Farväl å kära Högskoleblogg!

Det går inte att sätta ord på en bra sammanfattning av min studietid i Halmstad. Studieslitet kommer jag nog att glömma först (när jag i framtiden ser tillbaka på Halmstadtiden) så därför ska jag visa er en samling bilder som kan sammanfatta tiden på ett annat sätt. Håll till godo!

Hårväxt - 2006 till 2009


             HT 06            /         VT07               /            VT07

            HT07            /          HT 07            /           HT07

          HT07                /         HT07               /             VT08

            VT08        /          VT09
Overaller, nollning och studentfest 2006-2009


Nollning HT06 / ny overall VT07 / overallsinvigning VT07


Absolut Gotlland VT -07  / Straffmästare HT -07   /   Bad Taste HT -07

Tomtegasque HT -07 / Fusknolla HT -08   /    Bad Taste HT -08

X-straffis HT08    /   Traversen (Skellefteå) HT08  /  Toasittning  HT08
Bakning 2007-2009Avslutningsvis vill jag tacka alla er läsare som har kikat in här på bloggen! Vissa av er känner mig personligen medan ni andra kanske kikade in innan ni ens var studenter - och fick därmed sin första, sanna, inblick i studentlivet. Tack, än en gång, för att ni har tagit del av min blogg!

Ta er gärna en titt på sista bilden (nedanför) om ni än inte vet, eller redan har glömt, hur Tylösand ter sig på sommaren!

Med vänlig hälsning,

Tapio


Tylösand och sista kåren!

Idag tog jag mig en kort cykeltur till Tylösand, doppade mig och cyklade tillbaka. Den lilla cykeln gjorde dock färden kämpigare än detnskulle ha varit med en normalstor en. Stranden hade väl ett hundratal besökare...

Ikväll blir det förfest på Fartyget för att sedan gå på årets Sommarfest/Bartömning/Sista kåren - som också blir min sista Kårkväll innan flytten till Stockholm!

Imorgon får ni mitt ABSOLUT sista blogginlägg för högskolan och en uppdatering om vad det blev av denna lördag!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Onsdag vecka 22 - HSTD/GBG/HSTD

I onsdags var jag uppe en sväng i Göteborg för att rösta i Finska EU-parlamentsvalet. Jag hade så bråttom att jag fick äta mina rostade mackor och dricka min juice på bussen - med andan i halsen.


Svenskt EU-parlamentsvalställe i Göteborg


Mer EU-val, Finlands Konsulat (där jag röstade) + Nordstan


Göteborgsk duva, kanal i GBG och gammal spårvagn


Ny spårvagn, göteborsk klocka och U21-VM i GBG


Nissan i Halmstad, Halmstadflagg och klocka i Halmstad


Europa och Tjuren, Halmstadkorp och Halmstadmås


U21-VM i Halmstad

Nu ska det duschas!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Veckostart - vecka 22

Efter onsdagens och torsdagens roligheter fortsatte resten av helgen i samma anda... Detta gjorde att måndagmorgonen inte räckte för att förbereda mig för en studievecka.

Att vakna vid 8 försköts till 11...som sedan fördröjdes till 11:45. Efter föreläsningar från 13-15 stack jag in på Högskolebiblioteket för att gå igenom hela språkvetenskapshyllan; när jag var där i torsdags hade jag missat att det var helgdag och stängt resten av veckan.

Tre timmar senare var jag helt slut mentalt och blodsockernivån hade en ny botten. Med väskan full med böcker cyklade jag hemåt och min brevlåda gav mig en liten uppåtpuff - jag hade fått en gåvocheck på glass! Väl uppe i lägenheten hann jag, i princip, bara lägga ner väskan innan jag skymtade en bekant nedanför mitt fönster. Han, vår gemensamme vän och tre tjejer skulle på västernrestaurang och äta. Min mage beslutade sig för att se till att få åka med :)

Restaurangbesöket fick mig att bli riktigt mat-trött och resten av kvällen blev ett slappande...

Nu ska jag gräva djupare i min lånade litteratur.


Med vänlig hälsning,

Tapio

Kåronsdag och 6M-gala!

På onsdagen förtidsröstade jag i Europaparlamentsvalet på Stadsbiblioteket - som bekvämt nog är nästa byggnad från mig. Senare gick jag, och mina ungdomspartister, på en talarkväll, pizzeria vid kajen och tre av oss  pratade sedan politik med några främlingIar vi hamnade i debatt med på väg hem.

Senare på natten/kvällen satt jag hemma och tog itu med att få min lägenhet i ordning. När klockan blev midnatt var jag sugen på att dra till Kåren så jag skyndade iväg :)

Tydligen såg alla till att komma samtidigt, så jag var inte där en minut för tidigt! Stämningen var god och, för ovanlighetens skull, Stora dansgolvet var öppet (medan Klubben och Caféet/Spritbaren var stängda). Efterfesten hamnade på Nyhem och det blev rätt sent.

I torsdags skyndade jag mig till Högskolebiblioteket innan kvällens 6M-gala. Att det var Krisihimmelfärdsdag fanns inte på kartan för mig...men tydligen fanns det på bibliotekspersonalens. Någon boklåning till C-uppsatsen blev inte av.

Från 13 var det personalfest med grillning på Bolmens för alla Kårpubsaktiva och denna fest fortsatte, efter ombyte, på Kåren klockan 18. Finmiddag, galakläder, sånger, efterrätt och prisutdelningar fortsatte sedan till en hejdundrande fest som, för min del, pågick till 4 - inom Kårens väggar. Sedan var det efterfest :)Jag cyklade lite halvtrött hemåt på min bmx - klädd i slips, kostym och tuppkam - och kom hem runt 17 idag...

Ha en trevlig fredag!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Liseberg

Trots massor av krångel med beställning/avbeställning av tåg- och bussbiljetter var gårdagens Göteborgsresa ändå lyckad :)


Liserbergsgata, förväntansfulla åkare och en Tapio i Uppsvinget.


Gorilla-jag, Storfot + vänner och en fin Lisebergsnatt...


Behöver man en soffa att sova på finns det vänner i Göteborg som delar med sig.

Detta får bli veckans avslutande inlägg. Imorgon är en ny vecka!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Imorgon ska jag bli intervjuad för en B-uppsats om genus i bloggvärlden :) D.s.

Kåren, (förlorad) torsdag och fredagsringande

I onsdags kväll jobbade jag på Kårpuben. Jag var barvärd för kvällen och skulle alltså peppa, hjälpa och rondera barpersonalen. Vi var rätt få som jobbade under kvällen och det var runt 300 gäster. Trots underbemanning blev det en lyckad kväll för oss - och förhoppningsvis för gästerna :)

Med fullt tryck i barerna och allsång (som hördes upp till klubben när DJ stundtals drog ner volymen till 0 och lät gästerna visa att de kunde låttexten) på dansgolvet måste jag säga att kvällen påminde mig om min första höst på skolan. På den tiden hade vi, i snitt, c:a 450 gäster per onsdag. Mot terminernas start och slut brukar vi dock få stora gästsiffor - speciellt efter Nollningen. I höstas var det ca 1200 gäster på höstens första Kårpubsonsdag :)

Eftersom jag jobbade till c:a kvart i 4 i onsdags natt var jag helt död på torsdag morgon. Egentligen hade jag tänkt följa med på en EU-valskampanj till en gymnasieskola i Varberg 08:30, men det blev till att sova ut i stället. Resten av dagen tog jag mig inte ens ut och jag klädde knappt på mig.

Idag har jag ring runt mellan ambassader, konsulat och valmyndigheter (finska och svenska) för att ta reda på hur, var och om jag kan rösta i EU-parlamentsvalet. Jag är nämliten dubbel medborgare och är därmed ett litet specialfall :) Dessutom fick klämma in ett samtal till min teleoperatör för att se om jag ringde billigast till Finland från min mobil eller min hemtelefon :)

NU ska jag ta och riva igång denna dag.

Ha det bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Onsdag morgonImorse, klockan 06, gick jag till tvättstugan för att bli av med tvättlasset jag inte fick tvättat igår. När jag drog upp tvättstugedörren rispade jag upp fingret på en plåtbit som fungerade som extra inbrottsskydd. För at inte bloda ner tvätten lät jag fingret droppa fritt medan jag fylla maskinerna med hjälp av min andra hand.

Efter all tvätt var det skoldags och dags för språkhistorielektion i Allmän språkvetenskap. För en gångs skull ska jag faktiskt göra hemtentan vid kursslut. Detta är ju tredje gången jag går delkursen. Första halvan av hemtentan fick jag ut idag och även om den skall in först 5/6 ska jag börja rätt snart.

Gymmet blev nästa anhalt efter föreläsningen och där mötte jag bekanta från programmet. Alla ska tydligen ut idag - jag ska dock jobba som barvärd ikväll!

Nu ska jag duscha, diska, vika tvätt och, kanske, städa!

Ha det bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Har hittat en jätterolig hemsida! Den har ingen anknytning till skolan men jag rekommenderar den till alla pratkvarnar därute som vill bli lite mer internationella. Omegle.com är en chatsida som slumpar fram vem som pratar med vem. Igår pratade jag med en tjej i Israel, en kille i Turkiet, en tjej i Japan (Tokyo), en kille i Holland och en tjej i Finland :) D.s.

Miljonregn och folkfest!

Idag var Postkodlotteriet i Halmstad med GrannYran. Jag trodde först att den svävande helikopter, som sågs över centrum, var någon slags spanings-/räddningshelikopter. Efter att ha fotat/filmat den ett tag begav jag mig in till Stora Torg... (Eftersom detta var ett publikt event, innehöll kändisar och kommer att sändas på TV är jag lite friare med detta här med att visa ansikten.)


Helikoptern, en jumbotron och TV:s kamera (som slog min med hästlängder).


Charlotte Perrelli, Rickard Sjöberg och den vinnande postkoden.


Poskodpotten, Magdalena Graaf och det slutliga konfettiregnet.


Scenen genom konfettin, TV-helikopterns jubelfilmande och eventpostern.

Hela vinsten för postnumret 302 48 var 60,1 miljoner medan de som bodde på den vinnande postkoden fick dela på potten på över 39 miljoner. Vinstsummorna jag fick fotat pendlade mellan 235 120 kronor - som en tjej vann som hade varit lotterist i 1 månad - och 3 218 373 kronor - som gick till en mormor som hade 4 lotter. Den sistnämnda mormoderns ena son och ett barnbarn vann med en respektive två lotter vardera. Barnbarnet ropade till arbetskamraterna att han skulle ta ledigt imorgon och att han skulle köpa "ett par kalla" när spektaklet var över.

En tant sa att hon var van vid att vinna nu, eftersom hennes son vann på en miljon på Lotto en månad innan, medan en annan kvinna berättade att hennes man hade börjat öppna bildörren för henne efter att hon berättade för honom att hon hade postkodlott och dessutom hade vunnit. Dessa båda damer tävlar om en förstaplats om vem som blir min favoritvinnare :)

Ha det bäst gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Alla bilder är tagna av mig och var ett axplock av 238 foton och filmsnuttar D.s.

Tentamorgon!

Säga vad man vill om lördagstentor  i allmänhet men dagens gick inte bra. Spansk grammatik är inte vad den var i gymnasiet... Tänk er själv att plugga in massa verbformer som inte har en motsvarighet i svenskan, lägg till personböjning i första till tredje person (singular OCH plural) + artiga tilltal och runda av med att ha massa regler för när dessa former kan, bör och måste användas!

Det kanske framgår att jag inte är så nöjd med dagens prestation på tentan :) Jag gick upp 06 idag, efter att ha vridit och vänt mig i ett bra tag. Eftersom jag lade mig åtta timmar innan uppgång (och dessutom åt några timmar innan läggdags) skrek magen av hunger...vilker förklarar den dåliga sömnen.

Efter att ha varit försenad till tentan, cyklat till fel byggnad och skyndat mig till rätt tog jag mig slutligen in på tentan. Lyckan vände väl lite, när jag insåg att jag fanns på tentamenslistan (trots att jag inte officiellt har skrivit mig på kursen) men den lyckan försvann så fort jag såg tentan. Efter att ha bläddrat några sidor framåt insåg jag att ingen sida såg roligare och väl hemma, när jag hade pratat med pappa om tentan insåg jag att jag helt glömde av en tentasida. Bättre lycka nästa gång.

Om sådana där försäljare av mobiltelefonabonnemang (ja, ni har säkert sett dem i ingångar till butiker; de står vid något bord, ser kaxiga ut och ropar slagkraftiga saker som "Ursäkta damen/tjejen/killen!", "Vad ringer du med?" och/eller "Jag har en present til dig!") vanligtvis brukar avfärdas lika snabbt som det tar för mig att sluka en glass - så måste jag ändå vara tacksam för dagens påhopp! Jag suckade mig först fram till dem och sa att det är mer deras än min tid de kommer att slösa på. Sedan insåg jag rätt snabbt att jag har sagt upp hemtelefon, bredband etc. inför min flytt och det kunde vara bra att se över min nya operatörssituation.

Efter att ha sett över lite krångel som gjorde att jag inte kunde gå med på teckandet av abonnemanget förrän på måndag började jag ringa runt lite i allmänhet för att kolla med min nya och blivande tjänsteleverantör. Jag hörde sedan av mig till den tidigare försäljaren och tackade vänligt men bestämt nej till erbjudandet.

Tro det eller ej; mitt gamla IP-telefoniavtal gick att flytta till Stockholm, trots att jag hade sagt upp mitt gamla bredband. Som grädde på moset fick jag behålla mitt nuvarande 035-nummer(!), trots flytt till andra sidan landet! Detta var ett bra sätt att försäkra denna västkustbo om att han inte skulle gå och blir 08 :) (Inget ont om er därborta men jag är trots allt född i Götet och blir inte huvuvstadsdyrkare SÅ lätt.)


Med vänlig hälsning,

Tapio

Lördag kväll i Göteborg

I lördags hade en vän inflyttningsfest i Göteborg. Lägenheten hade han haft sedan i september, men festen var lite sen. Här följer lite bilder från förfesten och två krogar. Håll till godo:


Min "festfrilla", jag och två vänner (skyddade av PUL) samt ett tömt drinkglas på Bers(å)bar


En flaska, tre killar som VERKLIGEN ville bli publicerade (sorry, killar!) samt jag på dangolvet med PUL-skyddat folk


Typiskt mingelfoto samt nattamat på Avenyn

Eftersom de flesta bilder brukar vara på mig eller objekt tänkte jag att jag skulle testa ett nytt sätt att respektera personuppgiftslagen (PUL) men ändå får med lite mer sociala bilder. Kommentera gärna mitt test och säg om det känns gångbart eller ej :)

God natt (för andra gången)!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Nostalgitripp

I lördags bestämde jag mig för att cykla från Skepplanda till Nödinge (två orter som ligger på ca 1,5 mils avtånd inom Ale Kommun). Jag ville fota varje dagis, skola och hus som hade varit mina sedan min födsel. Vissa hade inte förändrats mycket medan andra inte var sig lika.Mitt hus i Nol1986-1991 och periodens dagis (Nolhagen)


Mitt hus i Skepplanda 1991-1998, dagiset Gunnarsgården (->1993) och mitt lågstadie Garnvindeskolan (93-96)


Mellanstadiet/idrottshallen/simhallen (96-99), mitt radhus i Skepplanda (98-2006) och högstadiet Aroseniusskolan (99-2002)


Ale gymnasium i Nödinge (2002-2005)

För att sammanfatta flyttarna kan man säga att jag bodde, och gick på dagis, i Nol mina första fem levnadsår. Jag flyttade sedan, 1,2 mil nordöst, till Skepplanda. Först gick jag på Gunnarsgården - på dagis och förskola. Sedan gick årskurs 1-3 på Garnvindeskolan och  4-6 på Alboskolan. Innan sexan flyttade jag till radhus och där bodde jag tills Halmstadflytten. Är man från Skepplanda får man börja högstadiet på annan ort. Vissa (jag inräknad) hamnade 7 km sydväst på Aroseniusskolan (uppkallad efter konstnären Ivar Arosenius) i Ävängen medan andra började på Ledetskolan - ännu en bit sydväst.

Efter att ha bytt skola vart tredje år genom grundskolan blev nästa treårsperiod på Ale gymnasium. Detta låg beläget i Nödinge - förbi Nol och hela 1,7 mil sydväst om Skepplanda - och det blev att ta bussen varje dag. Alla tidiga skolresor, på högstadie och gymnasie - måste ha lett till att jag fortfarande verkligen gillar att åka buss. Att byta skola vart tredje år, och alla bostadsbyten, har i sin tur nog banat väg för den treårsperiod på Högskolan i Halmstad jag snart har tillryggalagt. Är man inte rädd för att flytta, gillar att träffa nya människor och att ser fram emot att skaffa världsvanhet är mitt tips att komma ut i landet och världen.

I denna kommun har jag redan haft tre bostäder och jag blickar nu framåt mot nästa bostad och min nästkommande treårsperiod! Vart i världen jag beger mig när jag är klar med studierna i huvustaden; det må gudarna veta...


Denna bro ligger där samhället Skepplanda övergår till åkrar och långa avstånd till grannarna. Förutom min gamla fotbollsförenings klubbhus, den gamla hockeyrinken jag spenderade barndomens vintrar på och forsen jag ramlade i när jag skulle rädda min glasslåda (avsedd  att samla grodyngel i) är denna bild en symbol för livet. En halvmil längre bort ligger nämligen nästa ort. När man åker från det trygga, nära och bekanta hamnar man först i ett mellanland. Det kan kännas lite tomt, öde eller kanske till och med överväldigande till en början. Till slut leder dock vägen till en ny trygghet, närhet och en hel del nya bekanta!

God natt gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Kåren, Valborg och Götet

I onsdags var det dags för första Kåren efter löning. Att det var så nära CSN-stödet var ett positivt tecken medan Valborg, följt av fredag och lördag kunde vara ett skäl till att folk inte gick ut på onsdagen också. Det stod alltså ungefär 50/50 mellan att det var mycket folk eller öde.

Olyckligtvis var det snarare mot det senare hållet. Dock var folket som var där på glatt humör och att DJ:n var uppe i klubben var ett trevligt inslag! Även om det inte var fullsmockat hade jag riktigt trevligt med alla bekanta jag mötte. Att jag dök upp i bara T-shirt var dock något jag fick ångra under cykelturen hem - trots 25 grader om dagarna är det ändå rätt svalt om nätterna.

På Valborgsmässoafton satt jag först ute och läste i solen. Sedan tog jag mig bort till gymmet och försökte gymma så gott det gick (nu när högern inte får brukas). Efter gymmet blev det till att gå hem och marinera kyckling inför kvällens grillsammankomst.

Runt sju drog jag till Nyhem för att möta upp gänget. På gräsplätten bakom "Sockerbiten" mötte jag flera grillglada grupperingar och mitt gäng hade gjort sig bekväma både i brassestolar och utflyttade soffor. Eftersom jag var, så gott som, sist med att grilla fick vi försöka få liv i grillarna igen. Tyvärr ledde detta till lite mer spänning än vi hade väntat oss. Resultatet blev en vält grill och ett par "flamberade" kycklingklubbor. Hade man väl tagit sig igenom den sotknapriga ytan var resultatet ändå rätt smakligt :)

Grillsällskapet flyttade sig sedan inåt och runt 23-23:30 förflyttade jag mig till stan för vidare utgång. Väl i stan träffade jag en småländsk bekant (från
Hjärtslaget 2009) som jag sällskapade med resten av kvällen.

Idag förflyttade jag mig till Göteborg och åkte sedan vidare till mitt kära Skepplanda. Hemma möttes jag av mammas hemlagade makaronilåda och efter att ha fyllt magen bar det av till en barndomsvän där jag spenderade några timmar.

Nu är jag trött och rätt sliten så det blir till att vila upp sig så att jag orkar med en polares inflyttningsfest imorgon. Halmstad kommer jag ner till på söndag igen.

God natt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Fest, slapp och muffins

Hela lördagen handlade om den stundande festen. Jag rände runt på stan och letade skoputs och annat viktigt för kvällen. Som vanligt behövde jag stressa framåt slutet. Lägenheten hann dock städas, den nyfriserade tuppkammen hann formas med gelé och jag fick på mig slips, kostym och resten av klädseln. Det blev dock till att jogga till bussen.

Efter att vi (jag och min ryske vän) hade blivit mottagna av en av festarrangörerna blev det till att sätta sig och beställa mat -  jag valde fläskfilé och bakpotatis! Som apitretare fick vi både bål och plockmat. Som om det inte satte igång hungern nog fick vi även möjligheten att rida mekanisk tjur. Detta var lite extra spännande för mig - både på grund av att min högerhands skick ledde till vänsterhandsridning och att min tidigare rodeoerfarenhet inte hade varit särskilt lyckad. Jag har nämligen slagit av en halv framtand när jag tävlat med mina kompisar på en vårmarknad.

Restaurangbesöket fögylldes av god mat, trevligt sällskap och allehanda uppträdanden på scenen. När det var dags för förflyttning blev vi alla upphämtade av limousin och det bar av till förfesten. Lyckligtvis bodde jag i samma byggnad som förfesten var så jag slapp toalettköer och och gå hungrig :)


Kameramannen fick lite instruktioner :)

Till sist bar det av till Moon och vårt sällskap fick en egen kö in. En avdelning hade reserverats till oss och det bjöds på bubbel (vilket jag inte dricker, men jag var slug nog att vidarebefodra mitt glas till en trevlig dam). Jag hade, från början, tänkt svida om till mer alldaglig klädsel (i och med att jag bodde så nära) men jag tänkte "ska det va' så ska det va' och behöll min finklädsel.

Efter tre, när det stängde, begav jag mig hemåt...men var inte smart nog att lägga förrän runt 06. På söndag morgon, eller rättare sagt eftermiddag, blev inte mycket gjort och hela dagen bara gled förbi. De 23 grader som skuggan bjöd på utomhus hann jag nästan inte ta del av alls.

Dagsförskjutningen gjorde att mitt eftermiddagssug på muffins slutligen resulterade i nattbak. Dock var jag så hungrig att det blev till att äta vanligt mat och än har jag inte ätit en enda muffins!

Nu ska det till att jobba med C-uppsats! Imorgon är det lite presentation i klassen.

Ut och njut av värmen!

Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Mina muffinssorter

D.s.

Tisdag till fredag - vecka 17

Det har hänt rätt mycket nu i veckan. I tisdags cyklade jag till sjukhuset för att prata om mina provsvar med en läkare. Alla prov såg bra ut...vilket vanligtvis skulle vara positivt. Har man, dock, problem och svaren inte visar någonting är det positiva egentligen något negativt.

Jag fick mig i alla fall ett recept som jag skulle testa i väntan på en djupare undersökning. Det positivaste med detta recept var att jag träffade på en gammal skolkamrat, hemifrån, i sjukhusets apotek :)

Att jag hade en liten hoppcykel (även kallad BMX), att sjukhusbacken var brant och att trottoarerna var fulla med grus blev en lite för rolig kombination för att jag skulle kunna motså frestelsen att leka på hemvägen. Jag susade nedåt (bromsade i korsningarna) och småstudsade upp för varje kantsten...vilket ledde till att min bakfälg fick jack på två ställen. Det blev till att lämna in cykeln på lagning.

Senare ivigde jag rullskridskåret, cykellös som jag var, och tog mig bort till högskolan. Efter en visit på Studenthälsan blev hade jag blivit informerad om att jag antingen hade en kompressionsskada eller en spricka/fraktur i min handled. Att jag inte insåg det innan - och att jag både gick på gym och fortsatte att leka med min cykel i två veckor efter skadetillfället - ledde till att jag skulle få gå 6 veckor med stödskenehandske (istället för fyra veckor med gips som ett besök på akuten skulle ha lett till när jag skadade mig).

I onsdags hände inte mycket mer än att jag var på C-uppsatsmöte med min handledare och att jag gjorde årskontroll av synen.

Torsdagens höjdpunkt var ÖIS-AIK i Göteborg - på (nybyggda) Gamla Ullevi. Jag tog massor av foton, fick träffa min lillebror och fick se mitt lag ta sig till tabelltoppen. Torsdagens lågvattenmärke var när jag, innanför kravallstaketen, inser att både matchbiljetten och tåbiljetten hem låg på mitt datorbord i Halmstad. Tur i oturen var att lappen, med alla beställningsnummer, som jag hade brukat när jag hämtade ut biljetterna fortfarande låg kvar i väskan och att båda biljetterna stod på mig personligen. Det blev både match och hemresa :)Idag (fredag) hämtade jag ut min cykel från verkstaden (med en svidande räkning) och min kemtvättade studentkostym (och betalade ännu en svidande summa) för att sedan bli varse om att ens livs första inköp av slips och kavajnäsduk inte heller bättrade på plånbokens tjocklek.

Imorgon ska jag på vårens mest efterlängtade festtillfälle. Det är Wild West Stakehouse, stor förfest och sedan utgång på en lönelördag - i ett sällskap på 60 personer!

Nu ska det ätas och sovas!

God natt!


Med vänlig hälsning,

Tapio