Softar runt

Jag är totalt upptagen med att vara ledig. Jag gör inget storartat eller vimmelkantigt.

Jag bara är.

Luktar på syrenerna på morgonpromenaderna samtidigt som små flygfän attackerar och landar i ögonen och munnen. Forgive me little creature.

Ligger däckad på filten, läser några ord ur Doris Lessings bok som jag fick i julklapp, sover lite, läser några ord till, kliar mig på armbågen och räknar ut att jag får leva på i snitt hundrasextio kronor om dagen till juli. Kanske inte låter så illa, men det är det.
För det är meningen att jag ska åka till det vackra Frankrike i en vecka och då behöver man äta väl och leva väl. Eller ja, i varje fall äta och leva.

Funderar allvarligt på att skrapa ihop pengar genom att sälja kläder på Loppis och panta flaskorna i garderoben.I kväll har jag dock släpat mig bort till en trädgård nära högskolan och firat en klasskamrat. Snacka om kalas. Aldrig sett så mycket tårtor, kakor och bullar - i alla fall inte ur en studentkassas synvinkel. Lurar på om hennes mamma är inblandad i det hela.


I morgon firar Halmstad högskola 25 år, ett riktigt galej ska det bli. Själv funderar jag på om jag ska dyka upp, jag är för närvarande uppbokad på spinning med projektor och livs levande bildspel från Österlen. Men för er som vill gå eller redan har bestämt, kolla in: http://www.hh.se/omhogskolan/hogskolanfirar25ar.4031.html


Hade tänkt att jag skulle lägga mig i tid i dag men som läget är nu så har min kära granne en oförberedd fest.
Just nu sjungs det "klappa händerna när du är riktigt glad" på balkongen som är en och en halv meter under mitt sovrumsfönster.

Alternativen är: Sitta uppe och hoppas på att festen dör snart, eller sova på soffan för att lindra ljudnivån.


Jag funderar vidare medan ögonlocken vibrerar.


Minilycka: Någon skriker med målbrottsstämma i trappuppgången att de ska dra till stan nu. Hoppas:)
/Lena  


Teknikens under...

När jag vaknade i morse hade migränen från dagen innan försvunnit. Min kur bestod av sömn och att ta ut linserna. Terminens sista gymtillfälle blev idag; det var ett bra avslut innan helgen. Nästa vecka kommer sommartränandet igång och förhoppnignsvis blir det många cooper-test.

Efter gymmet skulle jag handla. I tisdags lamslogs hela skolan, Ica MAXI och trafikljusen fram till hemköp av ett stort strömavbrott. Varken träning eller att handla blev av. Jag såg till att få gymmat idag och sedan bar det av till MAXI. Det köptes grönsaker, pålägg och läsk; äntligen hade jag råd att köpa hem lite "studentlyx". Som grädde på moset mottog jag sjätte stämpeln i mitt häfte, som därmed var fullt, och jag fick ett gratis paket kaffe :) Även om jag inte dricker denna bruna dryck var jag glad. Nu hade jag nämligen en besöksgåva att ge till mor imorgon.

På väg hem slarvade jag bort min mobil. Jag hade glömt den i
Trade Center. Lyckligtvis fick jag tag på dem i receptionen och de lokaliserade den. Det är nog inte varje dag de får telefonförfrågningar om mobiltelefoner vara eller icke vara på toaletter :)

Eftersom jag inte hade någon klocka (utöver den i mobilen) hade jag svårt att hålla koll på tiden. Detta ledde till att jag kom för sent för att hämta ut mobilen. EN minut försenad var jag :( På väg hem stack jag förbi optikern för att köpa nya linser. Jag ville nämligen inte behöva gå i mina (gymnasietids-)glasögon längre än jag måste. Tyvärr var det stängt på grund av sjukdom.

Jag ska till Göteborg imorgon bitti. Hem (till Halmstad) kommer jag inte förrän måndag kväll. Med detta i bakhuvudet förstod jag att jag skulle behöva gå MED glasögon och UTAN mobiltelefon i 6 dagar! Jag har använt linser sedan 3-4 år tillbaka. Min första mobil skaffade jag mig för nio år sedan. Jag har i genomsnitt förflyttat mig 6-6,5 år tillbaka i tiden! Det enda sättet jag kan peppa mig att klara mig igenom detta är genom att se det som ett "intressant samhällsvetenskapligt experiment". På tisdag skall jag delge resultatet för er!

Nu måste jag sova. Jag fick ringa min käre far nyss för att jag behövde väckning imorgon. Utan mobiltelefon=ingen (väckar-)klocka. På fredag kan jag berätta hur min brors student firades, hur det har varit att se pappa respektive farbror för första gången på ett respektive två år.

Ha det gôtt, gott folk!

Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. I helgen ska jag presentera tjejen för familjen, släkten och kompisgänget. Dessutom ska det närmsta gänget ur min avgångsklass fira tre år från studenten :) D.s.

Knipsar gräs med tårna:)

Lycklig för att min cykel faktiskt stod kvar vid stationen när jag kom tillbaka från Jönköping.
Man kan ju säga att jag inte riktigt hade koll på om jag låste fast den ordentligt när jag sönderstressad kom till stationen med pollenblöta kinder i fredags.
Squinkade hem i kväll under rosa himmel och kände mig nöjd.

Packade upp bikinin som jag fick gratis med en viss tjejtidning, den passade inte så klart, men vad hade jag väntat mig?
Överdelen var gjord för enorm plastkirurgi och underdelen skulle jag kunna använda som väska... ehh, ja ni fattar.

Just därför köper man bara sådana där eländiga tidningar när de ger bort gratis pocketböcker och gratis filmer. Men jag glömde bort det i ett svagt ögonblick när jag inte hade något att läsa på tåget.


Firade en kompis i går kväll som fyllde tjugofem, tryckte i mig en halv pizza och jordgubbstårta till efterrätt.
Rullade efteråt ut från matstället och mådde som jag förtjänade.

I dag har jag haft en riktig sommarlovsdag.
Gick en lång promenad på morgonen, boxades rejält med alla hundkex i skogen och efter det så belamrade jag gräsmattan med tidningar, böcker, filt och drickbara saker.

Efter fem timmar i solen så var nyansen brunare, fräknigare och jag var nöjdare:)


Tror inte jag tänkte några smarta tankar direkt. Jag stirrade på flugor med genomskinliga vingar på min handrygg och lät tankarna komma och försvinna.

Funderade på hur jag skulle klara sommaren ekonomisk då det inte är katigt att vara student.

Funderade på hur man gör en krämig svampsoppa utan att behöva addera mjöl, kan man bara häva i matlagningsgrädde? (Jag har aldrig någonsin köpt detta livsmedel)

Funderade på hundar som hjälper sina hussar och mattar med sin diabetes, att det är coolt att det kan sniffa sig till lågt/högt blodsocker.

Funderade också på det jag läste att: Nötköttsproduktion skapar 17 kg koldioxid och grönsaksproduktion skapar 0,1-0,7 kg koldioxid. Ja ni kan säkert sammanfatta poängen själva.

Miljöfunderingar  och annat hade jag alltså medan jag knipsade av gräs med tårna.


Helt enkelt, inget storartad hände på gräsmattan.

Jag bara var.

Sommarlov typ:)


Minilycka: Hundkexdamm på byxorna
/Lena


En ledig dag...på jobbet

Jag var jättetrött när jag vakande idag...så jag testade att vakan 3 gånger till :) Morgondusch, mannagrynsgröt och sedan diskade jag och började göra iordning för jobbet. Jag hann tyvärr inte gymma, men det skulle jag göra imorgon istället. Förra veckan hade jag lånat en hundring av en jobbkamrat för att ta mig hem. Idag hade jag tänkt att betal tillbaka den, men hade bara 96 kronor på mig. Jag samlade sedan på mig 3 pantflaskor (2x1 kr + 1x2 kr i pant) för att lösa bekymret.

Med lunchlådan i väskan och arbetskläderna på mig drog jag mot hemköp för att panta. Tyvärr började jag få bråttom så jag fick ta ut en hundring på vägen i stället för att hinna med min buss. Eftersom klockan var åkdags och jag inte såg skymten av bussen (som alltid är FÖR punktlig) fick jag ta en anna som gick, så gott som, åt samma håll som jag skulle. Jag frågade henne om hon kunde ringa den andra bussen för ett byte. Detta hade jag, under mina andra stressiga jobbresor, lärt mig att man kan göra. Bussen var försenad - den gång jag, för ovanlighetens skull, själv inte var det.

Efter ett
bussbyte och en lyckad resa till jobbet hittade jag, precis innan jag skulle stiga av bussen, 14 kronor på bussgolvet. Ironin slog mig. Skulle jag inte ha stressat iväg för att panta kunde jag ha väntat in bussen i lugn och ro. Pantpengarna plus 10 kronor extra fanns ju redan att hitta på bussen! Men då skulle jag ju inte ha fått bussäventyra :)

Väl på jobbet märkte jag, efter att ha klockat in och tittat på schemat, att jag inte var uppskriven på någon arbetsstation. Efter att ha hittat chefen i lunchrummet och frågat om det var så att jag inte skulle jobba idag stod det klart. Nej, jobba var inget jag skulle idag. Skulla jag då jobba imorgon? Ja, det skulle jag. Men de hade faktiskt fått skicka hem några medarbetare som blivit sjuka, så mitt överraskande besök var mer än välkomnat. Jag fick gärna jobba, och valde att ta till vara på tillfället. Studenter har allt för många håll att fylla!

Ikväll har jag inte gjort mycket mer än slappat, funderat på om jag blir CSN-behörig i höst och städat. Golvet skiner, dammsugaren är full och jag har tvättid 06 imorgon. Med det sagt har jag inte mer att tillägga ikväll än, "God natt!"


Med vänlig hälsning,

Tapio

42 dagar av vad jag vill!

Efter datakrångel och nedlagd mobil så har det tekniska kaoset kulminerat, dalat ner och jag är på gång igen.

Det har hänt en del, jag har hunnit avverka min sista tenta, vilket känns som en enorm befrielse - för nu har jag sommarlov i hela 6 veckor. Wihooo!

Jag har varit på en hejdundrande tentafest, ganska intressant och underhållande att vara den enda som är nykter bland onyktra.

Man hör en del, man förstår en del, man iakttar en del som gör att man skrattar och funderar en del.

Jag verkar dessutom ha tappat greppet om tid och rum, för när klockan var sju minuter över sex i fredags kväll och jag skulle med ett tåg till Jönköping tjugo över, så stod jag i min hall och trasslade med en borste i ett mycket envist hår.


Men tro det eller ej, fattar det knappt själv, jag hann med tåget. Ska nog döpa om minibiken till el eldo speedobiken.

I lördags natt sprang jag i fatt en buss och i dag på väg till jobbet fick jag ännu en gång springa i fatt en buss. Jag har totalt tappat greppet, slappnat av, lagt ner, känner ingen som helst tidspress.

Eller ja, det kan också vara mina allergitabletter som gör mig tjock i skallen, trött i ögonen, seg i kroppen och som får mitt universum att ligga lite efter i tidsmässigt.


Det har också varit min jobbhelg, tack och lov så insåg människor att sol är en trevlig sysselsättning och hälsade på den istället för att traska runt på köpcentret där jag jobbar.

Så för att vara sanningsenlig så är det nu som mina 6 veckor av sommarlov börjar.


Jag kan liksom inte omfamna känslan av denna ledighet och vad jag kan tänkas fylla den med.

Sol, bad, träning, böcker, film, vänner, soluppgångar, solnedgångar, hängmattor, croissanter i Frankrike, baka egna äppelringar, grilla, dansa... ja ni fattar.

Jag kan dessutom koppla bort droppställningen med tillförande Novalucol.

För magkatarr, det får man inte när man har sommarlov:)


Min kompis ska smuggla med sig Abbas sill ner till Frankrike och tyckte prompt att jag kunde stå för snapsen
(vi firar midsommar där)
Jag kan inte riktigt förstå vad jag vinner på denna deal, då jag är vegetarian och hatar snaps.

Men jag kan gå med på det, bara för att det är en cool grej att smuggla med sig töntiga ätbara saker till ett land där gastronomiska himlar skiner. Ha ha... så svenskt!


Minilycka: Det ska bli värmebölja denna vecka och jag har all tid i världen att befinna mig precis mitt i den:)

/Lena   


   
Nä man undviker att tentaplugga - så kan det hända att man gör annat;)

En skön kårkväll

Igår var sista Kåren som jag jobbar på detta läsår. Jag kom dit några minuter över 19. På plats var Sexmästare, värdledare, DJ, barmästare och värdar. Det var en den kommande höstens nollningsstaber som skulle bemanna även denna gång. Tyvärr var de inte så många...

Efter den sedvanliga personalmåltiden. Satte vi igång med förberedelser inför kvällen. Det positiva med att ha en liten grupp att ha rundvandring för är att det går så himla fort! Jag hade all tid i världen att prata igenom alla moment ordentligt :)

Vi öppnade, som brukligt, vid 21. Det var dock inte många gäster på plats förrän efter 23. Om det berodde på att det var 2 dagar kvar till CSN-stödet eller att nästa vecka är fullspäckad med fester och utgång, den nöten får någon finurlig knäcka. Sedan började folk ramla in; det kom folk i horder!

Militärhögskolan var där för att fira en sista gång innan de skulle på utlandsuppdrag/-utbildning. Vissa skulle tydligen till Slovenien - andra till Sicilien. Vi började snabbt märka av att vi var underbemannade, men med lite kämparglöd (och mycket personalgodis) klarade vi av det galant! Go'are personal får man leta länge efter :)

Jag fick precis in Junis CSN-pengar. Dryga 3700 kronor...och lön! skulle det inte ha varit så att jag fick jobb i slutet av förra månaden skulle det ha varit knapert värre nu. Förhoppningsvis får jag även fortsätta jobba under sommaren, så att skatteåterbäringen inte äts upp helt av hyror.

Nu ska jag ta och sova. Jag somnade till några gånger under Eurovision Song Contest. För er som ej sett semifinalerna kan jag säga att alla nordiska länder är med. Finland har ett metalbidrag där de sjunger om ridande män :) I finska sändningar inför ESC fick man inte bara höra bidragen, man fick göra det med textning! Synd bara att jag inte läste så noggrant när det sändes. Jaja. Jag håller i första hand på de ridande männen: Annars får svenska Charlotte ta hem det.

God natt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Träningslust...

På sistone har träningen gått åt skogen. Först var det schematiskt omöjligt. Jag har även varit sjuk. Sedan hade jag skadat bröstkorgen. På sistone har det varit allt möjligt. Jag minns en tid då jag gymmade, sprang coopertest, klättrade, åkte rullskridskor (ja, jag syftar på inlines) till skolan och jag åkte även i skateboradhallen. Förutom detta tränade jag hemma på kvällarna de dagar jag ej hade gymmat. De senaste dagarna har jag inte ens gjort det sistnämnda. Jag köpte ett nytt hopprep i helgen! Förhoppnigsvis ska det, och en kick i ändalykten av Jocke, ge mig ny energi på Kårgymmet imorgon.

Efter att, i måndags, ha kommit hem från Göteborg mötte jag en lägenhet i oreda. Nu är nästan allt i sin ordning. Jag har ingen disk, jag har dammtorkat, böckerna är organiserade (med två ENORMA, nya, finska ordböcker som tillskott!), nästan all tvätt är vikt och färgorganiserad. Imorgon krävs ett sista ryck...

De två senaste dagarna har jag stressat mig till jobbet. Båda gångerna har jag mött bussen i korsningen ut på Viktoriagatan från Österskans/Picasso. Värst var det igår när jag missade bussen med 50 meter. Jag stannade då upp, men sedan såg jag att det var rödljus pch det bar iväg igen! Busschaufförskan var snäll nog att släppa på mig; jag var spyfärdig... Jag kan nämna att jag precis hade satt i mig en karrékorlett på några minuter och att den andra hade jag slängt ner, nystekt, i en fryspåse. Som tur var smälte inte påsen :)

Det blev lite kort, men nu ska det kokas mannagrynsgröt innan läggdags.

God natt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Imorgon kväll blir det mitt sista Barvärdstillfälle på Kåren innan sommaren. Tjoa om ni ser mig susa förbi :)

Tentamentrams

En tenta gjord, one more to go som man kan uttrycka det.

Tentan var en bra tenta, den kändes övergripande, lite lätt, lite svår och lite där i mellan.
Lagom för de saker jag kunde, de jag gissade och de jag flummade ihop:)


Jag var jätteladdad i morse för att träna efter tentan, men när jag väl kom till gymmet så gick allt så långsamt.
Man tror inte att det är så jobbigt att skriva och tänka. Men det är det.

Jag kände mig bakfull eller som om jag inte hade ätit en enda kolhydrat på flera veckor - så seg och orkeslös. Detta resulterade i tre timmar på gymmet, kanske var jag aktiv i en timma av dessa.
Resten av tiden har jag inte en aning om vart den försvann.

Jag tror jag iakttog andra som hade mer energi, pratade om tentan, tänkte på tentan, vandrade fram och tillbaka och blängde på vikterna.


Öppnade en Ramlösa blåbär bredvid spisen och dess varma platta. Det sa fräs, bubbel och en konstig doft.
Undra om det är giftigt att andas in?

Det går faktiskt inte att begära att jag ska använda några smarta tankar just nu.

Funderar på om det är en eftersläntrande effekt att lyssna på radio, laga mat, läsa tidning, skriva på facebook, läsa bloggar samtidigt, för att känna att jag minsann är ledig... innan rond två.
Allting på en gång, så snabbt som möjligt så att jag har fullgjort kvoten av fri tid.


Näpp, dags att återvända till den lokala campingen vid köksbordet, som ligger i den mörka pappersskogen av tentaplugg. Du kan inte hitta den på eniro;)


Miniboende: Campingen flyttar till stadsbiblioteket i morgon.

/Lena


Förkyld finne ute på vift!

I torsdags fick jag tillbaka min dator som har varit på lagning. Jag fick höra att moderkortet var utbytt. När jag då utbrast att "det var det de gjorde sist med" sa de att får jag samma fel igen bör jag nog bli uppgraderad till en bättre burk . Nu sitter man och hoppas på att det sker snart :)

Först fick jag ägna tid att byta XP mot Vista Business. Sedan skulle Business uppgraderas till Ultimate. Efter det skulle det vara slut på slitgörat; återställningskopior fanns för resten av jobbet. Att moderkortet var bytt ledde till att Windows inte kände igen min dator och att säkerhetskopiorna jag hade gjort inte länge gick att använda. Allt fick installeras om och natten blev låååång. När jag lade mig, vid cirka halv sex, hade jag ådragit mig en dunderförkylning. Imunförsvaret hade hamnat på noll - av sömnbrist.

Igår sov jag länge och det sista datorfixandet genomfördes. Jag hade städning och disk som nalkades, men jag hann inte så långt innan Finlands semifinal i hockey. Det, i princip, enda som hann hända däremellan var att jag åt, duchade och fick öppna dörren två gånger - i förd handduk.

Första tillfället var jag i duschen och min kära granne hade skickat ett snabbmeddelande på datorn där det stod något i stil med "jag kommer ner. klä på dig". Eftersom det var ett internskämt blev hon väldigt förvånad när jag slet upp dörren iförd handduk. I mitt försvar kan jag ju säga att jag inte ofta har datorn med mig i duschen. Den är ju trots allt stationär.

När jag äntligen duschat klart, och försöker självtorka iförd midjehandduk, ringer det på dörren igen. Detta är ganska ovanligt för oss i internetgenerationen :) Det var kårorganet HASP som var och plingade dörr på
Gamletulls studentboende. Det var nog fem personer som stod där, lite tagna av nakenfisen som öppnade dörren. Efter att chocken lagt sig fick de fram att de promotade årets Halmstadspex. Tyvärr hade jag missat premiären i år, och hade inte pengar till kommande föreställningar heller. Jag lovade dock att se den eventuella höstföreställningen. De sa att de skulle söka upp mig då för att driva in mitt löfte ;)

Jaja. Nu ska jag inta hemlagad mat hos min mor :) Jag kommer strax och förklarar hur jag tog mig hit!När jag ivrigt kollat på hockeysemifinalen, en bit in på andra perioden, ringde det på min telefon. En gammal polare hemifrån ringde och sa att han hade vägarna förbi Halmstad och frågade om jag ville upp till Ale. Jag hade ju inga pengar och var dessutom sjuk, trött och inne i hockeyn. Jag fick då veta att bara jag åkte med upp skulle han fixa biljetter hem för mig.

Han gav mig 30 minuter till att göra mig redo. Första samtalet gick till polaren hemma som skulle ha grillsammankomst. De skulle inte ut på stan så att komma sent skulle inte var några problem. Att fixa biljetter hann jag inte. Jag skulle ha behövt ha pengar på kontot och det fattdes 2 kronor till billigaste bussbiljetten. Efter ett snabbt samtal till den ankommande polaren bestämde jag mig för att lösa hemresan senare.

Väskan packades med hygiensaker, rakapparat, mp3-spelare, USB-kabel och inloggningsdosa till min internetbank. Det enda jag nu känner att jag borde ha fått med mig var mer kläder än de jag hade på mig... Eller rättare sagt, mer än de jag TOG på mig. Av någon anledning hade jag fortfarande inte klätt mig efter duschen.

När jag kommer ut med väskan på ryggen och halvknutna skor står det en bärgningsbil framför mig - med två bekanta nunor i framrutan. Dennis (som var den som hade ring mig) och Tomas (en polares brorsa) satt i bilen. De hade varit och köpt en bil och hade den på flaket.

För att göra en lång och krånglig resa lite kortare kan jag säga att vi först åkte fel (på grund av mig) men tog oss slutligen fram efter allehanda stopp. Grillfesten var så gott som slut och bara hälften av gästerna var kvar när jag kom runt 23. Mycket snack - plus lite läsk, mat och tårta - senare var klockan runt 02 och jag blev hemskjutsad. Jag ringde mor min, när jag var utanför, och sa i princip att "Jag är utanför. Kommer du och öppnar?". Jag vet inte om hon var van vid att folk bara dyker upp, eller om hon bara var så trött att hon gick i ett töcken, men jag blev insläppt utan särskilda uttryck av förvåning. Sedan var det till att borsta tänderna och lägga sig i barndomssängen...ögona bums. Jag kan nämna att den är 90 cm bred och hård, men ack så nostalgiskt det var :)

Ni får ha det så bäst!

Jag skriver mer imorgon!


Med vänlig hälsning,

Tapio

En lunchfågel?

Min nya grej just nu är att försöka lägga mig i tid. Så två dagar i rad har jag legat i sängen exakt 23.04, en magisk tid. Det roliga är att jag inte känner mig direkt utsövd efter nio till elva timmar. Men jag antar att min kropp är under ombygge. Nattuggla är vad jag är.


Tydligen kan man applicera detta fågelfenomen när det gäller träningslära också, som jag tentapluggar inför nu. Man kan antingen vara en lärka eller en uggla, vilket betyder att man är olika benägen att kunna ge järnet och träna med sin yttersta kapacitet på olika tider på dygnet.

Jag tror att jag är något mitt emellan, jag gillar att hålla igång vid lunch och fram till treslaget. Undra vad jag är då? En sparv? En skata? Vilka fåglar är lunchfåglar?


Kan ju inte påstå att det händer så mycket under tentaperiod, man träffar ingen direkt, eller jo - jag var så funktionell att jag fungerade som smakråd för en viss Elin igår. Sen behöver jag ju inte nämna den där klänningen som dinglade i en papperspåse runt min handled och gav mig skavsår.

Ska lämna tillbaka den i morgon, jag såg ut som en turkose gran plus en pumpa.
Nåja, kantig och rund på samma gång hur nu en klänning kan lyckas med det.
Se vad tentapaniken gjorde med mig.


Man gör inget direkt, förutom undviker det oundvikliga. Idag har jag ändå varit relativt duktig, har ströpluggat i trädgården i fyra timmar och sen pluggat på riktigt i fem timmar inomhus, fastkedjad vid köksbordet.


Man gör inget direkt, tänker en del. Tänkte på hur skönt det var att de äntligen har asfalterat gången i Picassoparken. Jag har redan två ledsna ekrar på bakhjulet som inte vill vara med längre.


Jag tänker på Burma (Myanamar) och hur underligt det är att vägra ta emot hjälp.

Jag tänker på att de två kilo äpplen jag köpte igår ska bli äppelringar och äppelchips, kanske kan strö lite kanel på dem också.

Jag tänker på att det kanske ska göra A-kassan/fackavgiften obligatorisk. Jösses!

Jag tänker på redovisningen jag har i morgon och rapporten jag ska sitta och göra efter redovisningen och tentan på måndag och tentan på torsdag och hur lite liv jag har och hur jag hoppas att det ska regna till helgen för annars kommer det gå dåligt.

Andas, många och där:)


Minivision: På torsdag, på torsdag, på torsdag, på torsdag - då är det över:)

/Lena


Sista sommardagen innan våren?

Så var det sista sommardagen innan våren kom, om man säger så.
Lite bakvänt, men helt okej för mig, då universum är återställt efter en högtryckshelg.


Jag tyckte det var för varmt för att tentaplugga på stranden även om jag släpat dit böckerna, så jag tittade på havet och sov i stället.

Det var roligare att grilla med klasskamrater på Östra stranden än att tentaplugga, så då gjorde jag det.

Jag tyckte det var ytterst spännande att sitta i två timmar och leta recept på tasteline i stället för att tentaplugga, vilket resulterade i torkade äpplen i ugnen.
Mycket utvecklande med tanke på mina dåliga skills i husligheter.

Jag resonerade som så, att det var för vackert ute för att sitta inne med studielitteratur och tog en lång promenad vid havet.

Jag tyckte att det var intressant hur stora konstiga fläckar dök upp på golvet i solljuset, som jag var tvungen att gnugga bort med trasa, istället för att tentaplugga.

Det var fint av mig att skriva till folk på facebook som jag glömt att höra av mig till på länge, då jag ändå inte hade lust att tentaplugga.

Jag tyckte det var roligare att sola mig rosabrun på en blå filt på Tylösand/Frösakull och då tänkte jag på en grej.

Jag är lite nyfiken på var exakt den gränsen går mellan Tylösand och Frösakull?

Har jag passerat denna magiska gräns utmålad i sanden? Eller är det där alla ungdomliga stekare, som lyckats med deffen glider in på samma område som barnfamiljerna, spadarna och nykära par? Är det där gränsen går?


Sol gör mig så omotiverad.

Varför blir det alltid samma visa varje gång?

Jag tror jag måste inse att jag är en sådan människa som bara måste trycka in allt under press, för resten av tiden lallar jag bara runt i solen.

Wohooo, vad gör inte lite magkatarr och hjärtklappning så här nära sommaren?

En touch av nervositet och lite svallande panik. Precis vad en student behöver.

Precis vad jag behöver för att sätta i gång med tentaplugget!

Så Lena, säääätt dig ner, säääätt dig vid böckerna, sääätt dig och pluuuugga (med släpig hypnotisk röst)

Minilycka: Hittade Prins Bertil stig i lördags kväll och är helt såld, me älskar promenader!

/LenaJetlag:ad

Kan man få jetlag inom samma tidzon? Det kanske bara heter reströtthet...

Jag åkte i lördags upp till min kära Johanna. Medan jag väntade på henne hann jag springa runt och leta efter ett öppet ATG-ombud, träffa på några av Halmstads utbytesstudenter (som skulle till Finland), nästan krocka med en nätbekant till mig (som jag aldrig sett förut i verkligheten ) och gå vilse :)

På väg upp stressade jag runt i Göteborg under de tio minuter jag hade på mig mellan bussarna och lyckades glömma min jacka på första bussen. Vem hade anat att jag skulle åka till Stockholm...medan min jacka skulle till Oslo?!! Tyvärr gick det inte att ringa hittegods under helgen.

Det blev ingen fotbollsmatch för mig i huvudstaden. Resultatet för AIK blev bra ändå :) Jag solade istället med Johanna, hennes syster och deras klasspolare. Tyvärr blev johanna lite skållad...

Det tog mig nio timmar upp och nio timmar ner. Bussresandet tär på piggheten. För att klara den sista timmen hem (från Helsingborg till Halmstad) investerade jag i en 88:a och en 350 grams påse Gott & Blandat.

Nu ska jag försöka sova...bort sogen av en storförlust för Finland, i hockey, mot Kanada.

Nana fint!


Med vänlig hälsning,

Tapio

D-vitaminboost och namnlösa tår

Kvart i sex ringde mitt alarm, vilket betyder en mjuk slinga av boktipsets melodi.
Det är helt otroligt vilken kick jag får av att vara ute och traska när ingen annan är uppe.
Solen nyvaken, syrendoftssensationer, varma luftströmmar och sniglar att hoppa över på stigen.

Jag struntade till och med i att mina förökande skavsår bakom, under och över fötterna hade funnit ett nytt ställe att irritera - under ringfingertån, eller vad den nu heter.

Finns det namn för tårna? Det borde det göra.


Jag måste allvarligt ge mig själv cred för att jag suttit inne i skolan hela dagen med diverse projektarbete när solen stått högt. Jag var dock tvungen att sitta med ryggen mot fönstret för att inte låta längtan ut, påverka mina studier.

Men i morgon, oj oj oj. Då är det min tur att vara ledig och vara närmast solen.

Jag förutsätter att den bästa bunkern på Tylösand är min och där ska stekas, halvsova i värmen med öppen mun, multiplicera fräknar och kanske till och med tentaplugga lite.


I kväll var jag på födelsedagskalas/grillkväll på Östra stranden. Avancerade grejer, egenrostade frön, marinad till quornbitarna, halloumiost och givetvis mörk choklad till efterrätt. Jag hade en alldeles egen "matTina" som gjorde det åt mig också:)

Skulle jag själv få för mig att grilla skulle det antagligen bli en, låt mig se... en grillad proteindrink, toppad med mörk choklad. Inte direkt påstått att jag är huslig.

Avslutade kvällen med charader, riktigt kul. Svårt att förklara ordet matberedare utan att säga något dock.

Av någon konstig anledning så lyssnades det på Metallica?


Dags att sova och förbereda kroppen på all D-vitamin som ska attackera den.


Miniförslag: Dummen, pektå, långtå, ringtå och lilltå

/Lena


Berfriad från disk!

Diskmonstrets klor har släppt mig! Jag må vara bra på att städa. Disk är däremot något jag inte hanterar så bra. Disken fanns i slasken, diskhon, på spisen och på middagsbordet. I skåpen fanns i princip bara tupperware-kopior och bunkar av olika slag. NU är all disk diskad och köksvrån är ren! Jag flyttade till och med ut spisen häromdagen och torkade av både den, väggarna runt och golvet under. Möbeltassar sattes även på under den :)

Nu är disken ren, ja. Samvetet är dock inte lika rent när det gäller skolprestationen :S Jag ska dock försöka.

I och med Norges sensationella match mot Kanada (i hockey-VM) är jag lite bättre till mods med Finlands prestation. Att vi (finländare) inte utklassade Norge känns inte längre som ett tecken på att vi vi inte är på hugget; Norge har bara hoppat upp ett snäpp! Vad Sveriges resultat mot Danmark säger om dessa två lag...det vet jag ej.

Den 30:e maj har Högskolan i Halmstad en fest för att fira sitt
25-årsjubileum. Alla på skolan kan delta gratis, och även ta med sig en vän! Jättebra, tyckte jag att det var, och hämtade ut två biljetter :) Sedan fick jag veta att det var den dag min bror tar studenter...och att min far, tillsammans med min farbror, kommer hit från Finland! Eftersom jag inte känt till det innan hade jag redan bokat in mig för att jobba den dagen. Biljetterna ges till den som vill ha dem :) Jag får försöka ta ledigt från jobbet...och sedan är det Götet som gäller!

Nu får ni ha det gôtt, gott folk! Det ska bli 25 grader i helgen :)


Med vänlig hälsning,

Tapio

Mental laddning och motivation

Hemma i Halmstad igen. Jag har precis dansat av mig lite stress i köket till pinsam musik.  
Stress som grundar sig på allt för mycket projekt, för mycket inlämningar, tentaplugg och den tid som går förlorad när man har två extrajobb.

Inte att förglömma att beach 2008 redan är här, jättevarmt och soligt.

Bikinisäsongen, bikiniprovningen som man mentalt måste ladda för i en vecka innan man vågar sig in i provhytten. Och de där små trådstyckena som ser bättre ut på en galge än på kroppen i provhytten.

Jag får helt enkelt nöja mig med att jag var nära beach 2007 en gång (enligt mina mått mätt - rätt subjektivt då), för här går det alldeles för sakta framåt när man har envisa fotleder som inte kan belastas och skavsår som verkar föröka sig.

Kan hända att choklad är rätt gott också...


Hakuna matata, nya tag, ljusare tider, bit ihop, genom svårigheterna mot stjärnorna och gilla läget.
Dessa små fraser tänker jag på nu och allt annat peppande trams man ljuger ihop för sig själv:)


Min lediga sommar hägrar visuellt. Jag är ledig i sex veckor, sen jobbar jag halvtid i fem, sen är jag ledig lite till.
Det är då jag tycker om mina två extrajobb.

Men jag måste erkänna att det är riktigt svårt att behålla motivationen att sitta inne och plugga när det är strålande sol och tjugo grader varmt och man bor vid havet.


I morgon är det utbildningsdag på Eleiko igen, ska bli riktigt kul. De förra dagarna i april var över förväntan när vi blev undervisade i träningslära.


Jag har utökat mitt näste av minibikes, ha ha...

Nu har jag två stycken vackra små minibikes, den nya är dock aningen svårstyrd men helt okej. Farmors gamla.

Jag brukar inte värdera material så mycket och särskilt inte saker gjorda av metall, med hjul på.
Får ärligt erkänna att jag har fått dille och vill ha fler.

Åh nej, är jag en samlare nu? En sån som samlar på saker som skulle få ont i hjärtat när de går förlorade? Suck!


Minilycka: Min porslinsblomma har slagit ut
/LenaLite vilse i livets labyrint

Massor av disk, massor av skolgrejer, pengakrångel, trötthet, gymnasiekampanj; det är mycket i huvudet nu.

Disken har varit ett problem ett tag nu. Jag har inte fått slut på det. För en vecka sedan fick jag diskat hälften...men nu är jag ikapp och förbi igen. Jag har slut på skedar (både stora och små), gafflar, muggar, glas och tallrikar. Inte nog med att jag får vara finurlig vad gäller middagarna så tar smutsdisken även upp massor av plats :S

Skolan vill jag inte tala om. Lite väl mycket just nu. Stooooor omtenta på tisdag.

Tjejen och jag har sett till att få tre veckor ihop i sommar. Tyvärr blir det ju då lite väl långt från förra gången. Jag var pank och vi visste inte hur det skulle lösas. Som ett skänk från ovan fick jag lite hjälp :) Nu ska jag bara lyckas plugga trots resan.

Idag var jag och mina ungdomspolitikervänner på Aspero- och Sturegymnasiet. Kampanjandet blv inte en lika stor succé som helgens tuta-kampanj, men ack så trevlig :) Kampanjgodis är dock förrädiskt. Hur ska man kunna låta bli när det står där framför en?!!

NU ska jag ta och bege mig till drömmarnas land. Imorgon är det läsa i Frankenstein (som skolarbete), gymma och sedan gasque som gäller.

Ha det bäst, gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Barfota utan strumpor och skor

Pollennäsa, pollenögon, det är varmt och pollentrakasserierna är i full gång.
Jag är fortfarande i Jönköping, snubblar runt i ledighet och försöker undvika det lite molande besväret som heter plugg.

Snart tentor igen. Ärligt talat så vet jag inte ens vart jag ska börja, det känns som de båda kurserna flyter in i varandra. Så mycket stenciler att jag nu ångrar min "hakuna matata-inställning" då det gällde att strikt planlägga och häfta ihop varenda papper.

Kaos, men det är ju inte ovanligt.


Jag har haft en mycket trevlig helg, fylld av sol (mitt första myggbett), musik (Popadelica) och vänner (de finaste och efterlängtade)

Två dagar i rad har jag åter kunnat införa mina saknade morgonpromenader, vilket jag bittert fått ångra.
Nu hjälper inte compeed längre och barfotatassande är det enda som mina trollfötter tycker om.

Har läst att hippietrenden är här så det är lika bra att löpa linan ut;)


Besökte mina föräldrar i eftermiddags. Pappa fyllde år, han fick gula rosor som var rättvisemärkta och en påse Werthers original (fast sockerfria). Hur de nu kan vara original när man ersatt sockret med sötningsmedel?
Kände mig lite givmild.

Men kanske inte lika givmild när jag fick en hel kasse med mitt årliga socialbidrag från mamma, innehållande alla tänkbara nödvändiga husliga saker, som man kan behöva som studerande och stekta ägg i en matlåda.
Tror alltid att jag ska leka student - det lönar sig verkligen:)


Mamma hade även lärt sig taktil massage i dagarna och behövde någon att öva på.

Jag offrade mig.


Minicitat: People always look better in sunshine (SoKo)

/Lena


Politik, spel och TV-degande

Torsdagen försvann i något slags efter-kåren-töcken. Jag dricker ju inget (av alkohol-natur) men ändå brukar kåren sätta sina spår. Frukost blev det runt 15-16 om jag inte minns fel. Sedan försvann resten av torsdagskvällen i en vendetta mot min digitalbox. Den har ett inbyggd Othello-liknande spel som försatte mig i koma. Jag lyckades aldrig ta igen de där sju vinsterna som boxen hade fler än jag. Även om min vinstprocent blev bättre, iochmed att fler matcher var spelade, kunde jag inte släppa att lådan var bättre totalt sett. När jag inte spelade åt jag eller kollade på tv.

Igår var jag på kampanj tillsamamns med partikamrater. Vi satt först en timma och förberedde tre skyltar med buskapen "TUTA FÖR", "SÄNKT" och "SKATT". Det var väldigt roande att se Johan gå runt med skylten "SÄNKT" från Nyhem till Sturegymnasiet. Gänget spånade ihop allehanda tankar som allmänheten kunde tänka om honom. Allt från "skylt-teater" (där man inte riktigt behöver kunna agera, så länge skylten tydlig berättar vad/hur du är) till att han bara gick och ville att folk skulle tycka synd om en andra-maj-baksmälla var tankar som slog oss. Vi spånade också på omkastade kampanjbudskap; "skatt för sänkt tuta", "sänk för skattad tuta" och så vidare.

Resultatet av kampanjen blev att poliser blinkade med blåljusen, cyklister plingade med klockorna, barn fick godis när det var rött ljus, en kille tutade i över en minut i sträck och 8 busschaufförer tutade busigt (så att passagerarna undrade vad det var för ståhej). Det kallar jag en lyckad tuta-kampanj!

Folk gillar sina tutor, men använder dem allt för sällan. Till er som kanske inte gillade buskapet vi hade - tänk på trafiksäkerheten! Vi gjorde alla ägare till vinterrostiga tutor uppmärksamma på i vilket skick tutorna var. Många hade signalhorn som lät som en försiktig, och ursäktande, nysning. En stackare fick inte ljud alls i tutan! De flesta hade dock, förtröstande nog, väl fungerande tjut.

Som avslutning på fredagskvällen slog jag äntligen digitalboxen tillräckligt många gånger för att gå förbi i statistiken! Sedan stängde jag av den...för att inte kunna förlora övertaget :)

Idag har jag inte lyckats med mer än att sitta på ett långrandigt styrelsemöte med mina kära ungdomspolitiska vänner. Jag har, i och för sig, även "lyckats" med att missa gymmet idag. Planen var att jag skulle gå på möte lite snabbt, från 11-11:30, gå till gymmet och vara där i tid innan 12. Nu fick stackars Jocke klara sig utan mig, bland hantlar och maskiner.

Jaja. Strax är det dags för mina traditionella lördags-pannkakor. Först ska jag bara slänga in lite tvätt i maskinerna.

Ha en go' och somrig helg!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Sublima tjugofyra timmar

Gårdagen var en mycket lång dag.

Jag kan erkänna att jag förvånade mig själv när jag kvart i sju på morgonen satt på spinningcykeln och kände mig malplacerad trötthetsmässigt.
Bikade vidare till sjukgymnasten och jympade omkring, för att två timmar senare har fyra personer runt mig som drog i mina ben för att kolla om jag blivit vigare efter vårt stretchprojekt. Det hade jag, hela 10 grader vigare.
Efter denna trevliga spänstiga utgång var jag ju bara tvungen att shoppa lite, brände femhundra spänn på ett kick. När klockan slog tolv satt jag i köket och käkade lunch, helt otroligt hur mycket man hinner med när man går upp med tuppen.


Köpte dessutom mina första fejkade ögonfransar, vilket var totalt överskattat. Herregud vilket meck, det hade jag verkligen inte tid med. Medan jag sprang nedför trapporna så vajade två små ensamma limmiga fejkade lösögonfransar på bladet till min orkidee. Lite surrealistiskt om jag får säga det själv:)


Jag sammanfattar kvällen: Grilligt, energiskt, öligt, tjejigt, busigt och lite galet. Champagne i Picassoparken, smådans på Morfars, en nattpromenad, en inspektion av Elins bokhylla och lite luddiga fragment av skoinlägg i högsta hugg och ord som ramlade ut, som inte kändes som mina.

Hur kommer det sig att Jantelagen upphör att existera vid intag av alkohol? Det är ingen fråga egentligen, kanske mer ett konstaterande. Jobbigt att inse att man framstått som lite väl egenkär.

Nåja, roligt hade jag. Roligare än på länge.


Jag fortsatte att förvåna mig själv denna kväll då jag satt jag på Halmstads teater och lyssnade på scenpoesi, trots mitt vakendygn och den mycket sena frukosten. 
Jag har nu utökat mitt ordförråd med ordet sublim, som jag nu ska använda till allt.

Nu är jag trött.

Döden, döden, döden, så nu har vi klarat av det, som Astrid Lindgren sa (inspirerad av en dokumentär om Astrid som förgyllde min dag)   


Minialliteration: sublima saker smått sövande i sitt sandur
/Lena