Fest :D :D

Ikväll skall det slås klackar i taket! Jag var precis och köpte en ny, inte så budgetanpassad, skjorta. Köttet är klart för grillning. Jag har blandat ihop förfestdrickat. Planen är att jag skall dra med några kursare och grilla. Finskortan åker inte på förrän efter...av både fräschets- och försiktighetsskäl. Hem och duscha och göra iordning sig det sista innan man, fräsch som en nyponros (säger man så om killar?), drar iväg till kåren!

Detta var bara ett "inför"-inlägg. Det skall nog hinnas med ett mellaninlägg...för att sedan sammanfatta kvällen inatt!

Ha det bäst så hörs vi om ett tag! / Tapio03:13. Tyvärr hann jag inte med något mellaninlägg. Grillningen gick finemang. Eftersom det var jag som fick ta över grillansvaret var det tur att jag lämnade nya skjortan hemma :P De andra åt grillspett, sallad och potatissallad. Själv nöjde jag mig med två stora, kryddade karrékotletter :) Efter skitsnack och mat spelade vi kubb. Jag genomförde det vinnande kastet!!! Sedan gick tre av oss bort och spelade ett plockepinn - modell: större.

Framåt nio drog jag mig hemåt för att byta om, duscha och så vidare. Jag var väl på kåren runt 20 i elva. Det tråkiga var att inte många kom dit. Trots annonsering i Hallandsposten och promotion på de olika gymnasioskolorna kom inte alls så många som personalen (och jag) hade hoppats på. Sällskapet var dock trevligt, jag hann få mycket beröm för skjortan och jag åtnjöt några alkoholfria drinkar. Summan av kardemumman var en kväll som blev ok. Inte mer, inte mindre.

Nu ska jag bege mig till drömmarnas land!

Ha det gôtt!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Lena på Bråkmakargatan

Helgen var krävande och givande. Lönehelg, underbemannade, varm temperatur och varenda människa vallfärdade till köpcentrum där jag jobbar för att köpa glass. Konstigt det där, stå bakom kassan och längta ut, längta bort och serva de som väljer att klampa runt i affärer frivilligt där det inte finns någon luft. Jag har en teori om att människor som springer på köpcentrum är gnälligare och mindre tålmodiga än de som går i affärer på stan. Troligtvis på grund av det lilla syre som finns att förvalta inomhus, ljudnivån och trängseln.

En otrevlig kund fick mig att se rött och jag hade lust att bråka, men höll igen.

Helgen var tjejkväll med knytkalaskänsla. Käkade bland annat fruktsallad, halloumisallad och vegansk cheescake. Det är tredje året i rad som just denna tjejkväll äger rum och vi brukar leka finurliga lekar som gör att vi lär känna oss själva och varandra bättre.

Genom lekarna kom jag fram till att:

Om jag vore en färg så skulle jag vara grå med röda ränder.

Om jag vore en tidning så skulle jag vara Ordfront med längtan mot Vagabond.

Om jag vore en sagofigur skulle jag vara Lotta på Bråkmakargatan.

Om jag vore ett vist citat så skulle det vara Per aspera adastra.

Om jag skulle tatuera mig så skulle det vara på höften och det skulle vara ett mantra som stod för en strävan mot bättre ting.

Om jag önskade mig en framtidsvision i form av ett enda ord så skulle det vara medkänsla.


Jag utelämnar motiven bakom mina val. Fritt att tolka som ni vill:)


I skolan är det fullt ös, hinner inte lämna in en rapport förrän det är dags för en ny. I dag hade vi kursen träningslära och undersökte då fenomenet snabbhet och styrka vilket resulterade i snabba sprinterlopp i idrottssalen. Jag kunde inte riktigt hålla mig, så även om jag inte borde springa så gjorde jag det ändå. Kände mig lite levande, det var värt det.


Avslutade kvällen med spinningpass och rapportskrivande. Nu är det dags för min sista stretchsession innan läggdags. Undra ens om det blir ett annorlunda resultat? Jag känner mig i alla fall inte lika stel längre, så något bra har ju kommit ur detta.


I morgon är det fest. Alla studenter ska visst spritta omkring, säger de som försöker övertala mig att göra desamma. Det är ju Valborg...


Minifråga: Vad är din framtidsvision/utopi i form av ett ord?
/Lena   


Mat...är ett måste!

Idag började jag dagen med att vakan upp i en, så gott som nybäddad, säng. Igår rengjorde jag hela lägenheten, och som grädde på moset bytte jag till mina blå satinlakan :) Uskönt, sov jag inatt.

Efter dusch och en koll på termometern (och ut genom fönstret) bestämde jag mig för att dra ut och plugga i solen. Jag öppnade fönstren, ställde mina dracenor (drakblodsväxter) i fönstret och drog ut. Tänk att det var 1,7 grader varmare där ute än inne i min studentlya :)

Tyvärr var det inte så vindskyddat där jag låg. Efter cirka 30 minuter av hemtentaplugg begav jag mig in igen. Jag ringde Sturegymnasiet och Aspero för att boka in klasspresentationer och kampanjtider å mitt politiska ungdomsförbunds vägnar. Det gick bra :)

Jag började få bråttom, men märkte inte detta förrän klockan var lite i två. Min buss gick 14:09. Planen hade varit att jag skulle äta innan, äta på jobbet runt 17 och sedan ha ork att gymma på
Kårgymmet. På grund av min dåliga koll på tidens gång var jag tvungen att göra dåååliga kompromisser. Jag hann inte äta hemma, och eftersom jag inte hade kontanter på mig, och tiden var knapp, skulle jag heller inte hinna inhandla någon snabbmat. "Lösningen" blev att slänga ner 1 deciliter havregryn, tillsammans med ett halvt kryddmått salt, i en lunchlåda. Denna lade jag sedan ner i en fryspåse - tillsammans med ett decilitermått. Sedan var det bara att springa till bussen. Att träna efter jobbet var det inte tal om.

Under resan började jag inse att jag itne skulle klara mig till fem på frukostenergi. På jobbet kan man inte köpa mer än godis och dessutom hade jag inga kontanter till automaten. Jag gjorde ett hastigt beslut
efter en blick på klockan. Burken med mina gröt ingredienser åkte upp på bordet och jag hämtade en sked och ett glas vatten. Det fanns inte tid till att tillaga något i mikron... Havregrynen åkte - saltade som de var - ner i torrt skick. Jag sköljde med vattnet. Det var inte gott, men det räddade min eftermiddag.

På den senare rasten drack jag en dubbel kopp varm choklad (äntligen hade fått reda på att kaffeautomatens innehåll var gratis :D) och det blev ännu en sådan under andra delen av mitt arbetspass. DAGEN VAR KLAR!

Nu sitter jag ock knåpar ihop de sista raderna innan det är dags för min kvällsträning.

Nana gôtt!


Med vänlig hälning,

Tapio

P.s. Missa för guds skull inte Kåren på onsdag! Det är rocktema på lilla dansgolvet, i klubben är det VIP-bar (med finklädd severingspersonal) och, inte att förglömma; det är Valborg OCH första kåren efter CSN!!! D.s.

Uppåtgående kurva :)

Fredagen startade inte så bra... För det första fick jag inte in första halvan av hemtentan (hade på mig till 12:00). För det andra fick jag tillbaka en bröstsmärta som har haft i vågor under en månads tid. Jag pratade med min tjej, ringde sjukvårdsupplysningen för att sedan bli lotsad till vårdcentralen. Väl där blev jag undersökt både genom allmänna frågor och tryck mot olika delar av överkroppen.

Jag har en inflamation i bindväven på bröstbenet (mellan mellersta och övre delen). Förmodligen fick jag den när jag förde (eller nästan tappade) skivstången, lite väl snabbt, ner på bröstkorgen på bänkpressen. Eftersom lungorna (och där med bröstkorgen) rör sig hela tiden kommer det att ta en månad att läka. Jag gillar inte värktabetter och hatar att inte få träna...så jag bävade för vad undersöknigen skulle resultera i.

Efter diskussion med läkaren övertalades jag att ta lite diklofenak (i anti-inflamatoriskt syfte) och att inte överanstränga bröstkorgen. Att få träna och att äta medicin som motverkar själva skadan (och inte bara döljer smärtan), det är min melodi :) Det är bara synd att jag inte kollade upp det för en månad sedan...och att jag, dagen innan, hade varit "duktig" och gått till Apoteket och lämnat in just sådan medicin som ordinerades på fredagen.

Igår var det parad genom centrum med massor av studentoveraller. Vi skulle marknadsföra nollningen. Tro att folk blev förvånade när en studentkolonn iförd färgglada, och ack så fulsnygga, overaller skred runt och ljöd av 2006 års maskotsång. Nollningen är en av årets stora höjdpunkter :)

Senare på kvällen hittade jag och tjejen jättebillga biljetter från Stockholm och hit i sommar! 214 kr för att åka tåg från Stockholm till Halmstad och tillbaka :) Resan tar mindre än 5 timmar per väg också :P Det känns betryggande att vi kommer att kunna spendera minst tre veckor i sträck tillsammans.

Idag vann Kimi Räikkönen lugnt i Spaniens GP (Formel 1), AIK vann mot Gefle (efter en svacka) och IFK Göteborg fick spö i helgen av Ljunskile! Livet leker igen :D

Nu ska jag avlägsna mig från datorn.

Ha det bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Imorgon blir det 21-22 grader i Sveriges somrigaste studentstad - Halmstad!

Bussbloggande

Sitter på bussen till Jönköping, dags för jobbhelg igen. Det skulle visst bli värmerekord i helgen och då kan ni ju tänka på mig som står och säger glass till alla otroliga människor som underligt nog hellre spatserar runt på ett murket köpcenter i stället för att vara ute i solen och naturen.

Fundera på att kasta bumlingar på dem och sen snabbt gömma mig bakom kassan, fy skäms.


För tredje gången nu så har jag besökt Team Ortopedteknik för att slipa och fixa till mina inlägg i skorna.
Det är lite frustrerande. Innan fick jag inte gå promenader, fastän jag kunde även om det gjorde ont. Och nu får jag gå promenader och då kan jag inte för inläggen som kostade tvåtusen pix ger mig skoskav bakom, över och under fötterna. Varannan dag går jag ut genom dörren med ett leende på läpparna, för att komma tillbaka, blödandes och med tårar i ögon.

Hoppas på förändring, snart.


Stretchingen går sådär kan man säga, svårt att hitta en timma över till det. Som sagt, kanske roligare att nå stjärnorna än marken.


Hittade en hemmets journal i väntrummet före inläggssslipandet. Jag läste att barn skrattar 500 gånger om dagen medan vuxna bara skrattar 15 gånger. Jag skrattar nog mer än en "vanlig vuxen", men då kan jag också bli lika grinig många gånger - som en trotsig fyraåring, kanske jämnar det ut sig. Men i alla fall, vad är det som gör att vi vuxna skrattar mindre? Är det så tråkigt och allvarligt att vara vuxen?

Nä, jag tycker nog inte det. Jag har definitivt roligare nu, även om sorgligare saker kanske känns starkare i relation till de roliga. Så nu bestämmer jag att jag ska försöka göra mitt bästa att sorgliga saker ska få ta mindre plats, de ska inte få uppta space som mina 500 skratt kan behöva:)


Nu när jag sitter i Gislaved och försöker att vara lättsam, så funderar jag ändå på varför människor som röker inte kan ta tio steg från den öppna bussdörren. Smoke travels! Och varför sparar de det sista andetaget?
De andas alltid ut när det går in.

Skratta Lena, skratta!

Så var det ja.

Ha ha ha, nu är det helg med softa, fina, vackra människor.


Minitanke: Undra om de skratten räknas som finns inne i huvudet också, som man är för vuxen för at visa?

/Lena

 Jönköping central
Jag på Östra stranden i Halmstad

Fattig men ändå rik

Lycka.

Gick på spinning för första gången någonsin i går. Nu i efterhand undrar jag verkligen hur sjutton jag kunde behålla motivationen, idrottsskadad på en cykel i fem månader framför arbetslöshetsteve och Days of our lifes.

Blir nästan lite arg på mig själv för att jag inte vågat prova innan.

Eftersom sjukgymnasten sagt att jag nu får maxa på cykel, så gjorde jag det. Höll på att dö, helt underbart och så värt det:)

Jag hade svårt att sluta le när jag squinkade hem i solnedgången.


Idag har vi spenderat tid i labbet på skolan och utfört mjölksyratester/mjölksyraprofiler.

Jag hade inte direkt lust att ta reda på hur illa det testet skulle visa sig om jag gjorde det, så Tommy som ändå tävlat på elitnivå fick ta min plats. I stället lekte jag labbråtta med läskiga handskar och hanterade pimpetter, pulsklocka, nålstickarmojängen som sticker hål på fingertoppen och gjorde blodavläsningar på den superdyra maskinen som läser av lakathalten.

Rätt proffsig, om jag får säga det själv.


En fin onsdag trots de fyrtiosju sorgliga kronorna som gäckar mitt konto. För att göra åt så lite pengar som möjligt har jag legat tre timmar på gräsmattan, solat och utökat mitt fräkenantal. Billigt nöje.

Jag har också hittat saker i min frys som har en ålder som borde ifrågasättas - men vad gör man inte när man är hungrig och fattig. 

Framåt eftermiddagen ordnade lektanten Lena picknick nere i kapsylparken, vi smaskade massäck och tittade på glittervattnet i Nissan. Alla måsten i skolan kändes så långt borta på filten, bland pingstliljorna och glassätandet.


Minidröm som gick i uppfyllelse: Mina rika vänner (nåja, rikare än mig) bestämde sig för att sponsra mig med en resa till Nice a la France i sommar. Wehooo! Snacka om att känna sig älskad:)

/Lena


Soliga bonusbilder

Solnedgångspromenad på Tylösand. Lunchpicknick och ströpluggning i en gräsbunker.
Chokladprovning hemma hos Idah. Träningsdag på Sports club med klassen. Grillning på Gladan och beachvolley på Bolmens.
Hela summeringen av min fina helg:)


   
   
     
   
 

Rostat bröd med köttfärs...

Sedan jag fick lämnat in datorn har jag haft problem med lånedatorn. Min egna hade bara små ljudproblem, på en av 7 ljudportar, men lånedatorn däremot har GRAVA problem. Det är något grundläggande fel i Windows-installationen eller något glapp i strömtillförseln. Vad det än må vara för fel, är symtomet att datorn helt sonika lägger av. Ibland tar det 10 sekunder - ibland 20 minuter!

Inte nog med att denan datorn krånglar, så kom jag idag på att mitt uppsatsmaterial ligger/låg på min egna datorn. Det är även sparat på återställningsskivorna - men det hjälper mig inte att få fram det nu. Uppsatsen ska in imorgon under tentan. Om 20 min ska jag till jobbet och när jag kommer tillbaka är biblioteken stängda. Vad göra? Jag pluggar på tentan när jag kommer hem och hoppas på att kunna lämna in uppsatsen lite senare. Till nästa måndag har jag ju "bara" en hemtenta (varav hälften ska in på fredag) förutom morgondagens tenta och torsdagens föreläsning... Sa jag att jag ska jobba på fredag också? "Så-ånt e livet!!" *melodiöst men krasst sjunget*


Igår fick jag min digitalbox. Jag beställde några kompletterande kanaler som skulle stilla mitt språkliga och politiska sinne. Tydligen hade den kommit redan i fredags, men eftersom den kom på eftermiddagen, och post (och därmed postavier) delas ut på morgnarna, fick jag den först 3 dagar efteråt. Det positiva är att jag verkar ha fler kanaler än jag väntat mig :) Mer är så säger jag inte; man vill ju inte få problem med övermakten ;)

Jaja. NU ska jag dra på mig arbetsbyxorna och dra ut till ett centrallager för el-installationsprodukter. Jobbaär, med andra ord, vad jag ska göra :)

Ha det gôtt, gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Jag visste inte vad jag skulle laga nyss. Köttfärsen kunde inte vara längre i kylen och löken kunde bli gammal. Eftersom jag glömde att koka upp pastan i tid fick jag improvisera. Rostat bröd med stekt köttfärs blev det  :)

Smygsommar och soliga tillfällen

Måndag.

Varmaste dagen på evigheter och det växer glada människor överallt.


Natten till denna måndag var för min del, alla krämpor på en gång. Magkatarr, pollenallergi och en konstig blixtrande huvudvärk. Onda ting kommer om tre. Egentligen fyra.

Vaknade sent, men efter den långsammaste frukosten och två uppiggande koppar te kunde jag cykla till skolan och göra det lilla prov i funktionell styrkträning som krävdes av mig. Så klart fick jag övningen som jag inte hade kollat så mycket på, förvirrad och nerknarkad av novalucol, clarityn, panodil och nässpray gick det väl så där.
Det var inte min dag, jag hade kunnat göra bättre ifrån mig.


Det är nästan sommar. Faktiskt.

Solglasögonbränna som en panda. Rosa axlar. Filt i gräset. Sommarklädda studenter.

Sand mellan tårna och sand i öronen.

Årets, eller ja, rent av det första beachvolleygamet ever för mig på Bolmens.

Lycka:)

Även om vi var lite ringrostiga. En serve, en studs i marken, bollen går över, en serve, en studs i marken, bollen går över. Ja ni fattar. Säsongens första match, vi värmde upp liksom. Mycket trevligt tidsfördriv.


Cyklade förbi skylten/lyktstolpen som jag cyklade rakt in i förra lördagen. Där stod en krycka lutad nu. Undrar om den var menat för mig:) En ren tillfällighet? Vem glömmer en krycka? Vem hoppar iväg utan krycka? Mycket underligt.


Helgen spenderades i en gräsbunker på Tylösand, grillning på Gladan, heldagsträning med klassen på Sports club och annat soligt, blommigt, fikigt, matigt, promenadigt, trevligt man kan göra när solen skiner.


Näpp, inga bilder idag heller för mitt usla slöa internet vägrar. Men jag laddar upp några som bonus i skolan i morgon.

Mini"pimpmyride": Ända från Indien åkte ett klistermärke som nu sitter fast på min minibike.

/Lena


Det går bra nu :)

Idag har allt gått bra :) Morgonen började i och för sig med lite stress, men det gör inget. Jag fick jättebråttom och han inte äta mer än en ostbit. Sedan bar det av med mina agressive inlines - ner till källaren. Där låg nämligen mina arbetsdojor. Skynda, skynda bort till skolan. Jag fick köpa en ostfralla i skolans kiosk.

Efter en morgon i hundra knyck började saker och ting flyta på. Föreläsningen var intressant och den slutade också tidigare :) Förvånande nog hann jag hem och äta i god tid innan jag skulle iväg till jobbet; idag var första dagen! Inte nog med att jag han äta (en hamburgare på 120 g) så löste sig även det senaste dygnets problem med att säkerhetskopiera datorn!

Allting gick bra på jobbet! Alla jag mötte hälsade på mig och det stod på dagens schema att en ny medarbetare skulle börja :) Som tur var hände alla krångliga saker i början så att folk kunde visa mig tidigt. Jag lärde mig snabbt och det flöt sedan på. Glad överraskning nummer ett var att vi tydligen hade fikarast under passet. Nummer två var att det tog slut på jobb strax innan 18. Tapio fick sluta 40 minuter tidigare! Eftersom min chef/arbetsledare skulle hem samma tid fick jag skjuts :)

Jag hann tyvärr inte städa riktigt innan Johanna kom hit. Däremot hann jag baka :D Att sockerkakan blev lite ful, det är en bisak...

NU är man nyklippt igen..och sträv som ett sandpapper med grovhet 80. Tack, Johanna! Nu ska jag joina henne framför "Barnmorskorna" på tv.

Slagga vackert, eller parta på :P


Med vänlig hälsning,

Tapio

Pengar är runda för att de ska rulla?

Just nu längtar jag efter den utbetalning som brukar komma månadsvis. Jag saknar pengar och har överskridit min budget så många gånger denna månad. Mitt sparkonto krymper, försvinner, osynliggörs och bantar kan man säga.  

Det gör skillnad när man måste beställa tre kurslitteraturböcker i stället för två.

Det gör skillnad när man handlar mer på den lokala butiken än den som ligger längre bort.

Det gör skillnad när man måste köpa nya spotlights, lysrör och diverse lampor för att det är alldeles för mörkt i lägenheten för att kunna laga mat, studera, och läsa.


Jag ska göra en deal med mig själv, jag ska föra kassabok över mina utgifter kommande månad.
Jag bör jämföra vilket som är billigast mellan keso och yoghurt, bör köpa de orangea tomaterna även om de är äckliga, bör cykla till Lidl för att köpa kvarg istället för kesella.
Jag bör också cykla till Netto för att köpa cashewnötter och kanske till och med ta bort "ingen reklam tack-skylten" för att manisk hitta de billigaste annonsvarorna.

Oj vad kul jag ska ha...

För om en vecka kommer det sista hela studiemedlet (i maj får vi mindre än hälften), så håll i pengarna gott folk!

Tänk på att pengarna ska räcka ända tills du får din första sommarlön i slutet av juli. Wohoo!  


Annars har dagen tuffat på trevligt, kändes som att jag kunde öppna vårjackan på vid gavel utan att frysa ihjäl.

Jag har tänkt på det här med vårjackor. Det är kallt, kallt, kallt, mycket kallt och sen blir det lite halvdant väder för att utvecklas till för varmt. Övergången mellan vinterjacka och vårjacka är en svår balansgång.

Att inte hinna sluta frysa, för att precis missa gränsvärdet då det blir för varmt:)

Kanske ska tänka på det nästa vår, skippa inköp av vårjacka, för det lönar sig inte och mitt bankonto gillar inte att banta.

Maxade i bänkpress idag. Inte för att jag bruka göra detta testosteronstinna moment vanligtvis, utan för att vi gjorde det i studiesyfte. Riktigt kul, tror jag ska börja med det för att känna mig lite stark... he he.

Miniinfo: Sista dagen i morgon att anmäla sig till högskolan på ex.
www.studera.nu
/Lena

Trött...

Tröttheten har mig i sitt grepp. Förra veckan, på onsdagen, gjorde jag ett tappert försökt att lägga mig i tid. Jag ville få lite mer struktur på fördelning av sömntimmarna. Tyvärr var det en sådan kväll/natt då allt skulle motarbeta mig. Jag vill inte gå in på detaljer, men kan säga som så att det var kårkväll med utgång (version über) för mina programmare/kursare. Trots att jag själv hade valt att vara hemma blev jag mer än väl informerad/involverad i kvällens uppståndelserika dispyter och problemen de resultarede i.

Under denna vecka har jag försökt att sova mer, men jag var fast i dåliga rutiner igen. Jag har lagt mig, mer än kvart, över läggdags och försökt förlänga morgonsömnen i kompensationssyfte. Detta har dock resulterat i morgonstress och jag har fått springa eller åka rullskridskor till skolan.

Idag ska jag sova; alldeles strax faktiskt. På fredag börjar nya jobber och jag får verkligen inte sumpa det på grund av trötthet. Jag får inte sumpa det på grund av något annat heller, för den delen. Som om det inte finns nog att fira efter min första dag på jobbet så kommer min tjej faktiskt hit då :D Jag har längtat något otroligt efter att se henne, men har försökt att vara "den starke" i förhålladnet; den som kan trösta och peppa. I ärlighetens namn, är det faktiskt tärande att inte kunna ses när man vill. Men med framtiden i siktet så får man bita ihop. För var dag som går är det en dag kortare tills vi kan flytta ihop...

Jaja. Nu ska jag bege mig till drömmarnas land. Det är ett land där Picassoparken är stekhet, stränderna kryllar av folk, tältplatserna är fulla på Hultsfredsfestivalen, jag har en hyrbil och min flickvän spenderar hela 10 veckor med mig. Det skulle vara en sommar att ha som ordboksdefinitionen av "lyckad".

Sov så gôtt, ni som skall nana. Till alla er som fortfarande är på förfest innan Kåren (speciell de som är i korridoren på våning 4 i "sockerbiten" på Nyhem): kör hårt och festa för mig med!!!
Med vänlig hälsning,

Tapio

Kanel, kakao och combover

Vaknade 7.35 i morse. Hade försovit mig och packade väskan samtidigt som jag stoppade in skedar med yoghurt med för mycket kanel i munnen. För mycket kanel kan skapa en hettande och bitter sensation på tungan.
Så tänk på det när ni har bråttom.  


Var nästan lite i chocktillstånd när jag verkligen satt i föreläsningssalen kvart över åtta med frukost i magen.
Och ja, jag är en av de brudarna som hellre lägger min "jag har försovit mig tid" på att käka frukost istället för att duscha. Därför ser man ut därefter och folk frågar ideligen om man är trött. Det får man ta.

Även om jag somnade några gånger under föreläsningen så är jag nöjd med prestationen som kom i form av orden: Rör, som är ett halvskrivet ord för rörlighet. Stret, är kodordet för stretching, P står för PNF-metoden och uppv, är det galanta avskalade ordet för uppvärmning. Så blir det när man somnar mitt i skrivandet.


Hann med sjukgymnastiken på lunchen och fick lov av mannen som bestämmer över min fotleder att börja promenera, så det har jag gjort denna eftermiddag. Gick exakt 12,5 minuter åt ena hållet på Östra stranden och lika många minuter åt andra hållet, men som var tvunget att avbrytas av varm mjölkchoklad på en stubbe.
Den smakade för mycket kakao, det verkar vara tendensen som genomsyrar min dag i dag.


När jag var på väg hem såg jag en man i 65-årsåldern. Han hade vad man brukar kalla en "combover" dvs. han är flintskallig, men vill fortfarande ha en frisyr i form av en kammad lång hårtest från ena sidan till den andra.
Det roliga var inte egentligen frisyren, utan mer hur denna hårtest uppförde sig när det blåste.
Jag hade tänkt mig se vårtecken denna dag, och ja, hårtesten liknade tunna lakan i vårsol, kronblad på en vitsippa och fluffigt skum på havsvågen - särskilt när solen lös igenom:)


Minimåste: Måste börja hälla refillpåsarna i kryddburkarna så att man slipper stora klunsar av smak när man har bråttom.

/Lena  Ge mig sommar!

I sommar ska jag få träffa min tjej. Vi ska få ses i en lägre period och bara njuta av varandras sällskap. Jag pallar inte att behöva vänta veckovis på att få ses. Nu är hon dessutom sjuk - med magsmärtor och illamående. Att inte kunna finnas där då är tärande på själen.

Efter att, på gymmet, ha pratat med en vän insåg jag att jag ville ha nya rullskridskor - modell: inlines. Under hela min uppväxt har jag skridit fram på sådana. Från börjar var det små, gröngula plasthjul och billiga lager för att sedan utvecklas till mer gummiblandade hjul med större hjulbas och abec 1 till och med 7. Det kvittar om det är ett par "agressive inlines" eller ett par för konditionsutövande. Jag måste få åka. Mina ärr på handleder, knän och rygg vittnar om (bokstavliga) snedsteg i denna underbara 8-hjuliga värld.

När jag flyttade hit åkte jag väldigt ofta till skolan med mina rullskridskor. Efter att jag hade min cykel hade fått sin tredje punka åkte den in i garaget och jag förlitade mig på mina hjulbesmyckade skor. Jag åkte t.o.m över vintern. Någon gång var det t.o.m. is på marken. Efter att ha vänt, vridit och omplacerat hjulen ett otal gånger (och ha bytt lagren 3-4 gånger) var mitt favoritfärdmedel obrukbart. Av 8 hjul har 6 stycken bara gummibitar kvar på plastekerhjulen. De två finaste kommer att tappa gummit när som helst. Denna sommar är tiden för rullskridskoåkandets reinkarnation.

Sommaren bjuder också på möjligheten till heltidsarbete på jobbet - som jag förhoppningsvis har kvar då. Att inte behöva låna, för att kunna betala sommarhyrorna, är guld värt :) Nu behöver vi bara hoppas på att jag klarar mig bra på fredag; dagen då det nya jobbet börjar.

Nu ska jag sova...och drömma om Östra stranden och att åka dit iförd ett par sprillans nya "blades" och ett par luftiga surfarshorts.

Dröm sött.


Med vänlig hälsning,

Tapio

Bråttom!

Idag lade min internetuppkoppling av...och därmed min bredbandstelefoni. Jag hade som tur var möjlighet att ringa med mobilen och nu ska det ta 48 timmar för operatören att felsöka.

Slut på mat hade jag också - i alla fall vissa varor. Utan mjölk och juice har man bara vatten att dricka. Utan mjölk ingen mannagrynsgröt, och att dricka vatten till havregrynsgröt är inte gott. Med ost som enda mjölkprodukt hemma, utan att ha bröd, blir det inte mycket lättare. Det hade gått ett tag men nu var det kris.

Fråga jag ställde mig var "ska jag handla på Hemköp som ligger några minuter bort eller på Maxi som ligger 25 minuter från mig?". Jag är stamkund hos Ica och bonusnarkoman. I och med att jag inte hade varit ute på hela dagen kände jag att en promenad var bra. Sedan kom jag även på att jag måste blogga någonstans.

Egentligen skulel jag blogga i torsdags men fick en trötthetsattack. Lena fick förhinder i fredags vilket försköt hennes inlägg till igår. Nu var det ju så att jag hade ju förskjutit mitt torsdagsinlägg tills dess, men fick ta det idag istället. Det var ju snopet att min nätanslutning lade av idag...

Jaja. Det fanns tydligen inget kylskåp i fikarummet på plan tre i R-huset; bara 4 mikrovågsugnar. Det betyder att jag får dar mig nu. Ni läsare är viktiga...men jag tänker inte offra mat till ett värde av 200 kronor för er skull. Förhoppningsvis har mina frysta hamburgare fördelat kylan bra i väskan.

Ha det bäst!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Rosa faran leker lördag

Lördag och jag är proppmätt efter en brunch på Smakfullt.
De har en helt otrolig frukost/lunch som till och med jag som är vegetarian kan njuta av, utan att man känner att man måste betala massa pengar för enbart två vattniga salladsblad. Jag funderar på att unna mig själv detta första lördagen efter csn har klingat i kassan i fortsättningen. Trevlig vardagslyx. Eller som Idah sa, detta borde bli en tradition.

Lördagsbrunch borde faktiskt vara en tradition. Funkar som uppladdning inför en helkväll ute. Funkar som en bakisfrukost/lunch. Funkar som lördagsmys med eventuell partner, kompis, familj. Man kan kolhydratladda eller leva som en GI-guru. Ja ni fattar, det var sjukt gott:)


Jag skulle ha bloggat i går men jag var helt slut efter de två intensiva utbildningsdagarna vi hade på Eleiko, som förutom intensiva var så grymt givande och inspirerande.
Det är riktigt häftigt när man får känslan av att man valt rätt utbildning.

Men i alla fall... jag borstade tänderna och låg i sängen astrött klockan kvart över elva och jag tror inte det har hänt sen jag typ var åtta år. Vet inte om jag borde vara bekymrad eller stolt över mig själv. 


Har precis kommit hem från Kårgymmet där min klasskamrat hade födelsedagskalas i form av ett bodyjam-pass. Och snart blir det att hoppa iväg på fest, de andra sitter nog och bastar just nu, jag är nog den enda som inte gillar att basta tror jag. Jag gillar sol och värme, men inte bastu...hmm.


På vägen hem var jag vårlycklig, hade tagit på mig min rosa vårkeps och bikade lite kringelikrokigt. Vad hände, jo, smack och ett jätteklonk.
Jag cyklade rakt in i en lyktstolpe och tumlade runt på marken. Jag missade helt lyktstolpen för kepsen hade hasat ner lite över ögonen, typ den döda vinkeln.

Fick hjälp upp av människor runt omkring för ljudet av en cykel rakt in i en lyktstolpe, det hörs faktiskt. Jag sa till dem att jag mådde bra, men höll egentligen på att börja gråta över klämd tumme och skrapat ben. Men mest ont gjorde pinsamheten:)


Minifilosofi: Rosa kepsar är trafikfarliga

/Lena

Gult gömmer curry

Just nu är det säkert ett himla drag på kåren och jag städar för typ sjunde gången denna vecka, bara för att jag aldrig gör det ordentligt så återkommer alla missplacerade saker o disk till samma ställen.

Jag ströpluggar lite också. Vilket betyder att man bläddrar i kurslitteraturen och läser om alla roliga saker som egentligen berör den sidan som är onödigt vetande - som texten under alla bilder, i stället för den viktiga informationen.


Mitt enda bekymmer idag var att välja färg på den nya disktrasan.

Hm... vilken färg är egentligen mest vårig?

Det blev en citrongul trasa för jag lagar ändå mat med så mycket curry.

Som ni märker var detta ett mycket lite bekymmer.

Annars är jag rätt lycklig för jag fick VG på båda tentorna. Känns nice. Till och med bäst i klassen på ena, kanske lite skrytsamt, men ordet är ju ändå mitt, så jag tillåter mig själv att skryta:)
För jag är ju så blygsam annars.

Ha ha, eller hur...


Funderar på när det där grillvädret kommer som jag har beställt. Värmeböljan som gör att alla fjärilar slår ut, pollentrakasserier, humlesurr och vanvettigt fantastiska fester med glada studenter.
Jag tror jag ska måla blommor på min minibike då, som en döpningsceremoni liksom. Undra vad man kan använda för färg? Lämpligt dopnamn?


I morgon ska vi till Eleiko Sport och utbilda oss. Jag vet inte riktigt vad som väntar oss, men jag känner på mig att det kommer bli roligt och givande. Två heldagar blir det där. Är så van vid 2 timmars lektioner nu att kroppen är i chocktillstånd när det helt plötsligt smackas på med fem dar i veckan och mellan fyra och åtta timmar om dagen. Återigen ligger viss kurslitteratur ouppackad och skriker läs mig! Läs mig!

Ska nog göra upp ett schema i morgon, skadar ju inte.


Minioj: Paprikapulver då? Gult var en dålig idé.

/Lena

  


Jobb!!! :D

Idag har jag gjort sjukt mycket saker som hade packat ihop sig. Men vi börjar med det roliga :)

Veckor av intensivt jobbsökande och uppdaterande av profiler på allehanda bemanningsföretags hemsidor har tagit upp stor tid. ÄNTLIGEN gav det utdelning! Efter att ha väckt min kära tjej, per mobil, vid sju på morgonenm ställde jag om klockan på 9. 24 minuter innan planerat tjuter min mobil, men det är ju ringsignalen! Jag hör en trevlig och glad kvinnoröst som säger att hon har läst min ansökan och säger att ajg är intressant för tjänsten. Trevlig som jag är pratar jag vidare och svarar på frågor och försöker piggna till - det faktum till trots att jag inte vet med säkerhet vilket företag det är som ringer. Det börjar ringa en klocka och jag frågar då "är detta Petra?" (jag mindes att jaghade mailat någon sådan dagen innan) och efter att ha fått det bekräftat är jag på det klara. Frågan var befogad eftersom det inte är 100% säkert vem från ett företag som ringer i sådana frågor, och i och med frågan kunde jag då lista ut vilket jobb det gällde - utan att visa att jag har sökt fler jobb än detta.

Planen var att dra till biblioteket för att läsa referensexet av boken som jag hade i uppgift att läsa tills imorgon. JAg hann dock inte dit förrän jag skulle på Studievägledarmöte. Något jag dock hann med var att boka en skola för kampanj med ungdomsförbundet som jag är aktiv i. På mötet hade jag väldigt många frågor. Detta var för att visste jag ej svaret på dessa skulle jag ej ha vågat välja kurs till hösterminen. Ett felval kunde, under fel omständigheter, ha bränt broar som jag kunde behöva. Det rörde sig om tid för slutarbete, möjlighet till fil. mag.-examen, om man kunde skippa vissa kurser, vad som krävdes för att få examen urfärdat här etc. etc. Nu verkar allt vara uppklarat, och dessutom till min fördel :) Efter mötet var det dags att äta lunchlåda på Kåren. Det blev mikrovågstrålade Mamma Scans köttbullar och ris...

Sedan stack jag in till biblioteket, och hör och häpna: de hade ett utlåningsbart exemplar av boken jag behövde!!! Glad som jag var över detta begav jag mig till bussen; bussen som skulle till Solar Ab. På morgonen hade jag fått boka och omboka tid med anstänningsintervjuaren. Ränna ut och in ur duschen när det ringde. Sedan ringa Hallandstrafiken för att lista ut om det gick kollektivtrafik till min destination. Varken hemsidan eller de i växeln kunde bekräfta att det var möjligt att ta sig ut dit - än mindre hur det skulle gå till. Efter lite klickande på eniro, varvat med otal sök på hållplatser på Hallandstrafikens sida, hittade jag rätt plats! Det kan nämnas att "kanonvägen " existerar på två sidor om staden, på ungefär lika stort avstånd :P För att komma till saken nu. Intevjun gick bra. Mina ledigheter och deras jobbtider var kompatibla. Arbetsplatsen var imponerande och intressant. Nu får man bara hoppas att man håller måttet när det väl gäller!

Efter intervjun, den inkluderade rundvandringen och det avslutande handslaget begav jag mig tillbaka till högskolan. Efter en kort titt in på en föreläsning om USA, och deras behov att styra oljemarknaden, var det dags för möte med Sexmästare, barvärdare och baransvariga. Detta tog dryga två timmar. Sedan när jag hade kommit hem kände jag som så att detta med att göra uppgiftsfrågorna, som hör till romanen jag nämnde förut, inte var något jag skulle orka med idag. Jag hade redan nickat till ett par gånger under dagen.

Det är en ny dag imorgon Nu är det dags att ringa tjejen...och säga godnatt :)

Ha det bäst, blivande och nuvarande, Halmstadbor!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Vinglar från det ena till det andra

Måndag och morgonen började med sjukgymnastik, bara att stiga upp halv åtta, dricka en kopp te för att vakna och dra på sig träningskläder. Det går bättre och bättre, inte lika vinglig längre.

Sen var det dags att bege sig till skolan, ingen mening med att hoppa ur träningskläderna för vi skulle träffas i mjuka kläder i labbet för att gå igenom stabilitetsträning.

Många stora bollar och mycket vingel. Riktigt svårt att stå på en pilatesboll kan jag tala om.
Jag tror jag klamrade om någons hals mer än jag kunde stå på bollen.


Stack och tränade efter lektionen, lika bra, träningskläderna var ju redan på.

I bland är det så schysst att gå i vår klass.
Det är legitimt att springa runt hela dagen i sina fulaste swets utan att någon bryr sig.

Cyklade återigen som en tok på gymmet, men denna gång till "The days of our lifes".
Herregud, det programmet är ju bara katastrof, hur får de pengar att ens producera det?

