Fest, slapp och muffins

Hela lördagen handlade om den stundande festen. Jag rände runt på stan och letade skoputs och annat viktigt för kvällen. Som vanligt behövde jag stressa framåt slutet. Lägenheten hann dock städas, den nyfriserade tuppkammen hann formas med gelé och jag fick på mig slips, kostym och resten av klädseln. Det blev dock till att jogga till bussen.

Efter att vi (jag och min ryske vän) hade blivit mottagna av en av festarrangörerna blev det till att sätta sig och beställa mat -  jag valde fläskfilé och bakpotatis! Som apitretare fick vi både bål och plockmat. Som om det inte satte igång hungern nog fick vi även möjligheten att rida mekanisk tjur. Detta var lite extra spännande för mig - både på grund av att min högerhands skick ledde till vänsterhandsridning och att min tidigare rodeoerfarenhet inte hade varit särskilt lyckad. Jag har nämligen slagit av en halv framtand när jag tävlat med mina kompisar på en vårmarknad.

Restaurangbesöket fögylldes av god mat, trevligt sällskap och allehanda uppträdanden på scenen. När det var dags för förflyttning blev vi alla upphämtade av limousin och det bar av till förfesten. Lyckligtvis bodde jag i samma byggnad som förfesten var så jag slapp toalettköer och och gå hungrig :)


Kameramannen fick lite instruktioner :)

Till sist bar det av till Moon och vårt sällskap fick en egen kö in. En avdelning hade reserverats till oss och det bjöds på bubbel (vilket jag inte dricker, men jag var slug nog att vidarebefodra mitt glas till en trevlig dam). Jag hade, från början, tänkt svida om till mer alldaglig klädsel (i och med att jag bodde så nära) men jag tänkte "ska det va' så ska det va' och behöll min finklädsel.

Efter tre, när det stängde, begav jag mig hemåt...men var inte smart nog att lägga förrän runt 06. På söndag morgon, eller rättare sagt eftermiddag, blev inte mycket gjort och hela dagen bara gled förbi. De 23 grader som skuggan bjöd på utomhus hann jag nästan inte ta del av alls.

Dagsförskjutningen gjorde att mitt eftermiddagssug på muffins slutligen resulterade i nattbak. Dock var jag så hungrig att det blev till att äta vanligt mat och än har jag inte ätit en enda muffins!

Nu ska det till att jobba med C-uppsats! Imorgon är det lite presentation i klassen.

Ut och njut av värmen!

Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Mina muffinssorter

D.s.

Tisdag till fredag - vecka 17

Det har hänt rätt mycket nu i veckan. I tisdags cyklade jag till sjukhuset för att prata om mina provsvar med en läkare. Alla prov såg bra ut...vilket vanligtvis skulle vara positivt. Har man, dock, problem och svaren inte visar någonting är det positiva egentligen något negativt.

Jag fick mig i alla fall ett recept som jag skulle testa i väntan på en djupare undersökning. Det positivaste med detta recept var att jag träffade på en gammal skolkamrat, hemifrån, i sjukhusets apotek :)

Att jag hade en liten hoppcykel (även kallad BMX), att sjukhusbacken var brant och att trottoarerna var fulla med grus blev en lite för rolig kombination för att jag skulle kunna motså frestelsen att leka på hemvägen. Jag susade nedåt (bromsade i korsningarna) och småstudsade upp för varje kantsten...vilket ledde till att min bakfälg fick jack på två ställen. Det blev till att lämna in cykeln på lagning.

Senare ivigde jag rullskridskåret, cykellös som jag var, och tog mig bort till högskolan. Efter en visit på Studenthälsan blev hade jag blivit informerad om att jag antingen hade en kompressionsskada eller en spricka/fraktur i min handled. Att jag inte insåg det innan - och att jag både gick på gym och fortsatte att leka med min cykel i två veckor efter skadetillfället - ledde till att jag skulle få gå 6 veckor med stödskenehandske (istället för fyra veckor med gips som ett besök på akuten skulle ha lett till när jag skadade mig).

I onsdags hände inte mycket mer än att jag var på C-uppsatsmöte med min handledare och att jag gjorde årskontroll av synen.

Torsdagens höjdpunkt var ÖIS-AIK i Göteborg - på (nybyggda) Gamla Ullevi. Jag tog massor av foton, fick träffa min lillebror och fick se mitt lag ta sig till tabelltoppen. Torsdagens lågvattenmärke var när jag, innanför kravallstaketen, inser att både matchbiljetten och tåbiljetten hem låg på mitt datorbord i Halmstad. Tur i oturen var att lappen, med alla beställningsnummer, som jag hade brukat när jag hämtade ut biljetterna fortfarande låg kvar i väskan och att båda biljetterna stod på mig personligen. Det blev både match och hemresa :)Idag (fredag) hämtade jag ut min cykel från verkstaden (med en svidande räkning) och min kemtvättade studentkostym (och betalade ännu en svidande summa) för att sedan bli varse om att ens livs första inköp av slips och kavajnäsduk inte heller bättrade på plånbokens tjocklek.

Imorgon ska jag på vårens mest efterlängtade festtillfälle. Det är Wild West Stakehouse, stor förfest och sedan utgång på en lönelördag - i ett sällskap på 60 personer!

Nu ska det ätas och sovas!

God natt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Tidig morgon...

Vid 06 ringde mobilalarmet och det var dags att slita sig från kuddarna. Första tvättpasset är längst, men jag är inte pigg vid den tiden. Så fort jag hade släpat ner den överfulla korgen, och jag skulle sortera i högar efter tvättprogram, fick jag hjärnsläpp. Jag stod och stirrade på mina högar -  tills en granne klev in i stugan och fick mig att haja till :)
Jag såg till att ställa in det längsta programmet för att kunna gå upp och få blunda lite till...

Efter att ha till och från tvättstugan ett par gånger var klockan äntligen 9:30; tvättiden var slut! Frukosten var väldigt sen vid det här laget och det blev till att nödhandla lite bröd och mjölk för att ha något att stoppa i kistan. Dagens frukost: Fattiga riddare och pannkakor!

En rysk vän till mig (han e "freemover") kom sedan och hämtade sin cykel - som jag har varit snäll och förvarat åt honom. Det är så kul att utbytestudenter verkligen untyttjar tiden till max och åker runt (han var precis i Göteborg och innan det har han hängt lite i Tyskland) och verkligen upplever Norden. Jag vet ganska många spanjorer, tyskar och andra som både besökt ishotellet i Kiruna och olika plater runt om i grannländerna. Jag kan inte nämna en enda svensk vän som jag VET har varit på ishotellet. Go! freemovers :)

I övrigt var jag en sväng på biblioteket och printade c-uppsatsmaterial, kollade om Studenthälsan var öppen (min hand har fortfarande inte blivit bra sedan min vurpa), bokade frisörtid tills på fredag (tuppkammen behöver en putsning) och slutförde lite andra ärenden. Eftermiddagen avlutades sedan med lite spansk grammatiklektion.

Imorgon ska jag till sjukhuset klockan 10 för att träffa en magspecialist. Mumma...

Ha det bäst så hörs vi i veckan!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Picknick i Picasso

För över två år sedan satt jag inne på en chattsida på nätet en kväll. En tjej där frågade om någon kunde hjälpa till med lite finska och jag ställde, som den gentleman man är, självklart upp. Det jag inte visste då var att jag hade funnit en, framtida, nära vän.

Konstigt nog visade det sig ganska snabbt att vi bara bodde ett stenkast från varann. Hon har sedan dess funnit här i Halmstad för mig. När jag har odlat och varit utan tuppkam, under singelperioder och när jag hade tjej, genom tråkiga och trevliga perioder - jag har haft hennes vänskap i alla lägen.

Igår eftermiddag satt jag och kollade på matchen mellan Sverige och Finland i Euro Hockey Tour och väntade in starten av SM-finalen i innebandy mellan Warberg och AIK. Förlusten för Finland vägdes för min del upp av AIK:s SM-guld (ja, jag är finne och AIK:are). Framåt slutet på hockeyn satt jag och skrev lite på messenger med tidigare nämnda vän. På måndag åker hon till cypern - tillbaka är hon först i höst och jag flyttar till Stockholm redan i juni. Eftersom vi båda var lite sysslolösa igår, och detta var sista chansen på månader att hitta på något - såg vi till att göra något trevligt tillsammans.

En fruktkorg, lite vin, en filt och två glada humör blev vår packning och Picassoparken vårt mål. Det var riktigt trevligt att sitta där och prata. Att det var lite väl svalt i luften bortsåg vi från :)
 


Jag hoppas verkligen du får kul där på din varma ö! Slit din födelsedagspresent med hälsan :) Kram på dig, min vän, och ha en trevlig resa!

Resten av er få ha en trevlig kväll!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Onsdags- och torsdagsaktiviteter

Onsdagen började med att jag cyklade upp till sjukhuset för att lämna blodprov med mera. Eftersom jag aldrig hade besökt denna institution innan hade jag oturen att behöva cykla, nästan ett helt varv, runt området innan jag fann rätt entré. Efter denna mödosamma cykeltur, upp- och nedför backar, var det bara det lätta kvar. Rätt väntrum fick jag bra vägledning till och de fem provrören fylldes upp snabbt.

Väl nere i centrum igen insåg jag att jag borde skaffa avskeds-/födelsedagspresent till min vän. Vi skulle ses på torsdagen och hennes fyra månader långa resa till Cypern skulle påbörjas på måndag. Efter att ha letat en stund och ha rådfrågat butikspersonal hittade jag en persfekt present. Jag hittade en snygg och praktiskt necessär/handväska - en väska man kunde fälla ut och hänga upp - med massor av praktiska fack. Denna väska kompletterades dessutom med en mindre sminkväska i samma mönster.

När jag precis kommit hem ringer min telefon och min bortresande vän var på väg till mig. I detta ögonblick ångrar jag nästan att jag sa till butikspersonalen att jag ville presentförpacka själv. När det ringde på dörren ropade jag "Vänta lite!" för att hinna få på den sista tejpbiten på omslagspapperet. Presenten blev mycket uppskattad :)

Sedan bar det iväg på C-uppsatshandledning och jag har nu påbörjat min jakt efter australiensiska släktingar som kan bistå mig i min uppsats om tvåspråkighet.

Idag har jag bara varit och kampanjat med på Sannarpsgymnasiet med ett ungdomsförbund. Eftersom jag var på Kåren igår, och lade mig 04, var jag inte så pigg under kampanjandet. jag höll dock ut under hela de planerade fyra timmarna!

Nu blir det text-tv och AIK-MFF :)


Mad vänlig hälsing,

Tapio

Foto-onsdag

Ett smakrprov från 85 foton i centrum:


plast-/glasstaty      blommig sluttning        insektsfull påsklilja


91:an Kalsson       en korp på sta'n


Jag lekte lite med ljusförhållandena i Norrekattspark (ej manipulerat i efterhand).


Med vänlig hälsning,

 Tapio

Många ärenden

Idag vaknade jag och var både trött och hungrig. Till mitt stora förtret insåg jag att jag varken hade bröd eller mjölk. En frukost blev därför väldigt svår att komponera. Jag bestämde mig för att packa väskan för alla ärenden för att kunna dra ut och slänga i mig något på vägen.

Första anhalten var Halmstads närpolis. Jag hade en räkning för en tillståndsansökans handläggning. Efter att detta var avklarat blev det till att cykla till högskolaområdet/Maxi (de separareras ju bara av en parkering). En french hotdog - med tillhörande dricka - och en grillad med bröd senare bar det av till Humanioras expedition i
R-huset. På expeditionen hämtade jag ut en tenta och fick dessutom en påminnelse om vikten av att komma ikapp i studierna.

Nästa anhalt var Högskolebiblioteket. Jag hade råkat skaffa mig förseningsavgifter. Lyckligtvis räknades inte alla fem förseningsdagar (eftersom det hade varit stängt under påsken) och jag kom undan med en skuld på 20 kronor :)

Jag lyckades även leta efter nästa kurs kurslitteratur (en kurs som jag har haft släpande sedan VT 2007) men att hitta den lyckades jag sämre med. Efter ett snabbt samtal med personalen ljusnade dock tillvaron; boken beställdes in och jag placerades som nummer ett i kön. Nu hoppas jag bara att den hinner anlända innan kursstarten nästa torsdag!

Sista anhalten var en intervju för extrajobb. Även om det var 18 grader i skuggan valde jag att ha med mig byxombyte att ersätta mina shorts med. Det må ha varit varmt men att dyka upp i kortbyxor vore inte det smartaste draget :)

Imorgon ska jag på protagning på lasarettet, på C-uppsatsprat med min handledare och sedan må det hända att kåren får ta del av mitt celebra besök..

God natt, gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Jag måste stolt upplysa om att mitt diskberg har minskat! Att en tallrik strök med är inget man bör fastna vid... D.s.

Påskhelgen

Det blev till att stanna i Halmstad över påsken. Så värst påskigt blev det inte. Jag åt över två kilogram godis och satte även i mig lite gravad lax, ägg och finsk påskdessert (="memma" på svenska och "mämmi" på finska). Ute var jag också, både på långfredagen och påskafton, och det blev till att besöka Moon, Bull's, Mårtenssons och Morfars.

Förutom utgång och annat kul satte jag igång med storstädning i helgen. På långfredagen bröt jag mot heliga regler; jag storstädade. Fönster tvättades och bokhyllan tömdes samt dammtorkades. Kläder, sängkläder, kuddar, täcke, bäddmadrass-/sängöverdrag, mattor och fiberdukarna tvättades. Det blev så mycket att göra att jag slutade halv ett på natten - utan att golven hade varken dammsugits eller tvättats. I lördags flyttade jag även ut spisen och när det var rent och fint bakom tog jag hand om det som folk brukar prioritera först; golven fick bli rena de också!

Efter en kommentar, från en vän, om att min cykel nog behövde tvättas - och jag hade påstått att den visst var tvättad nyligen - tog jag mig en funderare och bestämde mig för att anstränga mig lite till. Igår satt jag några timar ute och skrubbade, trokade och spolade cykeln. Sedan fick jag lust att ställa in bromsarna och att smörja rörliga delar. Det bästa/dumma är att jag får en gratis service om en månad - eftersom det ingår inom 6 mån från köpdatum. Men det kan ju inte skada att ha bromsar som tar - även innan dess :)

Ha det bäst,


Med vänlig hälsning,

Tapio

Dagens positiva och negativa sidor

Den här veckan (idag och imorgon) har jag fått jobb. Även om dagen på jobbet började 06 - och jag gick upp 04:30 -  var jag väldigt glad när jag vaknade upp :)

På Biltema sprang jag runt mellan informationsdiskar (vilka brukades för att leta upp rätt hyllor), vagnarna med plockvarorna och kunder som ville veta var olika saker låg. Eftersom det var min första dag visste jag knappast mer än de men min vänlighet ingav ändå viss tilltro hos dem :)

Hemresan var i 17-gradig värme och jag var väldigt glad. Efter en visit på MAXI, för att köpa mjölk, vände tillvaron. Den vände helt upp och ner - både på mig och min cykel! Mina gykeltrampor ville inte (friktionsmässig) sammarbeta med mina arbetsskor och ett par hastiga tramp i samband med en sväng resulterade i dessa bildbevis:

Förutom ett par skrubbsår till har jag en värkig vänsterfotled och en stel och smärtande högerhandled :)

Vi hörs imorgon!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Efterblick på onsdagen

På förra veckans onsdag kom min lillebror på besök. Han hade bara varit här en gång tidigare (under mina 2,5 år i Halmstad) och den gången fick han åka mitt under HBK-AIK (fotboll); matchen började senare än vi trodde och tåget fick inte missas. Denna gång var det dock inga matcher att se och vi hade gott om tid att umgås.

Vi gled runt på stan på min bmx (cyklande och på fotpinnarna- om vartannat). Thaimat åts (vilket börjar bli en tradition varje gång jag har besök) och jag fick spö i bowling. Senare var det SM-slutspelsfinal i hockey och det fick vara en mjukstart till förfesten; en förfest som, traditionsenligt, var i sockerbiten på Nyhem.

På förfesten gick jag runt och presenterade min bror och det var bra mycket folk på våning 4. När vi skulle bege oss till kåren fick jag för mig att jag skulle lyfta min bror i det så kallade "brandmannagreppet". Jag insåg rätt snart att min lillebror inte var så liten... "Manligt" valde jag att bita ihop innan jag, tungt, satte ner honom - två meter från startpunkten!

Kårvisiten var jättetrevlig och min bror fick en bra bild av stället. När vi hängde tillsammans blev det till att vara i lounge:n - platsen att vara på om man inte är så dansant.

När vi kom hem la de jag mig för att sova medan lillebrorsan satt uppe och kollade på NHL-hockey. På morgonen såg jag att han låg kvar, där i soffan, och både datorn och högtalarna var fortfarande på...

När vi, slutligen, tar oss ut på stan och till tågstationen kommer vi fram till att han har haft en bra visit och han har nu en stående inbjudan tills min flytt.

Mer helginfo kommer senare idag!


Med vänlig hälsning,

Tapio