Amerikansk sjukvård

Hej,

tänkte nu när jag äntligen är tilbaka från min lilla "sick-period" blogga lite om den amerikanska sjukvården.

Vill börja med att påpeka att jag självklart bara har upplevt den delen av den amerikanska sjukvården som klarar sig gott och väl, den delen dit folk kommer som HAR sjukförsäkring och ett försäkringsbolag som är villiga att ställa upp för en in time of need. Den andra delen, den där folk får sitta blödandes i timmar med skotthål i huvudet har jag inte upplevt, kanske för att jag befinner mig i ett relativt lugnt samhälle, kanske för att jag har sjukförsäkring. Ett måste i USA.

Iallafall så kan jag glatt meddela att om man har sjukförsäkring så blir man väl omhändertagen. Jag har nu varit fram och tillbaka till Ball State Health Center, Ball Memorial Hopistal och Ball Women's clinic och har inte upplevt några slags problem, och alla har varit mycket hjälpsamma. Visst har man fått svara på frågan "do you have health insurance" var och varannan minut men det vill väl inte hamna i en sits där det blir så att de inte blir ersatta för de kostnader de lagt ut på en. Kan iallafall, om du mot all förmodan går och blir sjuk i USA, rekommendera att ha sjukförsäkring, för det lilla kortet kan ta dig lååååångt mycket längre än ett "pretty please".

Kan också meddela att det inte var influensan som jag råkat ut för, men att ingen tycks veta riktigt vad det är- fast jag lever och det är det som räknas.

Over and out!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0