Utvärdering - Brasilien

Jag hade världens bästa semester! Kanske mest på grund utav att jag äntligen fick vara med min pojkvän som jag har saknat så länge. Trots att jag ständigt svävade på moln hann jag samtidigt observera Brasilien, och jag tänkte dela med mig ytterligare av mina iakttagelser.


Natur: Fantastisk! Jag älskade de lummiga bergen som kantade stränderna och det blåa vattnet. Jag såg även för första gången en kolibri, utanför mitt fönster! I Brasilien finns även amazonas, dit jag verkligen skulle vilja åka nästa gång jag besöker Sydamerika. I Brasilien är årstiderna tvärtom än i Sverige, så jag var där på deras sensommar/tidig höst. Ändå var temperaturen runt 26-32 plusgrader. Helt perfekt.

  

Kultur: Innan jag åkte till Brasilien kände jag till flippfloppsen Havaianas, ölen Brahma, karnevalen i Rio, snygga tjejer och mycket kött. Efter min resa kan jag tillägga att de äter sjukt mycket ost i Brasilien (förmodligen på grund av alla kor de föder upp), jag tycker väl inte att kvinnorna var världens vackraste. Svenskar och skandinaver är fortfarande enligt mig vackrast i världen. Däremot hade de världens minsta bikinis och badbyxor på sig, så majoriteten verkar vara stolta över sina kroppar, så det är ju rätt inställning. Annars måste jag säga att Brasilien inte var så annorlunda som jag trodde. De flesta moderniteter fanns, och man fick lite spanska solkusten-vibes. Människorna var väldigt glada och trevliga, men dåliga på engelska.


Mat: KÖTT! Dominerade helt klart menyerna. Eftersom vi var på kusten fanns det även väldigt många olika fiskrätter. Priserna låg runt 15-25 real, d.v.s 50-80 svenska kronor. Billigare, men inte som t.ex Thailand. Till maten åt man mest pommes frites och ris. Ärligt talat var jag inte så imponerad. Att gå ut och äta var lite som ett lotteri, man visste aldrig om de skulle vara gott eller sådär. Inte Italien direkt, men absolut helt okej.

  

Brasilien är ett u-land: Detta faktum märktes inte av i de städer jag var i. Jag såg inga tiggare (däremot hemlösa hundar) och som jag tidigare nämnde fanns alla slags moderniteter. Detta beror på att jag var i Santa Catarina, en av de rikaste staterna i Brasilien. Att Brasilien räknas som ett u-land är för att klyftan mellan rika och fattiga är så otroligt stor, framförallt i norra Brasilien.


brazil

Kommentarer
Postat av: Mami

Nu har jag följt hela din resa på bloggen, så roligt att läsa. Bosse och Barbro läser också! Nu längtar vi så mycket att du ska komma hem och vara med oss lite!

Stora kramar från Mami

Ps. Kom ihåg Joels födelsedag på söndag den 26 april!

2009-04-21 @ 22:29:49
Postat av: Mami

Nu har jag följt hela din resa på bloggen, så roligt att läsa. Bosse och Barbro läser också! Nu längtar vi så mycket att du ska komma hem och vara med oss lite!

Stora kramar från Mami

Ps. Kom ihåg Joels födelsedag på söndag den 26 april!

2009-04-21 @ 22:30:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback