Givande föreläsning!

Hello!

Har 20 minuters paus i min arbetspsykologiföreläsning, under vilken jag hoppas hinna pressa ur mig dagens blogginlägg.

Idag skrev jag och Malin äntligen ut den helt färdiga C-uppsatsen, som nu är inbunden och lämnad till alla som ska ha den. Äntligen! Finally!

Givetvis måste en sådan triumf firas. Så passande då att det är onsdag idag... Och att jag får finbesök av Christer... Det kommer alldeles säkert att bli en festlig afton.

Jag förstår förresten inte var all disk kommer ifrån. Jag uppskattar att jag dagligen diskar 10-15 glas, 3-4 tallrikar, några skålar, och typ hela bestikuppsättningen. Det känns som att jag ägnar minst en timme per dag åt att diska. Jag fattar verkligen inte hur det kan bli så mycket disk. Jag hatar verkligen att diska.

Har annars ägnat viss del av föreläsningen åt att ta ut min all star-elva av IFK Göteborg-spelare (som jag minns)... Jag lämnar vissa förbehåll för att den kan behöva justeras, men i nuläget ser den ut som följer:

Thomas Ravelli

Roland Nilsson - Joacim Björklund - Glenn Hysén - Teddy Lucic

Niclas Alexandersson - Håkan Mild - Stefan Rehn - Jesper Blomqvist

Torbjörn Nilsson - Stefan Pettersson

Den som gör mest ont att lämna utanför är så klart Magnus Erlingmark... Och Johnny Ekström... Tuff konkurrens i anfallet, men Andreas Andersson och Kennet Andersson får också nöja sig med bänken...

Damn it... Nu börjar föreläsningen igen!

Take care.

Björn

Teaterbesök

Igår kände jag mig riktigt duktig när jag spenderade så gott som hela dagen i soffan och läste nästan hela boken "Respekt för läraryrket". Idag har det dock inte blivit lika mycket pluggande... jobbade 9-15 och sedan skrek magen efter mat och kroppen efter vila.
Det blev sushiinspirerad lax med ris. Fast laxen var stekt och riset var av sorten basmati. Hmm.. kanske inte alls så likt då, men grejen var att det serverades med soya och wasabi samt att riset blandades med sushi su (sushivinäger). Och de små laxtärningarna panerades i sesamfrön och och serverades även med ingefära. Åh, det var så himlans gott! Tisdagslyx.

Ikväll blir det finkultur. Ska gå på
teatern och se Rikard III med Rikard Wolff. Verkligen kul att göra något annorlunda! Lyckligtvis hittade jag biljetter till studentpris, 50 spänn! Egentligen kostar de 230, men lite fördelar ska man ju ha som student.

Och igår började ju SaltönSvt1 också. Gillar verkligen denna bohuslänska serie, mysig och vardaglig.
Så slå på tv:n klockan 20 på måndagskvällarna.

/Elin

Storleken spelar roll?

... eller är det formen som är viktigast?

Tjaba.

Mina önskningar om snöns försvinnande har ju uppfyllts någorlunda snabbt och någorlunda effektivt. Nu ser jag gärna att det blir vårvärme ganska snart. Ska vi säga... I mitten av februari någon gång?

Fick ett samtal från Christer i fredags kväll. Han lät onykter. Det berodde antagligen på att han var berusad. Han hade en fråga.

- Vad heter huvudstaden i Slovenien?

- Ljubljana, svarade jag - spontant imponerad över mina geografiska kunskaper.

Sen hörde jag hur någon fylltratt i bakgrunden började skräna om Burkina Faso. Då lade jag genast på luren. Det gäller att sluta när man är på topp. Undvika frågan innan den ställs. Ouagadougou heter den visst...

Vrede och sorg. Det är vad jag känner efter
domarskandalen i Manchester. Henrik Larsson rånad – mitt på ljusa dagen. Usch! 

Jag har den senaste tiden funderat mycket på när man får mest banan för pengarna...

Låt säga att jag köper prick 800 gram bananer. Får jag mer eller mindre ätbar banan (fruktkött) om jag köper några få stora, eller ett stor klase små? Vilka bananer bär på störst andel onödigt skal – stora eller små?

Spontant känns det som att man borde få större andel frukt om man köper stora bananer. Eller... Åtminstone tjocka... Och långa?  Fast å andra sidan... Stora bananer kanske har tjockare skal?

Men om jag tolkar mina gamla geometrikunskaper korrekt borde en så klotlik (bollformad) banan som möjligt innehålla minsta möjliga andel skal och mesta möjliga andel fruktkött? Så tjocka bananer som möjligt alltså... Eller?

Ska se om jag orkar göra djupare efterforskningar i ämnet. Jag vill ju verkligen inte spendera en massa pengar på bananskal helt i onödan.

Visste du förresten att bananen är ett bär?

Ha det!

Björn


Utvärdering av onsdagskvällen

Skoldag, tvättdag, komma-igång-med-träningen-åter-igen-dag, hemmadag, läsdag.
Hade två riktigt intressanta föreläsningar idag. De handlade om läraryrket som ett professionellt yrke och om IUP i skolan (IUP=individuell utvecklingsplan, alla elev i grundskolan ska ha en sådan). De både tvåtimmarspassen kändes riktigt matnyttiga och verklighetsanknutna. Ibland får jag känslan av att föreläsarna bara babblar om något abstrakt som låter bra och man själv sitter där som en fågelholk och fattar inte vad man ska ha alla orden till, men så var alltså inte fallet idag. Gôtt!

En annan grej som också kändes matnyttig var onsdagskvällens spelning på Kåren. Jag själv & Björn (min andra Björn alltså, precis som Björn poängterade innan så har jag en egen Björn..) hade det riktigt trevligt uppe på balkongen i Stora danssalen. Vi själva kände att vi skulle älskat musiken som spelades och mycket riktigt tror jag nog att många som har en musiksmak som inte ofta spelas ute på ställena gillade kvällen. Vi fick flera glada leenden och tummen-upp riktade mot oss. Kul!
Men ska det väl erkännas... gillar man RnB var onsdagskvällen verkligen inget för denna grupp... ähm.. jaja, men jag tycker att det behövs lite variation och jag tror säkert att flera studenter kändes sig lyckliga efter att ha fått höra både Turbonegro, Smiths, Håkan, Broder Daniel, Barcelona, Bowie etc.
Ni som skriker er hesa till "Ramlar" och "Panic" och sedan ser ut som om ni älskar mig när jag står bakom skivspelarna kommer alltid att vara mina idoler!
Pinsamt nog lyckades jag självklart även att få några sekunders tystnad på musiken.. ähm.. jaja... busvisslingarna flög genom luften, men jag bjuder på det :-)

I fortsättningen kommer jag & Björn nog annonsera lite bättre om vilken musik som kommer spelas om vi står på Stora och då måste det nog finnas en DJ med mer RnB och hiphop på Lilla.

hörlurar

Sedan var det ju synd att Lilla golvet inte var öppet i onsdags. Det är ju alltid trevligt att ha några valmöjligheter. Tyvärr beror stängningen av olika delar av lokalen inte på att det är för få gäster utan på att det är för få som jobbar. För att Kårpuben ska kunna ha fullt öppet krävs drygt 30 arbetande personer.

Jag hoppas att det finns fler som skulle kunna tänka sig att jobba i bar eller garderob några kvällar per termin. Det ger otroligt mycket tillbaka i förhållande till vad Du måste offra. Du får gå på olika fester som bara ordnas för oss, Du får gratis inträde till puben, Du får gå-före-i-kön-biljetter, men främst får Du lära känna massa underbara och roliga människor.
Även om Du inte har någon som helst erfarenhet av vare sig säkerhetsvaktande, skivspelande, öl-upphällande (ähm.. de flesta har väl någon koll på detta...?) eller upphängande av jackor så lovar jag att vi kommer ge Dig all den kunskap som behövs.
Se på mig, jag är inte så himlans duktig på att spela skivor, men jag tycker att det är kul. För att citera Smed (Musikmästare): "Allt jag vill är att ni ska må bra och ha kul!"
kolla in de olika arbetsuppgifterna, kom på ett möte, maila Dina frågor till ansvarig för just det Du är intresserad av och få tummen ur att börja ha kul på riktigt!

Trevlig helg!

/Elin


Kung Bor(e)ing

Så kom den till slut. Den riktiga vintern. Den kalla, stränga och hårda vintern. Usch! Jag som trivdes så himla bra med den vikarierande, milda light-vintern. Men men... Hoppas ni njuter till fullo, alla ni som längtat efter och saknat snö och kyla. Själv hoppas jag på regn och plusgrader så snart som möjligt.

Björn, förresten, heter ju jag. Men jag är inte den Björn som Elin titt som tätt refererar till i sina bloggar. Det är en helt annan Björn. Bara som ett litet förtydligande.

Gjorde en ny befriande upptäckt i morse när jag skulle gå igenom lite nyheter på texttv. När jag skulle knappa in ”300” råkade jag av misstag trycka på knappen ovanför ”3”. Som genom ett mirakel visade sig dock den knappen vara en direktlänk just till sidan 300! Helt otroligt. En revolution för mitt texttvbläddrande.

Varje gång jag fryser numera domnar höger lillfingertopp bort helt. Obehagligt och besynnerligt.

Markus Rosenberg klar för Werder Bremen... Det är ju fullständigt lysande! Fattas bara att Isaksson får speltid snart... Chippen har återuppstått från de döda, Zlatan är bättre än någonsin, Elmander är riktigt, riktigt bra, jag gör comeback i Wapnö... Svensk fotboll ser härligt bra ut!

Årets första grusträning ikväll. Jag gillar det.

Ha det så himla fint!

Björn


Kräkas eller skratta?

Aaahhhh!
Telefonen ringde medan jag var på väg från sjukhuset efter att ha
lämnat blod. Det var Björn. Ska tillägga att jag höll på att frysa - - - av mig. Fortfarande förundrad över att man aldrig vänjer sig vid kyla... Björn lät helt nervig och han började med att säga att han ringt Smed för att kolla mat tills ikväll. Vi vill båda ha ett vegetariskt alternativ innan vi börjar jobba, bäst att kolla så vi säkert får det.
Och vad säger då Björn mer?
Vi ska spela på STORA dansgolvet!!!
Aaaagghhhh!
Paniken och nervositeten påbörjade en galen kapplöpning i kroppen.
Lycka eller illamående?
Svar: Både och.
Har varit lite nervös och pirrig bara för att stå på Lilla, vilket var tanken från början, men något måste ju ha hänt de som skulle ha spelat på Stora så nu får alltså vi rycka in.
Ställer detta högre krav på oss?
Kanske.

Men jag & Björn har bestämt oss för att vi kör på som vanligt. Det blir musik vi gillar och kanske lite flörtande med publiken för att göra dem nöjda. Hoppas verkligen att det går vägen. Är dock lite orolig över att skivspelarna är helt nya och att jag inte kommer fatta funktionen till hälften av knapparna.
Men det löser sig. Det brukar det göra.

Nu ska jag ha lite ekonomisk planering med mig själv och sedan blir det en stunds plugg samt sovande.
Ses ikväll :-)/Elin

Nersprutad och lycklig

Gårdagens träningkårgymmet var förenad med såväl ekonomisk ångest som ohämmad och våt lycka. Allt hade att göra med vatten.

När jag gick till träningen kom jag på att jag glömt packa ner min vattenflaska, varför jag gjorde en mellanlandning på Ica Maxi för att inhandla en ny. Som vanligt var siktet inställd på en Loka Päron, 0,5 liter. För den prismedvetne studenten som man ändå är gjorde det dock ont i själen att behöva köpa den. 8,95 kr kostade produkten (+ 1 kr pant). Smärtan grundades av att samma produkt, i en 1,5-litersflaska kostade 7,95 kr. Visst, panten på den flaskan är 3 kr extra, men ändå! Det kändes bara så himla fullständigt fel fel fel att köpa den ack så dyra lilla flaskan. Men jag vill ju inte släpa runt på en 1,5-litersflaska på gymmet... Så jag fick svälja förtretet och köpa det dyra vattnet.


Efter träningen hade avverkats skulle vatten än en gång få mina emotioner i gungning, fast den här gången i en positiv riktning! Jag var ensam i omklädningsrummet och likaså i duschen. Då vaknade duschingenjören inuti mig. Jag upptäckte att om jag ställde mig i mittenduschen skulle jag kunna rikta övriga 3 duschar så att de alla (4 st) sprutade på mig! Tänkt och gjort... Snart stod jag där och duschades från alla håll - car wash style! Det är nog en liten dröm som jag försiktigt och närt vid min barm, och nu är den förverkligad. Det var riktigt härligt, även om det var lite svårt att andas eftersom en av duscharna sprutade mig rakt i ansiktet.


Apropå pantflaskor förresten, inträffade en obekväm incident på Hemköp sent igår kväll. Jag tänkte att jag skulle gå ner till Hemköp och handla lite, och samtidigt göra mig av med mina tre fulla påsar med burkar och flaskor. 38 kr fick jag pantat för och när jag skulle betala mina inhandlade varor visade det sig att jag handlat för exakt 39 kr. Då kändes det plötsligt som att alla trodde att jag var värsta panka luffaren som levde på pantflaskor och beräknat så gott som exakt hur mycket jag kunde handla för dagens fångst av tömda dryckesbehållare. Det hela gjorde mig lite obekväm och jag fick en impuls att köpa något dyrt, typ cigaretter för att motbevisa pöbeln, fast jag inte röker. Men det gjorde jag inte.

Hörs.

Björn


Knytkalas och plötslig vinter

Snö
Det är underligt att folk fortfarande blir lika chockade var gång snön äntligen kommer. Hörde om flera bilolyckor som inträffade under gårdagen, då vi hade en kort stund av vinter. Att folk aldrig lär sig! Om det ser ut som snö så är det snö och man kan fara i diket av det.
Hur svårt kan det vara?
Jaja, jag njöt i alla fall under de ynka minutrarna som jag promenerade i "full snöstorm" till jobbet. Känslan av snöns värme mot de stumpbyxebeklädda benen var obeskrivlig! Det blir faktiskt varmare när det är snö och 2 minus än när det är 7 grader plus och piskande blåst.

I fredags var glädjen total i glada vänners sällskap.
Vi hade knytkalas på Kaptensgatan och allas magar putade ut när klockan närmade sig halv två och de sex gästerna tog farväl (när de anlände var det bara babyn i Saras mage som putade) .
Vi åt pajer, hembakat bröd (åh, Sara, jag måste ha receptet!), chokladmuffins, mozzarella, sallader och drack vin, öl och kaffe. Fick ner lite äpplechips och choklad också och allt till vilda diskussioner om maktbalansen i svenska skolan, namn att ge barn och arbetsmarknadsfrågor. Låter kanske som lite väl vuxna samtalsämnen, men jag gillar sånt; att kunna få vara lite vuxen ibland och njuta av det.

För övrigt måste jag dela med mig av Steso songs underbara låt Wors. Har den som ringsignal just nu och vill bara dansa, dansa, dansa när det ringer. Tyvärr visade det sig att videon var något känslig så för den som vill finns videon på YouTube.
Klick!
Istället öppnar jag upp era öron för en låt av Lucky Soul - My lips are unhappy without you.
Kyss & kärlek!

/Elin

En nedrig sitcom-dag

Jag gjorde en fantastisk upptäckt igår. Ägnade dagen åt att kolla lite gamla Vänner-avsnitt, när det plötsligt slog mig. I avsnittet med allas dåliga Thanksgivingminnen (där Chandler blir sur, men tröstas av Monica som har en rå kalkon på huvudet) brister Chandler ut i ett "I love you", vilket han sedermera får värsta spelet över.

"Men hallå!", tänkte jag. "Sade han inte de orden redan i avsnittet där Chandler och Monicas kärlek blev officiell bland alla vänner" (när Phoebe och Chandler låtsades att de ville ha varandra och nästan kysser varandra).
Jag forskade och letade... Och visst! Jag hade rätt! I avsnittet där kärleken offentliggörs yttrar Chandler fraser som "Because I'm in love with Monica!" och "I love Monica!".

Triumf! En manusmiss! Trodde jag... När jag kollade upp saken mer noga märkte jag dock att händelserna faktiskt inträffade i logisk och kronologisk ordningsföjd. Avsnitten kom faktiskt i rätt ordning. Jag hade fel. Usch.

Man skulle kunna tro att det var nog med sitcom-problematik för en dag, men livet ville mig illa den här dagen. På kvällen varvade jag ner med två Scrubs-avsnitt på 6:an. När det strax senare var läggdags plockade jag på måfå fram en av alla mina Scrubs-dvd:s för att sakta och njutfullt somna in till. Självklart var de första två avsnitten på dvd:n precis de två avsnitten jag nyss kollat på tv... Efter att ha kollat på 1,5 avsnitt (som jag alltså nyss sett) samlade jag kraft och hoppade fram till nästa. Det var väldigt skönt.


Livet som student är sweet.


Auf wiedersehen.


Björn

P.S. De kramas. De pussas. De.... kyss?


Bibliotekshäng & chokladmuffins

Studsade upp ur sängen halv åtta, bra humör och pigg trots att värmen från täcket försökte locka tillbaka mig. Har kommit igång bra med att äta gröt till frukost, man håller faktiskt hungern borta mycket längre med den frukosten.
Susade iväg på cykeln mot föreläsning i Malcussalen klockan 9,00.
Men varför såg det så tomt ut? Klockan var i och för sig bara 10 i, men någon tidig stackare borde väl har kommit dit redan. Någon borde stå och hänga på låset. Skulle det vara jag som hade den rollen denna morgon? VA? Nej, skärpning, inte för att jag brukar vara sen, men först? Nej, nej, den gubben går inte.
Kanske skulle vi för en gångs skull vara i vårt egna hus. Man har ju ändå byggt en hel byggnad för lärarprogrammet och så förvisas man därifrån.. men att gå från Malcus till Q kändes mindre aktuellt.. upp med schemat ur väskan.
10,00
Jaha..... det förklarar saken.

Gick och gömde mig på biblioteket, försökte leta reda på boken vi skulle ha läst (observera: skulle ha) och ta igen lite, men icke. Exemplaret som finns för "icke utlåning" var borta.
Bara en sak att göra: fördjupa sig i Aftonbladets nätupplaga.
Lagom roligt, men fick ju i alla fall reda på att Mona Salins framtid som partiledare för (S) ser ljus ut, samt att man kan
dekorera sina gamla lampskärmar med olika tyger (Kom ihåg till mig själv: kom ihåg detta alla de där tråkiga, sysslolösa (?), dagarna!!)

Som ni kanske minns klagade jag på vakuumet som uppstått förra veckan i väntan på opponering och ny kurs. Jag gjorde faktiskt en bra grej som man borde göra oftare. Bakade!
Det blev chokladmuffins, här ska jag påpeka att de alltid får beröm, vilket killens arbetskompisar samt Sara & Pierre (bilden) kan intyga. De ser inte mycket ut för världen, men när man bjuder någon på dem så utbrister de alltid efter första tuggen: -Oj, vad goda de var!

Här kommer receptet för er som behöver höja blodsockernivån:

Ugn: 200 grader, varmluft 175. Glöm inte sätta igång ugnen!
Räkna med drygt 30 minuter för bakningen, ganska snabbt!
SaraPierre100 g margarin/smör
2 ägg
2 ½ dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Smält matfett och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en liten skål vid sidan om och häll sedan blandningen i ägg-och sockermixen. Blanda till sist i matfettet, se till att det inte är för varmt men ändå ordentligt smält.
Man ska även tänka på att inte köra elvispen för länge när bakpulvret väl är i smeten. Vet inte varför, men har läst detta i någon bakbok någon gång och det är säkert något viktigt med det.

Häll smeten i muffinsformar som Du ställt på en plåt, men för att de inte ska jäsa över; se till att de bara fylls till tre fjärdedelar. Har man itne muffinsformar kan man ta en pajform med ströbröd, men då får man ha koll på gräddningen så den blir riktigt klar i mitten och så...

Gräddas mitt i ugnen ca 10 min, lite kortare gör att de kan få en härlig kladdig konistens i mitten.

Nu är det bara att låta dem svalna lite och sedan servera! Blir de över kan man frysa in, de tinar jättesnabbt och är minst lika goda!

/Elin (recept lånat ur "Sju sorters kakor". Ska man ha en kakbok så ska man ha den!

Försummad av Malin

Onsdag idag. Har haft terminens första föreläsning. Den började dock inte 16:15 som jag trodde... Fick sms från Malin kl 15.12:
"Men du! Du ska ju va på föreläsning nu!"

Damn it! Malin, du måste se till att hålla bättre reda på mig i fortsättningen! Jag har ju faktiskt en hel föreläsning i veckan att komma ihåg att gå (i tid) på den här terminen. Jag kan ju inte förväntas klara av det på egen hand!

Nu till mycket mer väsentliga saker. Kårpremiär ikväll ju! Hoppas på en angenäm afton och mycket folk. Men det blir det så gott som alldeles säkert.

Vad är det förresten som försigått i Halmstad idag? En polisbil for i hiskelig fart längs Laholmsvägen (södergående riktning) när jag gick till skolan idag (14.00). När jag gick hem (17.45) var det en ambulans vid Enslövsvägen och strax senare även en polisbil som med sirenerna på susade förbi. Nästan lite storstadsfeeling...

Lite i skymundan, efter mycket hysh-pysh, oändliga spekulationer, och skvaller hit och skvaller dit, sker i afton en för svensk idrott mycket stor händelse. Hemlighetsmakeriet har varit gediget och därför kan jag inte idag avslöja vad det handlar om. Men stort, det är det...

Trött, sömnig, seg och stressad som jag är, avslutar jag härmed detta inlägg.

Ses!

Björn


Ny kurs

Längtar till solen nu. Känner verkligen att jag hade behövt en ordentlig ledighet med energitillförsel. Nya kursen började igår och idag hade vi opponering på uppsatserna från förra kursen. Lite segt att de överlappar varandra. Det blir liksom ingen riktig ledighet ens för en helg.
Men det är väl bara att köra på.

Vissa dagar känns riktigt tomma och underliga. Jag borde väl läsa lite litteratur, men orkar inte ta tag i det. Det får vänta tills imorgon då föreläsningen är inställd på grund av sjukdom. Undrar om de kommer lägga in en extradag då? När ska den få plats? Äsch, det löser sig väl.
Ska i alla fall ha salstenta på denna kursen, vilket inte är så vanligt för lärarutbildningen. Fast vi får ha med kurslitteratur för att kunna hänvisa till. Underligt...
Ska få lite ordning och reda på tillvaron nu när man har föreläsningar fyra dagar i veckan. Det har varit lite flummigt under uppsatsskrivandet. Dygnet har vänts upp och ner för vissa och man har varit lite isolerad.

Nu är det dags för kvällsmacka och te.. mmmm... :-)

/Elin

Rackarns racket (och bra Brownie)

Nu har tydligen en ny termin börjat.

Eftersom det blir termin no. 6 för mig är det fria kurser som gäller... Det gör mig lite orolig eftersom det ställer jobbiga krav på mig själv om att ta ansvar och sådant läskigt. Inte riktigt min grej. Tror första föreläsningen är på onsdag. Kanske... Måste kollas upp.

Vilken helg, förresten! Lördagen var exceptionell. Fyra förfester var alldeles lagom, Club Moon var riktigt roligt, och efterfesten hemma hos mig var sensationellt bra (förlåt, förlåt, förlåt Grannen!). Tack, alla som var med!

Skönt skön söndag. Jag och Christer segade oss bort till Sandras place för filmmys framåt kvällen. Klampade in i ett rum överbefolkat med kvinnor, till vår stora glädje. Gillade verkligen den fina kommentaren som strax fälldes (Hanna Blond):
"Det luktar man här!"
Vackert sagt...

Spelade
badminton med tjejgänget idag. Alltid ett nöje. Så himla tråkigt bara att materialproblem ska förstöra dagen! Mitt alldeles nya 70-kronorsracket levde inte upp till mina astronomiskt högt ställda förväntningar. Jag menar, det hade ju häftiga flames, både på skaftet och fodralet! Tyvärr visade det sig inte fungera så värst bra om man som badmintonspelare utsöndrade svett. Då blev skaftet halt som en inoljad tvål. Därför kunde jag inte utkräva min annars så solklara revansch mot Hanna Brown. Och hon vägrade så klart att förstå att hon vann för att mitt racket var defekt.

Alla andra tjejer åkte så klart på stordäng. Det är bara Brownie som måste vara någon slags elitspelerska eller liknande, som med en stor portion tur lyckades kriga sig till seger.

Nu vankas det idrottsgala.

Ha det så fint.

Björn


Fest i Väst med sol!

Oj, vad det har blåst hela helgen!
Drömde till och med om all vind och jag är glad att
jag lyckades ta mig
hem i natt och inte blåste i Nissan.

Helgen inleddes med ihop med vänner runt matbordet i vårt vardagsrum. Det blev vegetarisk lasagne, riktigt lyckad måste jag säga. Har bara gjort med köttfärs innan, men tycker verkligen att ni måste testa med bara grönsaker. Mmmm!
Fast det här med att skala och hacka är otroligt testkrävande. Lite snyggt tänkte jag vid femsnåret att jag
kunde "förbereda" lasagnen tills dessa att

 Anders & Helene skulle komma klockan sju.                   

Vadå "förbereda"..?
Det tog säkert en och en halv timme innan alla grönsaker var hackade och frästa. Herre värld! Lasagne ska ju vara så käckt och snabbt och enkelt! Nej.... det är bara påhitt!
Men gott blev det ju i alla fall

Hade hyrt Nacho Libre med Jack Black också. Helt sjuk! Jack är ju en underbart rolig skådis och förmodligen en av mina nya favoriter. 


Anna MusikDans                        


 
Anna letar schysst musik
       och                  Anna & Tomas på dansgolvet

På lördagskvällen väntade en klassisk Västersolsfest med dans, musik, vin och nattmat.
Den något underliga omeletten var väl lite pepprig, men killarna ska väl åndå ha kred för att de fixade nattkäk.Blev dock väldans sugen på falafel och fick sällskap av Anna & Björn till Ali's falafel på väg hem. Mmmmm! Deras falafel är verkligen riktigt god och prisvärd! 25 spänn gick kvällen på och jag somnade gott vid tretiden.


NattmatElin Anna Björn
 
                                                                                                                             Tomas & Gustav fixar nattkäk   och        Avskedskärlek vid Ali's
                                                                             /Elin


Den stora köttbullstriumfen

Äntligen helg.

Hade opponering på c-uppsatsen i torsdags.

Det mest intressanta med hela opponeringsdagen skedde dock under lunchpausen. Vi begav oss till
kåren för att fylla våra tomma bukar. Det serverades pasta och köttbullar. Girigt hamnade jag först i kön och började lassa upp föda på tallriken. I fruktan över eventuella/troliga begränsningar gällande antalet köttbullar man fick förse sig med skyndade jag att sleva på precis så många jag ville ha: 9 st. Mattanten (eller vad man nu ska kalla hon som tar betalt) beskådade tallriken och gav mig sedan en begrundande blick... "Shit", tänkte jag. Hade jag tagit för många köttbullar? Skulle hon skälla på mig? Skulle jag beordras att med skam i blick och förnedrat sinne tvingas lämna tillbaka köttbullar? Det hela gick så fort, men jag hann ändå tänka så många tankar. Som om tiden stod stilla...

- 40 kronor, sade mattanten.
Jag sprack upp i ett triumfartat leende, betalade och begav mig till min plats.

Strax därefter kom Ivar, som stod bakom mig i kön. Han sneglade avundsjukt på min tallrik. Med en nedslagen och uppgiven min satte han sig ner och förklarade att mattanten givit honom klara order om att han max fick plocka åt sig 6 köttbullar. Där gick gränsen för det tillåtna. En sjunde köttbulle på tallriken skulle placera honom i samhällets dunkla periferi, som en moralbefriad brottsling. Som en kriminell. Som en simpel tjuv. En mattjuv.

Och där satt jag med min maffiga tallrik, prydd med 9 stolta köttbullar. Genast blev köttbullarna så mycket godare! Jag satt och mumsade stöldgods! Eller var de 3 extra köttbullarna en kärleksgåva från mattanten? Eller hade hon en sådan respekt för mig att hon inte vågade säga ifrån? Det var svårt att veta, men vetskapen att 6 köttbullar var maxgränsen förhöjde hela måltiden flera dimensioner. Vilken kulinarisk triumf!

Sen måste jag faktiskt ta chansen att yttra mig angående menyvalet på kårpuben den dagen... Hur, hur, hur tänkte de!? Hur resonerade de när de valde tråkigt kokt pasta och tråkigt uppvärmda köttbullar som dagens rätt? Hur, hur, hur? Vilken STUDENT tycker det känns kul att slänga ut 40 kr för en sådan rätt? Åtminstone jag, som fattig student, känner att jag får nog av sådan tråkig budgetmat på egen hand. Kåren har ju ofta rätt bra luncher, sådant man som student inte föräter sig på hemma. Låt det gärna alltid vara så.

Apropå köttbullar kommer Christer på besök över helgen. Lär bli en lördag i glädjens tecken. Särskilt kvällen och natten...

Apropå glädje hoppas jag på 90 minuter för Henrik Larsson. Och mål så klart.

Apropå mål, blir det nog en Delal Special med vitlökssås från Hawaii till frukost/middag på söndag.

Slutligen, apropå Hawaii, är jag rätt trött på Halmstads o-hawaiianska väder just nu.

Over and out.

Björn


Shoppoholic


kläder
Jag har faktiskt inte handlat någonting på julrean (otroligt stolt över detta!).
MEN: Idag råkade jag gå en sväng på stan och ramlade på ett par coola shorts... dom ligger i garderoben nu.. och en tunika... och en skjorta... På kontot står det 3,74... hmm....Men måste man inte unna sig lite schyssta grejer nu när januarimörkret brett ut sig över hela världen?

Och finns säkert de som handlar mer och oftare än vad jag gör.


Ikväll blir det vegetarisk lasange och ett glas vin. Härligt! Och imorgon ska jag jobba. Då blir det ju absolut ingen tid att råka prova kläder på..

Idag borde jag väl egentligen ha planerat opponeringen till på tisdag, men kände inte riktigt för det. Gör det på söndag istället.
Den 21 februari blir det bästa popmusiken på Kåroubens Lilla dansgolv, för då står jag & Björn bakom skivspelarna.


Björn
Björn, fast han har tufft skägg nu.../Elin

Arvet från ovan

Tjenis.


Det här blir första av två blogginlägg ikväll. Under detta inlägg följer nämligen ett litet (eller, ja, litet och litet) bonusinlägg om en stor, men tråkig händelse i mitt liv.

Har opponering på uppsatsen imorgon, torsdag. Ska bli spännande. Blev så stolt över
Malin idag som gjort i ordning en rackarns fin powerpointprestation åt oss. Vilken tjej!

Är åter cykellös efter att den rosa cykeln som Mats "ordnade" till mig kraschades sönder och den jag lånar av Martin numera saknar såväl sadel som luft i framdäcket (jättepunka). Någon med en cykel över? Jag tar gärna hand om den... Den ska helst vara ganska stöttålig...

Hade avskedsafton för min gode vän och granne Martin igår, som ska flytta till England som utbytesstudent den här terminen. Vi (Mats & Robban också) drack gott och kollade alla säsonger av Ronny och Ragge. Klassisk humor och mycket nostalgi.

Det är ett gissel med alla studenter som flyttar bort. Jag gillar det inte! Alla ska stanna hos mig och leka och ha kul. Jag är mycket skeptisk till det här "icke-studentlivet" som sägs drabba alla förr eller senare.
Jag fick åtminstone ärva innehållet i Martins kyl, frys och skafferi. Det, kan jag säga, var ett Halleluja Moment! Nu ska det frossas i te, ströbröd, torsk, vitvinsvinäger och havregryn (och en hel del annat).

Två blogginlägg av mig idag alltså. Jag vet inte riktigt om Högskolans informationsavdelning (eller ens någon) gillar det, men jag tar chansen.

Väl mött!

Björn


Vägen till en mans mage går via hjärtat

Här kommer en liten bonusblogg... Den är lång och uteslutande subjektiv, men jag måste få skriva av mig lite.

Det har skett något mycket olyckligt i mitt studentliv. Ett kärleksförhållande är lagt på is. Pizzeria Medya kommer tills vidare inte leverera pizzor till min dörr. Detta på grund av disciplinära skäl. Förstår nog precis hur Lagerbäck kände sig när han fick skicka hem tre Aveny-glada herrar från Götlaborg.

2003 var jag ny student i Halmstad och Medya tog snart plats som obestridlig dominant på Halmstads pizzahimmel. Det har egentligen aldrig varit någon riktig strid, även om förra årets prishöjning har varit ett mentalt och budgetalt skavsår.

Hawaii har sedan de slog ner som en bomb varit det ständige underhuggaren, det ständiga alternativet, den ständiga utmanaren. Med sina ypperliga priser och fri hemkörning lockar de mången hungrig, men kapitalbegränsad student. Deras pizzautveckling har varit intressant. Från att ha erbjudit ypperliga "vanliga" pizzor och rent bedrövliga kebabpizzor är det numera tvärtom. De "vanliga" pizzorna är ofta på tok för ostigt flottiga, medan kebabpizzorna håller hög klass. När Medya levererar fullt ut är de i princip oslagbara, men Hawaii ligger inte långt efter - och är dessutom jämnare prestationsmässigt.

Medyas starkaste vapen har alltid varit, och är fortfarande, såserna. Allt från vitlökssåsen till den extraordinära starka såsen håller världsklass.
Hawaiis största fördelar är priset och framförallt servicen. I princip alltid glada och trevliga, såväl vid beställning som leverering. De saknar dock edge i sina såser.

Klackerups och Sperlings är två småtrista mittenlirare. Jag minns att jag blev grymt besviken på en av dem någon gång, men har glömt vilken.
Milano testade jag och Bredis i höstas, vi blev bägge mycket besvikna. Lilla Stugan kan ha varit den största besvikelsen hittills. Bambino kan fungera som lunchalternativ eller onsdagsnattmat (enbart på grund av läget), men har annars inte mycket att erbjuda. Det finns anledningar till att New York bara fick en chans. Pärlan testades i höstas, men jag minns inte resultatet, vilket väl säger det mesta... Kvarterskrogen (heter/hette den så) hade en storhetsperiod vintern 2004/2005. Sedan dök ett rykte upp om att den lades ner och sedan dess har den fallit i glömska. Den finns väl inte kvar?

Så, igår tisdag hade vi en liten avskedsafton med Martin, som drar till England för att plugga den här terminen. Vi njöt lite Whiskey och Öl, samtidigt som Martin beställde sin sista Medya-pizza på ett bra tag. En särledes viktig pizza som beställdes således.
Men Medya levererade inte. Dels var pizzan gammal och kall när den kom. Dels var herrn som levererade den cirkulära måltiden inte så värst serviceminded. Jag blev både ledsen, besviken och upprörd... "Sista måltiden" för Martin blev inte alls som planerat.

Jag bestämde mig därför för att tills vidare låta bli att beställa från Medya. Det här var inte första gången Medyas pizzaboys agerat lite surt... Som Martin uttryckt det tidigare... "Det är för lite kärlek från Medya."
Samtidigt är Hawaii-folket så gott som alltid riktigt trevligt!

När jag svulten promenixade hem från skolan idag passerade jag Medya och i ren illvilja plockade jag direkt upp mobilen för att slå en pling till Hawaii. Jag hade inte ens planerat att äta pizza ikväll. Gubben i luren skojade om mitt mobilnummer (innehåller en massa sexor) och mannen som levererade var trevlig och pratade lite om sitt hemland, Turkiet (min granne har ett turkiskt efternamn på sin dörr). Pizzan var dessutom mycket smaklig. Och varm!

Tills vidare är det alltså Hawaii som gäller! Medya får helt enkelt lära sig veta hut!

Smaken är som baken... Är det någon som tro sig veta bättre går det bra att kommentera.

Bästa hjälpen för pizzasugna Halmstadbor
är den här! Här kan man nämligen söka efter pizzor bland stans alla pizzerior beroende på ingredienser, öppettider eller hemkörning. Plus att du kan läsa samtliga enskilda menyer. En ovärderlig sida.

Lev väl!

Björn


Vakuum i tillvaron

Det här med att vara student är en underlig situation. Hela december har ångesten stått som en inbrottstjuv ute på balkongen och försökt att krossa min ruta. Vissa nätter kanske han (ja, jag vill påstå att det är en Mr Ångest, en tjej skulle väl aldrig skapa ett så jobbigt känslohav?) lyckades överta mina nattliga sömntimmar genom att tvinga mig till att icke kunna somna.

Nu har jag hamnat i något slags vakuum.


En hel vecka med nästintill inget att göra! Hur beter man sig då?
Hela gårdagen försvann i något slags dis. Premiäranvände julklappen från MaPa (mixer-matberedare-grej) och bakade småkakaor, tvättade, tränade och läste ut min bok (Mina drömmars stad av Per Anders Fogelström). Idag har jag som plan att cykla och handla det som kylskåpet tycker sig behöva.
Men: det regnar!

Samma tomma känsla infinner sig alltid i mig under sommarens första veckor. Som student ska man alltid känna den där lilla stressen som ligger och pyr någon stans i själen. Det känns konstigt att få lov till att kolla på tv. Borde jag inte göra något viktigare?

 

Förresten så gillar jag
Adventure Kids version på I'm from Barcelonas stora hit We're from Barcelona. Här är ett klipp från deras gemensamma spelning på klubben Gump i Göteborg.


/Elin

Henrik, Henke & Larsson

Tjena

För att kompensera senaste blogginläggets digra innehåll tänker jag sammanfatta ett annars oändligt långt stycke med två sammanfattande ord:
Henrik Larsson!

Pokeraftonen i lördags var synnerligen trevlig, även om Jimmy fuskade... Hur skulle jag annars kunna sluta på 88 kr minus?

Fick finbesök av Christer i natt, f.d. student-, pizza- och festpartner som jag inte sett till på fyra månader. Gullet hade med sig en present! En sprillans färsk Manchester United-tröja med Larsson-tryck! Tack Christer!

Satt i Q-husets datasal häromdagen när en student plötsligt knäppte upp gylfen och ställde sig och stoppade pappersservetter innanför jeansen.
- Se dig mätt, skrockade han...

Mitt användande av ordet negerboll i föregående inlägg väckte visst lite debatt... Verkligheten är ju sällan svart eller vit (förlåt, dålig och kanske opassande ordvits), men visst är det intressant?

Opponering på C-uppsatsen på torsdag...  Det är en del jobb, men det ska nog hinnas med. Känns väldigt, väldigt skönt att äntligen se ljuset.

Man kan förresten fortsätta plugga i Q-husets datasal utan att behöva oroa sig för eventuella perversa typer eller fula gubbar. Den pappersstoppande mannen var en busig kamrat som hade regnblöta jeans. Han ville förbygga en upptrappning av befintlig förkylning.

Nu ska jag strax kila över till Blondie och kolla Prison Break och återförenas med The Girl Gang - några av mina absoluta favoritflickor i världen. Det ska bli synnerligen trevligt.

God kväll!

Björn


Studentens överlevnadsguide - delkurs 1

Eftersom det är helg är det ingen helobligatorisk bloggardag, varför jag tar mig friheten att ta lite extra utrymme och dela med mig av lite kloka ord och goda råd. Jag lovar att inte skriva så förbannat långt i fortsättningen (eller åtminstone bara på helgerna). Här kommer alltså delkurs 1 i studentens överlevnadsguide:

Högskolan är en tuff värld. En djungel som kan vara svår att hantera för vem som helst. Faror lurar mest överallt. En av de lömskaste farorna stavas s t u d i e r, vilket man som student förväntas ägna viss del av sin dyrbara tid åt. Detta kan utgöra ett störande moment i det annars så behagliga studentlivet, särskilt när tidslängden mellan nuet och deadline står i kritiskt dålig proportion till ihopsamlad arbetsbörda.

Såväl mentalt som fysiskt är det medicinskt vedertaget att socker är ett livselixir. Godis, choklad, och framförallt Cola bör utgöra en övervägande del i den tidsfattige studentens diet. Så klart.


Att förse sig med dessa vitala näringsämnen är dock för en högskolestudent inte alltid det enklaste i världen. Ibland kan det krävas både list, kreativitet, styrka och mod för att komma åt sin föda. Och skamlös desperation då ja... Till exempel om  pengar saknas...

Därför tänkte jag dela med mig av min visdom och erfarenhet, beträffande hur man kan gå till väga för att försockra sitt blod när konventionella lösningar icke står till buds.

Inspirerad av Fuglesangs bravader ägnade jag hela julvistelsen åt att skjuta upp mitt arbete till C-uppsatsen till dess att kvarvarande tidsrymd för inlämning av mästerverket genererade i smärre hjärtklappningsattacker.

Så där satt där härom dagen.... kvällen (natten)... i Q-husets datasal och skrev och ändrade och slet och korrigerade och förundrades över min egen briljans. Sent insåg jag dock att provianteringen var otillräcklig. Den ofantliga mängd slösurfande och msn:ande som avverkats var en oplanerad tidsbov (igen!). Tiden på dygnet var dock sådan att inga butiker var öppna och majoriteten av Halmstads invånare högst troligt sov.

Några missriktade bananskalskast iväg fanns dock lösningen. En vending machine. Jag marcherade sockerbegärligt fram till den automatiska kiosken och fann snart ett givet val: 2 st Marabou X för 12 kr! Denna nyhet på chokladhimlen gjorde mig nyfiken och dessutom fann jag priset högst rimligt, till skillnad från 10 kr för t.ex. en negerboll eller en snickers. Plånkan vältrade sig i mynt och det var shopping time! Inte...

Av kanske världens mest outgrundliga anledning meddelade maskinen hånfullt med en liten skylt att den enbart accepterade femtioöringar, enkronor och femkronor. Inte tiokronor, som jag så klart hade i överflöd. Började räkna småmynten... Kom upp i 10,50 kr...

Jag stod nu inför ett vägskäl i livet. Acceptera mitt tillkortakommande gällande innehav av småmynt eller helt enkelt se till att lösa situationen. Eftersom jag var så fruktansvärt inställd på de två Marabou X:en fanns det bara ett alternativ.

Plan A: Den bredvidstående kaffemaskinen kanske accepterade 10:or, för att i så fall kunna ge mig några enkronor i växel om jag köpte kaffe och betalade med en tia... Jag gillar inte kaffe, men so what?

Kaffemaskinen var sönder. Jag behövde helt enkelt få tag på 1.50 kr.

Plan B: Få tag på 1.50 kr. Jag tänkte att folk måste ju tappa mynt här på skolan! Sen tänkte jag att "var tappar folk mest sannolikt sina pengar?". Vid godis/dryckesautomaterna så klart!
Ett sökande inleddes. Och visst! På godisautomaten låg en 50-öring förstrött och blänkte. En krona kvar...

Jag lyfte med all min kraft bort kaffemaskinen för att utforska den i princip outforskade terrängen där bakom... Och visst. Mitt i allt damm och övrigt skräp låg den, en borttappad enkrona! Jag var uppe i 12 kr! Triumf! Choklad! Trodde jag...  Men...
Det visade sig dock att godisautomaten var en simpel lögnhals – den accepterade inte alls 50-öringar! Jag var åter en krona kort... Jag behövde ytterligare en enkorna!

Jag tänkte "Var mer tappar folk pengar?". I soffor så klart! Vems ögon har inte någon gång strålat av lycka över att ha funnit en borttappad femma, eller rentav tia, under soffdynorna i samband med någon städning? Ivrigt sprang jag mellan sofforna i skolans gemensamma utrymmen och fingrade i soffspringorna. Och visst. Plötsligt Där låg den... Min skatt. Min krona. Min slutgiltiga nyckel till brunfärgad lycka. Choklad.

Så. Vad har vi då lärt oss idag? Jo, att godis är viktigt, man ska aldrig ge upp, samt att soffor och godisautomater är bra myntjaktmark.

I övrigt...
... tänkte jag spela skjortorna av några gentlemen på pokerkväll hos Chris ikväll.
... ska jag och Malin ha opponeringsmöte hemma hos Kristian kl 15.
... ser jag barnsligt mycket fram emot
Henrik Larssons debut i Manchester United på söndag! Vilken högtidsstund! Liverpool-Arsenal idag lördag blir också spännande. Henke alltså.. Det är stort!
... måste jag uppmana sportintresserade i allmänhet, hockeyfantaster i synnerhet, att ta en koll på det här
klippet! Hur tror ni den killen mådde i omklädningsrummet efter matchen... 12 mer absurda slutsekunder får man leta efter

Jag lovar, jag ska aldrig mer skriva så här onödigt långt. Nog.

Trevlig helg!

Björn

P.S.
Marabou X marknadförs som en smulfri choklad... Jag ber att få återkomma i det ärendet. Jag vill inte att fler ska gå på bluffen.


Ny musik och färdig uppsats

AAAAAGGGHHHH!!!
Idag kom dom!
Mina efterlängtade skivor!
Det blev en samlingsskiva med Blondie så att jag äntligen kan ha Heart of glass på repeat här hemma, en samlingsskiva med Bowie (varför jag nu inte skaffat det tidigare?) och så kunde jag inte motstå Knifes senaste. Så nu längtar jag tills Kårpuben drar igång så jag kan få spela alla de underbara tonerna för er inne på Lilla :-)

Avslutade för övrigt min uppsats idag. Eller avslutade och avslutade... det blev ett första utkast som min handledare ska läsa igenom och se om det funkar för opponering. <Håller tummarna>
Så om någon vecka kan jag ha allmän utdelning till stadens bibliotek samt till min egna bokhylla. Har haft en hög av böcker på mitt pyttelilla skrivbord i över en månad nu och är ganska trött på dem.


Böcker

Det sköna med att vara nästan ledig är att jag nu kan sjunka ner i soffan och läsa något bara för nöjes skull :-) (mmm... ingen behöver påpeka nördvarningen i detta...jag vet!)

Helgen kommer bestå av mat, umgänge, fika, sällskapande och förhoppningsvis museibesök. Man måste passa på nu när det är gratis entré på Länsmuseet!

/Elin

Makt, Must & Mustascher

Bloggpremiär för mig idag!


Bloggande är ju förenat med subjektivitet, och inte sällan åsikter – vilket i all sin offentlighet skapar en sorts makt hos bloggaren. Jag gillar makt. Den persiske kejsaren Cyrus dömde en gång en flod till döden sedan hans favorithäst drunknat i floden. Jag beundrar den attityden till makt
Lyckligtvis är jag en synnerligen sympatisk människa.


Julen är väl snart nästan över. Nu är frågan när jag ska orka avjuldekorera min överväldigande juliga lägenhet. Det är alltid en smått traumatisk tomhet som infinner sig när allt julpynt är borta... Mest kommer jag sakna Gamletulls (i mina ögon) mest spektakulära julpynt – mitt glitter- och kuldekorerade granris som är fastmonterat på utsidan av min franska balkong.

Julmusten var lika god som vanligt. Lyckades förbruka 3 backar på en vecka hemma hos mor och far, nästan helt på egen hand. Eftersom Ica Toppen i Sösdala inte hade Apotekarnes tvingades jag tyvärr dricka Spendrups julmust de sista dagarna. Och var övertygelsen stark från början, är den nu starkare än någosin... Apotekarnes for ever!


Julkort är en fin grej med julen. Tänkte tipsa om en sida som inte enbart är funktionell på julen:
Här kan man nämligen skapa sina helt egna vykort, ladda upp egna bilder, egen text och en massa annat. Korten skickas sedan snabbt iväg i A5-format, som är större än vanliga vykort. Utomordentligt prisvärt. Väldigt roligt blev det dessutom när jag kom på idén att välja mindre smickrande bilder på min gode vän Jon som motiv på korten till våra många gemensamma bekanta. Jag föll för några fina bilder från när vi tvingade Jon att bära mustasch några dagar i Australien i vintras. Lika underbart vacker som jag tycker han är på bilderna, lika mycket avsmak känner Jon själv för dessa foton... Jag gillar mustascher.
Har Du någonsin sett ett finare motiv på ett julkort?
85011-99
Jon är i själva verket en riktig hunk, som har lämnat Halmstad för att läsa till kiropraktor i Stockholm. Han  har dock utlovat hämnd...

Som student samlar man lätt på sig ett arkiv av roliga/elaka bilder på sina bekanta och nu har vi äntligen en härlig resurs för att utnyttja dessa bilder till djävulskap.

Jag och Blogg-Elin träffades för första gången idag. En rar tös, vad det verkar. Vi har fixat i ordning lite nya presentationer, vilka snart bör finnas för allmän beskådan.

Skolmässigt väntar jag på att Malin (min C-uppsatskollega) ska bestämma en tid för opponeringsmöte snart. Jag är nämligen alldeles för odisciplinerad och lat för att ta tag i opponeringsarbetet på egen hand.

Jag ska inte ägna mitt första blogginlägg åt alltför utdragen långrandighet, det börjar jag nog med på lördag.

So long


Björn


Träning

Nytt år innebär nya löften. Ska erkänna att jag faktiskt inte har något särskilt löfte för 2007.. minns mina senaste års löften med ganska positiva tankar. 2005 hade jag bestämt mig för att inte skapa stress-situationer. Ibland har jag alldeles för lätt för att säga ja till saker och inte tänka mig för i min planering. Det kan handla om allt från nöjesgrejer till plugget. Detta var ett löfte som jag faktiskt höll ganska bra och på senare tid har jag kommit på mig själv med att säga orden "det löser sig, det brukar det göra". Och faktum är, det är ju sant. Hur många gånger har världen gått under de gånger Du varit riktigt stressad och orolig över någoting? Ingen.
Förra året hade jag bestämt mig för att tänka mer på andra istället för mig själv. Blev medlem i Rädda Barnen och försökte att ge små ekonomiska bidrag till exempelvis Bris och Friends, ge pengar i sparbössor på stan och liknande saker. Det gick väl sådär ska jag erkänna... Lite pinsamt och borde väl göra ett nytt försök i år. För faktum är, att även som student har jag råd att stödja människor med mindre ekonomiska möjligheter än mig själv.
I år ska jag väl.... ähmm.... jag vet inte. Kanske försöka att tänka både på mig själv och på min omgivning, både den närmsta men även den långt bort. Tänka efter mer och ta tid till att reflektera över vad man egentligen gör med sitt liv. Oj, det lät tungt!

Ett vanligt löfte för många är väl att ta tag i träningen och börja röra på sig. Jo, tjena! Detta är väl lättare sagt än gjort, men man ska ju försöka och vara nöjd med sin insats!
Själv tränar jag på Form Friskvård på Storgatan, främst för att det ligger så nära mitt hem. Men kolla in flera gym innan Du bestämmer Dig och tänk över hur Du vill röra på Din kropp. Vill Du sporta, gymma, köra pump, aerobic, gymping eller klättra på en vägg?

Form Friskvård
SATS Sportsclub
Friskis & Svettis
TräningsKompaniet
Nautilus

Kårgymmet

/Elin
Och snart ska jag välkomna den nye bloggaren! Imorgon får jag träffa honom och jag är otroligt nyfiken!


Nytt år, ny termin (strax)

Nu har jag alltså bara fem och en halv dag kvar tills inlämningsdatum för uppsatsen. Känns som om jag vacklar mellan nöjd och oförstående, vad sysslar jag med? Blir detta bra? Är jag nöjd? Fråga inte....

Nyåret skålades i alla fall traditionsenligt in med champange och gala-outfit. Oj, vad fina vi var! (Bildbevis finns tyvärr inte)
Lagade trerätters och njöt av rött vin och drinkar. Kvart över tolv tog jag och mitt sällskap bussen mot Nyhem och Smålands nation där andra vänner firade in det nya året. Oj, vad folk det var där! Riktigt trevligt med nya och gamla ansikten. Hörde att de fixat mat från Kåren, hoppas den var god. Hörde också att nyårsfirande på Kårpuben gått bra och varit kul.

Om två veckor börjar den nya terminen och uppropstider kan Du finna
härifrån och massa matnyttig information för nya studenter kan Du läsa om här.

Sedan måste jag göra en påminnelse; om Du är folkbokförd i Halmstad så har Du väl inte glömt att Du kan vara med och rösta fram det nya konstverk som ska göras i samband med firandet av stadens 700-årsjubileum? Röstar gör Du på Nya stadsmuseet som ligger i stadsbiblioteket fram till och med fredag 5 januari.


/Elin