Back in business

Efter att vi anlänt till Halmstad runt 5.30 på fredagsmorgonen var jag så trött att jag blev pigg! Men jag passade ändå på att däcka i min säng i två timmar innan vi hade redovisningsföreläsning klockan 9!


Det var väl ungefär hälften av Åre-resenärerna som dök upp på föreläsningen. Jag kände mig väldigt tvungen eftersom jag missat den fem timmar långa mastodontföreläsningen förra torsdagen då jag var i Ramundberget. Vi gick igenom några uppgifter i boken, kändes sådär, känner som sagt igen en del från gymnasiet, men allt går i mycket snabbare takt och just nu skrapar vi ju tydligen bara på toppen av isberget. Förhoppningsvis går allt vägen....det brukar ju lösa sig tillslut eller hur?


Nog om det, jag kände i alla fall under min vecka i fjällen att jag är en människa som är något beroende av min lilla laptop och Internet! En vecka är ungefär vad jag klarar. Kanske något att jobba på? Varför vill man alltid vara så tillgänglig egentligen? Man blir ju bara stressad....men sanningen är att jag känner mig halv utan min mobil eller Internet tillgång. Sedan är ju Internet lite extra viktigt just nu när jag har min äppelhalva i Brasilien! Just nu ser det faktiskt ut som att jag kommer att åka till "Floppan" i södra Brasilien i slutet av mars.


Resan känns som ett stort äventyr och jag känner mig otroligt romantisk. Stöd och styrka finner jag hos Kjerstin Dellert. Någon som har följt "Stjärnorna på slottet"? Jag har bara sett två avsnitt, men jag blev minst sagt imponerad av Kjerstin Dellert, hon är lika gammal som min mormor (82) och verkar riktigt skön! Dessutom var hon sin tids Demi Moore när hon lämnade man och barn för en 16 år yngre dansare på Dramaten, det är vad jag kallar passion!(okej, att splittra en familj är oftast inte positivt, men Kjerstin beskrev sin kärlek såhär: "När döden är det enda alternativet om man inte får vara tillsammans.") Hon och hennes man, som nu har varit ihop i typ 40 år var gäster på nyhetsmorgon på fyran imorse. Hon kallade sin man för sin äppelhalva och de talade ut om deras skandalomsusade förhållande, mycket gulligt och vitsigt, och det ger hopp inför ålderns höst!

dellert

peace and love!


mfp goes Åre!

Ah, vart ska jag börja!? Otroligt hur mycket man kan hinna med på fyra dagar..


Efter min 7-timmars färd från Ramundberget( som ändå var helt okej, läste två kapitel i min redovisning och finansierings bok under min två timmars paus i Östersund), kom jag äntligen fram till stugan vid halv ett tiden på natten. Tjejerna har gömt stugnyckeln åt mig efter som de var ute på galej, och efter några minuters letande hittade jag den. Stugan var jättefin! Inga 70-tals vibes överhuvudtaget! (förutom allt furu, men det är ju tydligen ett måste i alla fjällstugor). Vi bodde på övervåningen och hade som ett stort rum med kök (med micro och diskmakin!) plus ett loft med två rum med varsin dubbelsäng i. Jag och Pernilla bodde på övervåningen, och eftersom jag var ganska så trött efter allt resande gick jag nästan direkt och la mig. Resten av stugan ramlade in efter någon timme.


Vi hade verkligen jättetur med vädret! Speciellt i jämförelse med mina dagar i Ramundberget. Redan första dagen tog vi oss upp till Åreskutan och åkte skidor över molnen - fantastiskt!

Dock åkte vi lite fel första gången och hamnade off-pist. Klarade det ganska bra tills vi kom till en backe som i princip bara var is, blev lite feg och började hasa mig ner, men inte ens det gick så jag ramlade och gled ner för backen, ungefär 5-10 meter och tappade ena skidan! Ingen skada skedd i alla fall. Det fantastiska vädret fortsatte hela vistelsen, och vi hade en riktigt bra heldag på onsdagen då vi åkte ända från att liften öppnade tills den stängde!


Märktes det att det var studentvecka i Åre? Det kunde man garanterat! Förutom massa sköna rabatter i princip överallt, var det mycket folk i backen (nackdelen blev däremot att det blev rätt så uppkört i backarna på eftermiddagen) och det var många företag som delade ut gratisgrejer - my favourite! I vår kyl fanns det t.ex. ett 8-pack med fruktsmoothies och vitaminvatten! The best things in life are free...som ett av mina levnadsmotton är!


Det blev två utekvällar under min Årevistelse, på måndagen var i på "Dippan" och på onsdagen var vi på avslutningsfest på Bygget, gemensamt för både utgångarna var att vi var tvungna att vara där väldigt tidigt för att komma in! Väl inne blev jag rätt så imponerad. Klubbarna höll hög klass, både inrednings och musikmässigt!


Sammanfattningsvis tycker jag att det var en väldigt prisvärd och kul resa med Mfp! Och 13-timmars bussresan hem gick snabbare än väntat!
magi i åre!
stek i backen!skogsåkningbra drag på afterskin!


Ramundberget

Nu har jag spenderat tre roliga och mysig dagar i Ramundberget! Det hela började med en lång bussresa (ca 7-8 timmar) från Enebyberg. Kändes som en evighet men fördrev tiden genom att lyssna på musik och fantisera om Brasilien. Tittade lite halvt på Mamma Mia också.


Vi åkte som sagt med Friskis&Svettis. Större delen av sällskapet var i min mammas ålder (50-60) så detta var inte direkt någon partyresa, utan mer familjemys. Jag och min lillasyster hade skidlektion varje dag för att träna oss inför Jackson Hole (dit vi ska i februari). Egentligen så tycker jag inte så jättemycket om att bli tillsagd och "pillad" på när det gäller skidåkning. Jag vill bara köra, och jag tycker det är svårt att ändra hur jag åker. MEN, jag blev faktiskt väldigt positivt överraskad av våra tre olika skidlärare som vi hade under vår vistelse. Första dagen så var det mest teknik, men sedan blev det skogsåkning, "pillows", drops och lössnöåkning! Kul och annorlunda mot hur jag brukar åka annars. Både jag och min syrra är lite fega av oss och har aldrig riktigt våga köra en hel backe i skogen. Med skidläraren vågade man mycket mer och det var faktiskt riktigt kul, och man fick en lite adrenalinkick!


Vädret har kanske inte varit ultimat. Var lite mulet första dagen, andra dagen blåste det hur mycket somhelst! (kunde knappt andas, om ni känner igen känslan!). Sista dagen snöade det väldigt mycket, men blåste mindre, var omkring 6-9 minusgrader, så temperaturen var perfekt!


På denna resa har jag även ätit som en gourmet. Hotellfrukost är ju alltid trevligt. Första dagen lassar man på av allt som finns på buffén, och sedan minskar det dag efter dag. Åt lunch på Fjällgården två av dagarna och där var det också buffé, blev äckligt mätt båda gångerna. Till middag åt vi trerätters plus ostbricka och sallad - gah! Låg i matkoma tre gånger om dagen i princip! Som mamma sa så får jag passa på att äta så mycket olika sorters mat nu när jag är fattig student....


Nu sitter jag i alla fall på Hotell Funäsdalen och väntar på min buss (två timmars väntetid), som ska ta mig till Östersund - där jag ska vänta i ytterligare två timmar, för att sedan komma till Åre någon gång vid midnatt. Det hela kommer ta cirka 7 timmar! Tur att jag hittade detta hotell!
här väntar jag..


I Stockholm

Nu sitter jag i morgonrocken hemma i mitt flickrum. Även om jag inte hann vara i Halmstad mer än 1,5 vecka så känner jag att jag saknat hemmets lugna vrå en aning. Jag och Rutan diskuterade häromdagen att man drömmer flera mardrömmar när man bor själv än hemma. Jag har inte vaknat kallsvettig om nätterna eller så, men haft en del stressdrömmar. Mitt nyårslöfte har även spökat för mig om nätterna. Drömmde nyligen att jag var på någon slags cup-cake buffé, med de mest färgglada och läckra bakverken jag någonsin skådat.  Jag bara fyllde min tallrik och började råfrossa , men jag blev så frustrerad, för de smakade inget. Samtidigt blev jag stressad för jag ville smaka på alla, och det fanns så många och uppenbarligen så lite tid.  Jag har även drömt om tsunamis i förorten och mycket "jakter" när jag försöker få tag i någonting men jag kommer aldrig fram, eller personen försvinner. Stressigt och frustrerande helt enkelt. Någon som kan tyda mina drömmar? Man utsätts för flera stressmoment när man bor själv helt enkelt. Även om jag har mycket tid över så finns det alltid saker som jag bör fixa, men gärna skjuter fram.


Om några timmar sitter jag på bussen till Ramundberget. Är ganska taggad på att få åka lite skidor! Vi åker som sagt med ett helt gäng och det brukar vara rätt så go stämning. På hotellet vi ska bo på har de en jättestor jacuzzi  utomhus som man får bada i. När jag var där förra gången höll jag nästan på att svimma för att det var så varmt! Speciellt i kontrast med minusgraderna utanför!


Jag har inte med min dator till varken Ramundberget eller Åre, men vi får se om min syrra tar med sin lilla laptop så kanske jag kan korrespondera från Ramis. I Åre kommer det nog vara total radiotystnad tyvärr. Jag lovar dock att komma med mycket bilder och en utförlig berättelse om hur vi hade det! Har ju trots allt 14 timmar på mig på hemvägen att klura ut den bästa historien!
i mina drömmar!


Tills dess, se upp i backen!


Påväg mot nordligare breddgrader...

Idag hade jag en riktigt skön sovmorgon, började inte förens kl 13. Vaknade dock vid 10-tiden eftersom jag var tvungen att fixa några saker, eller ja, min resa mellan Ramundberget och Åre på en söndag i jämtland! Tycker ändå synd om dem som bor där uppe och inte har körkort, det är ju på snudden omöjligt att ta sig runt där fritt utan bil. För det första visste jag ju inte ens vilken bussbolag som körde där uppe. Jag ringde i alla fall till receptionen i Ramundberget och snackade med en väldigt hjälpsam tjej, och kom fram till att det gick en buss, 2 mil från där jag bor till Åre.  Ringde till länstrafiken i jämtland och försäkrade mig om att bussen verkligen gick (kul att vara fast i typ Sveg en söndag kväll!), det gjorde den i alla fall, så nu är de fixat. Kommer komma fram till Åre kl 00.00 på söndag kväll, så jag missar en dag i Åre, men får samtidigt en dag i Ramundberget.


Hade också min första Finansiering och redovisningslektion idag. Efter en kort lite introduktion av Nils-Ola, så fick vi diskutera vad vi hade för förväntningar och farhågor på kursen.  Det var nog lättast att hitta farhågor än förväntningar, men jag skyller på överkursare som skrämt upp oss innan.  Lektionen var i alla fall intressant och vi pratade en del om finanskrisen. Äntligen fick man reda på exkat vad som hände. Hoppas att jag efter denna kurs kommer förstå mer om finansvärlden. Vi gick även igenom lite dubbel bokföring. Känner igen de sedan Företagsekonomi B i gymnasiet. Men, om man ska tro Nils-Ola så kommer vi ha gått igenom Företagsekonomi B kursen på bara 2-3 föreläsningar.....gah. Jag måste ändå säga att Nils- Ola verkar va en kul typ, han använde uttryck som "lika säkert som amen i kyrkan", och liknade, uttryck som man inte hör så ofta, men som är i mina öron klockrena! Dessutom gillade jag hans förklaring av skillnaden mellan kostnad och tillgång (m.m) som han liknade med att köpa ett flak öl! Haha, han vet hur man ska undervisa mfp!


So long!


Tisdag

Idag har varit en helt vanlig dag. Hade min andra lektion i organisation, vi hann igenom mycket tror jag. För kanske tredje gången i min högskolegång hade jag faktiskt läst igenom kapitlet vi skulle gå igenom innan föreläsningen. Kände mig rätt så duktig!


Efter föreläsningen beställde vi äntligen våra nollningsoveraller. Vår klass har inte riktigt tagit tag i det där med nollningen, även om alla är taggade på att vara med. Jag och Rutan funderar på att vara lekledare. Vet inte om jag skulle palla att vara fusknolla, eller straffmästare. De måste ju gå igenom en ganska så lång utbildning, och har mycket ansvar under nollningen. Det är säkert jätteroligt, men jag föredrar nog att vara framstående, men inte "in charge".


Idag hade jag även min sista träning inför första skidsäsongen. BodyCombat stod på menyn. Vi var faktiskt fyra tjejer från klassen som var och tränade. Det kändes verkligen att jag tränat fyra dagar på raken! Vet att det inte är optimalt att träna varje dag (musklerna måste få vila och bygga upp sig), men som sagt, jag känner att jag har en del tid över och jag har inte tränat på hela julen. Dessutom är det kul att träna med så många andra i klassen. Skönt att komma ut och mixa nytta med nöje.


När vi ändå talar om träning kan jag berätta att det går alldeles utmärkt med mitt nyårslöfte; inget godis tills min födelsedag! (24 juni). Än så länge så har jag undvikit kakor, glass och andra efterrätt också. Jag tror att jag kommer lura mig själv annars och hamna i sockerträsket igen. Ska såklart äta en semla på fettisdagen och nog äta någon cheesecake eller två när vi är i USA. På tal om USA, såg ni Barack Obamas tal igår? Jag missade de, men såg diskussionerna och nyhetssändningarna efteråt. Ska bli intressant att se hur han kommer att förändra USA.


Imorgon har jag min första redovisning och finansieringslektion!


Några knäböj senare...

Oh, känner mig riktigt mör efter kvällens BodyPump. Har aldrig varit på ett liknande pass förut, så det var verkligen en upplevelse! Det var inte jobbigt konditionsmässigt, men snacka om mjölksyra jag fick när vi gjorde utfall och bänkpress! Misstänker att mina armar består av mer gäddhäng än muskler, något att jobba på!


Till skolan och mitt nya ämne; organisation för marknadsförare. Vår lärare heter Jenny Ståhl och har gått på Högskolan i Halmstad och har många järn i elden. Måste säga att jag blev ganska inspirerad av hennes introduktion. Mycket om att tänka till själv, vilket jag gillar. Dessutom går organisation in i psykologi då och då, och jag tycker att psykologi är riktigt intressant! Man märker även, desto fler kurser man läser, hur mycket nytta man har av de tidigare kurserna och hur allt flätas ihop i det stora hela. Vi ska t.ex i denna kurs skriva en rapport - liknande den vi gjorde i e-handel. Denna ska dock bara vara 8 sidor, så det känns ganska lugnt, och det gick ju ypperligt förra gången. Lite jobbigt är däremot att jag missar en del obligatoriska föreläsningar när jag är i USA. Tur att jag kan göra kompletterande uppgifter...smällar man får ta helt enkelt.


Har varit ganska så produktiv idag och äntligen bokat några körlektioner! Vägen dit har varit lång, men nu har jag i alla fall fem dubbellektioner inbokade på Halmstad trafikskola. Tog ett himla tag att få tag på dem bara...Jag har även uppdaterat mitt CV och lagt in mig på AccademicWorkers och Manpower, får se om man får några bra erbjudanden. Det är i alla fall ett steg i rätt riktning.


Hoppas ni har haft en effektiv dag!


