Florianópolis

Den största delen av min resa spenderade jag i en stad som heter Florianópolis. Florianópolis ligger ca 1 timmer flygresa norr om Sao Paulo och är känd som brassarnas egna semesterort. Vi bodde på den ö som halva Florianópolis stad ligger på. Vi åkte runt till lite olika stränder, men favoriterna var Praia Mole och Jaquita (?).  Där var det många och starka vågor. Fegis som jag är bidrog det till att mina dopp inte blev så långa och många. Vågorna, och strömmarna där under är så otroligt starka!


Killarna och Sandra försökte på sig surfing (som är väldigt populärt på dessa stränder) men det var lättare sagt en gjort! Efter en halvtimmes av misslyckade försök bytte de till bodyboards. Surfing är verkligen en häftig grej. Åka på en planka på vatten liksom, hur kom man på det? Under resan såg vi filmen Point Break, en klassisk surfarfilm med bl.a Patrick Swayze och det var hur coolt som helst!


I Florianópolis fanns rätt så många hemlösa hundar, men ärligt talat verkade de inte gå någon större nöd på dem. De tog sig fram smidigt i den galna trafiken, och badade då och då i lagunen. Vi hittade en favorit som vi döpte till Branco (vit på portugisiska). Riktigt trevlig hund! Jag känner att jag verkligen har hundabstinens nu när jag inte bor med Hugo (familjens hund) längre. Hundar har blivit samma sak som bebisar är för andra. Jag längtar tills jag får träffa min lilla räv igen!


En av de sista dagarna testade jag och P några roliga trampbåtar, det var som två stora plast-traktorhjul som man trampade runt. Rätt så jobbigt, men det gjorde att vi kunde ta en närmare titt på de fina husen som fanns på bergväggarna kring lagunen. Tänk att ha en sommarstuga där! Lyxigt. Tyvärr hade min kamera gått sönder då, så de blev inga bilder, men jag kommer aldrig att glömma de.


En av de lite molnigare dagarna tog vi oss in till Florianópolis City och gick längs med storgatorna. Fashion bor inte i Brasilien kan man konstatera efter denna resa. Det ända jag fyndade i Brasilien var en klänning, en mini-bikini, havaianas och smycken. Florianópolis city var däremot väldigt färgglatt1 Finns det något roligare än rosa hus? Torgen var fulla av olika stånd, bl.a kakstånd där man kunde köpa kakor i lösvikt! Kul att se mer än bara stränder och hav.


Pictures please!

surfing!
jag å branco
city

Kommentarer
Postat av: syrran

jag hoppas att Du provade att surfa! :P

2009-04-17 @ 11:58:33
Postat av: Andreas

Hej!

Kul att du trivdes i Florianopolis, men det ligger en timme söder om Sao Paulo med flyg, inte norr om som du skrev.

2009-06-30 @ 09:05:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback