Emilie tipsar!

Hade tänkte att dela med mig av några tips på maträtter och liknande som kan vara rätt så givande som student.


Tips 1: Tortillapizza - en oväntat god pizza, perfekt dagen efter då man inte orkar gå eller ringa till pizzerian.


Du behöver (för en pizza):

 2 tortilla bröd

chilisås (eller annan tomatsås)

ost, skinka och zucchini (självklart kan man välja andra pålägg)


Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader, häll på och bred ut chilisåsen på en av tortillabröden, strö lite ost över och lägg på de andra tortillabrödet. Sedan häller du på chilisås på toppen och lägger på dina favoritpålägg. Låt pizzan grädda i ca 8 minuter!


Tips 2:
Frys ner!  När man bor i ett enmanshushåll köper man ofta mer mat än vad man klarar att äta upp. Mitt tips är att alltid frysa ner halva brödlimpan eller liknande. Se dessutom till att alltid ha wokgrönsaker, nudlar, fryst kyckling och sweetchili sås hemma. Då kan ju göra min och Rutans paradrätt -wok! Passa också på att göra extra mycket mat när du gör köttfärssås, grytor och liknande. Lägg i plastpåsar eller mindre byttor och frys ner!


Tips 3:
Konserver! Är billigt och håller länge! Perfekt för det fattiga enmanshushållet. Var inte rädd för bönor och linser,  det är både billigt, mättande och en bra proteinkälla!

Tips 4 : Laga mat och ät tillsammans! Jag och Rutan lagar och äter i princip alltid en måltid tillsammans. Från början var det tänkt att jag skulle laga maten och Rutan diska( eftersom vi hatar att göra det andra), men detta har utvecklats till att vi lagar mat (och står för den) varannan dag och den andre diskar. Rutan brukar hitta nya och spännande recept på
Arla.se och recept.nu som är hemliga ända fram till maten står på bordet! Det är verkligen tråkigt att äta ensam och det blir ofta samma sak och rätt så tråkigt. Orkar man inte dela upp alla kostnader så tycker jag att det är bra att köra varannan.

Har du något fantastiskt tips på hur man kan förenkla studentlivet får du jättegärna skriva i kommentarerna!

lev väl!


Kommentarer
Postat av: student

man kan ringa och beställa pizza

2008-11-26 @ 01:09:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback