Antwerpen

Resan från Düsseldorf till Antwerpen (Belgien) tog ungefär två timmar. Det är verkligen tacksamt att bila runt Tysklan/Holland/Belgien, små länder (inte Tyskland kanske, men ändå) med mycket att se! Det är ganska häftigt att man kan korsa tre länder inom loppet av två timmar.


I Antwerpen bodde vi i diamantdistriktet. Antwerpen är ju den s.k diamantstaden för den som inte visst. De som huvudsakligen håller på med diamanter i Antwerpen är ortodoxa judar. Vilket verkligen syntes! Jag har aldrig sett så många svartklädda män med svarta hattar, skägg och långa korkskruvar längs med ansiktet. Även de små pojkarna hade långa korkskruvar, fascinerande! På vår gata låg diamantaffärerna efter varandra och jag kunde inte låta bli att undra om alla affärerna går runt....


Vi var två dagar i Antwerpen och det var nog mitt favoritstopp på resan. Antwerpen kändes som en blandning av Amsterdam, London och Paris. Färgerna i staden var ljusa och allt var väldigt utsmyckat och "lyxigt". Jag tyckte speciellt mycket om shoppinggatan Meir som var riktigt pampig. Det var också såklart en väldigt bra gata eftersom den hade många bra butiker och jag hittade både en nyårsklänning och några riktiga "mördarklackar" (väldigt höga klackskor).


Jag provade även på en belgisk våffla med chokladsås, testade belgisk öl, gick på jazzbar och gick på bio! Väldigt intensivt som sagt!


Men, allt var inte en dans på rosor! Samma morgon som vi skulle åka till Köln gick min kompis för att fylla på pengar i parkeringsautomaten. Efter en halvtimme får jag ett samtal från min vän.

•-         Emilie, we got a pretty big problem, the car is gone!

Hjälp! Det otroliga hade hänt. Vår bil hade blivit bortbärgad!!! Som tur är, är min kompis en väldigt lugn och ansvarsfull människa, dessutom är han holländare. Så han pratade med personalen på ett närliggande hotell och fick reda på att bilen blivit bortbärgad tidigare samma morgon. Därefter fick han gå till polisen och få ett papper på att det var hans bil och få "böter".


Morgonen slutade med att vi packade ihop våra grejer och åkte kommunalt ut till en av Antwerpens många förorter för att hämta bilen. 230 euro fattigare var vi sedan på väg till Köln (Tyskland)!
belgisk våfflastatyjazzcafébelgiska husvi fick tillbaka bilenortodox jude


Kommentarer
Postat av: Jess

Åh, jag vill se klänningen och skorna!!

2008-12-02 @ 19:22:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback