Rockkväll på Kåren

Nu är då ännu en onsdag avklarad :) Redan för ett dygn sedan - närmare bestämt klockan 01:14 - fick jag ett sms där det stod "Fest ikväll? Senare idag alltså ;)". Jag satt i telefon och skrattade över frågan. Min klasspolare fick sedan ett bekräftande sms tillbaka; ja, jag skulle på Kåren!

Trots att jag la mig runt halv fem ställde jag klockan på 07:30. Det var nämligen tiden man skulle ringa för att boka tid hos doktorn. Skälet till besöket var att min laktosfria förra vecka inte hade förbättrat hur min mage mådde.

Doktorsbesöket gick bra. Jag fick, förutom att diskutera med läkaren, tappa upp tre provrör blod som behövdes för djupare analyser. Dessutom fick jag recept på två magmediciner jag skall testa i en månad. Fungerar inte de är det en magröntgen som är nästa steg. Allt är dock bättre än att behöva var utan mjölk, glass och ost :)

Efter att jag åkt rullskridskor ut från vårdcentralen rullade jag in på apoteket, vidare in på högskolebiblioteket (där jag hade en skuld...) för att seadn hamna på gymmet. Efter ett tidseffektivt gympass med en klasskamrat drog vi in till stan - jag skulle hem och polaren till Systembolaget.

Jag valde att följa med och inspirerad av mitt första test av alkoholfritt vin valde jag att testa fler sorter. Det blev sammanlagt fem flaskor från olika producenter, länder och druvor. Och jag var föga förvånad av att se studenter, lite varstans,  på hemvägen.

Hög musik, städning, dusch, rakning av huvud och ansning av skägg, Messenger, mat, diskning, bäddning och ombyte tog upp all tid från hemkomst till förfest. Förfesten började vid 19 på sockerbiten vånging 4 på Nyhem. Jag kom dock först runt 10. Strax innan elva var det dags att traska iväg till Kåren.

Köfållrona var tomma och vid dörrarna stod i princip bara värdar och annan personal. När jag satt mina jacka i "lilla garderoben" var det dags att kolla läget. Dansgolvet vid Spritbaren var ganska glest och det stod några fler vid själva bardisken. Jag bestämde mig för att gå till Lounge:n. Väl där förstod jag att det var här alla hade tryckt ihop sig. Rockmusik ljöd och det var skapligt med folk som rockade loss. Balkongen var dock ganska glest befolkad.

Efter ett litet tag märkte jag att det började rulla in mer gäster. Lilla dansgolvet hade gäster i skinnfåtöljerna som konverserade i den skvalande metal-musiken. På Spritbarens dansgolv var det nu partystämning och när jag kom upp till Klubben/Lounge:n igen var det fullsmockat - och likaså på balkongen.

Förutom personalen/gästerna som klätt sig rockigt/rockigare var det även mycket andra utstyrslar representerade. Rymdinspirerade gasquegäster gled runt med antenner på huvudet, Darth Vader-maskar, och aluminiumfolieaccesoarer. Även björnligan och en smurf var på besök :)

Stämningen under kvällen var god och skulle jag bara varit lite piggare skulle även jag ha varit ordentligt igång. Jag hade dock kul och det Kåren inte kunde bistå med vägde jag upp med två tröstglassar när jag kom hem :)

Ha det bra, gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback