Stockholm -> Göteborg -> Halmstad

STOCKHOLM
08:09


Efter fredagens lägenhetskontraktskrivning och utgång i Stockholm var det lördag morgon och frukost.

Jag hann, innan göterborg, med en snabb lunch med Pressbyrån-korv vid ett kort stopp i Örebro.

GÖTEBORG
16:12-17:30


         "Läppstiftet"                "Femman"              Rulltrappa i "Femman"


Modeshow i Norstan


Finlands konsulat och två stycken glassar; vardera bestående av två kulor med mjukglass topping och bär/choklad.

HALMSTAD

Earth Hour 20:48-21:15

I den annars upplysta stadskärnan hittade jag ett nedsläckt stadsbibliotek och Stora torg var också mörklagt.


Stadsbibliotek och Nissan


Väldigt belysta områden


Väldigt belysta områden 2

Club Moon 1:39-01:49


Baren, vänners väntan på drinkar och en blixtkänslig bloggare (undertecknad)


DJ:n i full flärd

Hoppas att bilderna var trevliga :)


Med vänlig hälsning,

Tapio

Huvudvärk men en glad skit

Den här veckan började med lite stress. Mycket plugg, snabbcyklande i trafiken och lite sömn bäddar för hjärtattack...men det är tur att man är ung :)

Jag hade inte haft lök hemma på evigheter så i måndags (när jag hade köpt 1 kg för tre spänn) skulle det loköverdoseras. Det blev till att göra mitt livs första (receptfria) hemlagade köttbullar. Konstigt nog så var dessa mycket mer lyckade än mina tidigare försök - trots att de tidigare var efter instruktioner! Att jag proppade köttbullarna så fulla med lökbitar att de flesta föll ur dem under stekningen är dock något jag helst glömmer...

I tisdags fortsatte minexperimentlusta och jag fick nödköpa potatis till mina hemlagade färsbiffar och egenkomponerade pepparsås :) Skulle jag inte känt mig själv skulle jag ha trott att jag hade talang!

Igår (onsdag) var det löning/CSN-utbetalning. Att denna dag, dessutom, sammanföll med Kårpubens rocktema och överlämningen från 2008 års nollningsstaber till årets var bra faktorer för en lyckad utgång!

Tyvärr, fastnade jag i hemmafixande, iform av städning/disk/tvättvik, och kom inte hemifrån förrän 22:15. Efterfesterna var långt gångna men jag hade inte missat allt :)

På kåren var även Stora dans öppet och där kunde icke rocksugna hålla till och dansa. Jag höll mig mest uppe i Klubben och njöt av den rock som skvalade upp från Spritbarens/Caféets dansgolv. Även om jag inte var rocktemautspökad passade jag nog in med min nyputsade mini-tuppkam, mitt nitbälte och den svarta t-shirten.

Strax innan 9 imorgon hoppar jag, som den prismedvetna student jag är, på en expressbuss till huvudstaden. Äntligen, har jag lyckats hitta en tid där både lägenhetsinnehavaren, jag och min nattplats är tillgängliga. Det blir en kort-visit i Stockholm (17:20-08:55) men resan fyller sitt syfte och jag hinner träffa en bekant och se staden lite.

Om det är något 9-timmars bussresor är bra för (förutom sömn) är det till att läsa böcker man har i uppgift att ta sig igenom. Vi får bara hoppas att boken inte är ett sömnpiller...


NU blir det till att logga ut. Kvällsmat, kvällsträning och nattsömn nalkas...


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Det kan bli att jag får in ett huvudstadsinlägg imorgon D.s.

TV-fredag

Fram tills igår hade jag varit sju dagar utan min ordinarie TV. Jag fick komma på alternativa lösningar till mitt TV-tittande och det blev mycket kabelkoppling innan jag kände mig nöjd med kopplingschemat mellan min platt-TV-datorskärm, dator, blurayspelare, digitalbox och mina högtalare. Efter ett par dagar (av koppling lite då och då) hade jag ÄNTLIGEN en gångbar lösning!

Igår fick jag skjuts till elektronikkedjan som jag hade lämnat in min TV hos. Efter att ha fått hem min skönhet (ja, jag syftar på TVn) var det ett idoga kopplande som gällde - igen! Skulle jag inte ha gymmat och sagt hej då till min ryska vän (som åkte till Tyskland igår) skulle jag nog ha varit klar tidigare. Nu blev jag istället klar runt midnatt.

Stax efter det fick jag lite efterfestbesök (utan att själv ha varit ute eller på fest) och det blev till att lyssna på musik och kolla min bras-/akvarie-bluray.

Idag (lördag) har jag i princip bara hunnit med att göra frukost; det blevköttfärspannkakor. Nu blir det till att ta sig en dusch och sedan läsa antingen Lolita eller The Picture of Dorian Grey.

Ha det bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Foto-torsdag

I torsdags fick jag se det underbara vårvädret och blev jättesugen på att gå ut. Jag tog med mig kameran och tog hela 224 bilder. Många blev på samma motiv men i olika vinklar, med olika inställningar och med skärpepunkten på olika ställen.

Här får ni ett litet fotourval:

Klicka gärna för att förstora bilderna :)

Nu ska jag sova!

Sov så gott!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Första veckohalvan = sådär

De senaste dagarna har jag sovit riktigt lite och vid fel tider. Skola har jag bara på mån-onsdagar och jag hann inte riktigt ställa om mig innan skolveckan var slut.

I måndags öppnade webbanmälan på www.studera.nu. Jag har redan sökt in till höstens studier, så nu är det bara att vänta :) Det sista jag har att göra för att fullfölja flytten är att skaffa jobb till sommarens hyror och flyttkostnader!

Imorgon ska jag ha lägenhetsvisning för en intressent  och jag kände därför att jag borde ha fått städat idag. Detta dröjde en bit in på kvällen, men slutligen blev jag klar! Till kåren åkte jag först vid kvart i elva och när jag kom dit var det glest bland gästerna. Det blev inte mycket mer folk senare och kvällens höjdpunkt var nog nrä vi hurrade för ett födelsedagsbarn(/en födelsedagsstudent).

NU blir det till att äta och lägga sig. Mina karrékotletter har inte tinat så nattamaten blir jordgubbskräm...

God natt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Bolmensfest + efterfest

Från början hade jag tre stycken inbjudningar att ta hänsyn till. Den första festen var på Bolmens kl. 19, den andra var samma tid på Nyhem kl. 19 och den sista var tacokväll. Tacokvällen skulle ha blivit för tajt (tidsmässigt) och grundplanen blev då att besöka inflyttningsfesten på Nyhem snabbt och att sedan förflytta sig till Bolmens.

Jag var inte snabb igår så jag tog mig hemifrån först efter 21. Det fick bli Bolmens direkt. Kort efter att jag kom dit så blev festdeltagarsiffran så hög som 28...i en studenlägenhet på 28 m²! Eftersom toakvadraten inte brukades fullt ut var det alltså mer än en person per kvadratmeter!

Stämingen var god och jag träffade allt möjlig gammalt, halvnytt och nytt folk! Förutom de jag kände här i stan fanns även en tjej från min mataffär (en tjej som jag har diskuterat juice med) och en gammal klasskamrats lillasyster (som hade ploppat upp, 18 mil från vår hemort).

Trots den goda stämningen var jag sugen på att dra vidare. På väg hem blev det lite sms:ande och det slutade med att jag diskade upp innan en tidig efterfest hos mig. En polare drog med sig sina tjejkompisar och vi lyssnade på musik och stekte plättar! Dock sov 2 av 6 medan majoriteten åt plättar. I slutfasen kollade vi på Mamma Mia och sjöng med, så gott vi kunde (och inte vackert!).
 


Nu måsta jag fixa mina (livsfarliga) cykelbromsar :) Sedan skall det gymmas, pluggas och kanske handlas.

Trevlig dag!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Ondsdagens kår + fredag

I onsdags blev jag ombedd att hoppa in som barvärd på Kåren. Jag hade inte jobbat där sedan någon gång under innan/strax efter sommaren 2008 och tackade självklart ja! Eftersom jag misstänkte att lite rutiner hade ändrats dök jag upp 30 min innan programmet som skulle vara mina barmästare.

Tyvärr var det inte så många som kom till Kåren. De flesta som kom kom sent och var dessutom ordentligt förfestade. 37 gäster fick vi inloggat i entrén och största delen av kvällen tillbringade personalen med varann. Den stora fördelen med kvällens låga gästantal var att jag fick mjukstarta och att jag dessutom kom hem en timma tidigare än jag var van vid.

I fredags blev jag inringd igen - denna gången för kvällens After Work. Vi hade ett gäng med forskare(/professorer?) på skolan som hade bokat in sig för gemytligt umgänge och vi hade fullt sjå med att se till att de fick ett trevligt och strukturerat välkomnande. De verkade ha haft en trevlig kväll när de, en och en, tackade och vinkade "hej då" för kvällen.

Lyckligtvis fick jag en vän (nykter och sysslolös som hon var), som tidigare under kvällen varit gäst, att vilja hoppa in för mig  för att jag skulle kunna göra mina festande kompisar sällskap i stan. Jag hamnade, på något konstigt vänster, på förfest med helt andra personer och sedan bar det av till Moon.

Runt 4-5 på natten stekte jag ihop lite karrékotletter och kokade pasta (vilket måste ses som väldigt lyxig "nattamat") och efter det sov jag väldigt gott :)

Nu bär det av på fest på Bolmens. Jag blev ditbjuden för några veckor sedan och det är dags att respektera inbjudan.

Ha en trevlig kväll!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Kåren och öppet hus

Igår fick jag se en programkompis "nya" lägenhet. Hon har förmodligen bott där ett tag men det var länge sedan jag var på besök. Ölspelet (kortleksversionen), en polares påhittade kortspel och allmänt prat genomsyrade gängets förfest. Jag testade alkoholfritt, mousserande jordgubbsvin (vilket jag drack ur mugg) och insåg att det var lite tungt, men gott, i dryckeslekar.

På kåren var det inte många, men jag tror att de som var där tyckte att det var lyckat. Även om jag hade kul (och kanske var lite hyperaktiv emellanåt) var jag ganska trött och hungrig framåt slutet. Jag suktade efter en köttbit jag hade hemma och kokade faktiskt potatis till runt tre på natten!

Idag sade jag upp mitt gymmedlemskap. Igår gjorde jag detsamma med både bostad och mitt telefon-/bredbands-/kabelabonnemang. Alla upphör att gälla runt juni och det känns bra att ha det ordnat - men jag måste ändå erkänna att det är lite sorgligt!

Imorgon står jag mellan 10:30 och 14:30, i en monter på högskolans öppet hus, och är studentrepresentant för frikurser i språk. Vem som står med/innan mig vet jag ej, men det ska bli kul att se :) Det kommer att finnas representanter för alla program i I-huset (idrottshallen), mellan 8:30 och 14:30, och vi finns där för att svara på alla de frågor som varken polare, lärare eller utbildningskataloger har gett er klarhet i :) Kan vi inte svara vet vi säkert vem ni bättre kan fråga!

Nu ska det strax sovas...

Sov gott!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Bostad bostad bostad

Jag har börjat inse att det är skillnad på bostadsbrist och bostadsbrist. När jag flyttade till Halmstad hade jag hört att det var svårt att få bostad, men naiv som jag var sökte jag bostad först en vecka innan nollningen startade (HT 2006). Lyckligtvis hittade jag ändå en bostad, om än inte den mest eftertraktade, och tackade ja utan att ha varit nera och kollat. Om jag minns rätt blev jag erbjuden bostaden på fredagen och flyttade ner på måndagen.

Att det är bostadsbrist här nere betyder, enligt mig, att man inte brukar få drömstudentlyan direkt. Det är dock inte omöjligt. Ställer du dig, t.ex., i
HFABs bostadskö NU så har du samlat ihop nästan ett halvårs ködagar till hösten. Av erfarenhet är det en bra mäng dagar för att få helt ok förstahandserbjudanden. Bostad behöver man söka (se Kårens tips!), oavsett ort, INNAN man vet om man kom in. Väntar man tills man är antagen är det kanske för sent (för ett förstahandskontrakt från terminsstart).Tänk framåt!

Jag har ju börjat fiska på nätet, genom vänner och annonser, efter bra alternativ till boende när jag flyttar till huvudstaden, efter tre års studier här i Halmstad. Jag har, efter att ha sett köer på mellan 300 till 1000 dagar för studentlägenheter, insett jag inte kommer att kunna glida in på ett bananskal även denna gång...

NU ska jag äta min andra frukost (första var runt 04)!

Trevlig dag och vi ses kanske på Kåren ikväll!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Jättetrevlig helg :D

I helgen hade jag besök från en nyfunnen vän (från årets hjärtslag). Hon fick se en helt annan del av Halmstad än det spektakel som Hjärtslaget 2009 var.

Förutom att hon fick se mig, iklädda annat än den mintgröna språkoverallen, i min vanliga miljö fick hon även se Östra stranden, staden, MAXI, lokala uteställen och testa på thailändsk hämtmat - i Halmstadstuk.

I fredags var det Mårtenssons, Morfars, och sedan Mårtenssons igen som gällde - innan en kort, nattlig promenix runt stan. Igår blev det plättfrukost, cykeltur/promenad till Östra stranden, thaimat (som räckte till 2,5-måltider per köpt potion!) och sedan hemmaslapp framför TV:n.


Östra stranden

Inatt har jag debatterad finlandssvenkshet på ett forum och jag har, nog, insett att man inte ska prata med folk om språkvetarrelaterat material när folk inte kan skilja på äpplen och päron.

Nu ska jag strax ta och lägga mig :)

God natt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Ni som funderar på att ha Högskolan i Halmstad som ert framtida lärosäte, ni missar väl inte öppet hus 6-7:e mars? D.s.