Övergångsdag

Igår var årets sista nollningsdag. Jag hade vänt lite på dygnet och trots att jag intehade behövt vakta "fartyg" och laudbilar la jag mig runt tre kvällen innan. Språk åkte ut i första Laudbilsrallyt. Jag missade denna tävling men dök upp i tid till Regattan.

Nissan var ström i år och de flesta drev iväg. Vissa hade problem med att få tillbaka båten på land och U:s Säk-chefer, och jag, hjälpte till lite. Tyvärr tog sig inte Språk eller KK/TP över och tillbaka i år heller. Av programmets fyra levnadsår har vi endast lyckats 2007. Årets nollor gjorde ett tappert försök att paddla med serveringsbrickor från Kåren. De kom över...men inte tillbaka. Efter ett ha fastnat bakom
Najaden var det dags att släpa sig upp och ta sig över bron istället :)

Nollningsaktiviteterna avslutades med att språkprogrammets nollor döptes till ettor och shakade loss med staben. Några timmar seanre skulle de samlas vid Nyhems studentområde och förfesta - samt se staben civilklädd! Jag befann mig redan då, vid 17:00, på Kåren. Finsittningsgäster skulle börja släppas in vid 18 och jag skulle jobba som barvärd.

Över 600 personer kom som finsittningsgäster. Senare Kom äver 500 gäster till på eftersläppet. Det var sjukt tryck i garderober och barer under kvällen och i och med att så många var ute var det färre som ställde upp och ville jobba. Alla jobbade riktigt bra och detta var, enligt väktarna, en av de lugnare finsittningarna - ur incident-/ingripande-perspektiv.

Vi stängde 02:00, men det tog ett bra tag innan folk hade slussats ut. när vi i personalen hade vår "tack för en grym kväll"-samling dök två strögäster upp som hade irrat runt och letat efter en väska!

Jag och sexmästarna lämnade byggnaden först vid 04:50. Det fanns nämligen saker för oss att göra när övriga hade blivit släppta...

Imorgon kör skolan igång på riktigt. Jag har redan skaffat mig en pluggkamrat för att inte kunna slappa med studierna. Imorgon gäller det :)

god natt, gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Slutspurt...och skolstart!

Runt dessa tider är det stängningsdags på årets sista nollepub. Eftersom jag bara är x-stab och hara agerat fusknolla/övrig tvåa är kan jag inte ta del av festen. Jag har bara tagit itu med disken, och spenderat tid framför datorn, ikväll.

För ett par dagar sedan fick jag ha ett långt möte med programmansvarig för att göra om min studieplan. Poängen har, för min del, inte riktigt droppat in synkroniserat med när kurserna avslutats. Jag har helt enkelt inte jobbat i den takt jag skulle ha behövt. I höst går jag om engelska 31-60 och idag hade jag ett annat möte för att se hur man löser det i praktiken - rent byråkratiskt. På måndag gäller det att bli stundent, även på studieplanet.

Imorgon vankas M-slaget och både laudbilsbygge och bygge inför Regattan. Förhoppningsvis är vädrets makter lite blidare eftersom staber och övriga kommer att få vakta allta byggen, utomhus, under hela natten.

På lördag är det finsittningen. Det är Nollningens stora final. Staberna är avslöjade/avslöjas och alla festar tillsammans som ettor, tvåor och treor! På min nollning kom jag bara på eftersläppet, förra året var jag dock på middagen men i år blir det till att ställa upp som barvärd. Till alla er där ute som kan festa då: fira för mig med!


Med vänlig hälning,

Tapio

Staben ser dig!

Lukas Carlsson, 20 år, är från Kungälvs kommun. Han flyttade till Halmstad i slutet av juni/början av juli för att gå på språkprogrammet. Som huvudämne har han bestämt sig för engelska; sidospråket blir spanska eller svenska. Detta är vad han berättade för sina mednollor. Det han har höll inne med är: att han är fusknolla!!!

Varje år använder sig staber (inom de olika programmen) av fusknollor. Dessa är inte till för att lura och jävlas med nollorna. Deras främsta uppgift är att hålla nollningsbollen i rullning, se till att ingen av nollrona är utanför och rollen innefattar även lite annat spionage. Har någon nolla gjort något som bryter mot nollekodex - t.ex. visat på sexualdrift eller druckit annan stark dryck än bot - meddelas detta uppåt och den allseende staben tar itu med detta. Staben kan då yrka på straffsatser som leder till "bacon-stekning" eller andra nollemoralstärkande saker.

Som fusknolla deltog jag - tills mitt avslöjande - i alla aktiviteter med nollorna . På första bilden nedan har nollorna precis tagit sitt hisskörkort - och njuter av utsikten från Trade Center. Jag gjorde då detta för andra gången men det är bättre med två kort än inget alls... Kraven för språks hisskörkort anno 2007 var strikta (men innehåller tyvärr inga eco-driving-moment till skillnad från B-körkort). Nollorna skulle sitta på huk i hissen, hålla för öronen och blunda medan de rabblade "jag är Pigge Piggsvin" om och om igen. Efter en vänlig klapp, eller ett muntligt stabskommando, efter avslutad hissresa, var man stolt innehavare av ett hisskörkort :)Nollningsinvigningen hölls i år i Högskolehallen och stämningen trissades upp av rena körslaget (i inte alltid rena stämmor).

NU måste jag springa och duscha. Resten av fusknollandet, i text och bilder, läggs upp på bloggen ikväll :)

20:48
Nu är man tillbaka framför datorn för att slutföra bloggandet :)

Efter efter nollningens invigning i högskolehallen bar det iväg till linehed.; det var dags för Burning balls-turnering. Första matchen förlorade vi på gyckel och den andra på poäng. Jag rycktes sedan med i det frenetiska maskot-/flagg-stjälandet och sprang och tog en maskot i form av andslottsbyggets pris 2007. Vi kastade även lite frisbee och gycklade för Sexmästarna (de högst uppsatta i Halmstad Sexmästeri).När det var dags för lite kvällsledighet skyndade jag, en nolla och fusknolla nr 2 mot stan - lite väl långsamt. Stressen byggdes på och räddaren i nöden blev ett samtal med vidarebefodrad information från Överstaben; det var dags för min avslöjning!

Min blå peruk åkte på, tillsammans med nitbältet och ett par nya solbrillor (de gamla sprack förra året och lagades då med röd tejp). Skägget ansades smalare och blå färg sprayades på. För att säkerställa  att man inte såg vem som var dold under X-straffmästare Simbaahs förklädnad virade jag en halsduk över ansiktet.

Nollorna och årets språkstab mötte mig på Stora Torg (eller "Tåajet" som det heter här). Jag lät nollorna hälsa på "Högt högt ärade X-straffmästare Simbaah" och fick dem sedan att leka både mikrovågsugn och lite annat. Sedan var det dags för en kort tipspromenad.

Efter att vinnaren hade tillkännagivits var det dags att dra av sig förklädnaden. Nollorna blev ytterst förvånade när peruk, solbrillor och halsduken åkte av. Det besynnerliga var att de forfarande trodde att jag var Lukas Carlsson; de trodde att jag hade fått i uppgift av staben att spela X-straffis. Sedan när jag berättade om min riktiga ålder, och vad jag hette, trillade polletten ner. Under stadsvandringen som följde fick jag frågan om jag var professionell skådis :)

Här står fusknolla nummer 2 och nollorna precis innanför Norreport och sjunger "Nolletåg" för gästerna på uteserveringen.Dagen efter avslöjades vår sista fusknolla... Hur han valde att göra får förbli språkarna förunnat att veta :)

Jag hade tvätttid 06 idag så nu passar jag på att lägga mig tidigt. Nollorna + staberna, däremot, är just nu i andra nollepubens myller...


Med vänlig hälsning,

Tapio

Välkommen till min nya blogg!

Idag (21/8-2008) börjar nollningen; den tid på året då studenttradioner utövas, under allmänhetens insyn, av ett myller av nuvarande och blivande studenter.  Halmstad kommer att vara fullt av studenter klädda i enorma solbrillor, färglada overaller och peruker. Väldigt (för allmänheten) annorlunda sånger, med beknata melodier, kommer att sjungas/vrålas runt om i staden.

Än viktigare är att band kommer att knytas nya studenter emellan, staden kommer att bli mer och mer geografiskt övergriplig för dessa, deras studiesociala liv kommer att få en springande start och, sist men inte minst, kommer massor av nyfikna själar att få påbörja en högre nivå av studier!

Jag kommer att utföra ett hemligt uppdrag under ett par dagar nu. Denna plan innefattar skjutvärnsjournalistiskt införskaffade underrättelser. Mer än så vill jag inte avslöja - eftersom det är roligare med hemlisar :)

Tills jag, troligtvis på söndag, skriver igen får ni läsa om högskolebloggens nyaste tillskott
Emilies nollningseskapader.

Håll till godo!


Med vänlig hälsning,

Tapio