Jordbävning

Jaha, så har man upplevt sin första jordbävning också, och tro mig, det var väldigt surrealistiskt. Det var som om marken dansade under en och man kände sig otrolig maktlös.

Jag sov mig igenom det första skalvet som var kl .5:37 men min kompis Leena kände det och berättade för mig, minuter innan efterskalvet kom, att det vart en jordbävning. Jag var lite putt att jag missat det, och vips så skakade, eller snarare gungade allt... Det var som sagt väldigt surrealistiskt.

Jag har äntligen fått en fråga värd att svara på här på bloggen!!! Tack! Och svaret är som föjer, ja jag tycker Ball State är en bra skolan. Har dock inget annat amerikanskt college/university att jämföra med men jag tror att standarden över lag på undervisningen är den samma som på andra universitet i USA. Så länge man inte jämför med typ Harvard och Stanford. Dock om jag jämför med de två högskolor jag gått på hemma i sverige, HH och Högskolan Dalarna, så tycker jag att standarden är lägre. Dock inte nämnvärt lägre, men jag tycker nog att undervisningen ibland kan vara lite gymnasie, men detta kan bero på att de flesta som läser undergraduate på universitet i USA är i svensk sen-gymnasie ålder.  Sedan läser jag en sociologi kurs, en psykologi kurs, en kommunikations kurs och en engelska kurs, så jag kan inte tala för vare sig en estetiska eller den mer vetenskapliga/tekniska delen av universitetet. Men Ball State är en bra skola med mycket att hålla sina studenter upptagna med, allt från gratis teater till alla olika grupper och klubbar man kan vara med i. Det finns nått att göra de flesta kvällarna på campus, bara man vet vart man skall leta.

Hoppas ni håller er ifrån jordbävningar där hemma.

Hälsningar Angélica

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0