Sabotage och sliten torsdag

Trött och seg efter en natt på kåren och förfest med tvåorna. Först hade jag inte tänkt att gå ut. Man kan ju säga att nollningen var tröttsam... Men så kom jag på andra tankar. Jag är ju faktiskt bara etta en gång och jag är ju bara jag en gång också (och jag har ju ändå ingen tv eller något annat spännande på gång)
Slutsats: Det var värt det, sova kan man göra när man är död.

Det som dock spänner som huvudvärk över pannan är alla latinska ord som snurrar runt som rappakalja.
Som tur är har jag fått låna böcker nu (Tack Sara - Du är en guldtvåa) så jag kan studera på tåget "hem" till Jönköping i helgen.
Japp ska hem till gamla Jönnet och fixa money, ska sitta bland mina vänner och oja mig - tala om hur jobbigt det är att plugga på högskolan och hur vuxen man känner sig. Fast det är ju inte som om de redan har gått igenom detta... jag är ju som sagt lite seg till att bestämma mig för vad jag vill göra med mitt liv. Men men jag har ju gjort annat skoj istället.

Appråpå skoj, så drömde jag att jag reste i natt och i det landet var det varmt och alltid sol. Det är alltid så här på höstkanten. September månad och det börjar rycka i restarmen, men det är väl bara att rida ut den stormen för här är man ju fast i några år framöver. Tylösand kanske duger:)

Sabotage är något jag hatar. Finns det något mer onödigt än just sabotage.
I går när jag kom ut från kåren så hade någon kastat min cykel på marken och antagligen hoppat på den,  växlarna  var paj, snett styre....så ännu en gång, snyfta och mecka i  mörkret (dumt) men man vill ju hem.
Rasslande lyckades jag cykla hela vägen hem, men det var inget kul.
Lena välkommen till Halmstad.

Minifilosofi: Så till alla er som gillar att ta sönder andras saker eller som har problem med aggression.
-Gå i terapi, köp en boxningssäck, eller vad 17 börja tänka!

/Lena som måste börja traska igen

   
Ida och Martin höll gott humör i den för låååååååånga kön in till kåren. Det är inte lätt att få upp kamerna heller när man är kort och tja jättekort. Och någon hittade en crazy partyhatt som jag bara var tvungen att testa (jag ser rätt crazy ut också, my god)

 


Snurrfåtöljlivet

Nu är det tisdag och fortfarande kaos, trodde bestämt att det skulle lugna ner sig, men ack, det är bara att lägga i en ny växel. Det är så många viktiga val man måste göra. Stressad till tusen.

Givetvis så har inte böckerna kommit som man har beställt (och vi ska ha läst en hel del anatomi tills i morgon och säkert ska vi kunna rabbla latin baklänges) och kompendiet som skulle tryckas upp till oss är försenat.
Jag vill verkligen inte hamna efter redan.
Jag kan allvarligt inte heller bestämma mig för vilket internetabonnemang och träningsabonnemang som  ger mest för pengarna. Allt kostar och jag börjar ångra att jag tröstshoppade igår.

Så igår var det introduktion i Rörelseappratens anatomi och den mesta informationen studsade mot huvudet istället för in i det. Och jag fick lite av en chock när jag fick reda på att vi ska vid 4 undervisningstillfällen låta kläderna falla och springa runt i underkläderna plus gåshud för att ha en genomgående studie av varandras muskler, leder...med mera - och där fick jag för att jag skrattade åt en kompis som pluggar till sjukgymnast.
Men allvarligt så kanske jag hade tänkt tanken, men verkligen förträngt den.
Hopp i väg till gymmet nudå.

Gymmet är väl det alla biomedicinare pratar om. Var ska man träna? Hur ofta? När? Är det för långt? Är det för dyrt? Finns det mycket fria vikter? Är det bra maskiner? Är det bra pass? And it goes on forever!
Och mitt i allt detta är jag som har beslutsångest. I går var det alltså måndag och tydligen var det inte bara jag som ville börja mitt nya liv...utan också resten av klassen. Japp, måndag är en ny början, måndag är fräscht, iallfall för alla andra som inte var förkylda.
Det var längesedan jag kände mig så ensam och rastlös som i går när alla sprang hem och hämtade sina träningspåsar, de såg så lyckliga ut.
Så blev det liksom att jag tröstshoppade, en del nödvändiga saker men också onödiga:)
Och när alla andra kom hem blöta i håret, luktande schampoo så satt jag under täcket i min farfars gamla orangea snurrfåtölj och käkade flottig mozarella tillsammans med c-vitaminbrus. Som om det inte var nog synd om mig, så tvättade jag också.

Så idag ska jag iväg till gymmet iallfall innan jag förgår av depression (axlar nedtåt?)

Minifilosofi: Beställ böcker i tid och snurra inte för många varv i en snurrfåtölj.


  
Utsikt från mitt sovrumsfönster och om jag zoomar så går det att se havet

En jordglob måste man ha, så att man vet vart man ska åka nästa gång

Min nyinköpta plantkompis Walter

/Lena

Nummer ett är början på allt!

Nu är jag här. Förgrymmat förkyld, men dock här.
Nu är jag ingen nolla längre. Nu har jag ett värde. I relation till allt så är jag... tja man kan säga, allt!
Den runda ringen är upplöst och jag är ett streck. Nu är allting tyst.

Helt tom i skallen är jag, vadderad hjärna och det känns som jag surfar febertoppen.
Ber om ursäkt för att jag uteblev igår från bloggen men jag hade alldeles för mycket att göra.
Det är inte direkt en picninc att vara nolla.

I fredags hade vi byggkväll (eller snarare alla andra, eftersom jag gick hem och kurerade min förkylning), där vi letade material och spikade ihop en flotte och en lådbil till lördagens tävlingar.
Så på lördagen var det dags att träffas klockan 8 i Picassoparken, alla var nog där utom jag som snoozade med mobilen i näven. Dök dock upp vid halv tio för att dokumentera, fota med huvudvärkstabletter strömmande runt i hela kroppen.
Vi körde lådbilsrally och paddlade flotte över Nissan, flotten var mycket stabil men vi utsattes för sabotage av ett visst program, nämner inga namn, ni vet vilka ni är:)
På eftermiddagen var det dags för oss nollor att dubbas till ettor i kapsylparken. Vi fick gå ner på knä, insupa de härliga heliga orden av en viss hand och sedan kasta våra smutsiga sunkiga beiga tröjor. Därefter var det 2ornas tur att låta sina docksvall falla till marken och solglasögon togs av. Och därunder dolde det sig söta, fina, helt vanliga människor. Tänka sig. Är fortfarande i chocktillstånd 

Sen var det bara att ge sig hem för att göra sig i ordning för finsittningen. Duscha, halvt om halvt nästan strypa sig själv med en nyinköpt locktång, sy in klänningen som bara ville hasa ner, plåstra hela fötterna med compeed, fila fötterna (för det kan ju hända att man får bort en millimeter hud och kan då trycka ner fötterna i ett par nya pumps) och kladda nagellack. Jag laddade väskan med plåster, mjuka nässdukar, nässpray, värktabletter, mjuka extraskor och givetvis annat tjejtrams.

Klappetitapp och trippididooo sprang jag till bussen och mummel mummel det gjorde redan ont i fötterna. Men skam den som ger sig. (Vid tio hade jag redan bytt till de mjuka skorna)
I dörren till kåren fick vi bubbel och där stod tre människor med hälsande händer och det tog en millisekund och en barsk röst innan jag förstod att det var Generalen, Straffmästaren och Serganten som stod där uppklädda och avmaskerade. Helt otroligt hur psykologiskt "messed up" man kan bli av 10 dagars nollning.

Mycket trevligt hade vi, go mat, bubbel i alla former, dans, prat och mingel, svårt var det bara att finna kompisarna nu när vi slängt våra beiga tröjor.

Vill passa på att tacka Mamma och Pappa av TBI som tagit väl hand om oss förvirrade nollor och alla andra overallmänniskor som fått oss, glada, sura, ettriga och taggade. Allt för att öka gruppkänslan. Tack för 10 ösiga dagar.

Minifilosofi: Små trollfötter tycker inte om smala pumps
/ Lena
                     

Oh Happy day!

Det finns inget annat sätt att börja denna blogg med, mer än att säga:

JAG HAR FÅTT FINSITTNINGSBILJETT!!!!
Dummididoo dummdidooo duppidoo.... jag är så gla tralalalalalala laaaaaaa!!!!


Tydligen så måste jag be om ursäkt till kosmos och dess härlighet, för ibland så löser sig faktiskt allt. Även för mig, helt otroligt. Fast sen å andra sidan så har jag fått igen en del i form av en dunderförkylning.... thanx kosmos!Den sanna hjälten, som sålde sin biljett till mig heter Benjamin. Tackar ödmjukast.


I går var det pubrunda och nollepub, mycket trevligt! Vi dansade oss svettiga (mmm våra beiga t-shirts luktar mycket gott nu) Jag försökte att dränka den i parfym i går men det hjälpte föga, vi fick också spritpennor att leka med och skriva vad vi ville på varandras t-shirts.
Så nu har "groovy dancer-nolla", "snäll-nolla", "michelangelo-skrik-nolla" och "djup nolla" hamnat på min t-shirt. Känner mig genast så värdefull.
En till "Hero" hittade jag i går som bar mig på sina axlar så att jag kunde se straffmästarnas spex på scenen.
(Det är sådana här stunder som man hatar att vara liten och också när väldigt långa människor bara lyfter om korta människor bara för att det är så roligt?) Men nu var det helt frivilligt. Lyft upp mig för 17, jag ser ju inget!
Min andra hjälte heter i allfall Rickard och hoppas jag minns rätt nu...går VALP? Tack iallfall.

Nu är jag redan sen till nästa träff, vet inte om jag är på hugget direkt. Tror vi ska bygga något. Antingen lådbil eller en båt. Who know`s? Bygga ska vi iallfall. 
Vill egentligen gå hem och lägga mig i ett mycket mörkt rum, med en massa mjuka näsdukar.

Minifilosofi: Använd inte det billigaste toapappret att snyta dig i. Det gör ont. 

 
   
Lite fortsatt spex från igår och en bild på biblioteket.
Frukostbingo - ansikten krackelerar

I tisdags natt pajade min cykel efter nollepuben. Efter ett på natten när regnet öste ner stod jag i en mörk park (dumt) och meckade med min hoppade kedja (heroiskt men smutsigt) och snyftade (bölade)
Tänkte då på allt elakt som kan hända och tänkte bara snabbt rekomendera flickorna på skolan och alla andra med för den delen att köpa ett överfallslarm. Kanske inte hjälper, men det chockerar och det känns betydligt tryggare.
Annars kan man ju alltid spara till långa naglar... då åker man väl inte dit för vapeninnehav kan jag tänka.

Så nu är det raska powerwalks som gäller till och från skolan. I går traskade jag sex gånger fram och tillbaka till högskolan, det blir 35 gånger 6... ehh helt enkelt många minuter.
Så nu är det ännu mer stressande att ta sig fram och tillbaka och jag försöker verkligen tänka. Nalle puh....jag är Nalle puh. Breathe in breathe out.

Just nu är det mera spex i idrottshallen, så jag måste skynda mig, för detta skulle jag visst inte missa.

Japp inget napp på biljett till finsittningen än... tänkte kanske klä upp mig och strassa omkring på stan, dricka lite bubbel i glas som hänger runt halsen. Fira den vackra staden Halmstad och att jag faktiskt är i den.
Så ser ni mig i en park pratandes med statyer och blommor, visa mig vägen till efterfesten eller säg att jag är jättefin :)


      
I morse hade vi frukostbingo och vi fick i uppdrag att ta med var sin spexig macka. Mackan ovan vann. Ser lite ut som den elaka Gremlins som åker skateboard:) Vi har iallfall garvat gott... och det lägger ribban för ikväll.
Vi lekte också hela havet stormar, gjorde bort oss inför våra Masters så att de var tvungna att skratta i näsdukar. (De får visst inte visa att de verkligen är mänskliga) Skönt att man kan underhålla någon.

Minifilosofi: Staben ser oss, men vi ser också.

/Lena

Feeling blue

Jag har en blå dag, en mycket sorglig dag. Jag är så arg på mig själv.
Eftersom jag sprungit runt, bloggat, snappat bilder, cyklat omkring för att hinna med allt så missade jag att betala finsittningen (typ det enda jag såg i fram emot) så nu finns inga biljetter kvar. Snyft, gråt och lip.
Grrrrr...

SÅ OM NÅGON RÅKAR BLI SJUK ELLER INTE VILL ANVÄNDA SIN BILJETT TILL FINSITTNINGEN... SÅ KONTAKTA MIG, JAG KÖPER DEN GÄRNA!!!!!!!

Annars har det varit fullt ös hela dagen...  Vi har haft studentinfo på morgonen, tagit kort för studentleg och blivit smartare av allt vi fått veta om skolan och studentlivet.
Resten av nollorna visade upp sina spex på Amfiteatern, ingen var i närheten så bra som vi :)
Solen sken och jag är antagligen röd på halva fejan, försökte jämna till färgen nere vid Nissan, men lyckades nog inte.
Vid Nissan var det M-slaget, (fjäskar för Maskiningenjörerna - som slaget är uppkallat efter) vilket betyder att man står på små flytande fyrkanter med jättetops och försöker peta ner varandra i vattnet. Riktigt rolig lek.

Nu ikväll är det melodifestival och de mina övar för fullt. snart är det dags att gå in. Jag är sen som vanligt. Måste verkligen skaffa internet hemma.

Jag tänker på att det gör ont att missa saker och jag tänker på de folk som alltid säger... det finns en orsak till allt som sker.
Nä faktiskt inte. I bland är man bara stressad och klantig. I bland missar man saker och det gör ont. Ibland är det bara så. Och det är då man säger "Life`s a bitch" eller "det är bara att bryta ihop och gå vidare"
Nu är det så.
Breathe in, breathe out.

Minifilosofi: Gör alltid allting genast.
/Lena
                  
Informationsmorgon i kårhuset, frivilligt spex på Amfi och M-slaget vid Nissan.


Strulig "bloggnolla"

Ett nytt tillägg skrevs på min nolletröja idag, med ett nytt adjektiv så blev "bloggnolla" en "strulig bloggnolla" istället. Det är faktiskt inget dåligt, strulig nolla betyder att man får dispans till att passa tider... bara för att man bloggar.
Och det är inte världens lättaste att ränna runt i hela Halmstad på cykel och försöka hinna med allt. Just nu har jag 35 minuter på mig att blogga, cykla hem, käka, duscha och cykla ner till Bolmens för sportkväll och intro till nollepuben. Och därför strular det till sig, kommer aldrig hinna, men fint folk kommer ju alltid sent.

Idag har vi jycklat och spexat på Amfiteatern, så himla roligt. Vi hade lagt ner en del tid på att fixa detta och en del kostymer som ni kan se på bilderna nedan. Måste jag påpeka att vi vann spextävlingen? Självklart vann TBI och kanske gjorde vi våra tvåor stolta för en liten stund,. Vi lyckades med alla komponenter.
1. Förminska de andra programmen:) 
2. Blöta ner straffmästarna (Vilket vi säkert få igen snart)
3. Likställa TBI med något gudomligt.

Japp det är så det ska göras.   

Snart är det dags för finsittning (lördag) ska bli riktigt nice att få klä upp sig och slippa sin beiga tröja. Ska bara leta i genom mina sopsäckar och se om jag har något som inte behöver vädras eller strykas. Om jag hittar ett sådant plagg vill säga, kanske enklare att köpa nytt. Snart är det dags att köpa nya underkläder för vem i hela friden tid att hinna tvätta?

Ikväll är det sport och nollepub som står på schemat, vi får se vad för intressanta spektakel och händelser vi får vara med om.

7 minuter kvar till jag ska vara på Bolmens.

Minifilosofi: Koka ägg medan du står i duschen och cykla snabbare, du vinner minst 10 minuter.

/Lena
               

Snooze-effekten

 I dag vaknade jag med solen i ansiktet. Jag tänkte skönt, jag tänkte att detta är en bra dag och jag tänkte varför ligger jag här med mobilen i handen? Snoozat utan att veta om det, inget bra faktiskt.

Shit, vad är klockan, time för inskrivning och alla som sa inte missa inte missa! Men ja, man kan ju inte vara Lena utan att vara just Lena så det blev snabbaste frukosten i sunkbunken (plastlådan jag äter ur) och raggardusch (inget ont om det, väldigt behändigt och smidigt)

Och ja, jag hann in i salen där vi hade upprop precis innan dörrarna klappade igen.

 

Jag vet inte riktigt vad det är för fel för jag brukar vara organiserad och en sån där som älskar att skriva listor, men kartongboende i en stor lägenhet är inte min grej, jag är mer av en ?jag har få saker i ryggsäcken människa? och vet precis vad jag har packat.

 

I går kväll hade vi det soft och minglade med 3orna, grillade, snackade, lekte lite grann, spelade nattbrännboll och jag lyckades träffa bollen i mörkret och varva två gånger *ler* Det var så skönt att slappa.

 

Idag har jag skolkat från nollningen kan man säga (det är ju frivilligt), eller ja, lagt lekarna på hyllan för att faktiskt reda ut min boendesituation. Så istället för att vara med på stadsvandringen som anordnades så gjorde jag en egen stadsvandring och införskaffade porslin, jihoo tallrikar! Fick ett köksbord och en stol, så nu kan jag sitta. Fixade kurslitteratur, blommor, storhandlade, letade diskställ, mopp och så vidare. För att inte tala om dammsugarpåsar, varför är det alltid så att man har just den dammsugaren som påsarna aldrig finns att köpa till? Samma sak varenda gång och varenda gång glömmer jag ju var jag köpte dem sist. Inte konstigt om dammtussarna blir kompisar som smeker en runt benen om kvällarna.

 

Det var tydligen sportkväll på Linehed i kväll, tyvärr missade jag även detta. Men ibland måste man bara få ta en brejk för att kunna sitta och bara titta ut genom fönstret.

Men i morgon är det 100 % som gäller, då blir det spex på Amfiteatern. Alla program ska spexa inför varandra och självklart ska vi vinna.

 

Minifilosofi för dagen: Nollor är inget kul om de kommer i flertal efter en annan siffra = Det kostar att bygga bo.
 
/Lena  

    
  Grillkväll på Bolmens, egen stadsvandring och the löööövley Trade center.


Nollkoll och smarta ställen

Måttligt pigg idag. Vi var ute igår, dansade i flera timmar. Lite bakis.

Jag längtar efter träning, äta frukost, kunna handla, softa, se en film? men så vill man vara med, man vill vara mitt i detta allt. Där allt händer, där folk möts, flummar, leker, skrattar, i sina beiga t-shirts.

Men det kanske är det som är själva grejen, att nollningen ska vara så späckad, överdriven, intensiv, fartfylld, så att man hittar energi i att vara energilös?

 

Jag måste köpa möbler. Jag är trött på att inte hitta mina nycklar, min t-shirt, mobilen, kameran. Varenda gång när jag stiger in i min stökiga lägenhet så tänker jag. Här, jag lägger den här, ett riktigt smart ställe. Smarta ställen är aldrig det, de är bara mycket svårare att komma ihåg.

Jag behöver ett avlastningsbord.

 

I går kväll var jag tom på energi, men så hade vi så grymt kul när vi utmanade andra klasser i en massa varierande lekar i sporthallen. Det var inget krav på spex, utan bara roligt. Man fick vara sig själv och ge järnet. Så även om jag inte hade energi, så fick jag mer energi av att delta. Det kanske egentligen handlar om att minus plus minus blir plus? kanske.

 

I dag har det varit en lugn dag än så länge, Information i sporthallen om skolan och dess föreningar. Vi har också fått i uppdrag att planera ett spex inför tisdag som ska visas inför hela skolan. Så vi fick sitta ner i torrt gräs och planera i en hel timma.

 

I dag blev jag också något mer i relation till min nolla. På min t-shirt står det nu också TIB- nolla. För tydligen så vet jag inte var jag är, vem jag är och vart jag går. Kan man inte bara skylla på dyslexi fast genom öronen (och att jag blir nervös för att prata inför andra så jag säger fel)

T   B   I     ok jag fattar.

 

Nollkoll helt enkelt.

 

Nu ska jag hem och käka något ur min illaluktande plastburk för tallrikarna hade jag visst sålt bort på loppis innan sommaren för de var så fula.
Jag erkänner också att jag åt wok med händerna igår för jag hittade inte min enda gaffel, som jag ju givetvis hade lagt på ett mycket smart ställe.

 

/ Lena    

   
                                     Några av The Masters. Tyvärr i liggande format.


East beach

Tredje dagen och jag är sjukt medveten om min kropp och dess krämpor. Det är långa dagar och allt hålligång tar ut sin rätt. I morse när jag vaknade och skulle gå ner för trappen så var mina vrister stela (man står och går väldigt mycket, eller så kan det bero på en viss hoppdans på ett visst uteställe igår) så att jag var tvungen att vrida fötterna och gå ner sidleds och hålla i ledstången.

En halstablett, två panodil, en pepsi max och fyra rutor choklad senare så var jag sen till beachen för jag var bara tvungen att köpa plåster och ett cykellås.

 

Hittar jag ett cykellås? Hittar jag apoteket? Nix! Kommer för sent till beachen, cyklade som en galning och blev givetvis lite småstraffad av The Masters och fick trassla upp en bunt linor? men det gjorde ingenting för det var sol! Och jag fick senare en belöning. Bloggnolla står det nu på min t-shirt, så nu är jag också benämnd. Allting som står i relation till en nolla är ju mycket mer än bara en nolla liksom. Ett minimalt värde, men dock ett värde. Eller?

 

I dag har det inte regnat en enda gång och det var väl givetvis för att jag hade mina gummistövlar på mig. Mycket svettigt, men trevligt när vatten strömmade in i vallgraven till vårat ehhh kan jag ens kalla det för sandslott? Jordglob som havererade? Ett jungfrubröst? Nej jag vet faktiskt inte hur vi lyckades att inte lyckas.

Så beachen var det idag ? Östra stranden och nice väder, sandslottsbygge, vattenballongkastning, hinderlopp och ett himla spexande. Och jag måste komma på något annat spex och fjäsk än att hjula och massera? hmm får tänka på den.

 

Dagens minifilosofi: Det är 7 dagar kvar ? Lär dig att powernappa eller meditera medan du gör andra saker, du lär behöva det.  
/Lena
            


Bohemia & nolle-feelgood

I går somnade jag med ljuset på i rummet intill , kanske lite töntigt men tja nu var det så.
Jag har liksom inga möbler eller saker att placera ut så att det kan sluta eka i min otroligt lyxiga lägenhet. I köket står det enbart kartonger som jag måste kliva över, i mitt arbetsrum har jag bara rivit sönder alla plastpåsar med kläder i och strött dem över golvet. Som ett bollhav fast ett klädhav.
På vindsloftet så står det en fotpall vid väggen och i sovrummet har jag två madrasser på golvet och där använder jag fem pocketböcker som nattduksbord. Jag hittar inga handdukar eller lakan, (måste kommit bort) så i morse fick jag efter duschen använda det som rimmade lika med handduk, så jag torkade mig med morgonrocken, sover i sovsäck och äter ståendes. Mmmm "bohemia" 
Trappen upp till vinden knakar också, glömde säga det.

Som sagt det är fullt ös för oss nollor och idag sprack rösten på de vackra tonerna...så nu sjungskriker jag från magen som typ han symfonisnubben gör. Idag kände jag mig mer bekväm i att vara nolla, hade ju vanan inne liksom och man har lärt känna en del.
Det var invigning på Amfiteatern idag, alla nollor från alla program samlades och skrek på varann. Som en duell fast utan svärd, fast mycket roligare. Det blir som en djup allsång fast TBI hörs mest...ha ha vad kan jag säga "work those abs" ta i från magen!
Och till alla eder som tror att nollning går ut på förnedring och ruttna ägg så tror ni fel....det handlar bara att våga bjuda på sig själv. Och i längden så tror jag att man nog faktiskt vinner på det. Man blir ju inte bortglömd direkt.
Och lugn. Vill man inte så behöver man inte.
Ha ha idag har jag hjulat och putsat skor...
Det är mycket spex.

Just nu sitter jag och missar brännbollen (jag älskar brännboll), men måste ju underhålla här på webben....så när jag lämnade mina nollekompisar höll de på som bäst att hejaklacka och spela brännboll. Hoppas vi/de vann.
Om en timma bär det av till västra stranden, vart den nu ligger? Men  kanske äntligen drar vi åt rätt sida av staden...min sida. Vi ska antagligen grilla och leka mera. 

Hade en riktigt rolig tanke när jag slutade mitt slitsamma jobb i onsdags. Min tanke var att jag hade tänkt att vila när jag kom till Halmstad. Ha ha, eller hur???
Även om jag är trött så tänker jag ändå att det är bara en gång, en gång ska jag studera på högskolan och detta är nu. Så varför inte bara "give it all". Så varför inte bara leva lite. Jag hade glömt att det är rätt kul att leka.

Lenas minifilosofi för idag: Hjula mera och flip flops är rätt bra regnskor.


/ Lena
     
    
    
Allt från Irländsk julafton, frivillig fjäskning, skrik/sångduell, kulturkungen, grimaser, vår första välförtjänta botöl -till brännboll.


Zip zip, black out.

Äntligen tyst, datorn är det enda som surrar, möjligen lite svag tinnitus som bäddar innanför pannbenet men annars känns det bra.

Nollningens första dag har varit intensiv eller hela min dag har varit intensiv.

Den började med buss från Jönköping klockan 3.35 till Helsingborg där jag fick sitta och vänta en timma för att kunna ta bussen mot Oslo som gick via Halmstad. En rundtur genom tre landskap på 4,5 timmar är inte illa för en torsdagsmorgon.

Med två gigantiska väskor traskade jag genom Halmstad. Nämen! Det började regna, vad ovanligt och på snedden också? och ja just det, en bil som körde i största vattenpölen som skvätte över hela mig. Fötterna som gled ur flip flopsen och byxorna som prasslade.

Så då bestämde jag mig för att vara förberedd på nollningens första dag. De röda gummistövlarna åkte på, regnkappa och paraply trycktes ner i väskan (senare blev det sol - lagen om livets all jävlighet).

Trask trask (tänk er gummiljud) shit det var långt att gå till skolan, det tog längre tid än jag trodde så jag kom givetvis för sent och blev eskorterad tillsammans med två andra bortsprungna nollor till klassrummet där vi skulle träffas.


Stora peruker som docksvall, solglasögon som man inte kunde urskilja ögon i, entoniga röster som jag antagligen kommer att mardrömma om. Undrar om de går en kurs för att prata så där? Pojke pojke, flicka flicka, hålla handen?

Idag har det mest varit rundvandring och lite smålekar, kanske har jag fått lite mer koll på högskoleområdet, mer muskler av att bära korvbröd eller så kan jag skrika från magen. I morgon blir det i allfall en fight i skrikande, få se om rösten håller.

En massa nya ansikten, nya namn, nya platser. Spännande och totalt uttröttande.

Nu bär det hem till en mörk lägenhet, visserligen snygg och lyxig, men allt ligger i kartonger? och jag hittar typ inget. Tur att jag tagit av plasten på mina nya sängbottnar så att jag kan krascha direkt.

Detta var nog allt, zip zip och black out.


Dagens minifilosofi: Röda gummistövlar är bra att ha när det regnar.


/Lena
     
1. Dansa Björn        2. Krångelledet        3. The Masters         4. Mer Masters         5. Frågesport

    
6. På led                    7. Viskleken              8. Frågesport           9. Bot                          10. Kexpaus


Jag - en nolla?

En nolla. Är det en ring med bara tomhet i? En siffra utan värde?

 

Jag är en nolla, men snarare är jag en ring runt allt kaos, där varenda liten småsak räknas och har ett värde.

 

Småsaker som jag måste fixa, köpa, laga och sälja. Listor jag måste skriva, knöla och skriva igen. Tankar som jag måste tänka om och om igen.

 

Jag ska börja högskolan och flytta till Halmstad. Det är totalt kaos men ändå helt underbart. En slags förväntan. Och mitt i allt detta är jag.

 

Jag är Lena, 27 år, trots min ålder kommer jag undan med att åka på barnbiljett och jag kan inte köpa alkohol på systemet utan att jag behöver visa legitimation.

 

Jag älskar soliga dagar, att dansa allt från salsa till töntdans, att skriva fåniga dikter till seriösa romanprojekt, att berätta historier med stora armrörelser och grimaser, att skratta till bitter humor, lukta på prästkragar även om jag är allergisk och att krascha ny is som fryst på vattenpölar.

 

Jag är från Jönköping, Sveriges Jerusalem och jag är inte mer religiös än att jag tror på det goda och den egna fria viljan.

 

Snabbdagbok, från antagning till nu.

10 juli: Jag kommer inte in på www.studera.nu för att kolla om mitt antagningsbesked har anlänt, för nätet ligger nere.

 

11 juli: Jag har ingen pin-kod och kommer inte in på mina sidor så att jag kan se mitt antagningsbesked, blir frustrerad och testar med egna sifferkombinationer och lyckas bli inaktiverad från mina sidor. Mindre bra, jag avråder från detta.

Fem dagar går: En lång väntan? Varför kan inte alla få antagningsbesked samtidigt? Suck för snigelpost.

 

17 juli, förmiddag: Mamma ringer och säger avmätt att jag kommit in på Biomedicin - inriktning fysisk träning. Jag skriker och börjar ringa runt till människor som kan relatera till min lycka.

 

17 juli, kväll: Söker lägenhet febrilt på Internet, lägger ut egna annonser. 

 

18 juli: En mysig kvinna ringer, hon låter som en raspig Lena Nyman, hon vill att jag ska dela en lägenhet med henne. Jag är helt för den iden, vi klickar direkt, men eftersom hon hostar lite så frågar jag försiktigt. Är det rökfritt? Det är det inte, jag tackar nej till lägenheten även om jag smygfantiserar att hon skulle sjunga "Du varg, du varg" och lugna mig.

 

19 juli: Hela dagen har jag panik över att jag inte fått något svar angående boende. På kvällen ringer en man och talar om att han läst min annons på www.blocket.se, det finns en lägenhet på väster till mig. Jag blir så glad att jag knappt lyssnar. Vi bestämmer träff för lägenhetstitt dagen efter.

 

20 juli: Jag åker till Halmstad efter att ha mutat min syster med "Ullared ligger ju på vägen" så att jag ska få skjuts. Denna soliga fredag står jag med blåmärken av armbågar och hjulränder på skorna och tänker, jag måste vara en idiot. Lägenheten visar sig dock vara underbar och det tycker visst två andra personer med som kollat på den. Jag måste vänta till måndag och se om jag är en passande hyresgäst.

 

23 juli: Jag får lägenheten, jag skriker rakt ut och tassar runt med en varm känsla i magen på jobbet. Nu ordnar sig allt.

 

27 juli: Jag åker ner till Halmstad med Krösatåget för att skriva kontrakt. Vandrar gatorna fram, här kommer jag nog att trivas. Nu är det på riktigt! 

 

12 aug: Jag flyttar alla mina saker från Jönköping till Halmstad, kastar bara in grejerna i lägenheten för jag måste återvända till hemstaden för att arbeta i ytterligare tre dagar. Väl hemma känner jag mig tom, knoppen är i Halmstad med mitt ouppackade liv, kroppen sitter på soffan, öm och med uppslagen tå efter att jag ramlade i trappen med flyttkartonger och träningsvärk i vaderna efter att ha burit. Jag vill till Halmstad.

 

15 aug: Jag ska antagligen sälja min sista mjukglass, slippa säga bägare eller våffla fler gånger och jag ska ta nattbussen till Halmstad och bli en nolla.

 

Jag är en stolt nolla, en siffra utan värde, men som ändrar form när den sätts i relation till något annat. Kanske är relationen en annan stad, en ny utbildning, nya vänner eller kanske ett nytt äventyr. Vem vet?

 

Nolla, utan existens, därmed oändlig. Detta är jag. 

 

/Lena