.


Sedan var det dans, och det är alltid lika roligt att se vuxna (35-55) ta ut svängarna på dansgolvet och bete sig som tonåringar igen. Jag antar att det inte är lika ofta de får gå på fest längre....


Samtidigt kunde jag inte undgå att undra på vad resten av klassen hade för sig i Halmstad. Detta var ju trots allt första helgen utan tvåornas beskydd. Efter lite korrespondens med Rutan fick jag reda på att Moon, en fika på stan och lite träning hade avverkats! Hoppas jag får lika kul nästa helg, för med dessa tågpriser blir nog mina hemresor inte alltför många!


/emilie


PS. Efter mycket om och men har jag äntligen fått Internet till min lägenhet, vilken befrielse!


I'm going home....

Idag tog jag mig en ordentlig sovmorgon, och en riktig dunderfrukost! Det gäller ju att äta upp all mat som man köpt innan den blir dålig!


Hade bara en föreläsning idag, och det var marknadsföring. Antecknade så att pennan glödde. Även om man får alla slides från Ulfs PowerPoint presentationer så vet man ju inte riktigt hur mycket man kommer komma ihåg av dem. Man lär ju sig trots allt av att skriva.


Sedan lagade jag köttfärssås och pasta. Min hittills mest avancerade rätt!

Packade sedan min kappsäck. Idag ska jag hem för första gången på hela cirkus 14 dagar (!!). Ska bli skönt att få sova i min egna riktiga säng och hämta lite saker som jag inte fick med mig förra flyttlasset.


Rutan följde mig till stationen där jag träffade Tapio, den andra aktiva studentbloggaren här på hh.se. Han skulle också till Stockholm och hälsa på sin tjej. Så vi pratade hela vägen upp till Göteborg och jag fick höra på ditten och datten om högskolan och andra vardagliga ting i Halmstad.


Kvart i 12 rullade tåget in till Stockholms central. Det kändes lite konstigt att vara tillbaka. Stockholm är så stort! Trodde aldrig jag skulle känna så, men efter bara två veckor i en småstad har man vant sig vid det lilla. Aja, det ser i alla fall ut som det ska!


/emilie


Första kårpuben!

Idag började vi inte förens kl 13.15, men istället för att sova ut gick jag upp runt halv 10-tiden. Åt lite frukost och rullade in till stan. Jag är egentligen ingen morgonmänniska, men jag kan fortfarande uppskatta lugnet på en "tidig" vardagsmorgon. Det finns en stillhet och annan slags harmoni i luften som gör att allt känns lite glittrande magisk. I alla fall så var jag på jakt efter lite skolgrejer, typ block, pennor och liknande. På claes ohlson var det helt utplockat, och varför betala 30 kr för ett block när man kunnat få de för 12kr? Så det fick bli bokia bredvid!


Kom hem och åt en macka och slog sedan en pling till Rutan som precis hade vaknat. Någon timme senare cyklade vi till skolan för att ha vår första marknadsföringslektion!


Vi trodde först att vi skulle ha en brasiliansk lärare, men istället stod det en helsvensk Ulf framför oss. Han hade en liten introduktion om kursen och hur han hade planerat den. Han berättade också om att han forskar inom marknadsföring, och verkligen älskar att forska om varumärken! Lite senare fick vi höra att han faktiskt blev årets lärare 2008! Så det känns som man är i trygga händer!


Föreläsningen var tre timmar lång, fast vi körde 45 minuter och sedan 15 minuters rast, så det kändes som flera smålektioner. Efter skolan var det raka vägen hem! Maaat! Jag har nästan glömt bort hur hungrig man blir av att koncentrera sig så mycket.


Idag var det också den första kårpuben då alla fick komma! Tvåorna hade ordnat lite förfest i Bolmens, och runt 9-tiden var det fullsmockat i den lilla föreningslokalen. Det är verkligen kul att hela programmet umgås över klasserna, känns som att man kommer bli väldigt tight med hela MFP.


På kåren var det som vanligt taggad stämning, och jag gick inte förens dem stängde! (jag börjar ju trots allt inte förens 13.15 imorgon!)


Peace!

/emilie


Första dagen!

Efter en något sömnlös natt, med tusen tankar som åkt motorväg genom hjärnan är det äntligen morgon och dags för den första "riktiga" skoldagen!

Jag och Rutan rullar in på Högskolan och hittar vår sal. Det är smockat med folk. Ska alla vi in i den lilla? Hejar på alla nya klasskompisar som jag nollats med, och även några tvåor som nollat mig. Den sociala biten känns inte alls jobbig. Nollningen gav all den säkerheten. Ser riktigt bra ut. Första dagen är ju ganska viktig för första intrycket, och det vet folk om! De flesta ser också ut att vara i min ålder. Inte alls som mina kompisar i Stockholms klasser, där blandas lattemorsorna med nyexaminerade studenter.

Passar istället på att spana in resten av ekonomklasserna.

Dörrarna öppnats och jag kämpar för att få en plats. Får en, men 15 minuter ska vi byta till malcussalen, den frivilliga kursen "matte för ekonomer" var populärare än väntat. Väl i malcussalen är det fortfarande rätt så trångt. Ingen hör vad läraren säger. Lektionen avbryts efter en kvart. Allt måste planeras om.

Tar chansen att använda Internet innan nästa föreläsning börjar om en timme. Kollar mejlen, lägger upp lite bilder på bloggen. Timmen flyger iväg. Dags för min första "riktiga" föreläsning, E-business and Internetmarketing med Christer. Christer berättar att han kommer från Varberg och han verkar väldigt sympatisk. Han går igenom vad vi ska göra under kursen och lite hur allt fungerar. Vi har redan fått vår första uppgift. Vi ska utvärdera tre hemsidor inom samma område ur design-, kommunikation- och marknadsföringsperspektiv. Vi diskuterar också vår boken. Jag ska låna min av en tvåa, skönt att bli av med det problemet i alla fall. Men den är tjock. Ska jag lära mig allt detta? Christer lugnar oss, vi ska få alla bilder och anteckningar från tavlan och PowerPoint presentationer på papper.


Efter cirka två timmar är första föreläsningen över. Och det känns faktiskt riktigt bra. Det här ska nog gå vägen, jag valde rätt! Pratar lite senare med några tvåor som säger att E-business and Internetmarketing varit en av de roligaste kurserna hittills.

Första dagen är över, och nu är det dags för lunch!

/emilie


Manic Monday

Ännu en dag utan några speciella planer. Skolan börjar inte förens på tisdag. Jag och Rutan tar en sväng ner på stan i finaste mjukismunderingen! Åhléns, Indiska och Lagerhaus nästa!


Redan vid Picassoparken ser vi några klasskamrater. Ännu en gång kommer jag på att Halmstad är en liten stad. Inget utrymme för anonymitet. Går man på stan bör man träffa någon man känner, eller känner igen. Det gäller att alltid vara på topp! - eller i alla fall se ut som man är det.


På Åhléns hittar jag några träpersienner som ska ge mig mörker på morgonen och lite flera dricksglas. På Indiska hittar jag några passande gardiner och matchande kuddar, passa på 3 för 2 på kuddarna just nu! Kan nog konstatera att det roligaste med att inreda är nog det sista "lullullet" som Simon och Thomas skulle säga.


Efter en hård dag på stan bestämmer vi oss för att testa kårgymmet som under de två första veckorna erbjuder fri träning. Ett boxpass står på menyn. Otränade efter en relativt slapp sommar får vi på boxhandskarna och mitsarna. Skönt att röra på sig lite mer. Kårgymmet är förövrigt väldigt fräscht och ser nyrenoverat ut. Efter passet går vi upp och kollar in själva gymmet och tar 10 extra minuter på löpbandet - varför sluta när man ändå är igång?


Imorgon är det första dagen i skolan!


Efter stormen.

Nog märks det att man höll igång som aldrig förr igår. Det var det ändå värt! Riktigt kul igår, även om det känns lite tråkigt att alla lekar och spex är över. Fast, om min klass är som jag tror att den är så kommer det aldrig vara slut på spex! Jag och Rutan har redan börjat fundera på vad våra alias ska bli nästa år. Rutans är i och för sig nästan självklart....

Men mitt måste jag nog ha ett år till att klura på!


Känns också lite konstigt att inte ha någon tid att passa, helt fri, typ. Nu är det bara vardagens måsten som drar i en. Lägenheten. Vad ska jag ta mig till!? Får i alla fall en liten boost av alla kläder och bananlådor som står i hela lägenheten. Ställer min garderob på dess tilltänkta ställe (istället för mitt i rummet),packar upp mina kläder och diskar min disk för första gången (!!) - nej , jag är inte så äcklig, har faktiskt ätit de flesta måltiderna hos Rutan eller på fältet så att säga. Samtidigt kan jag inte sticka under stolen med att jag är ganska så väldigt slarvig. Går lite efter mottot "endast en mästare kan hantera kaos", eller något i den stilen.


Lite senare ringer vår sångnolla och informerar oss om att det är ett gäng som sitter och tar några återställare på Bull's (MFP:arnas number 1 hang -out). Vi är ju inte dem som avstår från sociala tillställningar, så efter lunch/middagen tar vi oss ner till lilla torg och träffar både ettor, tvåor och treor och diskuterar gårdagen och framtida tillställningar.


/ emilie


Den stora finalen!

Dagen vi alla väntat på började med champagnefrukost på Gamletull kl 8, alla var något mosiga, men samtidigt väldigt uppspelta inför den sista dagen på nollningen. På frukosten var det avtackningen av tvåorna - äntligen skulle vi få se hur de såg ut bakom solglasögonen och under perukerna! Dagen innan hade vi fått fylla i ett papper där vi gissade på alla tvåors riktiga namn, ålder, hemort, personlighet och stil. Så medans läsnollan läste upp vad vi skrivit gick respektive tvåa bakom ett skynke och efter någon minut fick vi se sanningen! Många överraskningar kom som smärre chocker, medans andra var mer väntade.


Under dagen med stort D, var det lådbilsrace och flottregatta. Tyvärr blev vår fina lilla lådbil diskvalificerad så vi fick nöja oss med att spana in de andra racen. Mycket roliga bilar de olika programmen hade snickrat ihop. Favoriten var nog ändå EKPs rosa lyxbil med gps! Bilen som var byggd av ett badkar med registreringsskylten bad car var också klockren.


Vår flotte godkändes i alla fall och fyra spexiga MFPpojkar tog sig an utmaningen att korsa nissan, hämta flaggan - med tillhörande flaggnolla, och sedan ta sig tillbaka. Allt gick inte enligt planerna och tillslut drev vår flotte iväg under bron, men det gjorde inte det hela mindre komiskt utan snarare tvärtom. Sedan hade vi en kort samling då vi alla gick ned på knä, höll fram våra nolleband och blev krönta/dubbade till ettor!!! Äntligen hade vi visat oss värdiga.


Efter en runda på stan cyklade jag och Rutan hem till Nyhem för att börja förbereda oss inför finsittningen. Någon timme innan klassen skulle träffas träffade vi upp en stor del av tjejerna i klassen hemma hos en av dem. Alla var verkligen jättefina och taggade! Ni kan ju bara gissa på hur taggad stämning det var när alla var samlade....


Hela klassen samlades runt halv 7 vid botplatsen, och efter ett tag såg vi en uppklädd tjej och två killar i kostym, med påsar på huvudet! Det var staben, som faktiskt inte avslöjat sig vid champagnefrukosten. Vi hälsade och de tog av sig påsen och chocken var total! Riktigt kul var det!


På själva finsittningen på kåren åt vi förrätt, huvudrätt och efterrätt, fick se kulturkungen utan sina solglasögon, hjälm och cape. Festen fortsatte hela natten lång. Kunde de blivit ett bättre slut på nollningen ? - Absolut inte!


Ses på skolan!

champagnefrukostlådbilsracespexiga mfpareoch racet var igång!finsittning /emilie