Sankta Lucia

I mellan och högstadiet gick jag i Adolf Fredriks musikklasser (AF), som är en musikskola (dah) i centrala Stockholm. Från femte klass till nionde klass lussade hela vår skola, plus Kungsholmens musikgymnasium i Globen. Därför har Lucia alltid legat mig varmt om hjärtat. Första året efter jag slutat på AF gick jag på konserten och satt i publiken - och sjöng med i alla sångerna, tills jag blev tillsagd av en tant på raden under mig. Jag tror alltid att jag kommer att kunna minst fem luciasånger i huvudet.


När jag började gymnasiet la jag av med musiken (och då menar jag att ha musiklektion varje dag, massa konserter etc.). Men för att inte tappa musiken helt gick jag med i skolkören på mitt gymnasium (och för att få en lätt mvg). Där hade vi också luciatåg, inte lika bra såklart, men lite i alla fall, och sista året var jag lucia (en av fem...).


Denna lucia hade köörmit, högskolans kör luciatåg på fredags morgonen i Malcus-salen. Dock var den kl 08.00. Jag var inte där. Jag hade verkligen tänkt gå på deras andra luciatåg på söndagen i plåtkyrkan bakom Nyhem kl 10.00, men jag var inte där. Istället tittade jag på Tv4 som hade en liten Lucia-kör på plats. Detta år räckte den sången för mig. Jag tycker verkligen att det är julmusiken som gör hela julen. Nu när vi har suttit och pluggat har vi ibland lyssnat på julradio.se och helt plötsligt blir allt så mysigt, rödskimrande och man blir sugen på lussekatter, pepparkakor och julmust. Vi fick även ett riktigt snötäcke här om dagen (nu är det borta), men då blev det verkligen påtagligt. Att snart är det jul!

Klicka här för att se AF i globen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback