Onsdagen ledde till sådan torsdag

Onsdagkvällen:

Igår klockan 19 hade jag tagit mig till "sockerbiten" där den sedvanliga förfesten var. Förutom ett glatt humör tog jag med mig en 1,5-liters flaska Passionsfrukt. Bortsett från de vanliga "språkrelaterade" studenterna + eventuella vänner till dem var även några utbytesstudenter och två MFP:are (studenter på Marknadsföringsprogrammet) där. MFP är, för övrigt, min
bloggkamrat Emilies program.

Kåren, hade för ovanlighetens skull, stora dansgolvet öppet och det rådande pirattemat var väl representerat - både bland gäster och i lokalens dekor! "Stora dans" hade en platå i mitten och på scen stod en DJ som, förutom laserljus, hade en vit duk bakom sig som visade en piratfilm från en välkänd trilogi! Detta var, som vi studenter brukar säga, mycket spexigt!

Onsdagsnatten slutade med att jag sov med två polare i en lägenhet till vår gemensamme vän (som själv ej var hemma).

Torsdagen i punktlista:


 1. Uppvaknande klockan nio med två vänner på ett madrassfritt golv. Min t-shirt var min kudde och jag, samt ena vännen, delade en kappa som liggunderlag...
 2. Cykling i ösregn för att skjutsa ena kompisen, på min bmx fotpinnar, till hennes föreläsning.
 3. Missande av sin egen 9:15-föreläsning på grund av dyblöthet, trötthet och hunger.
 4. Upphängning, i duschrum, av allt blött man haft på sig, intagning av frukost och fortsättning av sömn.
 5. Cykeltur till elektronikkedja för att köpa senaste Läderlappenrullen på blu-ray efter erinran om att den var snorbillig där.
 6. Köp av tre andra filmer för att väga upp brist på sökt film.
 7. Tvättning av kuddar, täcke, kläder, fiberdukar, vändning av säng, diskning, dammtorkning och upprensning av saker varvat av TV-tittande, nätsurfande och matintag.
 8. Bloggande för att sedan ha nöjet att bädda nytt, kvällsträna, äta, diska klart och sova!
God natt, gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Intensivt galej!

I fredags var jag bjuden att följa med på fest med utbytesstudenterna på Patrikshill. Den ursprungliga inbjudaren hade tenta morgonen efter och fick lämna återbud. Lyckligtvis hade jag fler vänner som skulle dit och jag fick en hejdundrande kväll! Vi anlände på festen strax efter 24 och under de två första timmarna hann jag knäppa 300 bilder!

Festtemat var karneval, och orsaken till det var tydligen att Brasilien hade kört igång sina karnevaler samma dag. Hela andra våningen kryllade av folk utklädda till både det ena och det andra. Jag hade ingen maskeraddräkt så istället för att klä ut mig så klädde jag av mig lite. I fyra timmar strosade jag runt utan tröja, men bland (manliga) hula-hula-tjejer, Rambo och mycket annat stack jag inte ut det minsta!

I lördags var jag överbjuden på fest hos min programkamrat Jocke (i Sockerbiten) och medan jag var där han det falla en hel del snö. På väg dit var marken brukbar för cykling - även om snön som piskade i ögonen var jobbig - men på väg tillbaka till stan fick jag till och med leda cykeln ibland. Snömängden bromsade mina små bmx-hjul rejält.

Under själva förfesten var det väldigt mycket (för mig) nytt folk och det var kul att prata både kameraspecifikationer, musiksmak och att se folk som testade Guitar Hero för första gången! (Äntligen fanns det folk som var sämre än jag på spelet!)

Jag kan se imorgon om det kommer upp några bilder från i helgen, men det hänger på om det finns några där jag slipper publicera vänner på nätet :)

God natt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. För er som kanske inte har insett det kan jag ta och berätta att 25:e februari infaller på onsdag. Onsdag + lönedag = bra drag på Kåren! D.s.

Efterpublicerat (23/2) från i lördags:


Min läskkanna i festhörnan, ölbubblor och min experimentella frilla...

Med sikte på framtiden

Många av er där ute har just nu siktet på Halmstad som er framtida högskoleort, utbildningskatalogen är ute och snart öppnar webbanmälan på www.studera.nu. Vi är redan tusentals som studerar på detta lärosäte och jag är en av dem som nu börjar ha siktet på tiden efter Halmstad.

I höst flyttar jag, förutsatt att jag får tak över huvudet, till huvudstaden. Jag har sedan många år tillbaka haft tolkutbildningen som mitt slutmål med start här i Halmstad och färd via Eskilstuna. Häromveckan insåg jag att finska även finns att läsa i Stockholm och att jag, om jag pluggar det där, slipper flytta var och varannat år. Studierna här kommer att leda till en fil. kand. i engelska och jag vill även ha en i finskan innan jag får tolkcertifikat.

Bostadsbristen i Stockholm är mycket hög och jag befann mig i ett lyckorus, häromdagen, när jag hade hittat ett rum i en riktigt stor lägenhet. Tyvärr besannades mina misstankar och jag har idag suttit och berättat för polisens tipstelefon om vad jag tror var en uthyrningsbluff. Jag hann inte uppge några känsliga uppgifter innan jag, efter lite eget efterforskande, insåg att jag inte bör fortsätta med affären.

Även om ni läsare skulle vara i stort behov av en lägenhet bör ni tänka till både en och två gånger om erbjudandet verkar för bra för att vara sant. Kolla upp era rättigheter, och uthyrarens skyldigheter, så har ni ert på det torra och kommer att ha en mycket stabilare förhandlingsgrund när ni letar ert studentboende :)

Lycka till! Jag kommer själv att leta bebrilt!


Med vänlig hälsning,

Tapio Anttonen

Ännu en måndag; vecka 8

Hjärtslagethelgen slutade på topp! I lördags kväll satt jag först på första sittningen (utsatt tid 17:00-19:00) som kom igång lite sent och slutade lite tidigt. Att det bara var en timma gasque tänkte man faktiskt inte på; folk festade intensivt men kort! Efter det gled jag, på min cykel, över till Nyhemsgatan 36 för att senare förflyttas till "sockerbiten". En handfull snubbar som pratade musik, gjorde bort sig, tuschade på overaller och spelade (både elektroniska och bords-) spel - allt iförda språkoveraller - blev en bra förfestmiljö innan årets sista Hjärtepub.

Mitt festhumör blev lite segstartat på Kåren, men senare (när 250 kg kärlek spelade) började jag få lite mer spritt i kroppen. Jag träffade lite trevliga jönköpingskor och blev bortbjuden på efterfest på Smålands. Skulle jag inte varit nykter och vittnat till det själv skulle jag inte ha trott att jag satt på Nyhem och dansade, pratade, dansade och åter pratade till någon minut i 8 på morgonen.

För att återställa dygnet till vardagsrytm sov jag sedan från 9-15, 18- 19, 19:30-20:30 (med uppvaknanden vid lite sms-pip) och slutligen sov jag från 22:30 igår till 06 idag. NU är jag så gott som återställd efter helgens äventyr!

En snabbdusch, före lite lektionsförberedande plugg, är nu påbjudet. Någon spanska har jag inte i eftermiddag, så jag kan i lugn och ro gymma efter dagens engelska.

Ha det bäst!


Med vänlig hälsing,

Tapio

Hjärtslaget: Extrainfo!

Jag och mitt lag "Ägget & Co", där jag är "Ägget" och min polare är "Co", var precis och skrev in oss som patienter på årets Hjärtslag. Vi fick vår välkomstkasse och även lite efterfrågad information!

Fredagens Hjärtepub tar 50 kr i inträde för icke-patienter (dvs. icke laganmälda studenter) och 70 kr för gästbiljett. På lördagens Hjärtepub står 250 kg kärlek på scen och entrén kostar 70 kr för icke-patienter och 100 kr för gäster. Man betalar i entrén - precis som under vanliga Kårkvällar. 468 patienter är anmälda och lägg till övriga gäster på den summan och Hjärtslaget blir en succé!

Nu måste jag sy på de märken som jag igår trodde skulle räcka att limmas :)

Ha det bäst och vi ses på kvällens Hjärtepub (16-02)!


Med vänlig hälsning,

Tapio


Da'n före da'n; Hjärtslaget nalkas!

Inatt har jag suttit och sytt på tygmärken på min overallt. Nej, nu ljög jag. Jag har NÄSTAN hunnit sy på ETT märke :) Förra årets Hjärtslaget-märke har jag fortfarande inte på overallen och en hel drös märken från min visit i Skellefteå står på kö att få fästas. Jag ser fram emot att delta i årets största märkesbytarsammankomst i Halmstad (som närmast bara utmanas av de nollningsaktivas interna byteshandel av programmärken)!

Förutom lokala programmärken, officiella Thorax-, plätt- och Hjärtslagetmärken och allehanda märken från andra lärosäten brukar alltid vissa studenter ha egenkomponerade inofficiella Hjärtslaget-märken! De sistnämnda märkena har man tillverkat just för årets sammankomst och uppfinningsrikedomen är hög!

Här följer vissa bildexempel till er som än inte har förkovrat er i märkesdjungeln:


Ex-changes märke          Kårens märke                 Varannan vatten


Jönköpingsgästers märke, "hångelmärke 2007"  och Straffis-märket


Så här kan en välanvänd Språk-overall se ut efter ett par år...

Jag fick hjärnsläpp nyss och startade om datorn...utan att spara vad jag hade skrivit! Lyckligtvis måste något slags självspararfunktion ha räddat mig :)

Sov så gott!


Med vänlig hälsning,

Tapio

En omväxlande vecka som övergår i ny...

Mot slutet av förra veckan var allt bra på den fysiska fronten, träningen var på topp och saker rullade på. Sedan blev jag sjuk, fick ställa in lektioner och skippade all gymträning. Min lya var en stor röra och dammtussarna gjorde sig påminda.

Framåt helgen började allt vända. Städade gjorde jag ordentligt i fredags natt, igår fick jag tvättat en hel del och klockan 6 imorgon blir det en omgång tvätt till. Idag kom jag fram till att det var dags att ta sista steget ur slapphetskoman; ett gymbesök var påbjudet! Det visade sig att min styrka inte var på topp men jag skyller på gymbrist och/eller sjukdom :)

Vad nästa vecka bjuder på får vi se. Det kan vara så att träningen börjades för snart inpå sjukdom, men än så länge är det kolugnt. Efter veckans tre föreläsningar, och ett eventuellt kårpubsbesök, är det fredagen den trettonde. Denna utomordentligt mytomspunna dag börjar årets upplaga av Halmstads egna nationella studentfest -
Hjärtslaget 2009 går av stapeln!

Nu ska jag faktiskt ta och krypa ner. Om sju timmar ska det vaknas upp.

Ha det bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Uppryck efter sysslolöst koma!

Den här kureringen har fått mig att bli så slapp av att inte göra någonting att jag börjat fundera på om jag inte var piggare när jag var som sjukast!

Hela denna vecka har jag skippat gymmande (förutom lite sporadiskt kvällstränande), ätit massa gott (både bakat och köpt) och i princip bara hängt hemma... När jag väl har gått ut för att handla något har jag valt de tillfällen med värst väderförhållanden och jag har känt mig vekare än på länge.

NU (22:11) ska jag faktiskt få städat lite och jag återkommer nog med något mer - senare ikväll/inatt.


02:42.

Här följer mina personliga (natt-)städtips till er studenter:

 1. Det blir oftast roligare att städa med bra musik. Nattstädar man går ju inte detta och jag har precis insett att det inte är särskilt bra att se på någon bra nattfilm heller. Är filmen bra går städningen onödigt långsamt...
 2. Börja uppifrån! Dammtorkar man först med dammvippa och/eller fiberdukar slipper man senare få damm som kommer ner på golvet när man moppar. Fiberdukar är dessutom bra eftersom de tar bort fett!
 3. Flytta upp allt, som du rimligen kan, från golvet så att det inte är i vägen vid dammsugning/moppning!
 4. Se till att moppa och gör det EFTER dammsugning! Dammsugaren får bara upp lös smuts, moppen ingrodd dito, och är golvet blött fastnar damm i det.
 5. Diska upp allt och ställ in i skåpet! Detta har jag svårast med men i en liten lägenhet gör ett försvunnet diskberg väldigt mycket för helhetsbilden!
 6. (Ta en digitalkamerabild före och efter - man glömmer lätt hur det såg ut innan!)


Försvunnet diskberg och rensat skrivbord ser bättre ut och ytorna är lättare att torka av.


Uppflytt av saker för moppning + återställning av ordningen.


Bortflytt för moppning + återställning.

Nu är klockan 03:16 och jag ska ta och äta min andra omgång kvällsmat...

God natt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Förkyld efter dunderhelg...

Jag hade en helt underbar helg i Varberg! Förutom hetsiga politiska debatter, både inom inom och mellan Halland och Södra Älvsborg, hade vi finmiddag och fest. Både nya och gamla vänner har numera fått ifrågasätta min nykterhet :)

Eftersom jag lade mig sent i fredags, inte sov ikapp i lördags och sov lika lite natten till i söndagen blev nog mitt immunförsvar väldigt svagt. Detta i kombination med att jag inte klädde mig tillräckligt varmt gjorde att jag framkallade en dunderförkylning. Precis som den där reklamen där en man jämför kvinnors förlossningar med mäns förkylningar var/är jag ett sorgligt avsnitt vad gäller att hantera sjukdom.

Jag tog mig, knappt, till måndagens engelska C-lektion men den resan påskyndade inte precis mitt tillfrisknande. Kvällen spanska fick jag hoppa och jag har inte kunnat förbereda mig till morgondagens lektion i engelskspråkig litteratur.

Imorgon är det Klubb Koncept på Kåren och en vän fyller år. Tyvärr ser jag inte ut att bli friskare så jag tror inte jag kan göra mer än hoppas att alla får det riktigt trevligt!

Trevlig kväll!


Med vänlig hälsning,

Tapio Anttonen


Autoutlösarfoto 2009-02-01 klockan 01:08...

P.s. Högskolans informationsavdelning söker en ny, manlig, bloggare som ska ta över för mig. Emilie fortsätter ett tag till medan min tid som bloggare går på övertid just nu. Ta kontakt med
Johan på informationsavdelningen för frågor!