Halmstad!

Jaha, då var det dags för mig att lämna över tangentbordet till min arvtagare, då detta är mitt sista inlägg på denna blogg. Vad passar då bättre än att visa lite foton på västkustens pärla Halmstad som jag tog för snart två år sedan.

Jag vill passa på att tacka för mig och önska min ersättare lycka till!


Gott nytt år på er alla och Bring It!


/Micke


Värdshuset Tre Hjärtan som är beläget vid Stora torgRöda Kvarn (bion har fem salonger)Trade Center (här har bl.a Högskolans rektor sitt kontor)Utsikt från 22:a våningen i Trade Center (i förgrunden syns Nyhems studentlägenheter)Vallgatan (kanske Halmstads mysigaste gata)Västra stranden


Julsummering + lediga platser

Det blev en kortvisit hemma i Munkedal, men hann med både att se vägraset och ta en sväng till Smögen. Vår familj har som tradition att åka ut till klippor och hav på julaftons förmiddag för att dricka varm choklad och äta saffranskaka. På en bänk på Smögens brygga satt vi uppradade och njöt av VÅRsolen. Några avundsjuka ögon promenerade förbi och pappa säger som varje år: "Man skulle haft med sig starkglögg och pepparkakor för att sälja för en tjuga. Hade tjänat jättemycket då!"

smögenraset

Ja, vägraset är en sorglig historia... Vägen hemifrån till Torp Köpcentrum som gick på en kvart tar en halvtimme nu bara för att man måste åka på en massa småvägar. Det värsta är väl att till och med en bit av den nya motorvägen åkte med så det försenar ju bygget med flera månader. Segt.


Det finns flera
lediga platser att söka på Högskolan i Halmstad, exempelvis Statsvetenskap, Tyska, Handelsrätt, Grafisk produktion etc.

Nu stundar nyåret och jag måste börja planera vad vi ska äta. Åh, vad kul! :-)

/Elin

Julklappar

Nu när julklappstressen inför själva julafton har lagt sig och mellandagsrearushen har börjat är det hög tid att jag delger er min julklappskörd:

Seinfeld säsong 7 - Fanns med på önskelistan och nu väntar jag bara på att de två sista säsongerna av världens genom tiderna bästa sitcom ska komma ut!

Personvåg - Fanns med på önskelistan och kommer att komma väl till pass då jag en vacker dag hoppas passera 70 000 gram!

Presentkort SF Bio 300 kr - Fanns inte med på önskelistan, men givetvis klockren då jag är en passionerad biobesökare!

Godis - Fanns inte med på önskelistan (vilket det heller aldrig kommer att göra), men godis är ju godis och alltid lika välkommet!


God fortsättning och Bring It!

/Micke

Hemma, men var?

Det är näst intill aldrig någon som vet var min hemort ligger. Man får alltid förklara med avstånd, närmsta stad och liknande, men efter veckans vägras så vet väl alla var Munkedal ligger.
Kan man kalla sig Halmstadsbo efter två och ett halv år i stan? Om inte så vet jag inte riktigt vad jag är för bo, för Munkedal känns faktiskt lite avlägset. Faktum är detta till trots att jag har fått större och varmare känslor för min födelseort efter att jag flyttat därifrån. Men flytta tillbaka...? Nej.... så långt kommer det nog inte att gå.
Men när slutar man att säga "Jag bor i Halmstad, men är från Munkedal" ?
Någonsin? 
Ibland blir killen och vänner lite förrvirrade när jag säger att jag ska vara hemma över helgen. Hemma var? I mitt egna hem eller i mitt andra egna hem, för jag är ju hemma när jag är hos mamma och pappa också. Eller?
Ibland känner jag mig faktiskt mest hemma i Göteborg, som ligger mitt emellan. Och där har jag inte ens bott! Eller i Uddevalla, där jag gick i gymnasiet och spenderade kanske alldeles för mycket tid under tonåren, dit jag även heller aldrig skulle kunna tänka mig att flytta.
För tillfället känns mitt kök och mitt sovrum som min borg. Där kan jag sprida ut hela mig och alla mina tillhörigheter. Jag har valt inredning och det känns "hemma". Vardagsrummet är väl också okey, dock med lite ambivalent inredning..måste nog ta tag i det där. Sedan.
/Elin, som ska vara hemma hela jullovet. Både hemma här och hemma där.

Halmstad 700 år

2007 fyller Halmstad 700 år som stad, vilket kommer att firas med aktiviteter och arrangemang under hela året. Mycket bra intiativ tycker jag. Passa på att ta del av detta genom att klicka här.

God Jul och Bring It!

/Micke


Dimmiga dagar

Förstår inte hur jag ska lyckas tänka både på julrelaterade grejer och en uppsats!
Det hela brukar sluta med att allt blir eftersatt, vilket inte är så bra... Gick bort till Anna i måndags och höll på att få köldchocken under den korta promenaden från Östra förstaden till Söder, skulle ju bara över bron i princip... Lyckades fjäska till mig en kopp te och en stunds skvaller och andra deprimerande samtalsämnen (uppsatsen) som måste ut ur systemet.

dimma


Offrade nästan livet i rondellen på vägen för att få en bild på katten som sprang omkring där i gräset.

rondellkattHar för övrigt jobbat i två dagar på Maxi och känner att jag är glad över att inte ha det som heltidsjobb. Nu blir det en dag kvalitetsskrivande och två dagar jobb på Indiska för att på lördag eftermiddag åka bussen hem till mor & far..Och nu längtar jag faktiskt lite grann...


/Elin

Äta ute

Idag åt jag buffé på Asian Palace. Kan helt klart rekommendera stället även om de för dagen inte hade kycklingspett… Men å andra sidan serverar de alltid jordnötsås och den går inte av för hackor den. För er som likt mig älskar jordnötsås går det att göra sin egen genom att blanda jordnötspulver med kokosmjölk.

Är ni sugna på att äta ute i Halmstad men inte riktigt vet var ni ska gå, klicka då
här.

Bring It!

/Micke


Tvätt och breakdance

Igår kväll när jag gick ner i tvättstugan för att hämta upp min tvätt möttes jag av ett felmeddelande på torktumlardisplayen. Där stod följande: ”Felindikation. Programtid överskriden.” Vadå överskriden?? Torktumlaren ska ju stanna när det valda programmet är färdigt, d.v.s när kläderna är torra. Hade torktumlaren hållit igång längre än vad den var inställd på?? Hur som helst, öppnade jag luckan och kände på kläderna. De var fortfarande fuktiga! Inte lika fuktiga som när jag tog ur dem från tvättmaskinerna. Men tillräckligt fuktiga för att tvinga mig att ”dekorera” halva min lägenhet med strumpor, kalsonger och handdukar! Min tvättid var nästan slut och tiden efter var bokad så ja kunde ogärna köra en omgång till med torktumlaren… Jag var minst sagt irriterad, men intalade mig efter en stunds svordomsfyllda meningar att detta är ett i-landsproblem och att det finns de som har det värre.


Läste på Hallandspostens
websajt att det var SM i breakdance på Diezel nu i lördags. Blev lite smått besviken över att jag inte visste om det, men, men… det verkade vara en succé så jag får hoppas på fler tillfällen!


Bring It!

/Micke


Julfesten i bilder

Vad vore väl en dans på slottet när man kan dansa runt gran ihop med Kårordförande?!

BjörnElin

Åh, riktigt kul hade vi allt igår på Kårens årliga julfest. Alla var glada och rosiga om kinderna efter sånger, öl, snaps och dans. Självklart är det musikmästerimedlemmarna som ramlar in sist i stora salen där borden stod uppdukade, men vad gör väl det. Så ska det ju vara, fint (fullt) folk kommer sent.
Julmat är ju julmat, jag är väl inget större fan av detta, men det fanns lax i olika utföranden och jag & Björn lyckades få oss några veg-korvar samt en grönsaksbiff. Schysst!
Ett fint Luciatåg med fin (?) sång bjöds det också på.
Kårordförande samt vice agerade konferencier, detta med något för korta kjolar och något för särade ben...men det skapade ju samtalsämne.

Thomas2Lennartgran

Folk droppade av ganska tidigt dock och som vanligt hamnade jag i diverse politiska diskussioner och samtal kring vad som är bra musik (jajajaja...) vilket gjorde att jag fastnade några timmar för länge. Efterfest är nog ändå den bästa festen. Vart timmarna mellan 23 och 03 tog vägen har jag ingen aaaaaning om, men ibland gör det inte så mycket.

killar
Björn, Martin & Smed

Studsade dock upp kl 9 imorse och skrev Inledningsavsnittet till uppsatsen (så stolt över detta!). Falafeln till lunch idag visste vart den satt och senare ska jag & killen äta något litet på Klamerdam med ett gott glas vin till. Resten av helgen som hedras åt plugg, plugg och åter plugg.. men Anna - blir det lite vin och kvalitetsumgänge imorgon med öppna planer för resten av kvällen så är jag lycklig!

/Elin

Panik, panik och kalas

Åååhh!
Blir galen!
Var är skrivlusten när man mest av allt behöver den? Sitter framför datorn och känner att inget blir uträttat. Ska skriva uppsats, men helt plötsligt verkar till och med det mer lockande att städa toaletten.. Sedan kan jag självklart inte låta bli att tänka på kvällens stundande julfest på Kåren. Men första ska jag hinna med att gå på handledningsmöte, hoppas att mötet även frambringar lite motivation inom mig, samt göra sig lite snygg (fatta hur rolig man ser ut i sitter-hemma-och-pluggar-kläder..!).
Funderar på om man ska ha röd skjorta och röda stövlar kvällen till ära... verkligen ett stort i-landsproblem.

Hoppas att vi möts bland snapsar och prinskorv.

/Elin

Julmat

Mmmmm…! I går glufsade jag i mig årets första julbord. Det var Tekniska avdelningen här på Högskolan som bjöd dess anställda på julmat, vilken avnjöts på Kårpubens lilla dansgolv. Julbord är smarrigt värre med alla dess olika ingredienser. Måste dock erkänna att min tallrik mest bestod av de varma rätterna förutom den traditionella julskinkan, hjort samt grönkålen som verkar vara ett måste för hallänningarna på julbordet. Men jag förstår dem - den är både nyttig och smakar sött.


Den 17 december kl 13-17 är det gammeldags julmarknad på Halmstad Slott med mat från hela Halland. Klicka
här för mer info.


Gårdagens match vill jag helst glömma.... Men tack alla ni som kom och tittade, det uppskattas enormt!

Bring It!

/Micke


Motvinden & Lussepub

Äntligen lite tidsfördrivande läsning som kom genom postfacket :-) Motvinden ramlade in med en duns och ett lyckligt leende spred sig över mina läppar när jag såg att min lilla bokrecension var publicerad!
Läste i tidningen att man var välkommen att skicka in insändare eller debattartiklar inför nästa nummer som skulle ha tema Mode & glamour. Deadline är den 19 februari.
Och värsta coolt var att tidningen skulle fixa sin hemsida inför nästa nummer, bra jobbat!

Motvinden

Förresten så har ni väl inte missat att det är
Kårpub ikväll istället för imorgon på grund av Luciafirandet?
Annan påminnelse, om Du jobbar på Kåren har Du väl anmälat Dig till julfesten på torsdag? Vi kommer ju att ses där förhoppningvis :-)

/Elin

Isbana i centrum

I morgon kl 18:00 öppnar den nybyggda isbanan på Stora torg. Schysst initiativ tycker jag då sådana här möjligheter till att idrotta mitt i centrum kan gagna synen på idrott och hälsa i vårt samhälle. Funderar på att kanske låna ett par grillor och ta några skär längs sydvästra delen av torget. Placeringen av isbanan är troligtvis inte direkt tilltalande för nybörjare som till skillnad mot mig inte gillar att stå i centrum (i dubbel bemärkelse). Men det finns säkerligen fler isbanor i Halmstad. Isbanor i all ära, men det som enligt mig verkligen frambringar en härlig frihetskänsla är när man glider fram på en isbelagd insjö mitt i naturen! Men med tanke på det milda vädret får jag allt vänta med detta...

Vår hemmamatch i lördags mot BF Bosna från Landskrona blev pga av domarbrist flyttad tills nu på onsdag. Applåder till er som hade begett er till Högskolehallen för att ge oss ert stöd och jag hoppas innerligt att ni återvänder på onsdag kl 20:00. Givetvis uppmanar jag alla andra att infinna er på plats på onsdag. Höstens sista hemmamatch kan mycket väl komma att avgöra vår existens i div 2 till våren.

Bring It!


/Micke

PS. Håller tummarna för att de bygger en streetbasketplan på Stora torg till sommaren! DS.

En vanlig dag, kanske.

Ibland känns dagarna som student otroligt underliga. Idag har jag ärligt talat inte gjort så värst mycket. Efter en timmes för lång sovmorgon blev det seg frukost och noggrann läsning av HallandsPosten. Försökte ta tag i uppsatsen som vi ska skriva nu, lyckade faktiskt läsa lite i en teoribok och sedan var jag tvungen att laga mat. Pasta med stekt broccoli, cremefraisesås och soltorkad tomat stod på menyn..mmm... broccoli är en bra vitaminkälla har jag hört och den är mycket godare stekt än kokt.

Jobbade några timmar ute på Maxi Flygstaden och ikväll blir det ensam-hemma-kväll med Populärmusik från Vittula och hämtmat från KinaBox (premiär för min del). Synd att det mest är pizzeriorna i stan som har hemkörning, eller vet någon något som inte jag vet (japp, AsianPalace hemkörning har jag dock koll på!).

Trevlig kväll!

/Elin

Studentrabatter

Satt precis och funderade på hur ofta jag har utnyttjat de studentrabatter som mitt kårleg ger mig när jag köpt något i en butik som har studentrabatt. Jag erinrar mig om att antalet gånger är många, men jag tror även att jag bommat min förmån vid några tillfällen. Se därför till att ha koll på vilka ställen som ni kan utnyttja era kårleg hos för att i slutet av månaden kunna unna er något extra. Exempelvis tio paket fiskpinnar istället för åtta.... Många bäckar små!

Glöm inte att bege er till Högskolehallen nu på lördag kl 13:00 då Halmstad Baskets herrlag Dawgs tar emot BF Bosna från Landskrona. Inträdet är som vanligt 20 kr. Gratis dock upp till 16 år. Vi behöver ert stöd extra mycket då matchen kan vara avgörande för fortsatt spel i div 2 till våren.

Bring It!

/Micke


Luciatåget är på ingång

Som barn hade jag en ljusstake som verkligen var världens finaste. Det var en liten stjärngosse med ett ljus i sin famn. Ska erkänna att jag inte riktigt har koll på vem jag fått den av (mamma - kan Du fylla min lucka?) men den var speciell. Ibland inser man nog inte riktigt hur mycket man håller något (även någon) kär förrän det är borta (läs: gått sönder). Samma person som helt plötsligt en dag tröttnade på de stackars små fiskarna som simmade i vårt akvarium råkade ha sönder stjärngossen. (Onödigt vetande: fiskarna gick sitt öde till mötes genom att spolas ner i toaletten). Men kanske var det ändå tur att den lille stjärngossen fick ge sitt liv den där vintern, för samvetet hos förövaren blev så dåligt att denne letade reda på en ny stjärngosse från samma produktion att ge mig. De följande åren fanns resten av Luciatåget i små advent-/födelsedags-/julpaket och nu är hela tåget samlat på min fönsterbräda!Luciatåg (Stjängossen till höger är alltså ständig suppleant, han är även någon ljusare i hyn än originalet. Originalet var för övrigt kanske inte lika perfekt, men charmig på sitt sätt)

Om Du vill njuta av ett riktigt
Luciatåg kan Du bege Dig till Martin Lutherkyrkan kl 10,00 på söndag.Ämnesbyte:

Om man är musikmästare ska man nog akta sig för liknande situation om kamera finnes i närheten...

Smed/Elin - hade nog lite, lite, feber igår...

Belönade examensarbeten

Klicka här för att läsa en artikel om studenter här på Högskolan som igår belönades för sina examensarbeten inom handikappområdet.

Bring It!

/Micke

Tentaskrivande och fika

Sitter med hemtenta och känner paniken krypa runt i hela lägenheten. Den är inte så svår (egentligen) men på något vis så känner jag mig uttråkad och vill bara få det gjort. Kollar på klockan stup i kvarten längtar tills den slår 12,50. Då ska jag bege mig bort till konditoriet på Fredsgatan och köpa frallor och sedan gå hem till Anna på Västersol. Kaffe och skvaller ska få fördriva någon timme innan man åter är fängslad vid datorns tangentbord.85011-27

Helgen var för övrigt otroligt lyckad! Hade en önskan om att få premiärdansa på det nya stället,
Club Moon, men icke! Bästa barndomspolaren hälsade på och efter några glas rött tryckte vi ut bingobrickor från SVTs hemsida och försöka förstå reglerna till Bingo Royal. Och nej, det är inte något dåligt program, det ligger bara lite utanför folks gränser till vad som är kul. Själv är jag av den sortens människor som älskar skämt som dragits för långt som sedan dras lite längre tills de får en ny innebörd.
(Walle: att sopa golv på Kårpuben klockan 02,48 till discoljuset med titel röd porr kan få otroligt underliga samtalsämnen att bli hysteriskt roliga...)
Supermysig förfest som avslutades på stan. Det blev någon slags tandcremssmakandes shot på 11:ans och lite dans på The Café. Spagetti och köttbullar i Calles kök och ramlade i säng 04,32. Härligt!
Frågan som även bör ställas: hur lätt är det att äta spagetti som är hal med gaffel. Sämsta, men roligaste nattmaten.

/Elin