Första kårpuben 2009

Igår sprang jag runt på stan och letade kuddar. Jag har, i min studenlya, ingen soffa eftersom jag prioriterade stor säng. Denna prioritering har gjort att det inte riktigt finns några bra sittytor för gäster under fester eller filmkvällar. Kuddar skulle göra sängen mer sittvänlig!

Efter att öppnat överdrag efter överdrag för att inspektera tvättintstruktion efter tvättinstruktion och flera varv mellan tre centrala butiker hittade jag slutligen ett par kuddar jag ville ha. Tyvärr, hade jag inte tillräckligt med pengar på kontot för att backa upp mitt köp. En av de två tjejerna i kassan sade då att "man tror ofta att man är rikare än man är", vilket jag försökte skratta bort utan att känna mig mer obekväm med att inte kunna betala för mig. Kuddköpet fick vänta tills nästa dag (läs idag)...

Igår kväll hade Jocke förfest igen. Den började 19 men jag var sen - som vanligt. När jag väl dök upp var det strax under tio personer där. Jag hällde, som brukligt, upp en liter av min läsk i en tillbringare och brukade sedan den sisnämnda som stop. Kvällens dryck blev Trocadero. Det kan ha varit sockret, den höga pulsen efter BMX:turen dit eller förväntningarna på årets första kårpub som gjorde att jag var så uppe i varv. Vilket det än var så trodde väninnan till en i gänget att jag var onykter! Det hade hon tydligen uppfattat mig som även sist jag mötte henne.

Efter att jag hade spenderat 1,5 timmar på "sockerbitens" fjärde våning började vi - sakta men säkert -  förflytta oss i mindre grupperingar bort mot Kåren. Det var nästan mer folk i VIP-kön än den vanliga så så mycket tjänade man inte på att använda sina glidpass. Mitt Ex-barvärdskort är, än idag, borttappat men jag fick en liten tuschmarkering av en av entrévärdarna för att slippa betala för inträdet.

Vid tolvsnåret var det ganska glest vid spritbarens dansgolv; stora dans var stängt och de flesta befann sig vid whiskeybaren/i loungen. Jag hamnade, efter ett varv, i ett samtal med en bekant nere i soffan vid toaletterna. När vi pratat i ca 30 minuter och tagit oss upp igen hade plötsligt lokalens gästantal fördubblats. Jag begav mig dock från kåren runt 1 så jag är inte rätt person att säga om kårpubens öppningskväll för året var en höjdare eller ej.

Idag var jag en sväng på Maxi, för att köpa pommes, och smygstartade samtidigt magen genom att äta någon tysk chokladpudding med grädde på. Jag hade trott att klcokan var strax innan elva, men den var snarare halv två. Kuddarna fick jag äntligen köpt och trots att det idag var två nya tjejer i kassan så hade de tydligen hört talas om mig. Den ena frågade något i stil med om jag var killen "vars gäster får ont i svanken". jag var rädd för att hon, händelsevis, inte hade uppfattat att svanksmärtan berodde på att man hos mig ligger på mage när man ser på film. Jag förklarade då läget för att säkerställa att hon inte hade uppfattat denna information som något av sexuell natur. Kuddarna fick jag slutligen  betalat och jag visste inte, att döma av butiksbiträdenas leenden när jag gick ut, om jag hade gjort bort mig eller bara underhållit personalen allmänt.

Nu ska jag sova!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback