En förlorad timma - ljusare tider

Det är mitt i natten och det är dags att ställa fram klockan och helt enkelt sakna en timma i morgon när jag vaknar.
Men jag försöker att lura mig själv genom att inte tänka på det, då kanske tröttheten inte kommer att drabba mig.

Jag är så mätt!
Har precis avslutat en kväll på indisk resturang i Jönköping (ja, jag är hemma och jobbar igen) Tillsammans med trevligt kvinnligt sällskap så har diskussionerna över bordet cirkulerat runt: Stig Larsson, E120, kläder, porslin, regnskogen, silkesmaskar, nojor, kärleksnumerologi, bitterhet och att med ett leende kan man komma en bit på vägen - till exempel fyrtio kronor i dricks även om servicen inte var fulländad.

I går morse cyklade jag ut till Tylösand, kanske inte ända till havet, men dit där den skylten står ni vet. Så för alla glada hurtiga studenter så kan jag meddela att det tar trettio minuter dit (från sjukhuset), men då kan ni räkna bort ont i fotlederna-tramp och minihjul på minibike. Slutsats: Ni kommer att kunna cykla snabbare.
Det var i allafall uppfriskande att squinka fram under soldisig himmel, hyperventilera tång och salt.

Jag släppte också ut spindeln knut som jag hade haffat i ett glas sen i onsdags. Jag fick verkligen dåligt samvete eftersom jag hade glömt han i glaset under två hela hektiska dagar. Snällt och med kärleksvibbar tog jag med han ut, släppte av han på en torr snöfri plats utmed husväggen. Han trallade raskt i väg med snabba ben, in genom ett hål i betonggrunden och jag tänkte att det dröjer nog inte länge innan jag haffar honom igen:)

Jag har också en liten nyckelpiga som bor på min prydnadskudde... jag vill inte veta, men jag hoppas att den sover.
Näpp, dags för mig att bege mig in i drömlandet, det är en dag i morgon också.

Minikänsla: En timma framåt, ett steg närmre.
/Lena
 

Hets...

Idag gick jag upp klockan 06:30 för att få läst en bok - en över hundra år gammal amerikansk bok. Jag skulle egentligen ha gått upp vid 06, men det skulle ha resulterat i för lite sömn. Nu har klockan hunnit bli halv åtta.

Imorgon har jag grammatiktenta i Engelska B. "Spännande" är ett förfinat ord för att beskriva hur det känns inför tentan. Det som gör det lite mer spännande att se om jag verkligen lyckas plugga tillräckligt är att min tjej vann tågbiljett till Göteborg igår så hon kommer hit om två timmar!

Kan man få jetlag av Stockholmsresor? Det känns verkligen så... Jag är sjukt trött :) Det konstiga är att jag precis var en vecka där, hos min tjej, kom tillbaka i tisdags kväll och nu är det torsdag morgon och jag ska få träffa henne igen! Det brukar vanligtvis ta tre-fyra veckor mellan sammankomsterna.

Jaja. NU ska det göras gröt!

Uppdatering kommer senare...23:06. Med överskott av trötthet, underskott av pluggork och både godis och flickvän hemma känner jag att det är dags att kasta in handduken för inatt. Tentan börjar 09. Går jag upp mellan 05-06 bör jag ha en godkänd chans att plugga/repetera. Detta intalar jag mig i alla fall nu.

Efter dagens föreläsning hämtade jag min flicka på högskolebiblioteket där hon så snällt hade väntat på att jag skulle sluta :) Mat inhandlades sedan på Maxi (även godis för 39 kr/kg!!!). Sedan lagade vi mat. Karrékotletter (studentanpassat minipris på 29,90/kg), potatis och hemlagad sås åtnjöts och sedan spelade vi lite poker. Studierna fick jag lite assistans med, men när jag inte längre kunda läsa utan att börja blunda bestämde jag mig för att ge upp.

Bättre lycka imorgon.

Ha det gôtt!


Halvblundande hälsningar,

Tapio

Lyrisk och i ledarskapstankar

En sådan trevlig dag.

Sov som en stock natten till denna onsdag, kom inte för sent.

Fina klasskamrater som man inte hade sett på två veckor.

Gudomlig föreläsning (jättebra föreläsare), känner mig lyrisk efter att verkligen få läsa det som man vill läsa om.
Ni fattar, nu läser jag kurser som är roliga, intressanta, givande på ett sätt som de grundläggande kurserna inte kunde tillföra. För vissa kurser är just bara det - grundläggande. Det svåra blir att lista ut vilken kurs som är den tyngsta, vilket man brukar känna på direkten. Men nu blir det svårt. Riktigt mycket att göra, men det gör inget:)


Sol.

Snön smälte bort och krokusarna ser ut att ha överlevt den kalla misshandeln.

Tränade och njuter av att benhinnorna inte ger sig till känna längre, så sjukgymnastiken och mina superskor har givit resultat.


På lektionen idag fick vi göra ett slags personlighetstest, som visade vilken slags inlärningsförmåga man hade (för att förstå hur andra lär sig saker) Tydligen var jag visuell, lär mig dels genom att skriva och använda ögonen till att syna grafer och rörelser. Detta ska man sen kunna applicera när man coachar andra att göra saker. Vi är alla olika och behöver olika input för inlärning.  

Ett annat test visade vilka färdigheter man hade som person som var överhängande och hur jag skulle kunna tänkas använda mina tillgångar som coach och ledare.

Tydligen skulle jag bli en bättre demokratisk och humanistisk ledare än en auktoritär ledare.

Så sjukt intressant. Fortfarande lyrisk:)


Jag ska sätta en mysig punkt för kvällen genom att kolla på film, bäst att passa på innan allt sätter igång på allvar.


Testet visade att miniLena är: Språklig, visuell, social, intuitiv och ganska logisk.

/Lena  


Mamma...är jag vuxen nu?

Äntligen fick jag mitt första pensionskuvert - med någonting i! Hör och häpna: studiebidraget är pensionsgrundande! Jaja. Jag är lite övertrött vid denna timme. Ska nog vänta tills imorgon med attgöra mitt premiepensionsval :P

Imorse ringde tjejens mobilalarm vid 06. Efter att en halvtimme hade förflutit, hennes snoozelarm hade ringt med tio minuters mellanrum och min telefon satte igång sitt larm var det dags att gå upp :) Dusch, packning, säga "hejdå" till hennes föräldrar och sedan komma stoppa ner pannkaksmatsäcken i väskan - inför den 10 timmar långa bussresan - var vad som hans med innan jag och min älskling begav oss ut i den gnistranden snön :)

På värmdö åkte jag, med start i Hemmesta, förbi Gustavsbergs fabrik (där de gör toaletter med mera) och fina vikar innan jag tog mig till fastlandet där Slussen, T-centralen och min plats på bussen väntade. Där satt jag, med tre gratistidningar...och utan flickvän...i min hand.

Metro verkar av någon outgrundlig anledning vara dubbelt så tjock i Stockholm än i riksnumret som jag bekantat mig med här. Våffeldagen blev itne så våfflig. Ska jag skylla på brist på järn och smet? Bäst att inta språklig försvarsposition, i och med min utbildning. Maria bebådelsedag är den dag då Maria blev på smällen utan att hennes pojkvän var inblandad. Detta kom även att kallas Vårfrudagen. Slarvigt uttalat blev det sedan "våffeldagen"; en dag tillägnad rutiga, luftiga knaperkakor med grädde på.

Nu ska det sovas. Skolan stundar igen.

Ha det bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Snöblind

Påsken är över, jobbet är jobbat och ledigheten är förbi. Det har snöat konstant sen jag kom till Jönköping i torsdags.

Jag sitter och tittar på mitt preliminära sommarjobbsschema och undrar hur många dagar jag kan stryka så att jag kan ägna mig åt den sommarkurs jag sökt i stället.
Jag har sökt en kurs i havskajaking som jag ser fram emot mer än något annat och då behöver man ju en massa lediga dagar att havskajaka på, för att öva menar jag.


Jag gick i alla fall på en ytterst vintrig liten promenad utmed Vätterns strand i morse med en vän, fascinerande med alla isformationer som uppkommit när det blåst vatten över buskar och träd. Sänder dock lite första hjälpen-tankar till alla krokusar.
På eftermiddagen blev det gymmet en sväng. Jobbigt nog tyckte halva Jönköping att det var en god ide också, de drevs säkert dit av dagar fyllda av påskgodis.
Fick köa till varje maskin och den gemytliga känslan av att nästan vara ensam med vikterna var raka motsatsen. Suck och stön och folk var irriterade.

Jag lovar att idag var den dagen som alla hade bestämt sig för att börja deffa inför sommaren:)


Var hemma hos en kompis och kollade på film och insåg att det är trevligt med projektorer, vem behöver biografer? Varför ska man samsitta med andra människor i en stor salong när man kan ha det mysigare hemma?

Alla godispåsar som prasslar och folk som skrattar på helt fel ställe. Godiset som är ruskigt dyrt och den överhängande rädslan av att bli innebränd för att man var noga med att få platsen i mitten på mitten. Och dessutom inte att förglömma är att jag, just jag hamnar alltid bakom den längsta människan och utvecklar snabbt nackspärr och akut diskbråck.

Allt man behöver är en fin, vit vägg och en projektor som kostar multum.

Nä ska nog försöka spara till en kajak i stället.


Morgondagen blir intressant, ska tuffa med brödbil (gratis) klockan halv fem på morgonen till Getinge, får se om jag lyckas hinna med en buss till halmstad eller så blir det att fördriva tiden med att... ehh snåltitta på tidningar på Statoil tills det kommer en ny.

Efter det ska jag stressa till sjukgymnasten och sen var det tal om Gokartkörning, det kan ju bli intressant då jag inte ens har suttit bakom en ratt någonsin. Hm tjuvåkte moppe när jag var tretton, men det räknas knappt.
Det har gått bra hittills med minibike om man säger så.


Minilycka: Att vara ledig halva sommaren.
/Lena    


Påskafton i fjärran öst

Hm. Det kanske lät som om jag befinner mig i orienten :P Stockholm är öst nog för min del. Bortser man från ord som "mök", uttalet "reekor" och att säga "vart" istället för blev - och dessutom det på gränsen till norrländska uttalet "tröck" för ordet "trycka" - är det faktiskt inte så mycket skillnad på talet. Man klarar sig i alla fall ^^

Igår var tjejens släkt här; allt från systerdottern på 3 år till gammelmomorn på 93. Fem generationer av denna släkt och en Tapio som försöker pendla mellan att prata med de äldre, leka med de yngre och att vara allmänt sällskaplig. Det gick nog bra :)

Efter fyllda ägghalvor, prinkorv, gravad lax, potatis, revbenspjäll, påskmust, godis, pulkaåkning, äppelpaj och konversationer var ståhejet nere på lågvarv igen. Jag, tjejen och den hemmavarande familjen rundade av kvällen med att spela texas hold 'em - med marker, kortblandare och livliga spelomgångar. Några riskabla omgångar senare var det bara jag och en till kvar. All-in, med ess-tre, innan floppen. Ole synade, och hade ess-två! Han tog sig för pannan, stirrade sedan på floppen, och sken upp! Par i tvåor! Förutom två stycken till tvåor fick fick vi även två femmor  och en fyra framför oss efter "turn". Där satt han med kåk och jag fick nöja mig med stege. Attans bananer (för att uttrycka mig sportsligt)! Spelet var slut för min del...

Nu, om ett par minuter, ska jag träffa min tjejs bästa vän. Det ska bli kul att se vad det är för en filur.

Halmstad ser mig igen på tisdag.

Ha det gött!


Med östkusthälsning,

Tapio

På en värmd ö...med snö

Nu sitter jag här framför tjejens dator och försöker få något konstruktivt gjort :) Mitt sällskap plattar håret. Hittills har vi hunnnit med att sova mycket, se på TV, laga mat och njutit av varandras sällskap. När vi skulle till affären igår märkte jag av att jag fortfarande behöver lite mer kött på benen för att känna mig som en van förare. Detta var tredje bilrundan sedan jag fick kortet för 1,5 månader sedan.

Det ska bli spännande att se hur man firar påsk i andra familjer; vad som äts, görs osv. Jag är van vid finsk mat, med vissa lite svenska inslag, men ändå efter min familjs traditioner. Än har jag inte hunnit skaffa mig några egna. Att fira med en annan familj, en familj och släkt jag inte känner särkilt väl, känns spännande :) 

Jag har inte bott med folk sedan jag flyttade hemifrån för 1,5 år sedan. Då var det med mor och bröder. Det kändes skönt, men ovant, när man flyttade eftersom man inte var van att göra allt själv. Dessutom hade man ju inget eget sätt att göra saker på! Nu är jag van vid mina dagsrutiner, hur jag vill ha det i hemmet och allt ska organiseras. När min tjej har varit hos mig har jag insett att jag har gått från att avvänja mig från min familjs struktur till att ha skaffat mig en ganska inramad singelstruktur. Denna får man börja kliva lite utanför när man har skaffat sig en partner. Än mer märker jag av detta när jag är hos henne. Här är jag gästen, och dessutom bor det fler än hon och jag här :)

Hur det ser ut när jag och hon flyttar ihop...det vet ingen. Att rutinerna som kommer att växa fram blir VÅRA, det ser jag med spänning fram emot att lära mig hur de ter sig.

Nu ska jag på promenad!

Ha det gött!


Med vänlig hälsning,

Tapio 

Nattsamtalare

Lägger in inlägget nu på grund av tekniska problem, bonusbilder tillkommer från förra helgen.

Det är torsdag natt och jag är "hemma" i Jönköping. Efter att ha jobbat några timmar, så kommer jag antagligen drömma om påskägg, marsipankaniner och nougatkycklingar med krisp i. Men det är bara början, tre dagar till och årets största godishelg är över.

Pengar smakar alltid gott.


Med sprickor i händerna av allt diskvatten, skoskav av de nya skoinläggen, mjukglass-stänk i håret och iklädd en ful neongrön tröja med ett stort hjärta på sitter jag trött i min kompis Björnes soffa som också skall bli min sovplats i natt.

Han snarkar och pratar i sömnen där borta. Han läser aldrig min blogg så han kommer inte veta att jag skriver detta. He he lite makt runt klockan ett på natten kan vi kalla det.


Jag tänker på att ibland är nattsamtal det bästa.

Min syster kom förbi helt oväntat på jobbet. Hon tyckte vi kunde ha en kvällsdejt.

Vi tog drivein i stället för att gå in på själva restaurangen, där alla påsklediga skrikiga familjer som var för trötta för att åka hem och laga middag satt.

Min syster undrade om vi skulle parkera bredvid psyk (sjukhuset ligger alldeles bredvid) bara för spänningen skull, men jag valde en plats under en lyktstolpe. Helt otroligt hur mycket man uppskattar tystnad efter en dag på ett köpcentrum.

Vi mumsade och pratade och när den patrullerande polisbilen cirkulerat oss för andra gången och vi inte ville misstas för dealers så åkte vi till en annan parkering och tjattrade en stund till.

Det var trevligt att ta igen lite tid.


Nyss avslutade jag också ett nattligt samtal via msn med en kompis, vi grubblade tillsammans och gjorde säkert världen tre skikt vackrare:)


Mina ögonlock fladdrar, dags att sova.

Minitanke: Undra om Jesus visste hur mycket godis folk köper för att hylla honom?

/Lena


    
    
 Vårbilder, tentafest på Morfars och konditionstest i labbet

Påsk i öst

I går var det städning mitt i natten. Moppa, slänga papp, dammsuga och gå ner med min gamladatorskärm till källaren. Detta gjordes mitt inatten. Jag la mig för att sova någon gång efter 02.

Imorse ringde mobillarmet vid åtta. Jag ringde och väckta Johanna innan jag började förebereda för min resa. Att duscha, käka frukost och kolla på morgonprogram på tv (Olle och Martin från "Fråga Olle" var gäster i Voice) blev starten på min dag. Sedan fick jag lista ut hur jag skulle bli av med äggen som skulle gå ut - och få ihop både frukost och matsäck. 4 av fem ägg kokades till frukost och det sista gick åt till plättsmeten. Allt verkade gå ut just nu. Köttbullarna, brödet och äggen hade väldigt kort datum. De köttbullarna som jag inte tryckte i mig till kvällsmat hamnade i frysen och äggproblemet löstes, som sagt, på morgonen. Det fick bli äggmackor så att brödet också skulle gå åt.  Det e jobbigt att vara sparsam ibland :P

Efter att plättarna hade packats ner i en låda och satts på snabbkylning i frysen var det dags att packa väskan. KLockan var nu ungefär halv 11; bussen till Stockholm gick 10:50. Packa, toabesök, packa, stänga av TV:n och datorn, packa, borsta tänderna och packa igen. Klockan hann nog bli 20 i innan jag bestämde mig för att skippa att ta med hanteln. När det var 6 minuter kvar tills bussen gick börajde jag få liiite bråttom!

Varför är alltid bussen sen när man kommit fram en minut innan avgångstid efter att ha sprungit och stressat? Jaja. Det är väl bättre så än att den åkte tidigare...

Jag åkte tio timmar med Swebus. I göteborg insåg jag att jag inte hade något att dricka till mina plättar - och inte hade jag socker elller sylt heller :( Jag använde den sista engergin i mitt mobilbatteri till att ringa mor och be om ett miniöverföring för att få köpt någon slags dryck (helst i flaska så att man kunde fylla med vatten sedan). Detta löstes och lyckan var gjord! Ännu gladare blev jag när jag hittade ett el-uttag på bussen! Mobilen åkte i på laddning, pannkakorna åts, halva dagens GP lästes, två avsnitt på Scrubs sågs på mp3-spelaren...och sedan pratade jag med min bussåkargranne. Hon hade sovit en bra bit. När hon slutligen vaknade erbjöd jag henne min tidning, men det slutade med att vi pratade om annat. Hon var anställd på Högskolan i Skövde så vi föö naturligt in på studier som samtalsämne. Sedan var vi plötsligt i Vara och hon hoppade av.

Idag har jag stannat på bussstationer i Halmstad, Göteborg, Vara, Skara, Götene (jag har för mig att jag vinkade till en snubbe, som pluggar i Halmstad, där?), Mariestad, Örebro, Eskilstuna och slutligen Stockholm. 9 timmar och 55 minuter från start till mål...och ingen bakverk! Jag lyckades, till och med, med bedriften att raka mig och borsta tänderna på en toaletten medan bussen svängde och slängde :P Man ville väl vara fräsch när man träffade tjejen! Att jag luktade svett och var allmänt trött -  det var en bisak ;)

Nu ska jag vara lite socialare här och se på Hair med tjejen!

Ha det bäst!


Med vänlig Hälsning,

Tapio

P.s. Jag har nog träffat en person som pratar mer och snabbare (kanske till och med längre?) än jag! En portugisisk tjej pratade i timtals så jag var tvungen att lyssna på musik riktigt högt. Nu vet jag hur folk känner sig när jag kommer igång. Om jag lär mig något av det...det får framtiden bestämma. D.s.

Jag tänker alltså är jag

Så underbart skönt att vara ledig.

Jag skulle lugnt kunna tänka mig längre lov, har inga problem att fylla tiden med böcker, film, radio, skrivande, träning, matlagning och en bunt tankar

Dagarna går alldeles för fort och på torsdag är det hem till Jönköping för att jobba i fyra dagar (får betalt för sju - me like obtillägg)

Men det gäller att vila effektivt, spanade in nästa kursers schema och man kan gott säga hejdå till det sociala livet.

Ja ja, det är i alla fall vår med krokusar, eller jag menar snöstorm med snö, eller jag menar vår igen och min röda vårjacka:)


Det händer inte så mycket liksom, men jag gjorde några nya övningar i cablecrossen på gymmet, vilket gjorde hela min dag lyckligare.

Träningsnörd? Ingen tvekan;)


Just det vaknade för sent i måndags, försov mig nästan till sjukgymnasten och kollade snabbt ut genom fönstret och tänkte vilken dimma. Men när jag stapplat ner till köket insåg jag att det var snö och det var rena stormen utanför. Mycket roligt att just då komma på att jag inte hade några pengar i plånboken och sjukgymnasten inte tar kort.

Okej det var bara att bita i det sura äpplet och vingla ner med cykeln till stan och ta ut pengar. Men nej. Punka såklart - alla glasbitar på Laholmsvägen hade nu gjort sitt. Så det var bara att knata i blixthalka och med ömmande ben mot målet. Blöt och snöig fick jag ta fram skamsna blicken till sekreteraren och böna om dispens och betala dubbelt nästa gång.

Hon förstod, hon hade också varit sen till jobbet.


Min sjukgymnast har uppgraderat mina träningsmöjligheter. Jag frågade honom om jag fick använda mig av roddmaskinen när jag tränar.

Jag sa att jag hade övat in en teknik där jag inte behövde flektera foten lika mycket så att jag undvek smärta. Då sa han:

När jag säger du ska ro, då ror du ordentligt... inte för länge bara.

Så jag rodde igår, ordentligt, enligt doktorn - ytterligare träningslycka.


Denna tisdag förgylldes även av en fika med vänner på Bar Mezzo där vi kom fram till att mitt huvud var för stort för badmössor, att vissa möjligen åt middag med sig själva framför spegeln och andra tyckte att, när killar tafsar på en på krogen så handlar det om ett abstrakt maktspel (vissa tyckte mer att de bara var fulla, dumma och utan baktanke) och temafester. En grund sammanfattning helt enkelt.


Minitankelabyrint: Jag tänker på att folk tycker att jag tänker mycket, därför tänker jag mer.

/LenaHelg a la speedo

Skrev en tenta som gick galant. Gick på stan, hittade ett billigt linne som till och med blev lika billigt som ett tjugopack ägg. Cyklade på gymmet så hjärtat rusade för att trycka ut den sista energin. Tog långduschen som aldrig annars hanns med mellan tentorna.


Senare låg jag på Maddes fluffiga vita matta, nysminkad, nyordnad och tänjde vadmuskulaturen (doctors orders) med ett regnbågsfärgat skärp från Australien samtidigt som jag drack bubbelförfriskningar emellan bytet höger ben vs vänster ben.

Gick till Morfars där soffor var bokade för tentafest, ännu snabbare gick kvällen som var belönade trevlig med mer bubbel, dans och högljudda diskussioner (hm... hör bara min egen röst när jag tänker tillbaka)


Vaknade sent på lördagen, kylskåpet gapade tomt, cyklade till Ica Maxi i min nya röda vårjacka... det började regna. Hmpf.

Beställde pizza från Medya och Björn Ekmark hade rätt, pizzan var nice.

Låg i Maddes soffa och kollade på en halv säsong av Greys Anatomy och det kändes konstigt att inte ha ett "måste" att göra.


Söndag, sol och en promenad som straffade sig med ruskigt skoskav. Ja, okej, jag fattar galoppen jag ska inte gå mera. (Doktorn kan ha ett förbund med en högre makt?)

Efter antiklimaxpromenaden blev det gymmet istället, så gott att ha tid igen.
Cyklade därefter i rödaste jackan, ett leende och med en kamera i högsta hugg genom Halmstad. Mitt mission var att föreviga våren.

En helg av lycka:)


Eftersom jag inte har några vettiga tankar kvar efter tentaveckan, allt är tuggummi, så blev detta ett mer redogörande inlägg över vad jag har gjort och vad som hänt. Men så kan det vara ibland. Bara generera energi och komma tillbaka.


Näpp nu har jag suttit i över en och halv timma och försökt att ladda upp bilder av min vårdag och alla helgäventyr, jag ger upp nu. Det blev en bild och sparsmakat.

Minipatent: Att uppfinna ett sugrör som är så lång att man kan ligga på golvet, i hängmattan på gräsmattan och förfriska sig utan att röra ett finger. Kanske borde beställa en snabbare nätanslutning också

/Lena


image558


13:e mars :)

Idag fyllde min mor år! Jag väckte henne på den stora dagen (att inte berätta HUR stor dagen var har jag lärt mig om kvinnors födelsedagar). Efter att vi valt ut presenten, valde min storebror ut modell/version, jag beställde och lillebrorsan hämtade ut den. Teamwork to the bone :D Tyvärr, åker jag inte upp förrän imorgon. Storebror min åkte hela vägen från Skellefteå till Gbg!

Ta lite för sent påbörjad bokläsning, lägg till lite hybris och smaka av med datorfilskrångel. Vad får man då? Ja, inte får man mycket gjort i alla fall ^^

Idag har jag ringt Microsoft, Packard Bell och GB. Varför? Jo, de första två ringde jag för support i ett ärende som ingen av dem tyckte rörde dem. GB ringde jag för att se om mina farhågor om Big Pack var sanna. Det var de. Big Pack som varken är "Extra soft" eller light...finns inte längre! Jag är uppväxt med glass, i stora lass. Nu får jag, efter år, byta märke.

Imorgon är det, förutom hemresa, gym och plugg som gäller :) Är gôtt att komma igång med lite fysisk aktivitet på reguljär basis igen. Förhoppningsvis blir studerandet lika mycket en fast del av vardagen!

Nu får ni ha det så bäst, gott folk!


Med, relativt tidiga, natthällsningar,

Tapio

Superwoman

Att skriva tenta och känna sig tömd är en skön känsla.

Om inte detta sker, så är det ingen skön känsla. Hela hjärnan är då full av information som bara vill ut.
Där finns reflexbågar, målceller, vävnader, skelettkonstellationer, hela nervsystemet med latinska namn, muskeltyper, membranpotentialer, aktionspotentialer, leukocyter och till och med en hel lista över hypofysens framlobs utsöndrande hormoner.

Så mycket hade jag att ge.

På pappret hamnade inget av detta.

Så mycket beror på tentafrågorna tyvärr.


Efter tentan trampade jag energiskt på motionscykeln på gymmet för att bli av med lite frustration.
Där satt jag pustandes i maklig takt och tittade på en allmänt roande repris. Vad hände då?

Jo klockan blev så mycket så att de där knöliga programmen började. Ja ni vet, de där med en käck programledare som försöker få alla arbetslösa, ensamma, studenter, gymcyklare att ringa in och säga vad ordet ska var i de där små rutorna.

Jag funderade ett tag på att be en kille hjälpa mig att byta kanal, men det kunde ju verka pompöst av mig att be honom avbryta sina maxade bicepscurl, när jag själv bara kunde stiga av cykeln.
Men man vill ju inte tappa flåset liksom.


Vad kul och underhållande det var att cykla allt man orka i en timma, stirra på rutorna och tänka regnbåge för f-n, regnbåge, kan ingen ringa in snart?

Är det någon som egentligen tittar på sådana program? Är det någon som vinner någon gång?

För om ingen ringde in och sa regnbåge när det stod 175000 på rutan, då måste det ju bara vara bluff...


Nåja slut på aggressionerna.

Fick ett email från Indien idag där det stod att min kompis hade skadat sig när han surfat, nu blir jag ju inte glad för att han hade skadat sig, men lite småglad för att jag förstod - en spricka på L3 processus spinosus.

Det känns lite som man har fått en minimal superkraft, som något häftigt litet vapen som James Bond.

Det är ju helt uppenbart att man känner sig cool när mamma ringer och säger att pappa har fått ryggskott och man säger: ah du menar lumbago? Han borde vila i psoasställning:)


Nix nu är det läggdags, ska upp och jympa med sjukgymnasten tidigt, så att jag kan anfallsplugga under resten av dagen.


Minifilosofi: Studier ger små superkrafter
/Lena


Gott & Blandat

Först vill jag bara säga att det här med studierivstarten inte blev någon riktig rivstart. Det blev dock en start; inte i snudd på "kärringstopp", utan en riktig start! Motivationen är uppe och jag har börjat få rutin på att vakna tidigt. Klockan sex kan jag gå upp ibland, men knappast varje dag. Klockan 8 är den gyllene medelvägen.

På torsdag fyller min mor år. En syssling till mig föddes härom veckan. Min gudfar, tillika morbror, fyllde idag och min gudmor fyller imorgon. Förutom ännu en födelsedag (min kära vän Henkes) är det högtid som nalkas imorgon. Denna högtid kallas "Överlämningsgasque". Det är därmed dags att lämna över titlar, "vapen" och andra stabstillhörigheter till de nya ansvariga för programmens nollning - hösten 2008. Förfest, överlämningsgasque, mellanfest och sedan kåren. Det lär väl bli en eventuell efterfest också, men jag har ju trots allt påbörjat ett studieryck och ska försöka att hålla ut ett tag till :)

Träningen kom igång igår igen - efter förkylning och en konstig tandvärk (som satte igång vid kyla eller förhöjd puls). Idag passade jag på, efter ett par veckors uppehåll, att köra ett så kallat
Cooper-test igen. Detta resulterade i att jag nästan spydde. MEN det kvittar eftersom jag klarade att uppnå tidigare resultat. 3,32 km verkar vara en stabil distans.

Nu är det dock dags att sova. Jag hoppas att Kåren fylls av folk imorgon - när man för en gångs skull är ute och festar själv :)

God natt, peeps!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Jag vill äta Gott & Blandat!!! Salt & Blandat funkar bra det också ;) D.s.

Nu är det allvar - människomagi

Då var det dags. Nu är det allvar.

Disken är diskad, blommorna är vattnade, jag har fyllt vattenflaskan och teet ångar i micron.

Jag smyger bort till radion och stänger av den fastän jag hellre vill lyssna på roliga fakta som att Sune ska bli musikal (barnboken av Anders Jacobsson och Sören Olsson) i stället. Men nej nu gäller det att vara tuff.


Jag loggar av facebook, ändå ingen där nuförtiden. DN får jag läsa en annan dag.

Msn blinkar men jag ignorerar och trycker "visa som offline" även om jag ändå finns här.

Jag radar upp alla häften på bordet, ett häfte för varje del av kroppen (7 st).

Nervsystemet där, cirkulationen där och jag antar att jag börjar med cellen och vävnader.

Från början liksom.

Jag radar upp proviant, extra drops päron, läkerol salmiak, pistagenötter och mörk choklad.
Här lär det ju inte svältas i allfall.


Det är tyst, jag hör bara datorns surr. Jag är ensam och det känns ensamt att ta sig an all information.


Elementen bubblar lite, det är vilsamt, men nej Lena skärp dig!

Fjorton timmars plugg har du framför dig. Inga ursäkter. Du har till och med ett fyllt kylskåp, likaväl som det kylskåpet är ett energilager vid trötthet så är det också så pedagogisk utformat att du kan resonera dig fram till vad som händer med maten när den börjar spjälkas i munhålan... och ja, you know all the way.


Fåglarna kvittrar utanför fönstret och jag undrar varför vi inte är lite mer enkla... på insidan.

Så även om jag är en muterad apa från ett ursprunget Big bang, kunde det inte ha varit lite lättare?

Så även om en hyperhappy Gud satt med lera, slabbade med färger och tänkte, nu jäklar ska detta bli något fint, kunde det inte ha varit lite lättare?

Så även om jag var en åsna, en fossil, en vattenamöba eller en parasit återfödd, reinkarnerad till människa, kunde inte kroppen ha ett system för alla funktioner?


Men såklart, i sådana fall hade vi ju inte varit coola, magiska, komplexa, mångfasetterade och alldeles outgrundliga på ett spännande sätt.

Så det är bara att plugga på, för att snart drabbas (kanske klockan ett i natt) av den underbara svårbegripligheten på ett givande sätt.


Miniångest: Fjorton timmars plugg, behöver jag säga mer.

/Lena 


Ordspråken ljuger...

"Försöka duger!", "det är tanken som räknas", "friskt vågat; hälften vunnet!". Dessa ordspråk gäller inte när man behöver dem... Mitt försök till att komma igång med studierna har misslyckats fatalt. Lakan, fiberdukar, handdukar, örngott, kläder och överkastet är tvättat. Lägenheten är ren. Diskberget är borta. Det enda jag har lyckats med är att jag ar röjt undan hindren som stod i vägen för att plugga. Jag la så mycket vikt vid det att jag inte fick studerat...

Jag ska göra ett tappert försök att komma upp 06 imorgon. Gamla knep, som kallduschar och gröt till frukost, skall stå mig bi! Hårdplugg med minimal tid till förfogande skall klämmas in! Lyckas jag med detta imorgon ska jag "fira" med ett hårt gympass. Denna metod ska i så fall försöka anammas varje dag, så långt det går, för att en vacker dag vara i kapp med studierna! Den dagen kan jag äntligen sakta ner på tempot; Vem vet, jag kanske känner att metoden fungerar och är något även för framtiden? Är det dags att ha 40 timmars skoldag, trots vana vid några timmar i veckan och 5-6 dagar helg? Är det dags att studera för glatta livet? Trots att det känns skrämmande...är det nog det som är meningen.

På tisdag får vi se om starten gick bra. Då ska jag få upp facit på bloggen, för allmän beskådning. Nu eller aldrig; har jag någon "sisu"?

Nu ska det nanas i 5 timmar :)

Ha det bäst gott folk!

Med vänlig hälsning,

Tapio


Tillbaka till verkligheten

Jag har precis ätit lite mannagrynsgröt som jag slängde ihop. Det var gott, men jag kunde inte njuta av det till fullo eftersom jag visste att jag nu inte har något passande hemma till frukost. Äggröra och köttbullar? Lördagspannkakorna direkt till frukost? Vi får se när morgondagen nalkas.

Denna vecka skulle ägnas åt studier, träning och åter studier. Träningen har jag fått skippa nästan totalt. En framtand som jag har slagit av en gång för att sedan få den fastlimmad igen på tandakuten i Gbg, har börjat värka. Denna tand, som slogs av under ett försök att tämja en mekanisk tjur, värker något djävulskt när den utsätts för kyla eller när jag anstränger mig så pass att jag får hög puls. Tjejen trodde att det var förkylningsrelaterat. Tandläkaren sade att det förmodligen är nerven som drar sig tillbaka lite. I absolut värsta fall dör nerven ut och det blir rotfyllning. Ett annat liknande scenario utspelar sig om tanden värker olidligt framöver: Då får nerven plockas bort; Rotfyllning följer. Men men. Det kan ju också gå över :)

När det gäller studierna har jag ett stort problem. Jag har jättesvårt för att komma igång!!! Jag har sjukt mycket gammalt som ligger efter. Om jag begränsar mig till denna termins uppgifter är bördan fortfarande större än önskat. När jag sedan jobbat mig ikapp skall jag utarbeta en plan för att lyckas få in 3 inlämningar (som lossar 7,5 hp vardera) och bestämma mig för när och hur jag ska lyckas skriva tentan i Spanska 1-30 - fortsatt grammatik.


Steg ett för att komma igång lär vara att få normala dygnsrutiner. Jag får strunta i att Fråga Olle är på TV, ta mig i kragen och se till att lägga mig.


Ha det bäst!Med vänlig hälsning,


Tapio


Positiva visioner - trots tentavecka

Japp så var det tentaplugg igen.

Har jag pluggat idag?

Ja, en timma.

Vad har jag gjort i stället?

Jo, gått på en solpromenad - roffade åt mig en påsklilja i slänten.

Fikat på Morfars även om diskussionen innehöll prat om muskelfibrer.

Cyklat och suttit i roddmaskinen på gymmet medan jag rabblade skelettets funktioner.

Mesta möjliga sprallenergi åtgången för att känna mig så pass lugn i kroppen så att jag kan kasta mig över böckerna nu.

I morgon ska jag få mina inlägg till skorna och jag hoppas på att jag då ska få gå på promenader legitimt enligt min sjukgymnast.

Jag har en vision om att jag skuttar runt snart, den kan vara lite för positivt för den verkliga verkligeheten.
Men jag har ju rätt inställning, antar jag.

Lyssnade på radion idag och hörde en diskussion angående teknik, att det vore coolt att alla saker man köpte skulle ha en inbyggd GPS i sig. Då skulle man alltid kunna hitta sina saker som man tappade bort. Vilket jag skulle behöva. Eller så kanske det är dags att städa?

Men nej, jag har bestämt att jag inte ska drabbas av städmani denna tentaperiod (bara för att undvika att plugga), nu får det vara stökigt.


Solen går ner senare och senare, kan man bli lyckligare?

Men detta är inget jag får sitta och drömma om just nu, för det är dags att lära sig det lilla och det stora kretsloppet. Jag har ändå så pass mycket stresshormoner i kroppen att jag inte kommer på något väsentligt att skriva om... som ni kanske märker.


Miniuppmaning: Djupandas... sandbunkrarna på Tylösand är närmre än vi tror

/Lena
image555
En inspirationsbild, känn värmen:)


Homeostas kontra lyckorus

Vaknade klockan halv tolv även att jag ställde klockan på nio.
Förstår inte hur man kan sova så mycket som jag gör när jag väl får. Jag gick och la mig efter ett, hallå - det är ju över tio timmar.

Jag har en teori, att det kanske beror på att vi inte har ställt om till sommartid ännu. Att denna tid mellan att det är för ljust för att vara vinter och tiden innan omställningen är det som är skälet.


Inte heller vaknade jag naturligt av att solen lös in genom mitt lilla vindsfönster, så frukost blev det klockan halv två efter en timmas vårpromenad som jag egentligen inte får utsätta mina ben och fötter för.

Men vem kan stå emot D-vitaminer i kaskader, strålar i massor, krokusfärger, nyfödda blad på buskar och vårkänslor? Inte jag iallafall.

Det är en last må jag säga.


Känner mig rätt lycklig även om det är tentaperiod;)

Efter frukosten (brunchen) hade jag picknick.

Inte för att jag tog mig till ett mer exotisk ställe än gräsmattan i trädgården.

Inte för att jag packade värsta massäcken, utan värmde te i mikrovågsugnen, körde ner tre mörka chokladrutor i jackfickan och traskade stegen ner och ut på gräsmattan.

Men ändå.
Jag satte mig i sluttningen ner mot vägen på gräsmattan och studerade bilar och människor medan mina första fräknar säkert dök upp på näsan.


Eftersom jag själv inte får använda mina ben och fötter nu så fann det sig så att jag reagerade på människorna som pustade uppför backen, de såg ut som sju svåra år.

Jag tänkte: När jag blir så frisk att jag kan knalla uppför den hatade backen utan smärta så ska jag göra det med ett leende. Aldrig mer ska jag avsky backar, även om det är roligare att rulla nerför dem så ska jag anta utmaningen att tänka positivt. (Ganska otroligt för att vara jag, faktiskt)


När jag befinner mig på ett ställe som är vackert, fördelaktligen utomhus, så brukar jag ta tre djupa andetag för att insupa sceneriet. Jag brukar då drabbas av ett lyckorus, men nu efter några dagar med fysiologiboken så inser jag att jag egentligen rubbar kroppens homeostas (kroppens inre konstanta miljö som strävar efter balans).

Jag blir yr för att koldioxid och syret är i obalans.

Inte lika romantiskt som lyckorus, så jag ignorerar det.


Ja, nog om denna religiösa förmiddag.

Lite bortkommen är jag också. Ni minns min klubb? Minibikeklubben? Se länk nedan för information om minibikeklubben under titeln: Film, tigerbalsam och cykellekar

http://hogskolanihalmstad.blogg.se/w_42008.htmlJa, klubben är nu tyvärr reducerad. Min klasskamrats vackra gröna minibike stals i förra veckan och agent rödstövel som precis framkallat bilden på tre cyklar på rad känner sig bortkommen då det nu är bara två.

Kan agent rödstövel fortfarande genomföra kuppen "You are one of us" när det bara är två cyklar kvar?

Känns lite ensamt att parkera bredvid den vita cykeln just nu.


Näpp, nu har halva dagen gått, dags att plugga.

Minilycka: Att  ligga på gräsmattan i täckjacka, mössa och vantar och titta på den blå himlen.

/Lena


Och så åkte det av!

Du, tillsammans med min mor, undrar nog vad det är frågan om. För att fatta mig kort och koncist: jag har låtit min tuppkam avlägsnas!


Historien om tuppkammen började i slutet av 2006. Fredrik, min granne på Östra Stranden, klippte mig en fin kam inför en förfest :) Här är den någon vecka gammal om jag minns rätt...Framåt min overallsinvigning, som skedde på Nyhem i mitten av mars 2007, hade den vuxit till en len och burrig borste!I slutet av april började den se riktigt "proper" ut ......för att landa i ett avsevärt mer uppseendeväckande utförande under nollningen 2007!Finsittningsfrisyr...till morgonfrillen dagen efter!Sedan var man julfin i håret da'n-före-da'n-före-da'n-före-da'n-före dopparda'n!


För ca fem veckor sedan var det frisyrernas Calzone som täckte min skalp...Och NU ser man, som resultat av en impuls, ut som så här!Till alla er som kommit sagt åt mig att raka bort allt (och er som har stoppat mig på kåren och i evigheter har förklarat för mig varför frisyren varit utjatad, som har försökt muta mina klippare med öl och pengar för att de ska "råka" raka fel, alla barn som vänt sig om och ryckt föräldrarna i ärmen) OCH, sist men inte minst, ALLA er som kommit fram och berömt mig för min frisyr, vill jag bara säga att jag hoppas att alla debatter/komplimanger inte slutade här! Jag är samma person, men med mindre behov av borstning :)

Ha det bäst!


Med vänliga hälsningar,

Ägget

P.s. Det händer fortfarande att jag slänger bort "luggen" åt sidan med en snärtig huvudrörelse när jag ska bommulstussa pannan med ansiktsvatten... Är detta lite samma som när folk som har amputerat benet tycker sig känna det än (så kallade fantomsmärtor)? eller är det bara tics? D.s.

Fredagskaos

Fredag morgon och jag hann precis med bussen till Getinge där jag skulle bli upplockad av en kompis som ändå transporterar bröd dit ner. Jag tyckte att det var en jättebra idé att snika skjuts när jag ändå skulle hem till Jönköping för att jobba.

Han ringde mig och sa att han var sen. Jag fick lunka bort till Statoil, smygglo lite på tidningar ända tills butiksbiträdet blängde på mig så mycket att jag var tvungen att köpa en.

När min kompis dök upp så tänkte jag: Nice, jag kommer att vara i Jönköping till elva.

Jag kommer att hinna gå till gymmet, käka i lugn och ro, gå till frisören, gå på stan, blogga och njuta av min lediga fredag.


Det blev inte riktigt så.


Det dröjde inte många kilometer innan min kompis chef ringde och sa att det saknades några backar med bröd från ett ställe i Smålandsstenar.

Efter flera samtal, insåg min kompis att det brödet som skulle ha kommit till Smålandsstenar hade hamnat i Gislaved i stället.

Det blev en resa upp till Gislaved, packa på bröd som blivit kidnappat, åka tillbaka till Smålandsstenar, för att sedan åka förbi Gislaved och vinka igen.

Vid det här laget var vi så sena att min kompis var tvungen att åka till tandläkaren direkt som han hade bokat.

Så istället för att släppa av mig i Jönköping som tänkt, så fick jag snällt brumma vidare söderöver till Norrahammar och sitta utanför en vårdcentral och tänka på min fredag som bara rann bort.


Jag startade min resa från Halmstad kvart i åtta och var framme i Jönköping klockan ett.

Något konstigt med denna ekvation?

Det blev in på gymmet, pulsträna frenetiskt, försökte duscha, messa samtidigt som jag värmde maten på stekpannan (ingen mikrovågsugn). Jag brände maten, petade mig själv i ögat med mascaran och missade bussen till frisören.

Kom till frisören tio minuter för sent, med halv makeup och andan i halsen.

Jag tvingade min kompis att springa och köpa öronhängen och öronproppar för det hade jag ju helt enkelt inte fått med mig i all hast. Jag sminkade mig färdigt på frisörens toalett med stanniolpapper i testar runt huvudet.


Sen gick vi med raska steg och ställde oss i kö till spelningen med Lykke Li och Wildbirds and the peacedrums som förband och helt plötsligt var hela den krångliga fredagen värt det.

När jag tog av mig skorna, hoppade upp i soffan och fick bästa utsikten över scenen (händer ju inte så ofta när man är kort i rocken) så var det som om fredagen blev den jag hade önskat.


Detta var i alla fall anledningen till att det inte blev något bloggat i fredags.

Lång redogörelse av skuldkänslor:)


Jag har tjänat lite pengar till min trollfotsräkning och pluggat fyrtiofem minuter på bussresan hem i kväll innan min dator självdog. Lite nytta med mycket nöje kan man säga.


Miniekvation: Jag stänger in mig på 65 kvm, i 1 kök med 4 stolar, med 8 turkosa tallrikar och 1 kylskåp med mat. Jag drar ifrån 22 h träning och 66 h sömn, blir det då 11 dagar av tentaplugg?

/Lena


Mitt liv - då, nu och i framtiden

På sistone har jag funderat på mitt liv. Mina tankar har startat vid den närmsta timmen, gått vidare via de närmsta veckorna, resten av tiden i Halmstad och den avlsutande delen av studierna i Eskilstuna och Stockholm för att sedan landa i arbets-/familjeliv och pensionsåldern...


Detta med livsfunderingar är inget som bara har dykt upp på senare tid; i perioder tänker jag på allt på en gång. Här är ett exempel från 2004:
Förtydligat står det:

"Livslista 14/11-2004

Jag ska:


  • hitta en tjej jag älskar och få gensvar
  • aldrig förneka mitt finska arv
  • resa till Australien
  • hitta ett jobb som jag tycker om och kan försörja mig på
  • jobba för att kunna leva, INTE leva för att jobba!
  • prata finska med mitt/mina barn
  • resa till Latinamerika
  • besöka Kalifornien
  • inte dö skuldsatt!
  • leva sunt OCH njuta av livets goda

Underskrift: image544"

I högstadiet ville jag bli kock eller något inom datorvärlden. Jag tänkte att detta med matlagning kunde fixas med kvällskurser; datordelen skulle bli min profession. Efter gymnasiestudier på Naturvetenskapliga programmet, med inriktning mot Matematik och Data, sökte jag in till Luleå Tekniska universitet. Jag ville bli Civilingenjör och kom in på ett sådant program. Tyvärr fick jag tacka nej eftersom Lumpen stundade. Jag skulle tjänstgöra i 15 månader, åka till Australien för pengarna jag hade tjänat ihop och sedan tacka ja till erbjudandet från Luleå.


Det militära blev en kort visit på 1,5 månader. Pengarna till Australien uteblev och bristen på intresse för matematik och fysik fick mig att begrunda datorkarriären. Jag vankade av och till mellan språkläraryrket och andra språkprofessioner. Detta var våren 2006. Medan jag funderade extraknäckte jag på åtta olika skolor (på "Fritis" och i klasser) som timvikarie. Jobbet var kul, men jag kände att jag inte var säker på att det var det jag ville fortsätta med.


Jag sökte in till tre olika skolor som erbjöd språkutbildningar som gav Fil. Kand. Halmstad var enda stället där det fanns ett rent Språkprogram. Det avgjorde beslutet, tillsammans med följande faktorer: Det var närmast, det var på Västkusten och skolan verkade trevlig :)


Vad kommer härnäst? Detta är min fjärde termin av sex i Halmstad. Jag ska komplettera med 3 terminer finska i Eskilstuna för att få dubbel kandidatur/magisterexamen. Stockholm väntar sedan för att läsa till tolk; Sedan har jag äntligen en yrkestitel!


Om jag väljer vägen in i politiken, via tolkjobb i Bryssel, och landar på en Statsministerpost, får framtiden avgöra. Nu vet jag bara att jag vill sova!


Lycka till med era egna funderingar på livet!


Hyvää yötä (god natt, på finska)!Med nattliga hälsningar,


Tapio