13:e mars :)

Idag fyllde min mor år! Jag väckte henne på den stora dagen (att inte berätta HUR stor dagen var har jag lärt mig om kvinnors födelsedagar). Efter att vi valt ut presenten, valde min storebror ut modell/version, jag beställde och lillebrorsan hämtade ut den. Teamwork to the bone :D Tyvärr, åker jag inte upp förrän imorgon. Storebror min åkte hela vägen från Skellefteå till Gbg!

Ta lite för sent påbörjad bokläsning, lägg till lite hybris och smaka av med datorfilskrångel. Vad får man då? Ja, inte får man mycket gjort i alla fall ^^

Idag har jag ringt Microsoft, Packard Bell och GB. Varför? Jo, de första två ringde jag för support i ett ärende som ingen av dem tyckte rörde dem. GB ringde jag för att se om mina farhågor om Big Pack var sanna. Det var de. Big Pack som varken är "Extra soft" eller light...finns inte längre! Jag är uppväxt med glass, i stora lass. Nu får jag, efter år, byta märke.

Imorgon är det, förutom hemresa, gym och plugg som gäller :) Är gôtt att komma igång med lite fysisk aktivitet på reguljär basis igen. Förhoppningsvis blir studerandet lika mycket en fast del av vardagen!

Nu får ni ha det så bäst, gott folk!


Med, relativt tidiga, natthällsningar,

Tapio

Kommentarer
Postat av: Erik

Det är inte Microsofts problem. Om du har en Packard Bell följde ditt operativsystem (Windows) med datorn som något som kallas för OEM, vilket innebär att Packard Bell själva har förbundit sig att stå för servicen (eller helt enkelt att låta bli). Men ansvaret är hursomhelst inte Microsofts.

2008-03-14 @ 05:17:05
Postat av: Tapio

Erik:
Om jag efter det har uppgraderat till Vista Business från upprungliga XP Media Center Edition 2005 och ytterligare en gång uppgraderat - den här gången till Ultimate - så är det inte samma sak. Men nu kan däremot PB säga att det inte är ursprungliga OS på, trots att denna dator ska vara Vista compatible. Och Microsoft kan säga att det är dator-/hårdvarutillverkaren, alt. drivrutinerna, trots att Windows upgrade advisor inte hittade några kända problem. DET är mitt bekymmer.

2008-03-14 @ 10:56:03
Postat av: Erik

Ja, då är det bara ditt bekymmer. Bara att bita i det sura äpplet! Upgrade Advisor tittar inte på drivers. Googla på din dators namn + drivers.

2008-03-14 @ 16:14:31
Postat av: Tompa

Varför byta till Vista överhuvudtaget...

2008-03-14 @ 19:43:08
Postat av: Tapio

Erik. Jupp. Drivrutinerna är de nyaste och tv-kortet (som är hårdvaran som inte vill funka i Vistas Media Center) funkar i program som inte är Microsofts...men inte i det som jag vill ha det i. Funkade dock i XP. Jag har Vista-drivers. Sista steget är att kolla med tv-korttillverkaren. Biter dock i det sura äpplet.

Tompa: Det frågar sig både lille- och storebror...

2008-03-14 @ 23:42:29
Postat av: Muterad

Man har inte upplevt inkompatibel hårdvara förrän man kört Linux.
Det är kärlek att sitta timme efter timme och försöka få allting att fungera, bara för att starta om datorn och börja om från noll på grund av att man var tillräckligt klantig att inte göra backup på inställningarna. ;)

2008-03-17 @ 23:16:42
Postat av: Tapio

Haha. Jag har några skivor med Linux Ubuntu hemma :P Aldrig använt dock :) Ena brorsan kör Open Office på XP... Har inte vågat mig på så många öppna källkoder hittills. Mozilla Firefox är dock nr 1 som weblässare för mig!

2008-03-18 @ 08:22:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback