Flyttpacka

Det är upp och ner. Rummet. Livet. Världen.

Min sämsta egenskap (jag överdriver INTE) är att packa.

Hur svårt kan det vara?
Lägga saker i en väska, kartong eller liknande. Jag klarar knappt av att packa till en helgresa, än värre att flytta hela mitt bohag. Kanske tror man att problematiken ligger i VAD som ska packas. Men icke! Detta ser jag till att föra listor över. Listor med namn som: Indien dec 05, Hultsfred 2003, Hemsedalsresan med tjejerna, Att ta med till mammma och pappa över helgen. Vilken noggrannhet! Och det är inte bara så att sakerna står uppradade efter varandra. Nej, de står på olika ställen spridda över pappret med egna små rubriker liknande: Toalett, Tidsfördriv, Kläder, Viktigt.

Kanske ligger problematiken istället i att jag packar för mycket? Eller rent av för lite grejer? Nej, det vill jag inte påstå. Visst, tjejerkompisarna tittade konstigt på mig när vi vägde in vårt bagage inför Greklandsresan i augusti 2004; 11,5kg... och när jag öppnade hörde man nästan ekot studsa mellan sommarklänningar, toalettrullar och solcrème. De själva hade knött ner HUR MYCKET GREJER SOM HELST. Och här måste jag erkänna, det låg vissa viktiga saker kvar hemma. Men för mycket har jag nog också lyckats med någon gång i livet.
Åter till problemet.
Det handlar om att få ner det i väskorna/kartongerna. Jag vet inte hur man gör. Jag vet vad som ska med, jag vet för det mesta vilken väska som är smartast, men någonstans på vägen havererar det.

Det ligger till såhär: jag behöver moraliskt stöd. Hemma hade jag mamma. Hon fick sitta på en stol på mitt rum och komma med glada tillrop. Nu när man blivit så stor att hon inte bor i samma hus, eller stad för den delen, är det jobbigt.
När jag skulle flytta förra sommaren blev det kaos. Kroppen, psyket, allt kollapsade.
Så därför skulle det den här gången bli ändring när jag juni skulle flytta ut från mitt älskade studentrum på
Västersol och in i en "riktig" lägenhet.
Men icke.
Hur såg mitt rum ut just när klimaxen i packningen närmade sig?
Både tredje, fjärde och femte världskriget hade varit där inne och vänt. Utan att städa efter sig. Och städa slutade jag att göra i april. Det är ju ingen idé att städa när man snart ska flytta, vilket resulterade i att jag nös vid minsta förflyttning av någonting.

Nåja, jag hade i alla fall tänkt ha ordning denna gång. Lägga sakerna smart i olika kartonger. Men man kan ju inte lägga alla böcker i samma kartong, då blir ju den jättetung. Detta gjorde att alla kartonger innehåll böcker, kläder och småprylar. Allt huller om buller. Och sedan började kartongerna att ta slut till råga på allt. Jaha..jag hade ju några resväskor att ta till, men vad packar man i dem? Det skulle ha varit kläder då. Men de låg ju i alla andra kartonger. Och badrummet hade jag inte ens rört. Inte köket heller för den delen. Får väl flytta alla de klara kartongerna och sedan packa upp dessa för att sedan igen packa ner det som inte fick plats. Vilket virrvarr! Och i den nya lägenheten fanns knappt några möbler, eller byråer. Hmm..vart skulle jag göra av allt? Vill ju inte att allt ska fastna i kartongerna.

Försvann från problemet nu märkte jag. Packning i alla fall. Jag förstår inte. Jag är ju så organiserad annars. Jag har pärmar med små trevliga etiketter på, och jag planerar att skapa snygga kartonger med etiketter på för sådant som inte kan sättas i pärmar. Har tänkt att de ska innehålla följande saker.
nr1: pynt och present, innehållande kuvert, brev, kort
nr2: pyssel och sytillbehör, extraknappar
nr3: skickade vykort, julkort, brev
nr4: minnen, biljetter, visitkort, program, resegrejer
Låter bra va? Har till och med gjort en liten lista över detta inne i Excel. Överdrivet? Nej, flykt från packningen och uttråkningen..




Undrar om alla andra tycker att det är kul och lätt att flytta? Kaoset i min hjärna har nästan lagt sig, men fortfarande kan jag få panik över att allt inte är i ordning här i den nya bostad än. Har ju ändå bott här i över två månader nu....

/Elin










And

Observera att dessa små varelser finns i hela Halmstad. Ganska söta när de är små och roliga när de vankar ned för Storgatan och kollar på folk...


Kommentarer
Postat av: Micke

Håller med om att packa kan vara en smärre pärs. Är ju även jag väldigt nogrann. Men det är kul att gå igenom saker och slänga sånt man inte behöver längre. Och sen är det ju sjysst att packa upp när man ser att grejerna kommer på plats.

2006-08-14 @ 15:55:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback