Tillbaka till skolan

Idag blev jag väl medveten av tiden jag har kvar på denna delkurs. Att ha varit utan min dator har hittills grusat min tillvaro mycket. Idag fick jag dock låna en grannes undanlagda gamla dator :D Nu sitter jag och pular för fullt för att få den i användarvänligt skick.

Imorgon ska det sättas igång, obehindrat, med bokläsande och uppsatsskrivande. Skolan är tung nu, men sedan får jag ca två lektionsfria veckor, när många andra har tentavecka :)

Det blev inte av att skriva förra veckan, mer än en gång, så jag kommer att skriva 4 inlägg denna vecka. Vad de kommer att handla om vet jag inte än...

I fredags hann jag i princip bara hem och äta och duscha från skolan - där jag suttit och bloggat - innan jag fick dra bort på förfest. Nyhemslägenheten var lagom festfylld och gänget var mitt uppe i någon slags dryckeskortspel när jag kom. Sedan gled vi in på att spela Sanning eller konsekvens. Samtidigt som det var en nostalgitripp var det faktiskt riktigt kul!

Vi gick sedan in mot stan och på något vänster lyckades en av oss böja till sina glasögonbågar. Att ena bågen sedan gick av, vid ett tappert försök att fixa till den, var bara höjden av otur. Mårtenssons var överbefolkat så vi gick in på Morfars. Denna krog är väl värd ett besök :)

Lördag kväll samlades delar av språkgänget igen; denna gång för bowling. Efter att ha spelat nästan två serier var tiden ute. De andra drog hem och jag stannade på B&B. Senare drog jag förbo Morfars och träffade några sektionskamrater. Efter mycket gemytlighet avslutades natten med plättbak hos mig...och det varade fram till efter 5 eftersom allt stekandet tog sådan tid.

God natt - i förskott!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Livet är en fest :)

I onsdags passade jag på att, för första gången sedan förra terminen, gå ut på Kåren! Det var Traffic Light-tema och Humaniora stod för personalen (exklusive mig). Förväntningarna var skyhöga - trots att det var dagen före CSN-utbetalning - och det skulle bli kul!

En liten nackdel var dock att eftersom de andra på programmet jobbade kände jag inte till någon förfest. Det blev TV-tittande och telefonsamtal som fick få tiden att gå :)

På Kåren var det ungefär 40 gäster när jag kom någon gång innan tio. Det var ingen kö, så mitt efterlängtade Ex-barvärdskort var inte användbart på väg in.

De ansvariga hade gjort ett riktigt bra jobb med att sprida temat. Det första man mötte efter entrékassan var folk från Pleasure som delade ut kondomer - och dessutom band i  grönt, gult och blått. Valde man grön visade man att man var singel, gul stod för odefinierbar och rött var tecken på att man var upptagen.

Ett trafikljus, mitt emot "Spritbaren", lyste upp caféet (som var huvuddansgolvet under kvällen), Pleasure var klädda i reflexvästar och kvällens specialdrinkar (i grönt, gult och rött) visades med projektor ovanför Spritbaren.

I takt med att kvällen blev natt fylldes Kårhuset med fler och fler gäster. Det blev nästan outhärdligt varmt! När man kom in igen från den "friska luften" (bland alla rökare på balkongen) slogs man som av en varm vägg...

Vid midnatt var det dags för speed-dejting. Tyvärr var det tine många som hittade in i början, och när de väl gjordedet blev ljudnivån så hög att det var svårt att få någon struktur på allt. Jag tycker lite synd om Pleasure-tjejerna som, förgäves, försökte få folk (/fulla studenter) att lyssna på reglerna och få folk att byta plats i tid. Ibland fick man stå och titta på när någon annan trängt sig in på ens plats...

På det stora hela var kvällen bra. Flört-/raggfaktorn var så hög att det nästan blev omöjligt att lyckas, innan någon annan :)

Nu ska jag bege mig hemåt, duscha och sedan på fest på Nyhem.

Ha det bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio


Fest utan förvarning

Igår var jag helt slapp och slut efter att ha gymmat. Jag i princip och tänkte på bättre tider på sängen och lätt duschfukten sugas upp av överkastet.

Plötsligt hör jag en gammal skejtpunklåt från någon av lägenheterna i huset. Jag trodde först att det kom från äldreboendet på andra sidan gatar men förstod sedan att jag blivit lurad av ekot mellan husen.

När låten spelats, för andra gången, slog jag på samma låt och gankska högt. Efter att låten var klar pausade jag och hörde sedan den igen, men i en trance-remix. "Musikkriget" var igång...

Efter att ha satt igång en anna låt med samma band snegalde jag ut från min balkong. Där tyckte jag att någon speglades i en öppen ruta, precis tre våningar längre upp. Sedan hörde jag en busvissling (tydligen hade det visslat fler gånger innan) och ett huvud stacks ut. Frågan löd "Hur många är ni?" men jag hörde inte riktigt och sa att jag skulle sänka. Partyfolket där uppe hade då fått för sig att jag sa "åtta". Efter att ha sänkt frågade jag vad de sa och svarde då på frågan att jag var en person. Då blev jag genast uppbjuden. Det är inte ofta krig slutar i nya vänskap...

På våning fem mötte jag två studenter som var mitt i en "vinprovning" i expressfart. Vi presenterade oss med namn och program, snackade ljud, bild och lägenhets möblering. När vi skulle bege oss på nästa förfest på Bolmen hälsade vi på en ny granne och hängde med till våning tre där vi träffade hennes vänner. Värdinnan på våning tre, och jag, hade träffats lite kort när jag filmade en lägenhetsbrand häromveckan och hon vaknade upp av allt oväsen. Hon hade balkongen över mig så vi växlade ett par ord under den actionfyllda kvällen.

Efter att ha gjort ett kort besök hos denna person drog vi killar vidare till Bolmen. Jag kände ingen där men folk var sociala och trevliga. Efter ett tag dök en tjej upp som hade internetpratat med en av mina poalre hemifrån. Det upppkom ett "världen är lite"-ögonblick ganska fort.

Efter ett tag på Bolmens insåg jag att sällskapet jag kom dit med hade gått. INgen skada skedd för jag hade redan en plats bland folket -  så vitt jag visste :)

Magen började kurra och jag drog hem runt 24 för att slänga i mig ett par ugnspannkakor. Sedan bar det av till Mårtenssons. Det var mycekt folk där, i alla fall på det dansgolv med bäst musik, och lilla jag blev knuffad lite hit och dit i dansträngseln.

Kvällen avslutades med ett par mackor och fläskfilé framför TV:n där hemma och jag somande som en stock.

Ha det gôtt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Missa inte Traffic Light-temat på Kåren på onsdag! Språkprogrammet (och andra humanister?) står i barerna :) D.s.

Helg sköna helg

Igår skötte jag bara lite bankärenden och lämnade tillbaka min lånade laptop. Efter det bar det av mot MAXI för att det var dags att utöka innehållet i min/mitt studentkyl/-skafferi.

Bland hyllor och kyldiskar plockades det friskt och jag insåg vad lite saker jag har levt på på sistone. "Vardagslyx" som buljong, soja och FLÄSKFILÉ (självklart till studentpris :)) införskaffades tillsammans med måsten som mjölk, juice, ägg och formbröd.

På vägen hem möttes jag upp av en kompis som jag träffat för lite det här året. För oss blev det sedan idol-tittande, nyaste Rambo på bluray (för andra gången) och lite allmänt tv-slappande. En riktigt skän slappardag var sedan över :)

Strax ska jag dra och äta (sitter på biblan) för att sedan dra till gymmet. Polarna har, genom msn-plingande, informerat mig om fest ikväll. Ska bara klämma in ett kort besök, för ett informellt möte, på After Worken på Kåren först. Party är väl behövt efter allt överstuderande!

Ha det bäst, gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Äntligen klar!

Nu är jag äntligen klar med CSN-behörighetsinlämningarna :D Förutsatt att jag inte behöver komplettera då... Men så ska vi inte tänka nu.

I helgen la även, som grädde på moset, min hemtelefon av. Att datorn lämnades in samma helg som det hände och mobilpengarna hade börjat sina...det var lite socialt självmord. Idag fick jag som tur var låna en laptop av en snäll språkkamrat (du vet vem du är!). Jag måste bara bocka och buga för utan denna chans hade jag förmodligen suttit i skolan just nu och skrivit.


Min plan, sedan i helgen, var att gå på kåren idag. Finsittningen jobbade jag ju på och de två senaste kåronsdagarna har jag inte haft möjlighet att gå. Det är på tiden att jag börjar utnyttja mina ex-barvärdsprivilegier, och nu har jag missat ännu en gång att göra det. Jag trodde seriöst att jag skulle hinna innan kårstarten, sedan en liten bit in på öppettiden tills jag nyss mailade uppsatsen och kåren hade stängt.


Nu när jag inte har massor av brådskande skolskrav på min datortid kommar jag att, utan problem, kunna skriva två till inlägg denna vecka, om än med tätt mellanrum. Det kan till och med bli lite tid över till frisurfande på stadsbibliotekets två-timmarspass.

Magen har börjat knyta sig nu så jag ska slänga ihop något och sedan ta och knyta mig också :)


Med vänlig hälsning,

Tapio


Datorfri tillvaro

För några dagar sedan fick jag min nya datormus. Det är, typ, datormössens gud och jag var jätte-exalterad över att använda den. Tyvärr fick jag i fredags lämna in min dator på lagning. Någon lånedator fanns inte till hands och plötsligt var jag utesluten ur mitt sociala (datorbaserade-)nätverk.

Man är så van vid att MSN är på, under alla dygnets vakna hemmatimmar. Att inte bara kunna prata med folk, att se vad folk gör och att inte kunna ha en passiv förfrågan i sin underrubrik som vemhelst får svara på, det var urjobbigt!

Hur gör man om man vill hitta på något men inte behöva ringa alla man känner som en desperat enstöring? Hur gör man om man ska ta bussen och tabellerna på mobiltelefonen är utgångna? Hur går det för mina PPM-fonder? Har jag gått mina senaste hp insatta på studentLADOK:en? Är det månne massa olästa, och viktiga, mejl på min E-postklien?

Eftersom jag behövde skriva veckans sista blogginlägg fick jag ju ändå ta mig till skolan, och jag kunde kolla på det mesta av det där andra också. Nu sitter jag alltså här, med mitt elektroniska liv nedsparat på min mp3-spelare. Datormusen tog jag med mig, bara för att kunna få lite hemtrevligare känsla i datorsalen.

För sådana här tillfällen är det sjukt bra att man, med sitt student-ID, kan ta sig in och nyttja datorsalarna i skolan - närhelst på dygnet man vill/behöver!

Nu är det dags att bege sig till Maxi och därefter tillbaka till mitt krypin på Gamletull.

Ha det gött!


Med vänlig hälsing,

Tapio


Är jag vaken?

Det är inte alltid lätt att veta om man är vaken eller ej. idag gjorde jag klart en gammal släpande spanskainlämning. Jag började i söndags på allvar och de senaste dygnen har varit sjuka.

På måndag morgon gick jag upp vid sex och fick mindre än 6 timmars sömn. Tyvärr, var jag jättelångsam i allt jag gjorde på morgonen så jag hann i princip bara till skolan, klockan 9.

Gymmet fick jag skippa och sedan bar det iväg till Flygstaden, där jag skulle hämta en datormus. Eftersom den bara var bokad och inte köpt kunde jag förlora den om jag inte dök upp. Det blev eftermiddagsplugg som orkades med tills jag la mig vid 22.

Planen var nu att ta mig upp klockan 4 för att då få en lång dag på mig att verkligen bli klar. Eftersom tjejen ringde mig efter ungefär två timmars sömn fördröjde jag väckningen med 15 minuter. Upp och hoppa klockan kvart över fyra :) Dusch, frukost och att vakna till tog ungefär en timme så vid kvart över 5 var jag igång! Vid 10-snåret slog tröttheten till lite och jag tog en liten tupplur, och en till. Jag blev dock väckt innan andra timmen var fullbordad. Tjejen ringde :)

För er som itne har hängt med kan jag då nämna att det var klockan tolv på dagen, i går. Jag har suttit och intervallpluggat med matpauser, duschpauser och annat för att hålla mig vaken tills nu. Igår skulle jag ta lite frisk luft och samtidigt få med mig posten upp. Olyckligtvis så låste jag ute mig och extranyckeln var inte längre hos polaren; denv ar inne hos mig.

Men men. NU e jag klar. Förhoppningsvis slipper jag skriva om någonting. Det tråkiga är bara att eftersom jag drog ut på tiden medlite mer än två dygn nuhar jag två dygn mindre för nästa tvångsinlämning. Dagens tips: låt inte saker släpa efter :)

Nu ska jag ta och hitta på ngt så att jag kan lägga mig runt normaltid, för att inte vakna upp mitt i natten.

Ha det bäst, gott folk!

Med vänlig hälsning,


Tapio

P.s. Det var menigen att jag skulle besöka kårpuben idag eftersom det är denna och förra veckan som är mest fullproppade (Finsittningen borträknad) på hela läsåret. Något säger mig dock att det intes kulle vara så bra för hälsan :)

Vad är sömn?

Snart ska jag lägga mig. Jag hade på något vis glömt hur svårtsmält spansk läsning var. Jag är inte i närheten av så långt fram i läsandet som jag skulle vilja. Imorn ska en uppgift in och jag lär få slita som ett as. Efter knappa sex timmars sömn natten till idag och en sövande tågresa på det var det inte lätt att hålla sig vaken för att läsa bok på hitresan.

Dagen har förvunnit och jag har ett specialupplägg klart för imorgon. Jag ska upp mellan 4 och 4:30 någon gång. Det skall ätas, duschas, pluggas och sedan  till skolan (9-12). Efter det skippas förmodligen gymmet och jag åker snabbt till elgiganten. Den upphämtade varan lägges undan till ett ledigare tillfälle och spanskan fortsättes med tills den är klar. Jag minns inte om jag hade avtalat att jag skulle lämna in 12:00 eller 24. Eftersom det förstnämnda inte blir av hoppas jag att det var midnatt. Det står ju trots allt bara dag på mitt studiekontrakt.

Nu ska det ätas och krypas till kojs. Håll tummarna för mig (eller en tumme var räcker nog långt om jag har många läsare)!!!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Plugg utomstädes

Nu sitter jag framför datorn, hos tjejen på Värmdö. Det tog slut för ett tag sedan mellan oss men vi gör ett nytt försök. Eftersom jag hade köpt biljetter i juli någon gång som inte var avbokbara kände jag att det var bäst att ta dem någonstans. Skulle det inte ha löst sig mellan oss, som det nu gjorde, skulle jag ha utnyttjat biljetterna för en delsträcka och ha hälsat på min mor istället.

Att läsa spanskbok, när man egentligen vill göra annat, är svårt. Tänk er en bok man skulle ha tyckt var tråkig även på svenska, som är på spanska och som man dessutom måste läsa. Kan ni tänka er det förstår ni vad svårt det är. Studieplatsen skall inte var för bekväm, så man somnar, men inte heller så obekväm att man inte står ut under en längre period. Det skall inte vara en för allmän plats med många yttre faktorer som stör. Hemmets lugna vrå är också en lurig miljö. Kylskåpet, datorn, tv:n, den där filmen man måste lämna tillbaka snart eller bara odiskad disk eller en dammråtta som man bara MÅSTE bli av med är sådana saker som alla kan störa ens koncentration och locka en ifrån böckerna.

Nu ska jag bege mig från datorn, och se om jag hamnar framför böckerna eller ej.

Vi hörs imorgon!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Speedinlägg

Livet tar ofattbara vändningar. Jag kan inte riktigt förklara vad jag menar, eftersom det är högst personligt, men mitt liv har inte gått en rak väg. Mina studieval har bytts och drömmar har ändrats, krossats och vissa har kommit tillbaka.

Vissa delar av min personlighet har jag under perioder. Jag vet att jag har dessa sidor, men de sidorna är ju inte en del av mig under tiden mellan perioderna. Har jag då förändrats eller är jag en pensonlighetsperiodare? Den närmaste liknelsen jag kan jämföra med är när personer blir annorlunda vid förtäring av alkohol. Om man, när man dricker alkohol, beter sig på ett sätt man inte kan stå för när man är nykter, kan man skylla på alkoholen och säga att man inte är sådan?

En person som dricker varje helg kanske är onykter 10 % av veckan, 10% av månaden, ja 10 % av sitt liv. Är då inte alkoholpersonligheten 10 % av en själv? Tar man avstånd från denna person, men fortsätter dricka, då är man ju lite skenhelig. Antingen anammar man HELA sin person eller så slutar man dricka och blir därmed av med den del man inte var så stolt över.

Liknelsen kanske inte är fullständig men i perioder, beroende av vissa omständigheter, är jag inte som jag vill. Mitt beteende passar situationen/perioden, men jag är egentligen gladare när jag inte befinner mig i perioden överhuvudtaget. Tyvärr kan man inte plocka bort delar/skeenden från livet, som om de vore en centralstimulerande drog som man slutade med, men får helt enkelt bearbeta problemet på annat vis.

Jag har inte riktigt någon aning om hur detta berör studielivet, eller varför jag valde detta forum att skriva i, men vi studenter är människor precis som alla andra delar i samhället. Även vi är personer med funderingar på livet och om hur allt kommer att sluta. Därför är detta ett lika gott forum som något att slänga ut tankar i att filosofera kring.

Jag hoppas att ni i alla fall fick ut något av tiden det tog att läsa detta.

Peace out!


Med vänlig hälsning,

Tapio