Hjärtslaget nalkas!

För ett tag sedan skickade jag en Hjärtslaget 2009-länk till min bror, över msn. Häromdagen skrev han och frågade efter mer info. Jag hänvisade direkt till hemsidan och sa att han fick skynda sig med att dra ihop sitt norrlandsfolk så att vi hann anmäla oss i tid! Tyvärr fick jag i Förrgår höra att det inte skulle bli något besök från Campus Skelleftå.

Jag försökte snabbt dra i lite tåtar (säger man bara så på Göteborgska?) för att få ihop ett lag. NU ser vi ut att bli fyra halmstadstudenter i laget Ägget & Co. Det var väldigt tur att jag hann nu, för om 40 min ska jag ta ett tåg till Varberg till en tvådagarskonferens för mitt politiksa ungdomsförbunds regionala årsstämma. Hjärtslagets sista anmälningsdag,och dagen för betalning, är idag... Alla ni Halmstadstudenter som än inte varit på ett Hjärtslag, och inte hann laganmäla er: Det går att köpa kvällsbiljetter! Se till att ha en dunderhelg och att visa alla hitresta studenter vilket härligt studentliv vi har!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Tidig morgon...efter sena nätter.

Jag har fortafarande inte anpassat mig till vardagssömn. Både i söndags och måndags natt somnade jag nog runt 05. Igår siktade jag verkligen in mig på att somna vid 22, på grund av tvättid vid 06, men det blev inte förrän efter tolv. Jag såg till att pallra mig upp eftersom jag redan bytt tvätt-tid ett otal gånger - som resultat av sena nätter...

Klockan har nu hunnit bli 07:58. Sista tvätten är på torkning i torkskåpen, dagens gratistidning är uppburen från lådan på innergården och jag funderar på att ta min morgondusch/-rakning.

Ikväll är det Kårpub och jag undrar om jag inte har gått och blivit höftprotesgammal och borde ta en vilonatt/-dag. Går jag måste jag få ordnat ett nytt ex-barvärdskort så att jag inte behöver betala igen - trots rätt till gratisentré.


Trade Center - där min chef håller till - 16/1-2009

Nu MÅSTE jag duscha. Skolan börjar om 42 minuter...


Med vänlig hälsning,

Tapio

Helgen är över...

Helgens filmmaraton är slut. Jag  och mina vänner tog oss igenom över 700 minuter Band of Brothers, men avlsutade inte ens hälften av alla snacks och allt godis! Om jag går upp några kilo skyller jag på dem som inte dök upp!

Vi skulle egentligen varit en hel bunt igår men av allehande skäl blev det bara fem killar till slut. Några tjejer var på väg in mot stan/mig väldigt sent; de åkte ungefär när vi tröttnat på att vänta. Vi fick dock besök av min favoritkassörska, men hon skulle tillbaka till en annan förfest :) om vår sorgliga församling skrämde henne förtäljer ej historien...

En snabb sväng på Mårtenssons runt 23 gav oss stämplar (så vi slapp senare kö) och gav oss dessutom studentrabatt. Med jackorna inhängda där slapp vi dessutom köa för att hänga in och ut jackorna och betala för det mer än en gång. Vi var sedan på morfars till halv ett ungefär och vi det laget var det lika fullt som alltid :) En kort sväng till Bull's och sedan bar det, efter 01, till Mårtenssons igen.

När vi var inne på Mårtenssons för att få stämplar var det lite folk i pubdelen men på båda dansgolven var det tomt - så när som på någon enstaka person i vardera rum, utöver personalen. Efter ett var det fullsmockat och det var riktigt mycket drag! Alla som inte vet att jag inte dricket skulle nog trott att jag var packad, eller att jag eventuellt gick på "något annat", om de såg vilken energikippe jag var! Vid halv fyra någon gång - någonstans mellan Mårtenssons, McDonald's och Gamletull - sjöng jag ock min göteborgsvän Krille på låtar från Disneydags och var allmänt hyper :)

Idag såg man spåren efter helgens röj. Jag moppade klart för någon timma sedan (fast jag måste erkänna att jag började rätt sent)!

Sov så gott!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Kåronsdag och filmfredag

I onsdag var det årets andra Kårpub. Jag dök upp runt 11 och då var det mest utbytesstudenter där.  Jag hörde att de hade haft sittning, men om det var en renodlag gasque framgick inte.

Efter ett tag började det dyka upp rätt mycket folk. Det var dock inte tillräckligt för att behöva öppna stora dansgolvet. Konstigt nog börjad de glesna redan innan stängning och var därför inget stort tryck till garderoberna...

Förutom utgång, på kvällen, han jag på onsdagen även gymma och förbereda för helgen Band of Brothers-maraton. På dagen köpte jag läsk, annat groggvirke ("slödryck" på göteborska), sex stora påsar snacks och lite annat. Sedan, strax efter 2 på natten, bestämde jag mig för att släpa upp en övergiven soffa från källaren till min lägenhet; det fanns ju en risk att den skulle hinna bli bortforslad! Soffan ligger nu provisoriskt i min lya under helgen :)

Under fredagens bluray-maraton var vi inte alls många. Det var några som ställde in och andra som sa att de kommer imorgon istället. Vi blev slutligen tre killar som skulle dela på fyra påsar chips, en påse ostbågar och 3,4 kg godis (uppdelat i sex stycekn påsar - efter "typ"). Jag kan ju säga som så att det finns ganska mycket tilltugg kvar till kväll nummer två!

Imorgon är planen att folk, som vill se serien, kommer vid 13 och avnjuter den till ngn gång efter 18. Däreefter drar förfesten igång och den leder så småningom till utgång! Jag har allt alkoholfritt (i fomr av dryck och smaksättning) klart och gästerna står bara för eventuell "spetsning". Jag har till och med tillverkat 1,5 liter alkoholfri "turkisk peppar"-shot :)

Nu ska det sovas! Vilka som dyker upp imorgong blir kul att se!

Sov gott!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Terminsstart VT-09

I måndags började terminen officiellt på Högskolan i Halmstad. Jag hade två introduktioner (i Engelska 31-60 och 61-90) och en grammatikföreläsning (Spanska 1-30) att gå på. Jag har gamla delkurser att ta igen och nu, den sista terminen, är det sista chansen att knyta ihop säcken. Jag rekommenderar varmt att hänga med från början :)

Första introduktionen var klockan 10:15 och jag kände igen hälften av kursarna från mitt och andra program på sektionen. Efter att ha fått schemat och registrerat mig var det dags att vänta på nästa introduktion. När vi går in på C-kursens introduktion är gruppen något mindre än den var på B-kursen på hösten. De bara en är ny i gruppen. Läraren som hade introduktionen var densamme som på B-kursens. Jag har blivit ett bekant ansikte på många kurser med åren.

Under våren kommer jag att läsa C-kursen i Engelska B tillsammans med delkurser ur Spanska, Allmän språkvetenskap och Engelska B. I praktiken är jag då registrerad på fyra huvudkurser - vilket motsvarar studier på 175%. Välkommen till verkligheten!

Inatt fick jag studiemedlet. Jag har valt att få alla besked elektroniskt på
CSN:s hemsida och lämnade därmed in studieförsäkran elektroniskt. En vän i Göteborg fick sina pengar i måndags, jag inatt och en klasskamrat har ännu inte lämnat in sin studieförsäkran. Såhär i början av terminen är utbetalningstiden beroende av många faktorer och kan den därför variera från student till student.

Förra veckan hade kanske inte alla installerat sig i Halmstad, efter lovet, så Kårpuben var inte direkt fullsmockad. Denna vecka borde alla  vara här, men eftersom alla kanske inte fick studiemedlet inatt kan det vara som så att folk väntar till nästa vecka med att gå ut. Den som är där får se :)

I helgen kommer lite vänner från hemtrakten hit och förhoppningsvis får jag också ihop en glad samling Halmstadvänner för mina planerade sammankomster. Band of Brothers-maraton, fest och utång är planerat!

Sov så gott!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Lördag = tv-sällskap -> Rock Band -> filmsällskap

Igår drog jag och Jocke till gymmet. Jag minns inte hur många månader sedan det var vi gymmade samtidigt - och bara vi två! Vi började på Kårgymmet hösten 2006. Gymmet och Högskolehallen var då helt nytt. Snart har man varit gymkund där under hela ens högskoletid. Hur många timmar som har spenderats där vågar jag inte ens räkna på!

Jag fick höra om eventuell fest och utång på kvällen. Besked skulle Jocke ge över msn. Innan kvällens eventuella festligheter skulle jag hitta på något hos mig i trevligt tjejsällskap. Plättar och allmänt kanal-zappande blev modellen för den sistnämnda sammankomsten :)

Senare, när sällskapet hade dragit för förfest hos sina väninnor inför utgång , fick jag höra att min ursprungliga fest inte skulle bli av. Vi killar samlades istället på Nyhem för att spela Rock Band hos en av oss språkkursare och sedan skulle vi eventuellt ut :) Det dröjde inte länge innan jag fick ett sms om att eftermiddagssällskapets utgång/förfest hade ställts in. Jag var inte sen med att bjuda över mig själv för filmkväll :) Jag suger i Rock Band och Guitar Hero, och utång var jag inte så sugen på...bland annat med tanke på min ekonomi!

Idag har jag varit riktigt trött så jag unnade mig lite siesta - enligt spansk tradition (som konstigt nog även mina finska släktingar passar på att unna sig, om schemat tillåter).

Trevlig eftermiddag!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Fredag 2009-01-16

Idag har jag haft två huvudaktiviteter: springa runt eller ringa till vårdenheter och apotek och att fixa med foton/ramar.

Jag har besökt två kliniker, en vårdcentral, 
studenthälsan, två apotek och ring både "Fredagsakuten" och sjukvårdsupplysningen. Man skulle kunna tro att jag hade fått en stroke med tanke på ihärdigheten, men det var mer att jag fått utslag och att vårdenheter varit stängda eller liknande när jag ring eller besökt... Slutligen fick jag ett besök inbokat och det besöket kostade mer än kuren som ordinerades :) Där fick man för att man var så ihärdig...

Idag var det dags att köpta fotoramar till lite förstoringar från min fotorrunda på sta'n innan jul. Jag åkte först till en fotobutik för att se på ramar i olika storlekar och form. När jag slutligen hittat och bestämt mig, och kassakillen hade fått ta 4-5 andra kunder emellan, insåg jag  att pengarna på kortkontot inte skulle räcka.

Efter att ha varit runt på andra ärenden (se stycket ovan) hade jag slutligen fixat pengar till kontot. Problemet var ju bara att jag även sedan överföringen hade jag varit på apotek och hos doktorn så kontobalansen var inte vad den var när jag fyllde på. När jag slutligen stod där i affären fick vi ett avslag innan jag fick komplettera med kontanter för att nästan precis kunna betala. Nu är jag så gott som pank tills på fredag nästa vecka. Om någon vill köpa danska kronor, kontakta mig! ;)

NU ska jag ta och sova. Imorgon nalkas pannkakor - enligt familjetradition :)

Sov så gott!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Första kårpuben 2009

Igår sprang jag runt på stan och letade kuddar. Jag har, i min studenlya, ingen soffa eftersom jag prioriterade stor säng. Denna prioritering har gjort att det inte riktigt finns några bra sittytor för gäster under fester eller filmkvällar. Kuddar skulle göra sängen mer sittvänlig!

Efter att öppnat överdrag efter överdrag för att inspektera tvättintstruktion efter tvättinstruktion och flera varv mellan tre centrala butiker hittade jag slutligen ett par kuddar jag ville ha. Tyvärr, hade jag inte tillräckligt med pengar på kontot för att backa upp mitt köp. En av de två tjejerna i kassan sade då att "man tror ofta att man är rikare än man är", vilket jag försökte skratta bort utan att känna mig mer obekväm med att inte kunna betala för mig. Kuddköpet fick vänta tills nästa dag (läs idag)...

Igår kväll hade Jocke förfest igen. Den började 19 men jag var sen - som vanligt. När jag väl dök upp var det strax under tio personer där. Jag hällde, som brukligt, upp en liter av min läsk i en tillbringare och brukade sedan den sisnämnda som stop. Kvällens dryck blev Trocadero. Det kan ha varit sockret, den höga pulsen efter BMX:turen dit eller förväntningarna på årets första kårpub som gjorde att jag var så uppe i varv. Vilket det än var så trodde väninnan till en i gänget att jag var onykter! Det hade hon tydligen uppfattat mig som även sist jag mötte henne.

Efter att jag hade spenderat 1,5 timmar på "sockerbitens" fjärde våning började vi - sakta men säkert -  förflytta oss i mindre grupperingar bort mot Kåren. Det var nästan mer folk i VIP-kön än den vanliga så så mycket tjänade man inte på att använda sina glidpass. Mitt Ex-barvärdskort är, än idag, borttappat men jag fick en liten tuschmarkering av en av entrévärdarna för att slippa betala för inträdet.

Vid tolvsnåret var det ganska glest vid spritbarens dansgolv; stora dans var stängt och de flesta befann sig vid whiskeybaren/i loungen. Jag hamnade, efter ett varv, i ett samtal med en bekant nere i soffan vid toaletterna. När vi pratat i ca 30 minuter och tagit oss upp igen hade plötsligt lokalens gästantal fördubblats. Jag begav mig dock från kåren runt 1 så jag är inte rätt person att säga om kårpubens öppningskväll för året var en höjdare eller ej.

Idag var jag en sväng på Maxi, för att köpa pommes, och smygstartade samtidigt magen genom att äta någon tysk chokladpudding med grädde på. Jag hade trott att klcokan var strax innan elva, men den var snarare halv två. Kuddarna fick jag äntligen köpt och trots att det idag var två nya tjejer i kassan så hade de tydligen hört talas om mig. Den ena frågade något i stil med om jag var killen "vars gäster får ont i svanken". jag var rädd för att hon, händelsevis, inte hade uppfattat att svanksmärtan berodde på att man hos mig ligger på mage när man ser på film. Jag förklarade då läget för att säkerställa att hon inte hade uppfattat denna information som något av sexuell natur. Kuddarna fick jag slutligen  betalat och jag visste inte, att döma av butiksbiträdenas leenden när jag gick ut, om jag hade gjort bort mig eller bara underhållit personalen allmänt.

Nu ska jag sova!


Med vänlig hälsning,

Tapio

En lördag - fest och utgång!

Igår var det fest på Nyhem hos Jocke (sorry om jag "outade" dig nu men du använder ju det namnet i kommentarerna med och det e bara "gänget" som vet vem du e) och starten var 19. Vissa polare började tidigare i och med att det är rätt många språkare som bor i "sockerbiten". Jag var lite sen men dök upp innan 21. Förutom de vanliga var även en ny tjej (någons vän?), två tjejbekanta till en av språkarna på denna våning och min ryska vän där.

Senare, efter att  de flesta hade druckit "tillräckligt" och värden hade hamnat på annan plats, var det dags att stänga av musiken och stänga igen - inför förflyttning till sta'n. Flera gick, några fick skjuts och jag fick cykla (trots erbjudande om bilplats) för att få hem min BMX. Jag och bilfolket gick till Valentines (eftersom alla i sällskapet inte var 20+) och senare hamnade även en drös av de andra där!

Framåt halv tre gick jag, en språkare, hans två tjejkompisar och deras två kompisar hem till mig för efterfest. Jag hade inget alkoholbaserat att bjuda på men erbjöd alkoholfri skumpa och hamburgerkött mellan lättrostat vitt bröd + ost, ketchup och stark kryddning. Allt var uppskattat av besökarna och musiken hoppas jag att grannarna hade överseende med.

Hemgång för gästena blev runt halv fem och jag lade mig nog inom en timma. När jag vaknade upp en gång (vilket jag gör flera gånger per natt) blev jag fundersam över att det "fortfarande" var mörkt. Jag hade en svag förnimmelse av att det nästan var ljust när jag lade mig så jag kollade klockan; 17:02 visade mobildisplayens högra överhörn. Jag tänkte att det måste ha hänt något med tid- och datuminställningarna så jag bläddrade snabbt in på kalendern; det var söndag.

Efter att ha sovit bort hela dagen och ha ätit köttbullar och ris till "brinner" (breakfast, lunch and dinner) städade jag lite, satt vid datorn och sedan bar det av till Maxi. Jag köpte runt ett halvkilo lösgodis och tre blurayfilmer. Sedan susade jag tillbaka genom stan på min, så kallade, barncykel för vuxna...

NU ska jag ta och sova. Tvätt-tiden börjar 06. Ni får ursäkta att det inte kom upp några bilder men jag har inte orkat att ringa runt och fråga folk om lov att publicera deras nunor...

God natt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Welcome to Goth...well..Copenhagen!

I onsdags kväll lade jag mig vid 23:50 (22:50 svensk tid) och kände mig, något så när, klar med packandet. Klockan ställdes på 3:45. Flyget gick 7:15 från Helsingfors/Vanda som låg 15 mil sydöst från Kouvola. Grundplanen var att jag skulle landa vid 7:35, lokal tid, på Landvetter flygplats. Verkligheten hade förberett med snöoväder och hade andra tankar på landningsplats!Ni skulle ha sett minen på den ryska tjej, som hade sovit och lyssnat på musik under hela flygturen och därmed missat all högtalarinformation, när flygpersonalen sa till henna att vi nu var i Danmark. Killen bakom mig hade förstått att vi var i Köpenhamn, men tydligen missat de geografilektioner som upplyste om att det låg i Daneland :)

Det roliga var att pappa, innan avresa i Helsingfors, hade frågat om jag ändå inte behövde euro så att jag kunde äta på flygplatsen. Jag svarade att jag klarade mig till Landvetter eftersom flyget gick så fort. Tyvärr, förutsåg jag inte att jag kunde behöva danska kronor till mat.


Buss från plan till terminal

Efter att ha känt mig som en spansk tjur på en sästtysk operaföreställning - vilsen och inte hemma - fick jag till slut nya biljetter och en matcheck för att kompensera resultatet av denna force majeure. En man valde att köpa tågbiljetter och strunta i ersättnignsflyget. Mig gav han sin matcheck och bidrog med 100 DKK utöver det, eftersom telefonautomaten vägrade ta emot mitt Visa. Jag fick ändå köpa nya biljetter till flygbuss och tågsträckan GBG-HSTD så jag skulle nog också ha tjänat tid och pengar på att åka tåg till Halmstad. Nu blev det inte så och jag fixade, efter många om och men både innanför och utanför tullen, mig biljetter från Göteborg och ner i stället.

Väl framme i Göteborg 15:10 (svensk/dansk tid) fick jag, efter lite övertalning, lösa in min andra danska matcheck med det förbehålet att jag fick dålig växelkurs. Egentligen var jag inte hungrig - men gratis är gott!Min bror träffade jag sedan efter att ha tagit flygbussen till "Nisseplatsen". Han fick lite finska tidningar, att ge från far till mor, och en Karelsk keps samt vimpel till honom själv från sin gudfar.

Nu ska jag ta och cykla till Maxi!

Ha det bäst!


Med vänlig hälning,

Tapio

Studio 11 i Kouvola

I lördags var jag på Studio 11 här i Kouvola. Det belv första lyckade kvällen ute. Jag passade på att dokumentera stället innan jag kände att det var allt för många i vägen för att föreviga miljön. Jag kan nämna att, för 2,5 år sedan, när detta ställe hade andra ägare och annan namn var så gott som allt svart. Nu har de de "blingat" upp det mesta och rockrummet är stilrent med rätt mängd svart.


  enorm discokula                belysta bord                  lite vatten :)

     guldskimmer               metallisk miljö/bar      spegelpelare


       rockprofiler                 rockbar                      vinklad rockbar


väggtextur + bling         övervåningsittplats         övervåningsvägg


guldfejkskinnstol     danspåle/-stång         enorm discokula 2


dansgolvstrappbelysning     VIP-rabattmonitor    sista glimt av rockbaren

Jag blev uppbjuden på dansgolvet efter några sällskapslösa timmar och spenderade sedan kvällen med "dansfolket". Efter ett nattligt besök på Hesburger (Finlands motsvarighet till MAX, men finns runtom i världen) körde jag hem sällskapet och drog sedan hem för att sova. Läggdags blev klockan 05:15.

Ha det gôtt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Nyår i Kouvola

Igår traskade jag runt i Kouvola på stan. Efter att ha kikat runt i diverse butiker fastnade jag i en bokhandel. Jag begav mig raskt till ordbokssektionen och började bläddra. Förutom alla fack- och rese-
vanliga ordböcker hittade jag en enorm grammatikbok över finska språket. Den var intressant men hade två stycken minus; den var helt på finska och kostade över 100 euro. När jag slopat tanken på grammatikboken började jag, efter att ha bläddrat lite, fråga om de finsk-svensk-finska ordböckerna (i fickformat) uteslutande innehöll sverigesvenska och finlandsfinska. Jag var nämligen rädd för att de skulle baseras på sverigefinska och/eller finlandssvenska. Ingen information om detta fanns dock så jag fick leta upp de ord jag visste skiljde sig och sedan se hur de beskrevs.

Efter många om och men köpte jag jag en tusensidig fickordbok och beställde en svenskspråkig grammatisk översikt över det finska språket. den var bara en femte- eller sjättedel så tjock som den finska motsvarande men kostade också bara en tiondel så mycket :)

På kvällen skulle pappa jobba som ordnigsvakt på en kommunalt arrangerad fest med dans, liveband och fyrverkeri. Kommunen skulle slås samman med flera andra och bli Finlands 10:e största kommun/stad med landets största militära utbildningskapacitet (om jag minns rätt) och detta skulle firas med pompa och ståt! För oss yngre (läs: icke danskunniga/-villiga) hade man ordnat med fem, på varanra följande, gratiskonserter i en hockeyarena. Jag löade mig in vid 18-tiden (finsk tid) och såg de första två banden. Sedan körde jag hem för att värma mig och äta.

Eftrer en kort (alkoholfri) visit på krogen drog jag ut för att se fyrverkerierna. Kamerans batterilampa började snart blinka och efter en halvtimma i blåsten, snön och kylan var batterierna så gott som slut (lagom till fyrverkeriet).


Nyrårsfyrverkeri med lång slutartid på kameran...

Efter 45 minuter av kyla skyndade jag mig in på pubben igen och tog en varm choklad. Efter ett tag fick jag ett samtal från pappa om att det var dags att plocka upp honom så att han kom hem. Jag fick mig två mackor i bilen av honom men åt den ena och sparade den andra till efter utgången.

När jag kört tillbaka till krogen har det blivit lång kö och trots att jag inte skulle hänga in något och redan varit där två gånger tidigare under kvällen fick jag köa 30 min för att komma in. Stannade gjorde jag till 3:30 (krogar tänder upp och stänger av musiken en halvtimma innan stängning, i Finland). Min macka åt jag efter att jag parkerat bilen i pappas garage...

Nu ska jag nog spela lite kort med pappa!


Med vänlig hälsing,

Tapio

Mer kommer senare!