Det absolut roligaste är när karaktärerna stannar upp och talar med sig själva:)

Så glad att jag inte har teve.


Något som gör mig sjukt lycklig just nu är när jag squinkar ner för backen till skolan och hör ljudet av fiskmåsar som skria. Kanske inte låter som något särskilt för er, men för mig är fiskmåsar lika med väldigt exotiskt, sommar, mjukglass, ledighet, starkt solsken, varm asfalt och havsvågor. Väldigt sällan fanns fiskmåsar i Bondstorp - den lilla by med 428 människor i djupaste Småland där jag växte upp.


Fastän våren pågår precis utanför fönstret måste jag skriva en bakgrund till rörlighetsprojektet. Inte att förglömma så måste jag hänge mig åt min dagliga stretching, som jag visserligen glömde i fredags (får ta med det i diskussionen)

Men det är rätt fascinerande att jag redan igår kunde nå marken med fingertopparna.

Inga anatomiska avvikelser ännu:)


Minilycka igen: Att manicken vid övergångsstället var varm av solen när jag tryckte på knappen.

/Lena


Trevlig, men lång, söndag

Jag väcktes av mobilen klockan 05:50. Tvättid... Gamletulls tvättstugedators klocka går 7 minuter före så man får vara både börja och avsluta tvättandet med det i åtanke om man vill utnyttja tiden till fullo... Det är nämligen så att man inte har tillträde dit längre när tiden är slut. Detta sköts elektroniskt...och sju minuter för tidgt. Efter en halvtimme, det vill säga 23 minuter efter utsatt tid, går det att boka andras tvättpass om de inte har dykt upp. Finns det redan en tid ledig kan den ändå inte bokas förrän man har påbörjat den redan inbokade. Dessutom är det begränsat till max 10 stycken per månad. Första passet på dagen är 3,5 h långt. Det sista är bara 2 h. Kommer alla maskiner i ens maskingrupp att fungera? det vet man aldrig :) Att tvätta på gamletull är, som ni ser, strategimakarnas mecka! Jag brukar oftast ta morgonpasset och intervallsova/-tvätta. Detta var även dagens upplägg.

Efter att ha tvättat var det sova som gällde. Jag gick upp lagom till att stadsbblioteket öppnade. Det är skönt att bo granne med det. Tyvärr, märkte jag efter en sökning på nätet att de inte hade boken jag sökte - varken på svenska eller engelska. Inte heller hade de någon bok om indisk engelska. Något besök på detta bibliotek blev det då inte.

Istället blev det 2,5 h med F1-sändningar från Bahrain tillsammans med en andra frukost (och en GP som jag hittade). Allsvenskan är ju på sin andra omgång så text-tv-tittande på resultat blev ett måste. Sedan sökte jag på bibliotekets data-bank och såg att vi har tillgång till Britannica, gratis genom skolan :D Synd bara att det inte fanns något bra om indisk engelska. Varför måste "indiansk" och "indisk" heta samma sak på engelska? Jaja. Historien går väl inte att ändra på...

Vika tvätt och att dammsuga än en gång (efter mitt misslyckade försök igår natt). Att grus vägrar att dammsugas upp, utan att bara fösas fram och tillbaka, är ett gissel.

Nu sitter jag här, och har inte fått gjort så mycket av (plugg-)värde idag. Men men. Nya tag imorgon? Det hoppas jag :)

Nu ska jag se om jag och tjejen kan få möjlighet att träffas snart. Sedan gäller kvällsträning och horisontell vila.

Ha det bäst gott folk!


Med vänlig hälsning,

Tapio

Kolasås i smeten

Igår var det, egentligen, tenta för mig i Litteraturhistoria. Tentan var oerhört omfattande pch jag hade fått något pluggat. Samtidigt var det föreläsning i en kurs som jag precis börjat ta igen från förra våren. Valet på torsdag natt, var lätt. Föreläsning i Språkhistoria blev det :)

Eftersom många ettor, som annars skulle ha varit där, hade omtenta, var det bara jag och en till på plats. En drygt två timmar lång föreläsning, exklusiva rast, är oerhört givande när man i princip får den i "privatlektionsformat" :)

På kvällen blev jag medfrågat till Kårenpubbens after work. Chips, polare och TP-spel var ett säkert kort. Jag var dock ganske hungrig, så jag KAN ha varit lite seg och hm...retsam? Men men. Jag gick strax innan 22 för att sista-minuten-handla på Maxi. En banan för snabb energi, en flaska allrengöring och en påse formbröd blev inhandlat. Just ja! Jag köpte ju två ölkorvar! Den ena satte jag i mig under hempromenaden - för att lugna magen. Den andra, och mest vitlökspumpade, satte jag i mig framför TV:n :)

Idag gick jag upp vid 10. Det var möte inplanerat klockan 11 för styrelsen av ett lokalt politiskt ungdomsförbund. Som ledamot deltog jag i denna tre timmar långa sammankomst. Sommar-/skolkampanjer, utbildningar, fikakvällar, studiebesök,klasspresentationer och insändare; allt var ämnen som skulle planeras och behandlas. Nu känns det bra inför det kommande året och vi ska kunna kunna riva av nästa möte på 45 minuter. Det hoppas jag i varje fall :)

Jag fick ett olycksbådande samtal från en kursare. Vi ska tydligen, parvis, göra en presentation av några frågor inför nästa Litteraturlektion. Problemet är bara att jag plötsligt insåg att jag inte äger boken i fråga! Jag msn-meddelade några polare att jag skulle behöva boken om de hade kvar den sedan kursen. Självklart var svaret nej. Den finns heller inte på stadsbiblioteket och Högskolebiblioteket, som öppnar först på måndag igen, har bara ett referensexemplar kvar. Gissa vem som får läsa roman på biblioteket på måndag och tisdag?

Mitt huvud, som behövde smälta allt, bestämde sig för att vila på kudden. Resten av kroppen kände att det inte var en så dum idé. Jag sov till ungefär 20 över sex och efter det har jag läst Lenas senaste, tre fyra, inlägg och börjat skriva på detta. Jag kunde tyvärr inte logga in i måndags, på grund av krångel uppdateringar av blogg.se. Detta försköt mitt måndagsinlägg till idag. Onsdagsinlägget hans med, men eftesom jag ej skrev igår hamnar mitt fredagsinlägg på skrivande stund och måndagsinlägget kommer in imorgon. Hur troligt det är att det kommer att handla om måndagen, det vet jag inte.

Jaja. Nu ska jag börja städa. Det har varit under all kritik på sistone med rengöringen och iordninghållandet.

Ha det gôtt, så ses vi imorgon :)


Med vänlig hälsning,

Tapio

P.s. Dagens höjdpunkter har varit samtalen med tjejen och 6 stycken fattiga riddare plus en kolasåssmakande pannkaka ^^

Lena kalkylerar

Torsdag redan och veckorna bara rusar fram, snart har jag fullgjort mitt första år. Jag har gått från en liten nolla till en liten etta... resten kommer sen.

Sex av tjugofyra tentor gjorda, inte illa det. Ingen omtenta än så länge.


I morse var det dags för första testet i rörlighet och det gick inte så illa som jag fasade.

Jag var klart godkänd även om jag inte var lika vig som mina gruppkamrater.
Jag var den enda i gruppen som hade jämt utslag mellan höger och vänster ben. Medan de andra hade som oftast ett rörligare höger ben. Så nu är det dags att stretcha en gång om dagen i fyra veckor och upp till bevis.


Jag tänker på diskmedel.
När jag flyttade hit i augusti köpte jag ett billigt diskmedel, för typ 13 kronor.
Tänkte att ja Lena, nu är du student - du kan lika gärna börja leta extrapriser och samla på hela sortimentet av Eldorado.

Det billiga diskmedlet räckte i exakt 1 månad och 2 dagar. Skitdiskmedel tänkte jag och gick tillbaka till Yes.
Det är ungefär fem diskar kvar i flaskan och jag har diskat med det i ca 196 dagar. Slutsats: Billigt diskmedel 39 öre per dag och för att Yes ens ska komma upp i den summan måste en liter kosta exakt 78 kronor (och det gör den ju inte)

Tål att tänkas på i studenttider, får ju bara ett halvt studiemedel i maj.

Så här roligt har jag haft denna torsdagseftermiddag, räknat dagar och letat priser på nätet.


Nu måste jag dock stretcha för att kunna nå golvet i maj:)

Finns det något roligare än mänskliga experiment? I love mina nya kurser.

Dessutom har jag lite bråttom för jag ska ut och svänga. Tydligen händer det något kul på Lilla Helvetet i kväll.

Känner mig sjukt glad för att det vår och min sjukgymnast sa att jag antagligen får börja promenera igen om två-tre veckor.


Minikalkylering: Hitta dryga produkter, inte billiga.

/Lena


Fullt upp...

Den senaste tiden har massor av tankar och funderingar rusat runt i mitt huvud. Det har handlat om sommarjobb, framtida kursval/studier, extrajobb, PPM-val,deklarera, komma igång med träningen igen, hur tjejen och jag ska kunna ses i sommar och att försöka göra om en kurs vars hemtenta jag "ej fick in" förra våren. På något sätt hänger all i mångt och mycket ihop med pengar. Någon som har ett sommar/extrajobb åt mig?

Ikväll, eller rättare sagt halv sju, ska jag bege mig till kåren för att jobba. Det var länge sedan jag var barvärd; nu är det dags igen. Kommer det att vara mycket folk? Studiemedlem kom förra veckan, så färre än då men mer än nästa och näst-nästa vecka. Eller är det tenta-vecka för många? Är det det nu, vill många fira nästa vecka - men har de pengar då? När vi får mycket gäster, vill få jobba, och det är svårt att hålla öppet så många ytor som man vill ha. Är det många som ite tänker gå ut är det lättare att få tag på folk som jobbar (förutsatt att de inte har tenta...). Sedan kan man ju undra vem man har öppet för, som fullständig personal, om ingen kommer. Jaja. Snittet är ju ändå 400 gäster per onsdag, och det är mer än någon krog här i staden. Det ska nog bli bra det här!

Nej, nu får jag ta och dra mig. Ska klä på mig och se till att rakas. Imorgon är det tentaplugg som gäller...när jag tar mig upp efter nattens jobb.

Hälsa gärna, om du ser mig svischa förbi ikväll :)


Med vänlig hälsning,

Tapio

Kroppslig rörlighet förlängd i tanken

Cyklade utan mössa och vantar idag. Wohooo!
Helt plötsligt hörde man fåglarna hela tiden och kände varma luftströmmar i motvinden.

Fick också känna på min första attackstorm av flygfän i ansiktet. Jag undrar om man vågar hänga in vinterjackan nu?


Hade handledning i idrottsfysiologi i morse, vi ska genomföra ett projekt berörande rörlighet.
Min studiegrupp och jag ska i fyra veckor stretcha baksida och framsida av låret för att öka rörligheten.

Mitt mål är att kunna nå golvet med händerna, eller ja, med fingertopparna i alla fall. Fruktansvärt stel är bara förnamnet.

Så då kanske man kan ge igen för de stunder man var ovig, eller utskrattad när man gick på dansklasser när man var yngre.

När alla andra barn kunde lägga pannan mot knäna så kunde Lena bara... ehh dansa:)

Eller så kanske jag om fyra veckor kommer att komma fram till att jag faktiskt har anatomiska avvikelser och faktiskt är ett ovigt freak bortom all hjälp.

Nåja, det återstår att se. Det kan ju knappast bli värre.


I dag funderar jag på relationer.

År 2000 gjorde jag en retreat i tystnad under åtta dagar i norra Indien.

Jag gjorde något som kallas för visuella meditationer, vilket betyder att man får visualisera ett scenario, lite som en problemlösning kan man säga.

Jag tänker på det jag mediterade på då:


Att en vän som man har, kan göra något som gör att den vännen inte längre betraktas som en vän.

Att en ovän kan göra något så oväntat som att hjälpa dig och helt plötsligt blir din vän.

Att det finns en stor grå massa av människor som förblir neutrala, varken vänner eller ovänner.


Ganska intressant, med tanke på det egna fria valet.

Att var och en kan välja hur man kan se på saker och ting ur olika perspektiv, hur var och en kan välja att bemöta på olika sätt, att relationer är fragila, att relationer kan förändras snabbare än anat, att man kan behålla eller förändra det man har.

Vad gjorde din vän för att bli din ovän?

Vad gjorde din ovän för att bli din vän?

Och framför allt, alla i den gråa massan? De är varken vänner eller ovänner, för det har du ju inte valt ännu...

Summan av kardemumman var att man som egen person har en skyldighet att förstå att det är man själv som kräver saker utav andra, och att det är man själv som delar ut värdena för olika människor beroende på vad man kan vinna ur situationen.


En slags rörlighet, en stretch liksom:)

Spårade kanske ur lite, men jag gav mig själv lov att göra det.

Kan ju börja undra om det är fullmåne snart såsom jag svamlar.


Minireligion: Det egna fria valet

/Lena