Äntligen cykel - efter två år utan!

Idag skaffade jag cykel!!! Mer info kommer senare, för nu ska jag duscha innan Morfars :)


22:54:)
Lördag:


Söndag: Som ni ser har jag skaffat mig en BMX - eller "barncykel" som en granne så fint kallade det :( Eftersom detta är en cykelstad är det väldigt viktigt med att man har alla säkerhetstillbehör (för att inte få böter, om inte annat). Jag har förmodligen den enda "vuxen-BMX:en" med lyktor, reflexer och...ringklocka :) De är dock diskreta.

Jaja. Gym nu!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Dagen efter kåren + sockerkaka

Igår skulle jag på förfest på Nyhem och sedan på Kåren. När klockan var 17:40 tänkte jag, för en gångs skull, fråga i tid när grannen skulle till festen. Jag ville slippa gå själv. Svaret jag fick var "om typ 30 minuter". Då kände jag att jag knappast skulle hinna klä mig och städa här. Det gjorde i sin tur att jag, om jag inte skulle få sällskap, i så fall hade hur mycket tid som helst.

Med all tid i världen är det lätt hänt att fastna framför datorn. När jag väl fick tummen ur valde jag att städa riktigt ordentligt; det är väldigt skönt att komma hem till en ren lya. I badrummet tvättade jag taket, torkade av speglar, handfatet och vatten rören etc. I vardagsrum fick min fiberduk torka TV:n, datorn, mina sex fjärkontroller, telefonen och diverse ytor man sällan rör (men sällan torkar av).

Dammsugning och torkning var det sista jag genomförde innan jag drog ut. Klockan var då runt 22. Väl framme på Nyhem fick jag ringa en polare för att bli insläppt (det är så dags att jag lär mig koden!). "Jag har aldrig"-spelet var i full gång och det tog två varv innan folk förstod att jag ville/lät mig komma in i spelet. Vi drog ganska snart och min ryska freemover-kompis ringde för att bli uppmött.

Loungen var rätt full med folk men annars så var cafédelen ganska gles när vi kom. Det fylldes dock, senare, på ganska bra och trycket var högt! Det var nästan tur att de inte öppnade stora dansgolvet så att det inte blev för glest. Temat för kvällen var något i stil med 70-, 80 och 90-talsnostalgi. Många slagdängor blev det :)

Slutligen hamnade, sociala men och prataglada jag, i en konversation med en tjej från systerprogrammet. Efter att hennes vänner hade kommit ut, och vi slutligen avslutat var diskussion om vad olika spanska saker betydde, bar det av i en bil till en Eurostop för att köpa korv på macken. Som tur var fick jag sedan skjuss tillbaka en bra bit, medan halva gänget sov över hos en dem.

Idag har jag itne hunnit med så mycket. Det som tog mest tid, förutom slöandet, var att köa 1 h och 15 minuter utanför HFAB:s kontor för att få gratisbiljetter till deras julshow. Det var på håret att jag fick en biljett - trots att jag var där en kvart innan släpp. Vissa kom två timmar innan... Det andra tidskrävande jag har gjort idag var att baka en sockerkaka :)Nu är klockan 02:46 och ska det natt-tränas och sovas.

Natti!


Med vänlig hälsning,

Tapio

25:e - en lyckodag eller ångest?

Inatt kom CSN och lönen. Vanligtvis sitter jag och väntar på att pengarna ska ramla in, där vid midnatt, och betala alla räkningar. Tyvärr hanns det inte med inatt. Istället blev det så att jag började dagen med att sköta sådant.  Min vanliga tur medförde att min intenetbank krånglade idag så jag fick betala räkningar i omgångar - när jag fick det att funka. Sista räkningen fick jag in för någon timma sedan :)

Fördelen med att betala allt direkt vägs ganska lätt upp av att man ser pengarna rinna iväg - på stört... Men det känns ändå rätt bra att ha det gjort. Att TV-avgiften och Finlandssemestern behövde betalas (i princip) samtidigt är något man får ta.

Det som är det bästa med placeringen av CSN-pengarna  - just på denna tisdag - är att morgondagens Kårpubb lär vara fullsmockad! Veckans enda föreläsning  är på förmiddagen och sedan börjar "helgen" med gym, lite god mat och hemmastädning, innan förfest på Nyhem! Eftersom en polerska i huset (samma som hade flyttfesten) flyttar på lördag blir detta sista samlade Kåren innan dess. Vi får hoppas att jag är bättre på att ragga än jag brukar bara...

NU blir det kvällsträning och sedan är det dags att sova. Upp ska jag klockan 6 imorgon bitti.

God natt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Polarens flyttfest + resebokning

Igår ägde den efterlängtade festen rum! Sällskap hade jag fixat med mig och cirka 30 pers var bjudna. Runt halv fem på eftermiddagen får jag besök och funderar under en nano sekund om jag ska ta på mig finskjortan, och riskera fettstänk från mitt hamburgarkött, eller att öppna dörren halvnaken... I sann studentanda blir det alternativ nummer två.

En snabbburgare senare satte vi igång Bring it on och min Fanta hälldes upp... Städning hade jag inte hunnit med helt och hållet, men för en gång skull hade det ytliga gjorts först. Efter att ha sett filmen, och det alldeles för ofta hade visat sig att jag kunde replikerna, drog vi ner till festlokalen en våning ner.

I dörren mötte vi redan folk. Det hade anlänt ca 10-15 pers och fler var på ingång. Som vanligt slog jag över till partyhumör rätt fort och blev lite mer hödljudd än mitt vardags-jag. Ölspelet började vi med ganska snart och att köra "vattenfallet" med Fanta är inte så jobbigt - om man bortser från fräteffekten på tänderna.

Senare, som en naturlig påföljd av att alla itne fick plats i samma hörn, hade det bildats lite olika grupperingar och ölspelet hade kommit in på en andra och tredje omgång. Studentsångerna kom med jämna mellanrum och då och då hörde man en "Skål!", följd av både "Hörde jag en skål?" och "Att du Gjorde!"...för att sedan svinga på sejdlarna igen.

Utgången i efterhand blev lite spridd. Och även om försken var tappra var det nog bara två av oss som kom ut -  till slut :) Betyget på festen blev en 9:a av tio. Skulle utgången haft mer förankring, och vardagsrumsbordet hållit kvälle ut, skulle tian ha varit nära :)

Inatt köte jag, efter många om och men, mina biljetter till Finland i vinter. Jag har inte varit där hos släkten på två och ett halvt år och sist jag var där i vintertid måste ha varit i lågstadiet.

Ha det så gôtt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Än är det inte för sent att uppge intresse eller förslag till Bake-Off:en... D.s.

Vinterväder även här :)

Idag har jag inte hunnit med mycket alls. Först fick jag skjuta på förmiddagsgymmandet, sedan när jag gick upp var det dags för frukost. Precis när jag skulle börja äta plingar det på msn; en polare påminde, som vanligt, om buffé med snubbarna.

Efter att ha blivit tipsad om buffén och beslutat mig för att äta liiite frukost innan, så jag skulle klara de 45 minuter det var kvar, gick jag ner till grannen och gjorde sällskap till Fox & Anchor. Det blev tacos, mycket skitsnack och många sidåspår - mycket på grund av/tack vare mig- i samtalet.

Efter att ha glidit in på systemet, med hela gänget, hade jag fått mig två nya alkoholfria vinsorter till mitt lilla skåp. Alla gickv i med klingande påsar till en spelaffär där en av oss hade ett förbokat ex av nya Guitar Hero. Väl på Gamletull gick jag upp till mig och resten av gänget vidare för att testa trumset, mikrofon och gitarr i spelet...

I morgon kommer en kär programvän att ha sin flyttfest här på G-tull. Det kommer att bli skitkul att få ett gladlynt farväl till denna roliga tjej :) Man lär, även på små program, känna otroligt mycket folk när man går här på skolan. När jag gick i ettan träffade vi både tvåor och treor och nu när man själv går i trean har man två nya generationer under sig... Om 1,5 terminer blir det min tur att lämna...

På sommaren gick det väldigt bra att åka rullskridskor, även om jag ibland har haft åsikter asfalten på södra sidan om Nissan. Sedan kom regnet, och löven, men det var ganska ok. Nästa period var rätt härlig. Då det var precis lagom kallt och torrt i luften - marken var fri från väta och det var lätt att åka.

NU har plötsligt vintern slagit till. Det är kallt, det är isigt, det finns snöfläckar och grus och dessutom är lite av hösten löv och grenar kvar på marken... Än är inte inlinesen på hyllan, men det har nästan blivit ett äventyr varje gång jag beger mig ut med dem :)

Ha det gött, tills vidare!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Bake-off + taste off?

För tillfället är jag sjukt uttråkad. I sådana här stunder kan man få snilleblixtar - eller dumma idéer. Ni får avgöra vilket av de två detta är...

Jag skulle vilja har någon slags bakknytkalas. Om detta ska hållas i ett litet sällskap hos någon, eller i ett större i någon bokad lokal, det vet jag inte än. Sedan vet jag inte om det bästa är att man har ett tema/bestämt bakverk som alla ska baka efter (fast i egen tappning) eller om alla ska ta med det de tycker de helst vill bjuda på.

Alla anmälda tar med sig något och alla får smaka. Hur mycket man ska baka/hur många delar man ska skära i avgörs då av antalet anmälda...alternativt at om vi blir jättemånga så blir det kanske så många alternativ att man inte orkar/vill äta av alla sorter. Exakt hur det blir får jag nog tänka ut i ett senare skede av planeringsstadiet.

Här är lite exempel på saker jag själv anser mig kunna baka:För alla er som tycker det låter lockande kan vi ha detta inlägg som förslagslåda och någon slags informell intresseanmälan!

Ha det bra, gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Lördag natt...

Nu är det natt och jag sitter lite halvfrusen framför datorn. En vän hade födelsedagsparty på Smålands Nation tidigare och jag blev ditbjuden av en vän - i tvättstugan.

Det var ett trevligt gäng på Smålands. Hälften av gästerna var nya ansikten och andra hälften var mer eller mindre bekanta. Det pratades högt och lågt till mer eller mindre mängder av olika drycker. Min sällskapsdryck blev Pepsi :)

Efter ett tag hade de flesta små grupperingarna avhandlat allt mellan himmel och jord. Jag själv hade pratat med en halvamerikan om allt från operativsystem för datorer, via USA:s politiska klimat, till sex; ett ämne som alltid kommer upp i festsammanhang. Kulturerna som fanns representerade var Finland, Tyskland, Island, Brasilien, USA, olika delar av Sverige och, förmodligen, många fler!

Det slutade med att jag drog hemmåt, med grannen som bjöd mig på fest från första början, runt tolvslaget för att äta, kissa och kolla MSN. Sedan bar det, för min del, av till Morfars. Att jag inte kom hem förrän kvart över tre, trots att det stänger 02, har sin förklaring i det velande som bara efterfestsugna och nattamatssuktande personer kan hålla på med :)

NU är jag sjukt sugen på pannkakor, men har varken mjöl eller ägg här. Min lördagspannkakstradition har därmed brutits. I nödfall funkar det att skjuta på den till söndag, eller i värsta fall en lill-lördag...

Onsdagens Kårklubb var ganska tom men de som var där var partysugna. Att uppslutningen blev så låg kan dock ha sin förklaring i den stora massa folk som kom under Klubb Koncept  veckan innan.

I fredags hanns det i princip bara med gym, mat, att vara sällskap medan en vän hämtade en cykel hon hade köpt och även medan hon köpte skor och till slut en film-/Idoltittarkväll med lite (alkoholfri) vinprovning i trevligt sällskap :)

Det har börjat snurra lite nu, så jag måste ta och äta innan jag blir så snurrig att jag inte kan kvällsträna...

Sov så gott!


Med vänlig hälsning,

Tapio

V 45, sammanfattat...

Efter tisdagens valvaka och onsdagens, lite olyckliga, försovning var det alltså dags för Klubb Koncept.

för 25 kronor mer än ordinarie insläppspris fick man komma, först in på restaurangrejen och sedan upp i VIP-loungen. Vis 19:30 öppnade portarna och hovmästare placerade gästerna, efter storlek på sällskapen, vid de olika borden. Med "restaurangdukning" och menyer kändes det rätt klassigt på "stora dans". Scenen, som även hade en stor catwalk, befolkades av kvällens värdar, en riktigt bra trubadur och två modevisningar från lokala klädbutiker.Även om det inte var fullsatt var det rätt mycket folk där. Modellerna var elever från Sannarpsgymnasiet som, rätt bra, visade upp butikernas kreationer. Jag passade på att äta en hamburgartallrik, till min Fanta, och jag och min vän förflyttade sedan oss till ett bord med två tjejer. De visade sig vara en smålänning och en skånska; riktigt trevliga sådana!På det stora hela var kvällen riktigt lyckad, och pizzaslice:arna var att rekommendera! Många jag pratade med, även icke-VIP:are berömde upplägget. Några besvikna, och något "gasquefulla", och utklädda pirater hade dock inte förstått varför de inte kunde komma upp i loungen...

 I torsdags var jag på kampanj på Sturegymnasiet med en "fellow"-ungdomspolitiker. På fredagen var det mitterminsmöte för oss på Språkprogrammet. Tyvärr var vi bara två treor plus programansvarige på vårt. Men det blev fler bullar för mig :)

Igår (lördag) var det fest hos en språkare på Nyhem. Som vanligt blev det ölspelet (med kortlek, drickregler, saga, kategori osv.), "jag har aldrig"-leken och mycket godis/snacks. Jag avslutade dock kvällen med trevligt sällskap och film hos mig. Resten drog till Moon - inklusive två av killpolarna som sminkades på förfesten - och vad som hände där vet jag inte :)

Sov gott, gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Idag har jag tvättat kläder, lakan, kuddar, handdukar, täcke och dessutom färgsorterat allt - som brukligt. D.s.

Valvaka...

Klockan är 05:44 och jag har föreläsning klockan 9 (akademisk kvart!). Det har valvakats nog nu och det är dags att sova...

Rapport om kvällen kommer imorgon (läs idag)!

14:01

Igår kväll satt vi ett gäng killar och tjejer (med olika favoritkandidater) och valvakade framför TV, dator och snacks. Vissa sov en del (framåt slutet), medan jag och några till pratade om allt möjligt och tryckte i oss godis/chips. Några direkta dispyter om valutgången hade vi inte och vänskapsbanden är intakta :) Vid halv sex pallrade jag mig ner till min egen lägenhet för att göra mig redo för sömn medan TV:n och datorn stod på...

Jag försov mig! Klockan var ställd på 08:00 - för att ge mig två timmar intensiv sömn  - men jag vaknade inte förrän 11:54! Det blir till att fråga om anteckningar från någon kursare och hoppas på att man förstår dem.

Jag blev precis intervjuad av två studenter i Lund som gör en kandidatexamen om bloggning (och företag/institutioner?). Kändes lite som att man som "kändis" blev uppringd av pressen :)

Ikväll ska jag testa kårens nysatsning Klubb Koncept. Det lät mycket intressant så jag chansade och köpte biljetter. Ikväll får jag se vad utslaget blir!

Nu måste jag komma igång med dagen. Ha det bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Paj...

Strax innan tio ikväll kände jag att jag var otroligt uttråkad. Jag var dessutom sugen på vaniljkräm. Även om jag hade vaniljkrämspulver hemma tyckte jag att förtäring av endast det skulle vara lite konstigt. Då slog det mig att jag kunde slänga ihop en paj!

Rullskridskorna åkte på och någon minut innan Hemköp stängde gled jag in och köpte ett nöd-äpple! Nu hade pajbaket gått från idé till faktum.

Av någon anledning lyftes vissa äppelskivor till ytan när pajen jäste i ugnen...men gott blev det! Jag kan i och för sig bara uttala mig om ena halvan om pajen - hittills. Imorgon ska jag "kvalitetschecka" den andra halvan... :)


Resten av helgen kan sammanfatas med filmmys, spontan utgång och ett gymbesök.

Sov så gott!!!


Med vänlig hälsning,

Tapio