Polisutbildning

Klicka här för att läsa lite om planerna för en polisutbildning här på Högskolan.

Bring It!

/Micke


Att vilja vara skoshoppare


skor2

Egentligen skulle jag vilja älska att köpa skor. Men icke...är alldeles för kräsen och har länge suttit fast i Converse-träsket. Lyckades dock finna både nya cool dojor och vinterpjuks på samma vecka. Riktigt duktigt! Det nya träsket jag gått ner mig i förresten heter CheapMonday, har man en gång börjat är det svårt att sluta...

85011-74Efter ett rejält letande fann jag den. Skivan nedan är den enda i sitt slag i Absolute-familjen. En enda POP-skiva blev det, och den är riktigt bra! BD samsas med Pulp, Oasis, Kent och Skunk Anansie. Coolt!
Året var 1996 och detta betyder att låtarna på skivan passar mig perfekt idag då jag ska stå vid skivspelarna ihop med Walle och bedöva Kårpubens besökare med bra (och dålig?) 90-talsmusik.

popskiva

/Elin

Tävling

Klicka här för att komma till Högskolan i Halmstad websajt "Tänk vidare". Här går det bl.a att delta i en tävling med chans att vinna en digitalkamera!

Måste givetvis nämna att vi (Halmstad Dawgs) tog revansch för förlusten sist genom att på hemmaplan i söndags besegra Trelleborg Basket med sifrorna 106-91 inför rekordmånga(?) åskådare. Tack för ert stöd!

Bring It!

/Micke

Ellen-projektet

Nu har jag äntligen fått tummen ur och anmält mig till Rädda Barnens projekt Ellen. Om jag blir antagen kommer jag arbeta ideellt med att vara samtalsledare i grupper med tjejer i åttan som ska prata om hur det är att vara ung, könsroller och andra värderingar.
Under hösten som har gått har jag nog lagt alldelese för mycket tid på mig själv och mina egna tankar och problem. Att få vara ett öra till någon annans ord kan vara både nyttigt och viktigt. Speciellt när det handlar om att stärka unga tjejer så att de växer upp och vågar vara den de är.

Vill Du veta mer kan Du skicka ett mail till: ellen.halmstad@rbuf.se eller ringa Disa på numret: 0734-43 48 28.

Flamingo

(Åh, en flamingo i mitt vardagsrum! Japp, den simmade i Marinella under lördagskvällen och verkade trivas riktigt bra..)


Musiktipset för dagen kommer egentligen från min chef på Indiska. Hennes ungdomskärlek släppte i dagarna en fullängdare med bandet Johnny Rocket and the Broncos. Bandet är från Piteå och musiken (vill jag påstå) är lättintaglig och skön rock.


/Elin, aaagghhh..imorgon får vi ut hemtentan!

Vad finns på Studenthälsan?

Studenthälsan verkar det finnas en gömd guldgruva för oss studenter. Enligt deras hemsida kan man få hjälp med både kosthållning, få en hälsoprofilsbedömning, gå på dropin-massage, prata av sig med någon som lyssnar eller bara helt enkelt sätta sig i deras andrum för att ta en paus från världen.
Förresten ordnar de en retreat-dag fredagen den 1 december. Dagen kommer mestadels upplevas genom tystnad för att på olika sätt komma närmare sig själv samt få en chans till att stressa av.


Nissan

Okey...låten är kanske dissad i flera recensioner av Mobys nya samlingsalbum. Men jag är helt galen i spår 8, New York, New York, som görs ihop med Debbie Harry.

/Elin.

Billigare bio

Att gå på bio slår sällan fel. Synd bara att det ska vara så dyrt. Men kan man tänka sig att se en biofilm mån-tors samt äger ett Mecenat/CSN-kort kommer man undan lite billigare. Klicka här för att läsa mer.

Helsingborg UBF stoppade igår Halmstad Dawgs fyra matcher långa segersvit genom att åka hem med segersiffrorna 97-84 i bagaget. Det var lite jobbigt att inte kunna påverka resultatet då jag bevittnade förlusten från läktarplats. Detta eftersom jag sedan igår börjat ta antibiotika mot den bihåleinflammation som jag skrev om i förrgår. Hur som helst är det ett revanschsuget Dawgs som kommer att ta sig an Trelleborg Basket nu på söndag kl 15:00 i Högskolehallen. Men det roliga börjar redan kl 13:00 då Halmstad Wildcats möter LUGI BBK från Lund. M.a.o så vet ni nu vad ni ska göra på söndag.

Bring It!

/Micke

Varför får man inte jobba?

54 587
Denna siffra är den som högst som får bli summan när jag räknat ut hur mycket jag tjänat brutto under höstterminen. Och ja, kära studenter, juli och augusti ingår också i höstterminen. Det låter kanske mycket, ungefär 9000 i månaden, men det snöret är lätt att spränga om Du haft ett riktigt schysst sommarjobb samt fortsätter att jobba under terminen.
Ibland så förstår jag inte världen. Politikerna vill att vi ska få jobb, att vi ska tjäna ihop vårt leverna, betala skatt till staten och på så viss hjälpa samhället i stort. Detta går jag med på. Jag till och med förespråkar det. Men resonemanget handlar om de som inte studerar, i alla fall de som studerar och inte har bidrag/lån från CSN. Så jag får helt enkelt inte hjälpa samhället, mig själv, genom att jobba under studietiden.
Det viktigare vore väl snarare att kontrollera så att studenterna tar sina betyg och examen?

Så gör nu Dig själv den lilla tjänsten att kontrollera hur mycket Du tjänat under andra halvåret av 2006 och tänk på att det är siffran före skatt som Du ska kolla på. Visar det sig att Du kanske ligger på gränsen till maxbeloppet kan Du alltid ringa bossen och kolla om de kan betala ut Din decemberlön i början av januari istället. Man kan ju alltid fråga...vår

/Elin -Varför börjar jag längta efter våren tidigare och tidigare för varje vintersäsong?

Bihåleinflammation

Den huvudvärk som sitter ovanför mina ögonbryn och som blir mer påtaglig när jag böjer mig framåt tyder på att jag har bihåleinflammation. Inflammationen i sig är inte speciellt jobbig, (går ju att bota med antibiotika om det behövs) utan det är konsekvenserna av den. Eftersom inflammationen beror på en förkylningsinfektion och denna infektion fortfarande bor kvar i min kropp avråds jag till att idrotta. Detta innebär i sin tur att jag kommer att missa morgondagens hemmamatch mot Helsingborg UBF. Har inflammationen inte gett sig om några dagar och jag får penicillin kommer jag att missa söndagens hemmamatch mot Trelleborg Basket samt i värsta fall även bortamatchen söndagen därefter. Jag hatar att missa matcher, så jag hoppas in i det sista på ett mirakel! Funderar på att göra ett besök i någon utav Halmstads hälsokostaffärer. Klicka här för att läsa om hälsokost.

Även om jag inte kommer att befinna mig på planen i morgon ska ni givetvis bege er till Högskolehallen och heja fram Halmstad Baskets herrlag Dawgs till sin femte raka seger! Matchen startar kl 20:00 och inträdet är som vanligt endast 20 kr. Gratis dock upp till 16 år.

Bring It!

/Micke


Internationella mässan


Som student har man ju världen chans att åka utomlands under en kortare eller längre period för att plugga och uppleva en annan kultur. I Kårhuset anordnas 
Internationella mässan nästa vecka, 27-29 november mellan 10 och 14.
Flera bra-att-ställa-frågor-till-människor kommer att vara där för att räta ut Dina frågeteckan, så kika in i Cafét nästa vecka!
/Elin

Cykelparkering

Det är miljövänligt och smidigt att ta cykeln till Högskolan. Men tänk på var du parkerar din cykel. Klicka här för att läsa om gällande bestämmelser.

Bättre med en tomat i kylen än en kyld tomat… Trevlig helg!

/Micke


Populär popmusik

Okey, visst ser det lite glest ut, men lyckan var total för vissa på Lilla dansgolvet igår när skrivande student körde tre Smithslåtar på raken.
- Yes, this ones for you who just want to enjoy the dancing!

dansgolvet

Kommentarer som: "Varför spelas inte sådan här musik på Stora" gick rätt till hjärtat på både mig och prospecten Björn, som för övrigt gjorde en bra kväll med personlig utveckling och insikt om att det både är långtråkigt, men underbart att vara DJ och göra människor lyckliga.

De få klagomål som framkom var att det inte var tillräckligt med gung i låtarna. Men hallå, det är inget gung i den ultimata poplåten. Det är bara glädje, kärlek och energi!


DjElin


/Elin - hemrest för att hälsa på mor & far, vänner och bekanta i Bohuslän. See you!

Regn

Igår gjorde en av mina homeboys Allan ett kort men bejublat besök i Halmstad. Han var på väg från Bergen, där han för tillfället jobbar och bor, till Malmö för att hämta lite saker från sin lägenhet. Vi hann med att laga den godaste hemmagjorda kebabtallriken jag någonsin ätit, uppdatera våra liv för varandra, avnjuta två Seinfeld-avsnitt, sova bort en planerad biljardbatalj på B&B samt fula oss lite som vi alltid brukar göra.

Läste precis på Bergens hemsida att staden hade 248 regndagar under 2005! Får nästan lite dåligt samvete när jag tänker på de ggr som jag beklagat mig över de senaste veckornas regn... Klicka här för att läsa om väder och oväder.

/Micke

Ett vackert land

Åkte tåg genom en bit av Sverige för en vecka sedan. Har Du tänkt på hur vackert vårt land är?

SverigeJag har för övrigt hittat en ultimat tryckarlåt också. För att annars vara en människa tillhörandes sorten "covers-är-skit-och-görs-av-folk-som-inte-har-någon-fantasi" så finns det ändå några få guldkorn. Anna Ternheims version på  BDs Shoreline är ju klockren smärta och kärlek exempelvis, men åter till min nya fångst. Hellsongs från Göteborg gör Iron Maidens Run to the hills på ett sprött och fint sätt.
Lyssna (klicka på låttiteln på MySpace-sidan) och njut!


/Elin, kalasmusik på Kårens Lilla dansgolv imorgon - Björn, hoppas Du är laddad!

Äventyrslandet

Läste precis en artikel på Hallandspostens websajt gällande Äventyrslandets planer på att utvidga området. Kom då att tänka på när jag var där för drygt ett år sedan med ett gäng lekfulla vänner. Vårt syfte med besöket var helt och hållet att hoppa runt på den gigantiska hoppkudden. Visst cirkulerade vi runt på området för att spana in de olika parkerna och allt därtill, men det var utan tvekan hoppkudden som var behållningen. Vill man känna sig som ett barn på nytt (tror vi var de enda över 12 år...) samtidigt som man får ett rejält träningspass så är detta den rätta medicinen!


/Micke


Påhitt och datum

Den 30 november arrangerar Studentkåren en resa till Liseberg med anledningen att få oss studenter i julstämning. Tio stycken tionkronorsmynt krävs för att få en plats i bussen och det är först till kvarn som gäller, så samla gänget och spring upp på kårexpeditionen och anmäl er!Och Du missar väl inte quizet på after worken på fredag?


Och glöm inte att söka till vårens kurser innan 15 november! (mer info)TomasBjörn

Tomas & Björn - man ska visa sina vänner att man tycker om dem!
Kanske är Du också med på bild från Kårpubens Halloweentema?

/Elin.


Utbildningsmässor

Har du planer på att börja plugga på högskola/universitet? Är du nyfiken på vad just Högskolan i Halmstad har att erbjuda? Då tycker jag att du ska klicka här.

/Micke


Jag vill ha en drinkbar!

Om åtta dagar är det återigen dags för mig att vara den som väljer vad ni kårbesökare ska lyssna på/dansa till inne på Lilla dansgolvet. Så har ni några önskningar är det bara att skriva långa listor under kommentarlänken (håller tummarna för att det finns i min samling).

Och visst hade det varit supercoolt att ha en drinkbar inne på Lilla?!
Frågan vi alla ställer oss: Vad trodde Anna att hon fotade under Kårens Halloweenpub?

Vad är         Vad är2

Observera även de otroligt snygga stövlarna i bakgrunden!
/Elin, som har hört ryktet om att mästerierna ska få varsinn hemsida. :-)

Alkohol

Det var en lyckad dag för Halmstad Basket i lördags. Båda lagen gick segrande ur sina respektive kamper och firade tillsammans senare under kvällen utklädda till allt från sjuksystrar till Tony Montana från filmen Scarface. Herrlaget har nu vunnit fyra raka medan damerna äntligen fick sin efterlängtade första seger! Kom i och med festen att tänka på alkoholkonsumtion och dess påverkansfaktorer. Klicka här för att läsa lite om bl.a detta.

/Micke


Ingen nostalgitripp...okey lite då...

Jajajajajaja...min musiksmak är inte sådan egentligen, MEN jag erkänner: Europe gjorde en asball spelning på Diezel härom kvällen.
Efter ett glas vin hemma i soffan var jag, Anna & Tobbe laddade till hundra och vi hade verkligen lyssnat in oss på rockrävarnas gamla och nya skivor (eller inte!) och förväntningarna var hyperstora (eller inte!). När vi anländer till Diezel slår värmen hårt emot oss. Inte trodde jag att ett 80-talsband av Europes karaktär skulle kunna fylla en lokal i Halmstad på en onsdag. 650 personer trängdes, sjöng med och njöt av riffen, sången och pratet från scen. Genomsnittsåldern på stället var kanske något över det normala för lokalens tillställningar, men det var otroligt många ungdomar också!

Europe

Slutsats: det är så underbart när ens förställningar om något helt vänds på ända.

Efter spelningen fortsatte vi mot Kåren och blev halvt ihjälskrämda (läs: Elin blev halvt ihjälskrämd) av alla läskiga typer. Lyckat med svettig dans på Lilla (Tack för bra musikblandning!) och god nattmat i form av pasta.


En sak jag missade i onsdags:
Studentradion hade premiärsändning!/Elin, som för övrigt skulle vilja ha en sådan där glittrig megafon som Tempest hade.

Basketfeber

Vinst nr tre är ett faktum efter gårdagens hemmamatch mot Srbija B från Malmö. 92-79 blev slutresultatet. Publiken var som alltid ett stöd och vinsten var välförtjänt. Dock inte samma enorma glädjekänsla som efter förra matchen, men visst var det skönt att vinna även om segermarginalen borde ha varit större.

På lördag uppmanar jag er alla att vallfärda till Högskolehallen och heja fram
Halmstad Baskets herr- och damlag till seger i sina respektive matcher. Herrlaget (Dawgs) möter Srbija 3 C från Malmö kl 13:00 och damlaget (Wildcats) tar sig an BF Bosna från Landskrona kl 15:00. Inträdet är som vanligt endast 20 kr. Gratis dock för de som är under 16 år.

/Micke


Snöattack

Jaha, då har första snön för säsongen attackerat. Och med den kom den olidliga kylan som jag antar att vi alla kände av. Vinterjackan fick sin premiär och jag har lyckats med att halka på en isfläck med cykeln (något återkommande under mina vintrar här i Halmstad).

Förstår inte varför det blir lika stort kaos var gång de första flingorna ramlar från himlen, det är ju inte så att vi västsvenskar inte vet att snön kommer komma i någon av dagarna.

snö
(från mitt sovrumsfönster)/Elin, som för övrigt är grymt sugen på falafel.