Köln

Näst sista dagen och jag var minst sagt trött efter våra tidigare strapatser. Men ingen tid att vila. Hotellet vi bodde på i Köln såg ut som ett Kebabställe och jag hade först lite svårt att förstå att det var här vi skulle bo. Hotellet var tydligen både restaurang och hotell, självklart familjeägt, och det var en väldigt lustig man som tog emot oss och försökte förklara med en blandning av tyska, engelska och kroppsspråk var närmaste mataffären var någonstans och hur man tog in sig till stan.


Köln var packat med folk (det var ju trots allt lördag). Julmarknaderna var nästan omöjliga att ta sig igenom och man fick verkligen följa strömmen. Mäktigast var den stora domkyrkan som den största julmarknaden cirkulerade kring. Jag tyckte att doumo (storkykran) i Milano var stor, men denna var nästan dubbelt så stor!


Köln hade definitivt en mysigare atmosfär än Düsseldorf, men det var lite väl mycket folk där för min smak. Shoppinggatan gick knappt att komma fram på, och man blev inte alls shoppingsugen (vilket är väldigt ovanligt i mitt fall!). Det blev ändå en liten snabbis in på H&M där jag hittade min drömjacka. En svart fuskpäls i kort modell - gah!


Vi avslutade kvällen med en tysk schnitzel mit pommes frites und salat på en av de många restaurangerna längs med Rhen. Och efter en dålig natts sömn (vår granne snarkade + tunna väggar = ingen sömn) satt vi i bilen på väg till Düsseldorfs flygplats igen - ca 8 timmar senare var jag tillbaka på plats i Halmstad!

min kompis joep och vårt hotelljulmarknadschnitzel

Världsvana kan inte köpas för pengar!


Kommentarer
Postat av: Student

"Världsvana kan inte köpas för pengar"

Nu skrev du väl ändå fel? Världsvana kan ju köpas för pengar. För resan kostade väl pengar?

2008-12-01 @ 15:58:25
Postat av: sis

men å andra sidan menar man ju inte "backpacker som varit i de flesta länder" med ordet världsvan, egentligen. lr?

2008-12-01 @ 19:16:52
Postat av: Emilie

mja, alla har ju olika definitioner av världsvana...i min definition har resandet bara en liten del av innebörden.

Postat av: Emilie

mja, alla har nog olika definitioner av ordet världsvana. I min definition har resandet och pengarna en mycket liten del.

2008-12-02 @ 13:15:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback