Politik, spel och TV-degande

Torsdagen försvann i något slags efter-kåren-töcken. Jag dricker ju inget (av alkohol-natur) men ändå brukar kåren sätta sina spår. Frukost blev det runt 15-16 om jag inte minns fel. Sedan försvann resten av torsdagskvällen i en vendetta mot min digitalbox. Den har ett inbyggd Othello-liknande spel som försatte mig i koma. Jag lyckades aldrig ta igen de där sju vinsterna som boxen hade fler än jag. Även om min vinstprocent blev bättre, iochmed att fler matcher var spelade, kunde jag inte släppa att lådan var bättre totalt sett. När jag inte spelade åt jag eller kollade på tv.

Igår var jag på kampanj tillsamamns med partikamrater. Vi satt först en timma och förberedde tre skyltar med buskapen "TUTA FÖR", "SÄNKT" och "SKATT". Det var väldigt roande att se Johan gå runt med skylten "SÄNKT" från Nyhem till Sturegymnasiet. Gänget spånade ihop allehanda tankar som allmänheten kunde tänka om honom. Allt från "skylt-teater" (där man inte riktigt behöver kunna agera, så länge skylten tydlig berättar vad/hur du är) till att han bara gick och ville att folk skulle tycka synd om en andra-maj-baksmälla var tankar som slog oss. Vi spånade också på omkastade kampanjbudskap; "skatt för sänkt tuta", "sänk för skattad tuta" och så vidare.

Resultatet av kampanjen blev att poliser blinkade med blåljusen, cyklister plingade med klockorna, barn fick godis när det var rött ljus, en kille tutade i över en minut i sträck och 8 busschaufförer tutade busigt (så att passagerarna undrade vad det var för ståhej). Det kallar jag en lyckad tuta-kampanj!

Folk gillar sina tutor, men använder dem allt för sällan. Till er som kanske inte gillade buskapet vi hade - tänk på trafiksäkerheten! Vi gjorde alla ägare till vinterrostiga tutor uppmärksamma på i vilket skick tutorna var. Många hade signalhorn som lät som en försiktig, och ursäktande, nysning. En stackare fick inte ljud alls i tutan! De flesta hade dock, förtröstande nog, väl fungerande tjut.

Som avslutning på fredagskvällen slog jag äntligen digitalboxen tillräckligt många gånger för att gå förbi i statistiken! Sedan stängde jag av den...för att inte kunna förlora övertaget :)

Idag har jag inte lyckats med mer än att sitta på ett långrandigt styrelsemöte med mina kära ungdomspolitiska vänner. Jag har, i och för sig, även "lyckats" med att missa gymmet idag. Planen var att jag skulle gå på möte lite snabbt, från 11-11:30, gå till gymmet och vara där i tid innan 12. Nu fick stackars Jocke klara sig utan mig, bland hantlar och maskiner.

Jaja. Strax är det dags för mina traditionella lördags-pannkakor. Först ska jag bara slänga in lite tvätt i maskinerna.

Ha en go' och somrig helg!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Kommentarer
Postat av: Jocki

Det va ingen som kom å öppnade på gymmet så du missade inget ändå..

2008-05-04 @ 11:22:08
Postat av: Anonym

va :O? det stod ju 12-15 på skyltarna :S

2008-05-04 @ 13:44:53
Postat av: Jocki

Gymmar imon efter tentan..

2008-05-04 @ 23:36:41
Postat av: Evelina

Läser för nuvarande en kurs där vi ska skriva en akademisk uppsats. Temat är HH's bloggar och ämnet jag valt är kommentarer, så nu befinner jag mig på Stadsbiblioteket där jag läser allt ni skrivit och alla kommentarer. Ni skriver förvisso fantastiskt bra men lägg märke till den bittra undertonen. Finns det något annat sätt för en tekniskt obegåvad människa som under(över?)tecknad att få en överblick över alla inlägg ist för att gå igenom dem ett och ett?

2008-05-05 @ 11:52:12
Postat av: Tapio

Syftar du på inlägg eller kommentarer nu? Inlägg är det vi bloggare gör. Kommentarer är det vi får (och svarar med).

Det enda jag känner till är genom att logga in på vår användare på "www.blogg.se". Vad för slags överblick vill du ha? Till höger kan du ju se alla veckor från vecka 28 2006 till denna vecka. Vi bloggare kan även se ALLA inlägg uppradade och med det inlägg de hör till, som rubrik.

2008-05-05 @ 13:10:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback