Tredje gången gilt...

...och detta är tredje gången jag försöker mig på att skriva hr i bloggen denna veckan. Försök ett slutade med att jag helt ofrivilligt råkade centrera hela texten och när jag inte fick tillbaka den dit jag ville ha den så gav jag upp och stängde ner hela skiten. Försök två avslutades även det ofrivilligt snabbt, denna gången av att jag helt sonika råkade klicka på "bakåt"-knappen och vips så var hela inlägget borta...

Men som sagt, tredje gången gilt. Och i andan av de tå tidigare inläggen så skall jag även i detta tala om AMERIKANARE! Jag kommer allt generalisera så det står härliga till, men detta är den världen jag lever i nu och så är det med det.

Amerikanare.... för det första så tror jag med 99,99% säkerhet att när man i USA föder en bebis så kommer den ut med en mobiltelefon fastankrad i näven. För det går då inte många sekunder från det att professorn säger att lektionen är slut till att hela klassen tar upp sina mobiler och ringer till någon för att prata.  
                                                          image48

....vidare så har jag märk, till min förskräckelse, att man i USA aldrig sagt till sina barn när de växte upp att i vissa väder så passar sig inte hot-pant, shorts och/eller flip flops. Här ser man  folk som lungt strosar omkring i sina shorts o flip flop på campus fast snön viner runt knuten, eller regnet piskar ner som om vi vore utsatta för ett nästa syndafall... Men som sagt, detta verkan man inte bry sig om. Och alla dessa tjejer som struttar omkring i sina hot pants.... antar killarna uppskattar dem iallafall.

- för att fortsätta på klädtemat så har nog inte heller amerikanska mammor sagt till sina små älskade barn att det inte är snyggt att gå omkring i pyjamas byxor dag ut och dag i- till och med på lektion. I måndags hade jag kvällskus som började kl 18:30, och tror ni inte att när lektionen skall börja så strosar en tjej vid namn Rebecca in i sina röda flannell pyjamasbyxor. Efter lektionen var jag bara tyungen att fråga henne "did you just not get out of your pyjama bottoms today"?. Till svar fick jag "No, I am lazy".

- Amerikanare tycker om OST! De har ost på verkligen allt. Det får inte att äta nått utan att man får pilla o ha sig för att få bort osten som de lägger på allt. En dag i en av skolans restauranger skulle jag ha beef nachos till lunch. helt ovetande om denna förälskelse som amerikanare har för ost så så gick jag fram till damen bakom disken och sa "one beef nachos please". Hon la upp chipsen och sedan på med köttfärsen. Naiv som jag var så antog jag att jag skulle få välja om jag ville ha ost på eller inte... men icke. Hon far fram som en virvelvind mot en maskin som ser skrämmande ut och sätter min tallrik därunder och till min förskräckelse ser jag hur en gul sörja pumpas ut över hela min tallrik. Jag skriker i halvt förstörd "that's enough". Damen tittade på mig i förskräckelse (mkt förskräckelse i detta inlägg) och sa "are you sure"? Jag sa, "yes, no more cheese" och tänkte att där rök min lunch. Sedan dess säger jag direkt vd beef nachos att jag vill ha NO CHEESE! Visst de tittar på mig mycket fundersamt, men det skiter jag i...
Här kommer ett bevis på att de verkligen har ost i allt, detta är ett wienerbröd man kan köpa i automaten på biblioteket och det har en topping av jordgubb och OST
                                        image49

- Det är även sant att de flesta amerikanare inte har nån större koll på resten av världen, iband inte ens professorerna på skolan. I förra veckan hade jag Intercultural communication, en kurs man kan tänka sig ändå har lite kolla på resten av världen. Professorn skulle visa på att språk är symbiloskt och att dessa symboler inte betyer samma sak i alla delar av världen. Exemplet han tog upp var dock så att jag nästan trillade av min stol. Han sa att "i USA så vet alla att en röd skylt med STOP skrivet i vitt betyder stopp. Men om man åker till Portugal så vet de inte vad det betyder där för deras språk är annorlunda". Som sagt, jag var halvvägs ur stolen innan jag hann få tillbaka andan och kunde sätta mig på plats igen. Vände mig till min kompis Ken från Holland och sa " i Sverige betyder det samma sak" och han sa "i Holland också".... Ibland blir man fundersam.
För att fortsätta på detta temat så träffade jag på en dam när jag var inlagd på sjukhuset som trodde att USA hade sitt eget språk, det var liksom inte ens så att hon tänkte att det var en variant av engelskan utan nej, amerikanare har sitt egna språk.... Jag hade tidigare berättat att jag vart i england i 1 ½ år och där lärde mig brittisk engelska. Under min sista dag på sjukhuset fick denna dam besök av sin man och viskade till honom att jag hade vart i england och lärt mig engelska och nu var jag i USA för att lära mig "the American language". Ttill hennes försvar så var hon ca 75 och hade bott på enhönsfarm ute på landet hela livet... men man kan ju ändå tycka att... ja jag vet inte riktigt.

- Nu till mitt sista om amerikanare- de är helt sjukligt patriotiska. Jag vet, detta komme inte som en chock för er att höra, men om ni hade vart här så hade ni förstått att det är helt galet ibland. Som nämnt i ett tidigare inlägg så skulle jag och Elisabeth gå på gymnastik tävling här på Ball State mellan BSU och East Michigan (EMU). Vi tänkte att det skulle bli skoj, men det hela drogs ner (för mig) när speakern uppmanade oss att ställa oss upp, vända oss mot den amerikanska flaggan och lägga handen på hjärtat och stämma in i nationalsången. Jag kände mig otroligt obekväm och kände då inte för att sjunga för nån annan flagga än den svenska- antar att detta dock spelar på min egna patriotism... (något jag just kom att tänka på). Iallafall så fick vi stå där o nynna medans vi glodde på den amerikanska flaggan... Dock  stannade vi inte så länge på tävligen eftetrsom vi lyckades sätta oss framför "crazy people" med ko-skälla och hejjarramsor som de ständigt skrek ut, till våra örons förtvivelse. Hade vi stannat en minut till är jag helt övertygad om att antingen hade mina trummhinnor spruckit eller så hade det suttit en dam med en sprucken läpp bland publiken....

Nej alla glada, jag skall nu gå och ta på min kläder, tänker inte köra en amerikanare och gå till skolan i hotpants... nej nån måtta får det vara med tokigheter + jag har inte lust att få mig ytterligare en förskylning, med tanke på att det är -8 grader utanför rutan idag.

Hoppas ni har det bra där hemma i sverige och skriva gärna en rad eller två här nedan så att man vet ni har varit här och läst.

Kram och grattis till mig själv på Maria-dagen på fredag.

Angélica

Kommentarer
Postat av: sara

jag har läst!
tycker att det är kul att läsa om amerikanarna, att de verkligen är så som mina fördomar säger..
fast det är rätt skrämmande att de inte har någon koll på omvärlden..

2008-02-29 @ 09:07:41
Postat av: Anonym

men eh... amerikanare är ju bilar, folket i amerika är väl ändå amerikaner!

2008-03-02 @ 20:02:27
Postat av: Angélica

Pettitesser säger jag till det!

2008-03-02 @ 23:26:16
Postat av: Pernilla

vi står ju upp på våra fotbollsmatcher osv för att sjunga nationalsången..

2008-04-22 @ 22:19:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0