Tyngden på dalskidan älskling!

Just nu ligger jag i hårdträning inför kommande skidsäsong. Idag var jag på ett core-pass på sats, och imorgon ska jag testa BodyPump för första gången (som är med skivstång och grejer), och på tisdag är det sista rycket och BodyCombat. Måste säga att jag uppskattar att min vän Emma nu även hon är med i sats-sekten. Om jag inte sagt det förut så är det sällan man tränar utan att träffa på någon från Mfp, vi vet att det är viktigt att hålla oss i form!


På onsdag åker jag i alla fall tillbaka till Stockholm för att på torsdagen åka till Ramundbergen. Åker med familjen och Friskis&Svettis (som jag enligt min mamma egentligen borde gå med här i Halmstad, men ligger de på andra sidan staden så gör det..). Ska vara där tills på söndag, då jag på något sätt ska förflytta mig från Ramundbergen till Åre och sammansluta med resten av Mpf ettorna och tvåorna, ska bli riktigt kul! Det är även kul att fler studenter kommer dit under just den veckan, tydligen ska även LIU (Linköpings universitet) dit den veckan de med. Tyvärr är SU (Stockholms Universitet) där nu...där känner jag trots allt flest. Men c'est la vie!


Var på stan idag för att köpa glödlampor och slogs av hur tomt det var på gatorna! Kändes som jag var i en spökstad. Var i princip bara Åhléns, Claes Ohlson och mataffärerna som var öppna. Vad gör Halmstadborna på söndagar egentligen? Ligger och är tokbakis? Jag tycker annars att söndagar är en ypperlig dag att göra stan på. Hoppas att resten av Halmstad inser det snart...


I denna tid av lite för mycket fritid funderar jag  faktiskt starkt på att söka något extrajobb så jag kan aktivera mig själv och får in lite mera pengar. Får se om de kan bli verklighet i denna lågkonjunktur.


Hm, första riktigt skoldagen imorgon och det ska bli spännande att se vad Organisation för marknadsförare kommer att handla om, räkna med en rapport imorgon!

åre!

Gonatt!


Saturday

Hallihallå!


Äntligen lördag! Dagen började med en liten promenad till Rimas där jag hämtade min cykel, som jag tidigare nämnt hade fått punka. 120:- senare rullar den fram som aldrig förr! Igår när jag inte hade cykel kände jag mig halv handikappad. Halmstad må va litet, men det känns som staden är ganska stor till ytan, orka GÅ till Bolmens...! Hm...mest är jag nog bara bekväm av mig, att ha cykel här är så smidigt, dessutom är det ett stort plus att de faktiskt inte snöar så mycket här. Man kan alltså ha cykel året runt - sweet!


Hade annars en riktigt slapp "dagen efter"- dag igår, började leva runt två-snåret igen och då passade jag på att lämna in cykeln och handla lite nödvändigheter på Hemköp. Som vanligt så ska alla kunder i hela butiken betala samtidigt! Det går inte snabbt när det bara är tre av typ åtta kassor öppna! Man tycker väl ändå att livsmedelbranschen inte borde påverkas så starkt av lågkonjunkturen. Samma sak på Ica maxi - gah! Som tur är har jag erfarenhet av detta sedan min tid på Ica supermarket. Människor är flockdjur och alla kommer samtidigt. Där hade vi i alla fall mer resurser tack och lov. Jag har också lärt mig att välja rätt kassa; hemligheten är att inte gå efter hur lång kön är utan hur mycket folk i kön ska köpa. Är de tio personer före dig - men alla är ungkarlar som bara köper mjölk och bröd, kommer det förmodligen gå rätt så snabbt. Se upp för tanter och gubbar! De är oftast långsamma och betalar sällan med kort (och även om de gör de så tar det fortfarande längre tid), dessutom är de något sällskapssjuka och småsnackar gärna med kassörskan.


Spenderade kvällen med att se på Let's Dance och ha ett videosamtal med Paco (f.d Paolo) på andra sidan jorden. Han börjar bli riktigt brun nu! Sjukt avis! Skulle inte banga på att hänga på en fin strand med berg och grönska och spela fotboll med gatubarnen och äta tonvis med kött! (som man tydligen gör där). Men han har bara några dagar kvar av "la dolce vita" för på måndag börjar han praktik i en stad längre in i landet. Är spännande att följa treorna på deras praktikäventyr. Eftersom jag gör mycket research (läs, läser mycket bloggar) har jag hittat några treors reseskildringar som jag läser religiöst! Tipsa gärna om ni vet någon mer!


Ikväll blir det en liten sväng på stan! Eftersom det är nytt år hoppas jag att det blir lättare för mig och mina 20-åriga vänner att komma in på Halmstads hotspots!


Vi ses i dimman!

såhär kan de se ut i brasseland!

Ps. Jag har färgat (läs tonat) håret! Är numera brunhårig, känner mig aningen mognare!


Done and done!

Nu har jag gjort mina två tentor och min andra tentaperiod är över. Nu återstår några slappa dagar tills två nya kurser börjar. I vår ska jag läsa fyra 7,5 kurser, och först ut är Organisation för marknadsförare och Redovisning och finansiering. Vet ungefär vad båda innebär, lite jobbigt känns dock att typ 80% av tvåorna kuggade sin första redovisningstenta, och många har den fortfarande efter sig. Bokföring var verkligen inte en favorit i gymnasiet. Samtidigt har jag bestämt mig för att försöka gå in med ett öppet sinne. Fördomar kan förstöra lärningslusten så mycket! Bara jag kan bestämma om jag tycker redovisning är svårt punkt slut.


Nog om skolan. När tentaperioderna är över så är det fest! Igår var inget undantag. Mycket bra förfest hos Frosty på bolmens. Det var verkligen packat med folk. Kul att se alla också, vi har ju inte haft några föreläsningar än, så de flesta man har träffat har man träffat på bibblan och sen i tentasalen (där det inte riktigt finns utrymme för småprat). Eftersom torsdagar inte är någon stor partydag här i Halmstad fick vi gå till Mårtenssons (där jag faktiskt kommer in på torsdagar!). De hade sin veckovanliga karaokekväll! Jag älskar karaoke och singstar och allt va de heter. Så jag och tre andra tjejer ställde upp och drog av Eloise med Arvingarna. Såklart blev det en himla massa showande också , det gäller ju att nischa sig. Tyvärr slutade karaoken vid 12-tiden och därefter fanns det heller ingen musik eftersom det skulle störa hotell gästerna. Ingen musik - ingen fest! Så jag drog hem, en kort men kul och intensiv kväll!


Ska försöka fixa min cykel idag, punka igen! Denna gång på bakdäcket...alla dessa oförutsedda utgifter!
föris hos frostistentorna är över!karaoke på mårten!mfp in action!


Tillbaka på bästkusten

I Halmstad är allt som det brukar, fast ändå inte, Paolo är ju inte på plats i mitt hus. Så det är lite (läs mycket) tomt! Jag känner också att jag kommer att ha mycket tid över dessa fyra kommande månader. What to do? What to do?


Resan ner gick i alla fall bra, hade ännu mer packning än på vägen upp, men denna gång glömde jag inte datorn! Bra gjort av mig. I Göteborg träffade jag på Armand i klassen, vi hade suttit på samma tåg från Stockholm, fast i olika vagnar. Bummer! Det var kul med lite sällskap på de folktomma öresundståget till Halmstad. Vi hann prata om många saker! Tur också att Armand skulle få skjuts av Mikey i klassen hem, så jag kunde hänga på. Hade varit för jobbigt att dra hem mig själv och mina fem väskor klockan elva på kvällen.


Idag har jag hängt på Bolmens och kört frågebrunnen med Emma och Pernilla. Måste säga att det är min bästa och mest effektiva pluggtaktik hittills! Vi tar inte bort en fråga förens alla känner sig säkra på den, och man får både ställa, svara och höra på frågorna flera gånger. Så det känns helt okej nu. Gick hem vid 6-tiden, var tvungen att ta en tur till Ica Maxi och köpa lite frukost mat. Kom på att det inte är någon idé för mig att köpa på mig för mycket mat eftersom jag åker tillbaka till Stockholm om lite mer än en vecka. Gah! Jag känner att jag kommer spendera många timmar på tåg/buss/flyg denhär terminen. Tur att jag har så himla många intressanta skolböcker att läsa....!


Har fått lite extra mycket grönt här hemma nu när jag tar hand om Paolos växter. Det känns nästan som man är i Brasilien, men bara nästan. Undrar lite vart jag kommer ha min praktik någonstans. För er som inte vet så avslutar vi på marknadsföringsprogrammet våra studier med en 3-4 månaders praktik i valfritt land. Skolan har dock kontakter i Brasilien, Nya Zeeland, England och USA. Jag tror att jag kanske kan fixa min egen praktik i USA, men annars vore ju Brasilien kul kanske. Bara man inte blir kidnappad.....


Oh well, dags att sova och tagga till för imorrn! Tenta i bingosalen! (det kan bara vara Halmstad!)


Peace!


Det nya året börjar med...

Plugg! Det är sannerligen svårare att plugga hemifrån än på fina stadsbiblioteket i Halmstad. Så många att träffa, så mycket annat att göra! Börjar dock få klarhet i konsumentbeteende och andra delen av e-handel och internetmarknadsföring. Jag glömde faktiskt och berätta om en av mina senare, men kanske den bästa julklappen....Ni som har läst bloggen vet att vi hade två stora rapportinlämningar innan "lovet". Varav den ena var i e-handel och var verkligen jättejobbig. Vi satt uppe till kl 23 kvällen innan för att bli klara med både rapporten och redovisningen. Själv tyckte jag att rapporten hade så otroligt mycket finslip kvar, och vi hade knappt minimum på antal sidor, men tillslut så fick de liksom bara vara som det var, och vi bara "körde" så att säga. Några dagar efter jul fick vi ett mejl från Christer (vår lärare) om att det bara var två av 15 grupper som fått VG utan komplettering, och de flesta hade fått G med komplettering (att man får lägga till lite som saknas, eller förbättra i rapporten). Jag antog att vi fått G med komplettering eftersom jag var så osäker på vår rapport, och fick lite smått panik eftersom kompletteringen skulle lämnas in dagen emellan mina två tentor!


Dagen efter vi fått detta nervkittlande mejl ringde Rutan och väckte mig (runt 11-tiden).

•-         Emilie, har du läst din mejl?!

•-         Neeej, jag vakna precis..

•-         Ahh! Vi har fått VG!!! Utan komplettering!

Hallelluja, praise the lord! Kunde jag få en bättre julklapp? I de ögonblicket kändes det i alla fall inte så! Ni kan inte fatta hur glada jag (vi) blev! Jantelagen i all ära, men jag känner mig faktiskt jätteduktig när jag tänker på det, och jag vill dela med mig av min lycka!


Nog med skolsnack. Mitt nyår blev väldigt lyckad. Kanske inte lika röjig som förra året, men maten var god, sällskapet trevligt och skumpan flödade! Jag var även glad att Paolo var där, man kan nu säga att han är min "plus one". Så jag begav mig faktiskt till hans hemtrakter i Dalarna från måndagen till onsdagen. Det var en småstadsidyll med många röda stugor med vita knutar och otroligt naturskönt. Det bitterljuva i denna saga är att Paolo har åkt till Brasilien, där han ska vara fyra månader, så det var med hjärtat i halsgropen som jag sa adjö till min man på Arlanda. C'est la vie som man säger, kärlek övervinner väl allt? och vem vet, kanske blir det en liten resa till Brasseland i vår också. Time will tell!
i dalarnagott nytt år!
utsikt