Fredagskaos

Fredag morgon och jag hann precis med bussen till Getinge där jag skulle bli upplockad av en kompis som ändå transporterar bröd dit ner. Jag tyckte att det var en jättebra idé att snika skjuts när jag ändå skulle hem till Jönköping för att jobba.

Han ringde mig och sa att han var sen. Jag fick lunka bort till Statoil, smygglo lite på tidningar ända tills butiksbiträdet blängde på mig så mycket att jag var tvungen att köpa en.

När min kompis dök upp så tänkte jag: Nice, jag kommer att vara i Jönköping till elva.

Jag kommer att hinna gå till gymmet, käka i lugn och ro, gå till frisören, gå på stan, blogga och njuta av min lediga fredag.


Det blev inte riktigt så.


Det dröjde inte många kilometer innan min kompis chef ringde och sa att det saknades några backar med bröd från ett ställe i Smålandsstenar.

Efter flera samtal, insåg min kompis att det brödet som skulle ha kommit till Smålandsstenar hade hamnat i Gislaved i stället.

Det blev en resa upp till Gislaved, packa på bröd som blivit kidnappat, åka tillbaka till Smålandsstenar, för att sedan åka förbi Gislaved och vinka igen.

Vid det här laget var vi så sena att min kompis var tvungen att åka till tandläkaren direkt som han hade bokat.

Så istället för att släppa av mig i Jönköping som tänkt, så fick jag snällt brumma vidare söderöver till Norrahammar och sitta utanför en vårdcentral och tänka på min fredag som bara rann bort.


Jag startade min resa från Halmstad kvart i åtta och var framme i Jönköping klockan ett.

Något konstigt med denna ekvation?

Det blev in på gymmet, pulsträna frenetiskt, försökte duscha, messa samtidigt som jag värmde maten på stekpannan (ingen mikrovågsugn). Jag brände maten, petade mig själv i ögat med mascaran och missade bussen till frisören.

Kom till frisören tio minuter för sent, med halv makeup och andan i halsen.

Jag tvingade min kompis att springa och köpa öronhängen och öronproppar för det hade jag ju helt enkelt inte fått med mig i all hast. Jag sminkade mig färdigt på frisörens toalett med stanniolpapper i testar runt huvudet.


Sen gick vi med raska steg och ställde oss i kö till spelningen med Lykke Li och Wildbirds and the peacedrums som förband och helt plötsligt var hela den krångliga fredagen värt det.

När jag tog av mig skorna, hoppade upp i soffan och fick bästa utsikten över scenen (händer ju inte så ofta när man är kort i rocken) så var det som om fredagen blev den jag hade önskat.


Detta var i alla fall anledningen till att det inte blev något bloggat i fredags.

Lång redogörelse av skuldkänslor:)


Jag har tjänat lite pengar till min trollfotsräkning och pluggat fyrtiofem minuter på bussresan hem i kväll innan min dator självdog. Lite nytta med mycket nöje kan man säga.


Miniekvation: Jag stänger in mig på 65 kvm, i 1 kök med 4 stolar, med 8 turkosa tallrikar och 1 kylskåp med mat. Jag drar ifrån 22 h träning och 66 h sömn, blir det då 11 dagar av tentaplugg?

/Lena


Kommentarer
Postat av: Tompa

Nä, det blir 10 dagar tentaplugg och en dag ute i solen, om min matte stämmer.

2008-03-03 @ 10:40:46
Postat av: Lena

Tänkte väl att någon skulle klura:) Inte för det hade någon relevans, men ändå;)

2008-03-03 @ 12:33:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback