En ledig dag...på jobbet

Jag var jättetrött när jag vakande idag...så jag testade att vakan 3 gånger till :) Morgondusch, mannagrynsgröt och sedan diskade jag och började göra iordning för jobbet. Jag hann tyvärr inte gymma, men det skulle jag göra imorgon istället. Förra veckan hade jag lånat en hundring av en jobbkamrat för att ta mig hem. Idag hade jag tänkt att betal tillbaka den, men hade bara 96 kronor på mig. Jag samlade sedan på mig 3 pantflaskor (2x1 kr + 1x2 kr i pant) för att lösa bekymret.

Med lunchlådan i väskan och arbetskläderna på mig drog jag mot hemköp för att panta. Tyvärr började jag få bråttom så jag fick ta ut en hundring på vägen i stället för att hinna med min buss. Eftersom klockan var åkdags och jag inte såg skymten av bussen (som alltid är FÖR punktlig) fick jag ta en anna som gick, så gott som, åt samma håll som jag skulle. Jag frågade henne om hon kunde ringa den andra bussen för ett byte. Detta hade jag, under mina andra stressiga jobbresor, lärt mig att man kan göra. Bussen var försenad - den gång jag, för ovanlighetens skull, själv inte var det.

Efter ett
bussbyte och en lyckad resa till jobbet hittade jag, precis innan jag skulle stiga av bussen, 14 kronor på bussgolvet. Ironin slog mig. Skulle jag inte ha stressat iväg för att panta kunde jag ha väntat in bussen i lugn och ro. Pantpengarna plus 10 kronor extra fanns ju redan att hitta på bussen! Men då skulle jag ju inte ha fått bussäventyra :)

Väl på jobbet märkte jag, efter att ha klockat in och tittat på schemat, att jag inte var uppskriven på någon arbetsstation. Efter att ha hittat chefen i lunchrummet och frågat om det var så att jag inte skulle jobba idag stod det klart. Nej, jobba var inget jag skulle idag. Skulla jag då jobba imorgon? Ja, det skulle jag. Men de hade faktiskt fått skicka hem några medarbetare som blivit sjuka, så mitt överraskande besök var mer än välkomnat. Jag fick gärna jobba, och valde att ta till vara på tillfället. Studenter har allt för många håll att fylla!

Ikväll har jag inte gjort mycket mer än slappat, funderat på om jag blir CSN-behörig i höst och städat. Golvet skiner, dammsugaren är full och jag har tvättid 06 imorgon. Med det sagt har jag inte mer att tillägga ikväll än, "God natt!"


Med vänlig hälsning,

Tapio

Kommentarer
Postat av: Anonym

Får man fråga var du jobbar?

2008-05-27 @ 18:27:54
Postat av: Tapio

Ja, det får man :) Jag ska även vara artig nog att svara ;)

Jag jobbar på Solar (långt "a"). Det är ett företag som säljer produkter för elinstallation till företag.

2008-05-27 @ 21:11:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback