24 timmar a la speedo

Tjuofyra timmars snabbvisit i Halland.
Tog tåget ner i gryningen ner till Halmstad, luktade på blommorna, vilade lite i min egen säng och rotade igenom källaren efter campingutrustning.
Jag och Frida stressade med tåget till Falkenberg där det var solsken, fina klasskamrater, lek med boll, glassmums på Sia, mat på Harrys och lite öl/guitarhero (jag tittade på) hemma hos Tommy.
Tåg tillbaka till Halmstad, utgång på Cafe´t och något annat ställe som jag inte vet vad det heter, traskade hem i den nya gryningen.
Vaknade sent, gillade min säng, vattnade mina blommor, lyckades få in fab five på sexan på en teve som jag aldrig tittar på, drack läsk till frukost tillsammans med kesella (hmm) och släpade fyrtio kilos packning till Österskans.
Landade i Jönköping, storhandlade torrvaror i över en och en halv timma till kajakkursen. Köpte pizza, packade, åt glass, packade, fick ett samtal från Mallorca - Spanien hade visst vunnit EM, där ser man. Åt russin och packade ännu mer. Fortfarande sugen på en massa skitmat. Suck.
Nu är jag trött och jag ska upp om fyra och en halv timma så ni får ursäkta det lilla tragglande inlägget som sakna större litterär känsla... he he:)

Så nu bär det av till Blekinge skärgård där jag ska bli ett blötdjur, eskimårulla runt med kajak trots vattenrädsla. Detta kan sannerligen bli intressant:)

Miniönskan: Hoppas på sol och ingen vind
/Lena
  
Solen kom fram påp Skrea strand.
  
Tobias blev nergrävd, fick låna mina flugbrillor för att likna en dinosaur?
  
Tommy kunde göra ljushopp, masajhopp och piruetter.
 
Carola och Tommy utanför Harrys i Falkenberg, jag och Frida väntar på tåget. 

Fredagen i bilder...och lite text :)

Jag fick lite fotomani i fredags, så jag brände av massa blixtar och filmade lite informativa sekvenser under arbetsdagen. Tyvärr, går det inte att lägga ut filmerna här. Det kan dock var tur att ni slipper filmerna eftersom oljudet på jobbet är ganska högt...


Dagen börjades på "Packen". Alla varor kommer i blå plastbackar för att sedan kontrolleras och packas i kartonger för leverans.


På 21:an stoppar jag grejer i de blå lådorna (bild 2), trycker på en knapp och ser sedan hyllan med wellpappfacken (bild 1) försvinna automatiskt upp någonstans i den sex meter höga pelaren.


Här skymtar ni, den så kallade, "27:an" plus lite lager...och lite lager till.


Här plåtar jag mitt plåtskåp :)


Detta är från 21:an (under Logimaten och 27:an). Man tar antalet varor som displayen visar, trycker på knappen och trycker sedan ut den blå lådan på rullbandet.


När det är ganska lugnt tar jag med en wellpappbehålare på pall-lyftaren, gick jag förbi avdelningen på bilden för att sedan komma till "Krossen". Här har man enda chansen att se solljus (under arbetstid) och svalka av sig lite. Det är inte alltid man får sol...


På vägen hem får jag knäppt en bild - när jag springer till bussen.

På kvällen blir jag bjuden på förfest på våning fyra på Gamletull. Jag tar med några polare från våning ett - som spelade Guitar Hero (som vanligt) - och vi joinar festen. Det blir vi tre, värden, en kille till och tre tjejer från Småland som festar ihop.

Bilderna från festen, och senare från Club Moon, är inte så bra (och föreställer folk jag ej frågat om publiceringslov) - så ni får nöja er med ett par konstnärliga och ganska intetsägande :)


Glas på våning två och dansgolvet :)


Guitar Hero-killarna är plötsligt inte längre på nattklubben. De hittas sedan igen på McDonald's.

Efter detta beger vi tre oss till våning ett på gamletull igen. Två avsnitt av South Park och lite chips senare är klockan nästan tre och vi lämnar för hemgång. Förvånande nog spelas det fortfarande dance-dunk från grannen. Om det är en utdragen förfest, eller en efterfest, det listar vi aldrig ut.

Vid det här laget är det till att släpa sig upp til tredje våningen och sedan bara sova...

Ha det gôtt, gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Smått och gott

Klockan är över midnatt och jag är rätt pigg.
Vaknade sent i morse, åt frukost vid lunch och fikade vid middagstid.

I dag har jag fyndat på Netto. Helt sjukt vad roliga och till och med användbara saker man kan hitta där.
Eftersom jag ska på kajakkurs på måndag så behövde jag vattentäta påsar att packa i och sicken tur, det hade de på Netto.

Jag hittade dessutom neopreneskor, vilket betyder att jag kommer att skutta omkring i typ våtdräktsskor med gummisula för att slippa skära mina fötter på vassa stenar och förhindra snubbliga olyckor. Införskaffade dessutom en keps för att skydda mig i det eventuella solskenet och ett par solglasögon a la fluga. Studentkassan blev inte så tunn som jag förväntat.

Gött, rätt redo för att plaska i Östersjön då!


Jag älskar Internet, att kunna lyssna på repriser av sitt favoritradioprogram är det bästa. Jag lyssnar nu:)


Jag borde packa.

Jag borde kolla en biljett till Halmstad.

Jag borde tvätta.

Jag borde hitta en blomstervakt.

Jag borde framför allt läsa två böcker som ingår som kurslitteratur till kajakkursen.

Jag borde verkligen ha läst dem i stället för att titta på en tecknad film som handlade om surfande pingviner.

Jag tycker att det är coolt att det är hanarna som ruvar på de små pingvinäggen medan honorna far ut till havs för att äta fisk. Sen när de kommer tillbaka till land spyr de upp maten till ungen som då är kläckt.


Det var gott att äta fiberrikt bröd idag. Baguetter kan jag faktiskt leva utan även om de är goda.

Och jag höll på att dö på spinningen idag. Lika lycklig är jag för det, men kände att kondition verkligen är en färskvara.


Jag undrar när solen kommer och jag undrar när csn betalar ut pengar för sommarkurser. Om vi säger så här, jag fick köpa den billigaste tesorten och chokladen fick utebli (vilket är en smärre katastrof i Lenas värld)


img_6329 img_6338

Minirädsla: Att göra en eskimårullning när man är lite rädd för vatten.
Minifilosofi: Utmana dina rädslor, bli lite blöt och väx några centimeter.
/Lena

Efterlängtad telefon!!!

I tisdags kväll fick jag steka upp en stor mängd köttfärs - innan den blev gammal i kylen. Mängden räckte till fyra måltider. Efter att ha kryddat och stekt all färs kom jag på att jag skulle ha hälften till mina finska köttfärspannkakor. Jag funderade då på om jag borde ha skippat att använda vit-, svart- och cayennepepparen. Gjort var gjort och jag fick hoppas att det blev bra.

Igår råkade jag somna om i 50 minuter. Skulle det inte ha varit så att jag brukar gå upp i god tid innan jobbet skulle jag ha varit mer än måttligt försenad till jobbet. Jag kollar posten runt halv tolv - och där är den! Min efterlängtade mobiltelefon hade letat sig hit efter 20 dagars väntan :) Det var svårt att vara bitter över väntetiden när man äntligen hade den hos sig. LITE synd var det dock att jag inte ens hann öppna lådan innan jag sprang till jobbet.

Under arbetstid kunde jag inte sluta tänka på alla funktioner och menyval. Jag ville bara bege mig på upptäcktsfärd! Under både lunchen och den senare rasten satt jag och pillade på, och läste i, allt vad jag hittade i min försändelse. Jag visste dock att jag inte fick sätta på telefonen innan den hade laddats.

Jag satt uppe till två inatt och pillade med funktioner. Skulle jag inte ha hittat en USB-sladd som passade telefonen skulle jag nog inte ha pillat riktigt lika mycket. Nu har jag ju kunnat sätta in finsk metal som ringsignal :)

I och med telefoninköpet kommer jag att kunnna dokumentera mer i bilder och sätta lite mer färg på tillvaron (och bloggen ;)). Nu måste jag dock dra mig från att skriva. Bussen till jobbet går om 40 minuter och jag har knappt klätt på mig.


Ha det bäst och håll tummarna med mig för att sommaren kommer tillbaka (och att Ryssland vinner ikväll)!


Med vänlig hälsning.

Tapio

Fotogalleri

Sista kvällen och soundtracket från filmen Juno rullar på bordet i vår lånade lägenhet på franska rivieran. Vissa dricker plastflaskevin och andra packar. Känns sorgligt att åka hem. Det är nu som jag börjar känna av den lugna lunken och det är nu som brännan börjar jämna till sig. Har ingen lust att åka hem til ett regningt Sverige.

Men men, det finns andra äventyr som väntar hemma även om det regnar.

Jag ska ju gå en instruktör och säkerhetskurs i havskajak.

Så det lär bli blött även om det regnar:)

Kursen hålls i Blekinge, men till helgen ska jag mellanlanda i Halmstad, packa om och dra vidare.


Till helgen blir det nog ett himla drag, mina klasskamrater far ner från norr, lämnar sina sommarjobb för en helg i Halmstad. En återförening kan man kanske säga. Det kan till och med tänka sig att vi hamnar på en beachvolleyplan i Falkenberg och våldgästar ännu en klasskamrat.  


Lite lockar det ändå att sova i sin egen säng, hälsa på blommorna, köpa kvarg på Lidl och promenera på Galgberget:)

Jag är rätt trött på baguetter - de mättar ju inte alls.

Åhh träna! Okej, jag kan tänka mig att åka hem.

  
Stranden, båthamnen (med de små båtarna) och en ödla.
   
En gata i Antibes, ett smalt hus och Marie och jag flippar lite.

  
Le baguette, midsommarafton på stranden. 
  
Kunde ju inte undvika jordgubbar med grädde och en fullmåne full av ost.
  
Stranden och tåget in till Nice för musikfestival.
  
Allting börjar ju på "Le" som jag sa:)
  
Någon missade att säga att musikfestivalen var större än Malmöfestivalen och att det var rave på gatorna.

Minifotogalleri liksom.
/Lena

Midsommarhelgen är nu över

I torsdags fick jag frågan om jag hade lust att komma på fest på midsommar. Eftersom jag inte hade några fastställda planer lät det som en bra idé. På fredagen fick jag en inbjudan av Jocke att komma och grilla på Nyhem. Det framgick lite senare att båda inbjudningarna jag hade fått var till samma sak :) Fest/grillning på Nyhem är en klassiker!

Som tur var hade jag köpt färdigmarinerade karrékotletter dagen innan. Eftersom jag inte hade ställt in köttet i frysen än, fick jag äta lite mycket kött under ett dygn. Jag blir lätt hungrig så jag åt färskpotatis och en köttbit ungefär 2h innan det var dags för grillningen. På Nyhem åt jag två kotletter till, sköljde ner med en halv 1,5-litersflaska Zingo och rundade av med massor av grillade marshmallows. När jag var inne i mitt sockerrus testade jag även att smälta en After Eight över de 5-6 marshmallowsen - som jag hade på min upphittade pinne :)

Efter detta skede började jag må lite illa. Martin insåg att hans flintastek var lite FÖR stor för att ätas ensam. Några grannar klagade och sa att vi borde sänka musiken som ljöd från en polares franska balkong. Hur skulle man annars höra den i vårt partytält? Sedan började det regna. Partytältet var inte vattentätt; det fungerade snarare som någon slags filter. Utanför tältet öste det ner stora droppar men innanför var det som att det kom ur en sprayflaska. Midsommar, ljuva midsommar :)

Efter att illamåendet, och även regnet, började dra sig tillbaka bestämde vi oss för att bege oss in mot centrum. Leo hade Guitar Hero hos sig och alla hade blivit sugna på det, efter alla spel-låtar som ljudit under grillningen. På Gamletulls studentboende åkte resten av Zingon ner i strupen och jag började inse att jag sög på Gutar Hero.

Guitar Hero långt in på natten :)

Förutom att spela hann vi med att hoppa hopprep, hämta en TV, ge min granne Leo en rundtur i källaren (som han tydligen inte hade sett än) och ta en sväng till McDonald's. Någon utgång blev inte av. Alla priser var ju skyhöga överallt i och med turistinvasionen. Av allt folk jag såg i korridorer och på innegården var, uppskattningsvis, 90% inte mina vanliga grannar. Om de hade hyrt av någon student, eller bara var vänner till vänner till en, det kan jag inte yttra mig om.

Helgen satte sina spår i mina energidepåer och det syntes när man lämande sin lägenhet att det har varit festare på besök. Burkar, vinfläckar och soppåsar i korridorerna; när jag hämtade posten imorse hade städerskorna satt ihop en stor hög av vad de hade hittat. Det var nästan så att jag ville be om ursäkt för vad andra hade skräpat ner.

NU ska jag steka lite karrékotletter igen :)

Ha det bäst :)


Med vänlig hälsning,

Tapio

Le happiness

Legat på stranden.

Blivit brunare.

Simmat runt en boj tre gånger.

Ätit en mozarellabaguette, en väldigt god sådan.

Smakat på en mandelcroissant, smakade som toscakaka.

Smakat på en chokladcrepe, smakade som en obakad degig pannkaka.

Mer croissanter, mindre av crepes lär det bli.

Mycket mat helt enkelt.

Det händer inte överdrivet mycket på rivieran.

På sandstranden och över kullerstenarna/resturangborden har det diskuterats "lika lön för alla", dyr mat i Frankrike, män som kan dansa, vackra klädesplagg som Lena bara måste köpa Nirvana vs återfödas i samsara och "vad gör vi om tio år"


Lika lön för alla är en fråga som är svår att svara på för det finns så många... men.

En Magnumglass kostar nästan 30 kronor.

En cocacola kostar 35 kronor (25ml)

En pizza kostar 80-120 kronor (även på bakgatona med vy in i en stenmur)

Män som kan dansa är coolt.

Ett par vackra baggy byxor ska inhandlas i morgon klockan tio då affären öppnar.

Lena gillar utmaningen att återfödas och är rädd för att upplösa sitt eget jag i världsalltet.

Om tio år gör jag antagligen samma sak som nu. Reser runt, njuter, andas långsamt, tänker, är jag, men med den lilla avstickaren att jag är färdigutbildad och jobbar med det jag vill. (Och kanske, kanske äger jag ett falurött torp någonstans)


Två dagar sommarlov till i solen, värmen, medelhavet och i le happiness.

Två dagar till utan regn och strollande runt i flip flops, för det har jag hört att det finns gott om hemma. Regn alltså.

28 grader vs 14... som jag sa. Le happiness!


När jag kommer hem lovar jag bilder från min lilla tripp.

Miniönskan: Sommarvärme i Sverige när jag kommer hem.

/Lena


Le midsommar in le France

Glad midosmmar på dig vännen, även om det regnar... så löd messet som jag fick av en kompis i går eftermidag när jag saltig, sandig, solbränd traskade på kullerstensgatorna i Antibes.

Och jag skrattade.

Moooha ha ha ha! (avgrundsskratt)

För jag tror att detta är min första midsommar på många år som jag inte har flutit bort i ett tält på liggunderlag och luftmadrasser - i Halmstad, i Varberg, på Öland, i Småland och så vidare.

Eller sovit sittandes i en knölig obekväm bil med blixtspektakel på himlen ovanför.

I och för sig så har jag firat midsommar en gång i Australien, byggde en midsommarstång av diverse exotiska växter som fanns att finna i djungeln. Det funkade.


Även om en av mina vänner släpade med sig sill så bojkottade vi andra detta. På stranden i solnedgången, i värme åts spröda baguetter fyllda med diverse godsaker och sköljdes ner med rött plastflaskevin. På franskt vis som vi sa, eller ja, mer vad vi tyckte var franskt i alla fall.


Just nu är jag befriad från att hacka lök til middagen. Fint att ha en ursäkt... oj vad jag bloggar duktigt.

Vi ska snart ta tåget in til Nice. För tydligen är det musikfestival över hela Frankrike i kväll vilket betyder att gatorna, barerna fylls av musik.


Franska språket är otroligt underhållande när man inte förstår det.
Bara detta att man kan sätta ordet Le framför allting så blir allting genast så mycket roligare och franskare:)

Vi gick upp le early och gick till le beach för att få lite le sun och i går kväll trampade Richaaaard i le dog poop.

Väldigt underhållande som sagt!


Näpp dags att engagera sig i maten, som i att hjälpa till att äta den.

Sen lär det bli mer le sun  at le beach resten av le semester.

Lena is le happy.


Minilycka: Chokladcroissanter

/Lena


Ensam igen...

Nyss åkte min tjej hem. Om vi hinner ses igen innan lovet är slut det vet jag inte än. Några andra som får åka hem är de Svenska fotbollsfansen i Österrike/Schweiz. EM-guld till Sverige eller en vecka till med tjejen? Jag väljer det sistnämnda :) Finland är ju inte med i detta EM och min förhandstippning var Tyskland :)

Om tre minuter öppnar telefonslussarna till nätbutiken jag nämnde i förra blogginlägget. Det är nu fjorton dagar sedan jag beställde telefonen som skulle föreviga min och tjejens semester ihop. Hon har två foton på en lila stjöstjärna och ihopsamlade snäckor/stenar från Halmstadstränderna som minnen. Jag har hennes doft på kudden...

Den första sommarjobbsveckan är slut klockan 19 ikväll. Igår stod jag för första gången själv och packade ner varor i paket - som sedan skulle fraktas iväg. Det var förvånansvärt kul :) Jag vet däremot inte om själva packandet var roligt eller om det bara var kul att göra något alternerande.

Imorgon är det midsommar. Än vet jag inte vad jag skall göra. Jag vet heller inte var jag skall vara. I tråkigaste fall måste jag väl stanna hemma i studentlyan helt själv. Har jag tur får jag åka med min polare upp till hemkommunen. Han ringde mig, nämligen, i tisdags när jag var på jobbet. Skulle jag inte ha haft jobb skulle jag fått hänga på till Polen. Polaren skulle nämligen ner dit och hade vägarna förbi Halmstad. Det är inte ofta folk frågar "Hänger du med till Polen? Jag ska ner nu ser du".

Nu får jag ta igen lite städning och tvättvik.

Ni får ha det så bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Nya tag imorgon

Tjejen och jag skulle försöka komma upp klockan 8 idag. Jag har nämligen jobb denna vecka (12:30-19) så går vi inte upp tidigt kommer vi inte få tid att umgås - nästan någonting. Johanna är lite av en sömntuta, så det blev inte uppgång förrän klockan tio ändå...

Efter att ha kollat posten insåg jag att mobiltelefonen fortfarande inte hade kommit! Fögäves försökte jag ringa nätaffären jag hade beställt telefonen från. De fick ett besviket brev, via deras supportsida, från mig. Skulle detta inte vara ett forum för att berätta om
studentlivet i Halmstad skulle jag nog inte ha dragit mig för att namnge sidan. Det är bara synd att jag inte har fått möjlighet att ta några mobilfoton för att föreviga min och tjejens första sommarlov tillsammans...

Dagen på jobbet var inte så kul. Skulle det inte ha varit för karrékotletterna och spaghettin jag hade med mig till lunch (och lite upppiggande sms från tjejen) skulle jag nog inte orkat så pass bra som jag ändå gjorde. Ett tag lekte jag till och med med tanken att det skulle ha varit bra om jag inte fick jobbet. Jag har ju trots allt väldigt många högskolepoäng som jag måste jobba ihop för att lösa ut...innan första CSN-pengarna i höst.

Nu ska det sovas :)

God natt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Små fragment av min dag

Jag är ledig.

Och idag var faktiskt första dagen som jag var lite uttråkad på att vara just ledig.

Gick min morgonpromenad.

Blev regnad på i omgångar.

Tre gånger för att vara exakt.

Tänkte att det var dumt av mig att ta mig mobilen när det regnar.


Mitten på juni, summerar med raggisar på fötterna och tjock munktröja.

Gjorde frukost. Kokade ägg. Jag har kommit att älska ägg. Men i dag älskade jag inte ägg.

Varför finns det ägg som vägrar släppa skalet?

Helt plötsligt står jag där med knöliga ägg och den eftertraktade äggvitan sönderslajsad tillsammans med krispiga små äggskalsdelar.

Jag gillar vitan, inte gulan... suck.


Lyssnade på morgonpassets repris eftersom jag sov för länge.

Packade ner påslakan och handduk i backpacken.

Gick ut för att det var sol.

Gick in för att det regnade.

Packade ner duschkräm.

Gick ut för att det var sol.

Gick in för att det åskade.

Drack te.

Åt mat.

Kollade på en film.

Gick på kalas.

Just nu, surfar jag omkring och tittar på bilder på Frankrike.


Jag tror det är det jag gör, jag väntar.

Inväntar, längtar.

Resfeber.


Tjihoo, på onsdag är jag i Frankrike och sannerligen mycket mindre uttråkad.


Ministudenttips: Billiga ägg blir lika dyra som de dyra för man måste koka så många mer för de slajsar sönder.

/Lena

   
Uppdatering av min visit i Skånelandet, Maries examen i Lund och partaj i Malmö
   
Västra stranden och jag och Frida på fest på Bolmens 
  
Regnbåge i Jönköping, prästkragar och elaka ägg


Slappardag

Efter en riktigt god natts sömn, som drog ut till fem över halv tolv i morse, var det dags att gå upp. Jag gick upp och slängde ihop lite plättar. Socker i smeten och på plättarna, det är ett säkert kort :)

Efter en slapp morgon ville Johanna testa krabbfiske på Tylösand. På torsdagens rullskridskotur till Östra stranden hade vi inte gjort mer än samlat ihop lite fina stenar och snäckor att ta med till östkusten. Idag valde vi att ta bussen. Det är ju trots allt en mil till stranden i väst.

Det blev gratisåk med bussen eftersom chauffören var ny och han hade inte tid att fundera på hur han skulle slå in mitt månadskortköp :) Väl framme visade det sig att Johanna kände igen sig. Hon hade varit här en gång för fyra år sedan. Några musslor, att använda som krabb-bete, hittade vi inte. Däremot hittade vi fyra stycken lila sjöstjärnor, av varierande storlek, och en 4-5 döda krabbor. De hade förmodligen dött på grund av vågor som hade slungat dem mot klipporna.

Vi prickade in bussen tillbaka ganska bra. De gick bara en gång i timmen och vi var på plasts 4 minuter innan utsatt tid:) Att bussen kom en kvart försent, det var lite otur. Efter att ha hoppat av på torget blev det McDonald's. Både på bussendit, på Donken och runt om i stan kryllade det av Sverige-supportrar i blå peruker och svenska tröjor. En man hade dock på sig den spanska munderingen. Han måste ha blivit glad över matchresultatet.

Jag och tjejen var jättetrötta efter fettbomberna vi satt i oss. Vi bestämde oss för att slappa i sängen, framför TV:n. (Jag gjorde valet mellan en 1,80-säng och en soffa + liten säng när jag flyttade hit. Vad tror ni jag valde?) Det sista jag minns var att det var slutet på första halvlek i Sverige-matchen. Det stod nog 1-1?. När jag vaknade upp var det Grekland mot Ryssland...

Jaja. Det är dags att sova strax. På måndag börjar jobbet.

Ha det gôtt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Skulle min mobil ha anlänt kunde jag ha tagit lite fina strandbilder och förevigat de lila sjöstjärnorna. Nu får ni bara ta mig på orden :)

Exceptionellt stort i sin enkelhet

Den rundan jag morgonpromenerar tar cirka sjuttio minuter och när jag når halvvägs på den så befinner jag mig vid en ankdamm med olika stigar runt.

På grund av det grusiga, mysiga och raka underlaget så kan det tyckas lite egendomligt för de hundrastande pensionärerna då jag traskar tre varv runt denna pöl innan jag vänder om hem igen. Men jag försöker att inte bry mig så mycket för det drar ner slitaget på mina fotleder och skoskavet.


Så i måndags när jag gick mitt första varv mötte jag en pojke i fyra, femårsåldern. Han cyklade med sin storasyster och på hans styre dinglade en genomskinlig påse fylld med brödbitar. Han log brett.

-         Hej, sa han.

-         Hej, sa jag.

-         Hej, sa han igen lite högre och log ännu bredare.

-         Hej, sa jag och kunde verkligen inte undgå att skratta.


På det andra varvet runt ankdammen såg jag honom på håll vid vattnet och när han fick syn på mig såg jag hans leende och att han började gå emot mig.

-         Jag har bröd, sa han stolt och visade mig påsen.

-         Ska du mata fåglarna med det, frågade jag.

-         Mmm, vill du ha bröd till fåglarna, frågade han.

-         Nä, jag ska gå.

-         Vart ska du gå?

-         Jag går och går, jag gillar att gå. Och sen ska jag åka och bada förstås.

-         Aaa... det ska jag med. Han vände sig om och gick tillbaka mot vattnet.


På det tredje varvet mötte han mig igen, denna gång hade han bröd i hela munnen, tuggade frenetiskt samtidigt som han pekade på sin tröja.

-         Kolla vad fin, sa han och höll ut armarna för att vidga bröstkorgen så att jag kunde se bättre.

-         Ja, den glittrar lite, sa jag och nuddade lätt med fingrarna över t-shirten.


Helt plötsligt tog han att steg fram mot mig med utsträckta armar och gav mig en jättekram. Jag blev så förvånad.

-         Men oj... ehh tack.


Han log med smulor på hakan och glittrade med de brunaste ögonen. Jag skrattade och rufsade honom i håret.

-         Är det inte meningen att fåglarna ska ha det där brödet, frågade jag.

-         Jo, men det är så gott, svarade han.


Helt enkelt en fin liten unge som gav mig en kram och gjorde hela min dag.
Eller ja, visade mig det vackra i världen. En helt vanlig måndag, fast exceptionellt stort i sin enkelhet:)


Minikärlek: Kramar

/Lena


Semestertider

På måndag börjar jobbet. Har jag tur orkar Johanna vara kvar här - även då. Det var tal om att hennes syster skulle komma ner någon dag också. Efter midsommar någon gång kommer en polare ner. Han har tydligen hittat en tjej från Halmstad på nätet. Han behövde ett reservställe att sova på... Härom dagen fick jag göra ett rekognoseringsuppdrag i en butik för hans del. Han ville att jag skulle göra en liten förkoll av tjejen om jag hade tid. Visst hade jag tid :)

Vädret har varit lite väl svalt denna vecka och enligt SMHI blir det inte bättre än idag, denna vecka. Min tjej och jag ska ut och åka rullskridskor. Sedan blir det väl till att gå lite på stan och kanske tar vi en sväng förbi MAXI. Mobiltelefonen jag har beställt har inte kommit än, men gör förhoppningsvis det innan helgen.

Inatt hade vi både fönster och balkongdörr öppna för att kunna sova svalt. Jag har inte kunnat sova så bra så jag hörde hela åskvädret och spöregnet. Vid kvart över fem i morse beslutade jag mig för att stänga dörren och stänga fönstret lite mer - i hopp om att jag då inte frysa mer och att tjejen inte skulle vakna och tycka det var för varmt.

Jaja. NU ska vi ut i solen och blåsten!

Ha det bäst, hör ni!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Tugga - annars kan man dö

Som sagt, bloggen rymde för några dagar. Men nu är den här igen, eller jag menar - nu är jag här igen.

Och det är en evig tur att jag faktiskt är här kan jag säga.

Det har hänt en del. Jag har hunnit softa runt i Malmö, flickigt, fikigt, vinigt, dansigt, soligt, havsigt, öresundsbroigt, turning torsigt och andra iggiga saker.


Kom tillbaka i fredags kväll, skyndade mig att äta för jag skulle iväg på fest.

Det var då det hände.

Jag satte en matbit i halsen.

Jag höll på att dö.

Eller ja i tjugofem sekunder i alla fall

Det var inte tillräckligt länge för att kunna se mitt underbara liv passera i revy som alla säger.

Det var inte heller tillräckligt länge för att se ljuset i tunneln som alla talar om.

Inte heller tillräckligt för att se exempelvis mina mor och farföräldrar med öppna armar, som för att visa mig vägen.


Men det var tillräckligt för att hjärtat skulle hamra hårt i otakt.

Tillräckligt för att skaka och kallsvettas.

Tillräckligt för att sluta andas och lyssna till hur tyst det blev. (Har inte tänkt på det förut, att ens andetag låter)

Under dessa tjugofem sekunder var det enda jag tänkte detta:

Jaha, det är nu det händer, det är nu du dör. Jaha vad sjukt och ensam är du också. Kunde det vara mer patetiskt än att behöva dö av en matbit? Harkla upp? Svälja ner?


Jag reste mig snabbt från stolen, som flög i golvet och rusade omotiverat till köksbänken, stirrade in i väggen och läste mild vanilj på teförpackningen. (Varför?)

Stilla

Stilla

Reflex, svalde ner och matbiten gled stilla långsamt ner.

Darrade.

Kastade resten av maten.

Och gick på fest.

För hemma kunde jag inte sitta och invänta döden så att säga. Ut och lev även om du är trött, tänkte jag;)

Lena lever.

Ja tråkigt blir det aldrig här i alla fall.


Miniuppmaning: Är du stressad, ät flytande födoämnen, typ fil. Annars, tugga väl - man kan ju faktiskt dö ju.

/Lena
I väntan på besök

Jag har varit spänd hela helgen över min tjejs, efterlängtade, besök här. I bästa fall får vi umgås i hela tre veckor! Jag har förberett inför ankomsten genom att röja upp och genom disk/tvätt. Efter att ha vikt kläder till halv fyra var det dags att sova. Även om gårdagen var lite svalare så var jag tvungen att sova på (det täckesfria) påslakanet. Fönstret stod på glänt och att sova på kuddarna var för varmt. jag sov med huvudet mot fönstret/långsidan på sängen. Sedan vakande jag upp kvart i åtta av att jag frös och låg i fosterställning :P

Nästa vecka ska jag börja jobba. Veckor av slit för att kunna ha en lite roligare höst :) Det kan också behövas lite extrapengar ifall att man hamnar i kläm med CSN. Jag har nämligen mycket skolgrejer att behöva göra i sommar. Får jag inte skickat in dem i tid, för att lärarna ska hinna rätta (efter deras semester) och för att CSN ska hinna godkänna min CSN ansökan, kan studiemedlen dröja.

NU måsta jag städa. Om två timmar ska jag och några politiska vänner på studiebesök på
Hallandsposten. Efter det är det raka vägen till MAXI som gäller. Klockan 20 möter jag upp Johanna vid tåget så då ska lägenheten var snygg och maten ska i princip stå på bordet.

Ha det bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Bloggflytt...

I helgen skedde en flytt av bloggverktyget som jag och Lena använder oss av. Tyvärr, har vi inte kunnat förmedla studentlivet under denna tid... Men nu blir det nya tag :D

Jag köpte nya rullskridskor (inlines) i torsdags. Mina gamla blev helt sönderkörda efter att ha vardagsbrukats genom en hel Halmstadvinter. Hur mycket man än rengör/byter lager och byter plats/vänder på hjulen kan man inte hindra rullskridskorna från att ta sina sista rull... Jag har gjort slut på 4 par rullskridskor i mina dagar. Ett av dem har min bror och min pappa även använt. Pappa satte väl de djupaste spåren i dem, och honom, när hans ben trycktes ut och både den stödjande plastskon och hans fot bröts av. Rullskridskorna popnitades ihop med hjälp av lite aluminiumplattor :)

I fredags passade jag på att inviga/köra in mina nyinköpta hjulskor. Eftersom jag inte hade varit på Tylösand sedan förra sommaren (då jag fick skjuts i polarens bil; tack Henke!) var jag inte säker på hur långt det var dit - eller om jag ens skulle hitta. Efter 10.3 km åkning, och en blåsbildning på insidan av vänsterfoten, var jag äntligen framme!

Väl på plats tog jag av mig mina strumpor, stoppade ner dem i skridskorna, som jag tog i handen, och traskade barfota i den finkorniga sanden ner till vattenbrynet. Föga förvånande var jag inte ensam under denna sommarsoliga dag! Stranden var fullsmockad med ungdomar, barnfamiljer och turister. Ute i det långgrunda vattnet fanns, förutom alla badare, även flera mindre och större båtar! Vissa valde att bada från dessa istället för att ta stranden i bruk.

Nu ska jag iväg till gymmet!

Ha det bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Älskvärda onsdagar och knasigt folk

Håller på att packa för min tripp till Malmö. Bussen går om två timmar, bäst att rappa på.

En av mina vänner tar examen i Lund, så jag ska dit för att fira och givetvis droppar jag förbi ytterligare fina vänner i Malmö.


Jag fullkomligt älskar onsdagar!

Onsdagar är den dagen jag får mest gjort på grund av att jag lyckas ta mig upp klockan sex för att gå på spinning.

Klockan åtta speedade jag igenom Ica Maxi i jakt på billig veggomat.

Halv nio var jag på högskolan och fyllde i min kära lilla lönelapp som känns behövlig i junitider.

Klockan nio var jag hos sjukgymnasten.

Kvart över elva satt jag på Västra stranden redo för sol och bad.

Riktigt schysst att hinna så mycket innan de flesta inte ens har vaknat.


I dag har jag tänkt på äldre människor och hur otrevliga de tycks vara (i alla fall mot mig).
Under många blogginlägg så har jag tänkt skriva detta men tyckt att det kanske skulle låta för negativt.
Men nu har jag samlat på mig tre episoder.


För några veckor sen cyklade jag från Ica Maxi och mötte en äldre man på cykel. Han skrek jävla idiot, det är högertrafik här fattar du väl! Trots att han var den som mötte mig på min högersida - för han körde om en gammal kvinna som gick på fel sida. Vad skulle jag gjort? Svängt in i staketet?

Ännu längre tillbaka, någon månad sen kanske, hade jag bråttom in på vårdcentralen och såg inte den gamla mannen med käpp som kom ut från hissen bakom mig. Jag kastade upp dörren och slank in till kassan.
Efter mig hör jag ljudet av en automatisk dörröppnare och orden, jävla kossa!

Jag fattade verkligen inte att det var sant, jag hade ju inte sett honom. Kände mig ledsen och kränkt.

Idag var jag på Hemköp och handlade. Gick bakom en gammal man som behagade snyta sig på det sättet som vissa människor gör när det inte finns något papper. Alltså ena fingret mot ena näsborren och blås ut... läs, han gjorde de inne i butiken!!!

Jag sa: fy vad äckligt!

Men det kanske var tur att han inte hörde mig.


Jag vet inte vad jag ska säga, skriva eller tänka. Jag undrar egentligen varför människor är så arga.
Okej att pensionen är krass men det är studentpengarna också.

Så där ja, luftat lite.


Minilycka: Lillsemester i Malmö

/Lena


Tillbaka i Halmstad

Jag kom ner till Halmstad i måndags kväll. MIn helg i Götet har varit underbar :) Måndagens gokartåkning blev lyckligtvis av. Jag hade inte kört sådant sedan jag var på Skara sommarland i högstadiet. Jag kan ju säga som så att...jag kom sis. Min pappa och min bror körde som man bör; låg på fullt is tort sett överallt, tog ut kurvorna och bromsade när det var ytterst omöjligt att ligga på fullgas. Jag, däremot, höll mig till insidan på kurvorna, med snabba inbromsningar och över gick till bredställ med fullgas :)

I måndags kväll när jag kom hem var jag nog uppe lite länge. Mobiltelefonen var fortfarande inte upphämtad så jag fick chansa på att jag skulle vakna upp i tid igår. Jag var och hämtade upp den på Trade Center-expeditionen. Tyvärr hade min mobils batteri dött under helgen. Jag var alltså fortfarande utan klocka :( Efter lite andra ärenden på skolan begav jag mig hem igen.

Mellanmål blev mackor och jag åt den sista springandes till bussen. Igår blev både frukost, mellanmål och jobblunchen formbröd med korv/ost. Energidepåerna var helt slut när jag väl kom hem från jobbet. Något som däremot var en positiv utgång av gårdagens eftermiddag på jobbet var att jag äntligen fick besked om sommarjobbet. Jag har jobb och sommarekonomin är säkrad :D

Nu ska jag dra till gymmet. Idag ska jag försöka starta igång mina gamla träningsrutiner. I och med den generösa skatteåterbäring jag precis fick skall jag investera i ett par rullskridskor någon dag. Mina förra har gummi kvar på 2 av 8 hjul :)

Ha det bäst gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Olyckor kommer i tre... eller typ åtta?

Det började med en hoppspindel.
Ja en sådan där spindel som hoppar om man kommer den för nära. Jag vaknade i morse efter att jag försovit mig till dagens alla aktiviteter och skulle stänga fönstret, där satt den fulingen.
Jag försökte putta ut den med en papperslapp, men så klart så skuttar den in, rakt på pappret och ner i min säng.

Jag skrek. Hoppande spindlar är mer opålitliga än vanliga spindlar. Just nu är jag inte sugen på att krypa ner i sängen, om man säger så.

Den hade minsann håriga ben.


Sen var det sjukgymnasten.

Efter fyra månaders stretching så behagar min sjukgymnast informera mig om att jag stretchar fel, fast jag vet att det är han som har visat mig fel. Han har till och med hjälpt mig i omgångar med just den stretchen, han har gång på gång visat hur jag ska göra den rätt.

Och idag så säger han:

Den där stretchen gör vi inte här, du gör fel! Du ska ha bandet under hälen och inte under tårna.

Wohooo, så kan det gå när man har en sjukgymnast som knappt hälsar på en när man kommer, än mindre pratar med en eller visar hur man ska göra.


Stressade hem för jag skulle möta Elin på stranden. I all hast tappade jag ut den enorma flaskan med rapsolja som jag köpt av ekonomiska skäl. Kladd över hela golvet, inne i skafferiet och på väggen. Mmm så glansigt det blev. Rätt svårt att torka upp olja kan jag säga.


Slog blocklåset till cykeln rakt på skenbenet. Ont.


På Statoil ville jag springa in och köpa en pepsi max som kall förfriskning till beachen. Fanns det pepsi max?
Nix, och för det som känner mig vet att detta är en smärre katastrof:) För det går verkligen inte med annan cola light-läsk. Endast i nödfall.


Jag visste dessutom att ta med sig choklad inte var en hit i värmen, men jag gjorde det ändå (för jag kände för att tröstäta)

Det slutade med att jag och Elin slevade i oss rinning mörk chokladsörja med sked.


Brände mig också.


Som sagt det började med en hoppspindel. Och slutade med att jag nu ligger strandad i soffan med rosa hud i en trettiogradig varm vindsvåning.

Så där ja, nu har jag fått skriva av mig.

Dagen blev ändå skön, varm och mysig med trevligt sällskap i solen på Västra stranden

Man brukar säga att olyckor kommer om tre, men jag vet inte.


Minivärmeslag: Andas ytligt för att undvika svallningar.

/Lena


En trevlig helg hemma-hemma

I torsdags bar det iväg till götet. Som vanligt var jag sent ute och fick springa till bussen med en alldeles för nypackad väska. Skorna jag bar hade jag tvättat i maskin, någon dag innan, så i all hast hann jag inte stoppa i insulorna. Dem fick jag ta i ena näven medan lägenhetskortet, ryggsäcken och väskan hamnade i andra :)

Det var jättekul att se pappa och min farbror igen :) När de skulle hämta mig på Nils Ericson-Terminalen väntade de på mig i dryga 25 min och jag på dem lika länge. Så går det när man inte förstått varann rätt angående mötesplats. Efter att jag hade hälsat på hos min gammelfarbror (där min farbror övernattade) fick jag äran att ta bilen hem. Detta var uppskattat i och med att jag inte har kört nästan något sedan jag fick kortet i början av året.

I fredags tog bror min studenten och jag svettades som en gnu på en stekpanna i min svarta skjorta. Varför hade just jag valt att gå i jeans, denna skjorta och skor när de flesta andra gick i shorts, sommarskjortor/-linnen och vandringssandaler?

Det var sjukt svårt att få tagit några foton när alla andra trängdes för att göra detsamma. Ansiktsigenkännarfunktionen på kameran löpte dessutom amok bland alla nunor och studentplakat. När jag äntligen fick ett ordentligt kort på lillebrorsan (efter ett otal "actionkort") så stod det "någon av personerna kan ha blundat" på kameradisplayen. Tydligen så hade den trott att babyfotot, som prydde studentplakatet, var en person. Jag vet fortfaraden inte om det var plakatet eller min bror som blundade mest :)

Johanna kom hit i fredags kväll. Det har varit helt underbart att få visa henne mina hemtrakter, föräldrar och mitt rum. Vi hann med allt från familjemåltider, bad och bilturer till sällskapsspel, bastu och barfotafotboll! Hon åkte hem för några timmar sedan. Jag ska hemåt först imorgon eftermiddag. Innan dess blir det kanske lite gokartåkning, solning och allmänt umgånge med familjen.

Nu får ni ha det så gôtt!


Med vänlig hälsning,

Tapio