Nostalgi

Snart har jag bott i Halmstad i två år. Två nollningar har upplevts (en som nolla och en som stabsmedlem). Även om man numera ser sig som väl inkörd i studentlivet är minnena från den första tiden alltid med mig.

När jag flyttade hit bosatte jag mig i en liten stuga på Östra Stranden. De första 30 minuterna gick åt till att koppla in datorn och bredbande. Det krävdes lite mer tid till att möblera stugans 18 kvm till MITT hem.  Heminredningen skulle nog ha tagit ännu längre tid om inte stället hade en mängd (fastskruvade) möbler redan. Tre dagar efter inflytt vågade jag leta upp Ica Maxi.

Jag visste först inte om jag skulle hitta fram, men hyresvärdens vägbeskrivning var ganska idiotsäker. Det skulle smaka gott med nyinköpta matvaror och jag kände mig riktigt vuxen när jag stod där vid kassan. Sedan vände stoltheten...

Eftersom jag hade fått veta att Högskolan låg relativt nära Maxi frågade jag tjejen bakom kassan om hon visste var den låg. Hon skrattade lite och sa, något i stil med, att det var den stora bygganden på andra sidan parkeringen. Tro att jag ville därifrån, illa kvickt, för att inte skämmas ögonen ur mig!

Igår läste jag på
HH:s hemsida att det sker en guidad tur runt skolan imorgon. Dessa kommer tydligen att ske med jämna mellanrum fram tills terminsstart. För er blivande studenter som inte vill behöva skämmas i Maxikön, och av någon (outgrundlig) anledning kanske inte ska vara med på Nollningen 2008, är det nog väldigt bra att ha fått en guidad tur innan terminsstart. Därmed inte sagt att ni undkommer pinsamma "ny student"-minnen. Dessa har vi alla, och de är något att hålla hårt i tills man har barnbarn att dela dem med :)

Nu får ni sova så gott!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback